Jullov

image157Har  haft över en veckas ledighet nu från allt vad skola heter. Julen försvann fort som sjutton och det har hela tiden varit full fart. Har knappt hunnit med att ta det lugnt. Jag som hade planerat att hinna med allt som jag inte hunnit med än vad det gäller australien och ekonomikursen som jag fortfarande kämpar med på sidan av. Det har väl gått sådär med dom planerna.

Utgång på juldagen och det var riktigt längesen jag hade så skoj här hemma. Massor med folk ute och jag träffade människor jag faktiskt inte sett på flera år vilket ju var väldigt roligt. Låter ju nästan som att man är jättegammal.

I torsdags var det middag ute i Borg med några av de gamla gymnasiekompisarna vilket var mycket trevligt. Har även hunnit med att åka till Gefle en dag för en liten shoppingtur. Men det var mest bara en massa folk i vägen överallt. Jag som trodde att det skulle ha lättat lite eller så vill jag inte tänka på hur det måste ha varit runt annandagen. Panik panik. Blev inte så mycket handlat överhuvudtaget, men jag lyckades hitta ett par mysbyxor i alla fall. Mysbyxor kan man aldrig få för många av. Inga direkta reafynd alltså.

Två flyttar har jag även hunnit med. Min lite mer kaosartad än den andra flytten. Så nu har jag alltså ett skrivbord och en madrass som möbler i mitt studentrum. Gardinerna hänger iofs också kvar men det ekar rätt bra där nu. Jag ska aldrig mer flytta dagen efter en tenta. Det betyder att man har noll tid att packa och då slutar det lätt i kaos.

Kameran har inte alls varit i farten nu över jul så det blir bara en bild från flyttkaoset...

Turfiske

Nu har vi haft angling så här på julaftonen. Här kommer ett litet klipp på när en av vinnarna av fisketävlingen (Johan) skulle dra upp sista fisken. Det är verkligen lite av vad man skulle kunna kalla turfiske : )17 gäddor blev det totalt och mitt lag (jag och Pål) stod för hela 0 stycken av dom. Men av filmen att dömma hade vi ganska roligt ändå för det fanns gott om underhållning.

Tentaskrivande och packande

image152Tentan är över och packandet är i full gång! Men först kom jag på att jag skulle ta lite kort på tillvaron här på kantorsgatan eftersom jag snart kommer att lämna det bakom mej. Problemet var ju bara att det såg ut som ett bombnedslag här när jag kom hem från tentan och shoppingen på stan. Så jag har knappt hunnit med att packa än. Jag har heller inget att packa i vilket ju försvårar det hela en aning. Så just nu sitter jag mest och lyssnar på mina favoritjullåtar och bara myser lite. Tänkte göra ett andra ryck alldeles snart, en hel del saker finns även i förrådet. Så jag ska väl dit och gräva också antar jag. Nu är det ju faktiskt inte så att jag flyttar helt och hållet utan jag ska bo här januari ut men det kommer att bli lite mer spartanskt milt uttryckt : )


Nej det är nog lika bra jag försöker få det här överstökat så att jag kan slappa lite senare ikväll.


Tenta i morgon

I morgon är det äntligen dags för tentan. Sitter här och försöker trycka in den sista kunskapen. Går sådär måste jag ju säga. Hjärnan är full, men det känns mest som ett virrevarr just nu. Hoppas att klarnar i skallen tills imorrn. Men det ska i vilket fall bli himla skönt att bli av med skolan för ett tag framåt.
Inte blir det lugnt efter tentan imorrn heller då det blir julklappsshopping på stan, städning och nerpackande av hela mitt rum då jag ska flytta på lördag (eller i alla fall så gott som). Inget av detta har hunnits med än så det lär bli en lång fredag. Men bara jag slipper plugga så är jag mer än nöjd.
Var i väg och sa upp rummet idag och det kändes lite konstigt, har ju trots allt bott här i 2,5 år. Men tiderna förändras väl antar jag.


Lussande och massor av plugg

Hinner inte skriva så mycket. Tentaångest är total och nu är det bara att gräva ner sig riktigt djup i föreläsningsmaterialet så får jag komma ur det sen på fredag.

Vad som annars hänt är att vi hade konsert med kören i heliga trefaldighetskyrkan i torsdags. Vi lyckades faktiskt fylla hela kyrkan och det var ca 300 personer där. Det var nämligen några som orkade räkna efter : )
Skoj var det i alla fall!

image148


Lussetåg...

image149


..och därefter konsert!


Sen på lördagen var det dags för sista lussetåget på Pharmen som är mitt kårhus.  Det var också  roligt och vi var väldigt uppskattade vilket var extra kul!  Men nu känns det som att det räcker med luciatåg för det här året!image150

Här ovan är en bild från lussandet mitt i natten för körkillarna.

Tentatider del 2

Idag har hela dagen spenderats på BMC. Ändå en hel del folk som har tenta såhär före jul. Jag som trodde att vi var ensamma om detta. Vi hade frågestund idag och vår kursansvarige visste knappt vilken dag vi hade tentan. Han verkar ju ungefär lika förvirrad som jag är. Det kanske hör till när man sen blir vetenskapsman=)
Själv har jag börjat få talsvårigheter, närmare bestämt så har jag börjat stamma. Blir mycket prat när man diskuterar föreläsningar m.m. och min hjärna fixar inte riktigt det där har jag märkt. Dessutom lämnade jag lysena på cykeln imorse. Inte nog med det så var dom även tända hela dagen. Konstigt att ingen snodde dom eller var en snäll själ och stängde av dom!

Häromdagen var förresten nobelpristagarna i medicin på BMC och föreläste. Självklart hade jag ett obligatoriskt gruppuppgift, men jag fick i alla fall det återberättat för mej vad det handlade om. Hade tydligen varit massor med folk där vilket ju inte alls är konstigt.


Tentatider

Här är det då inga jultider direkt. Börjar känna igen mitt egna förvirrade jag när det är dags för tentaplugg. Var så länge sen sist att jag glömt hur förvirrat jag kan bete mej. Men än så länge har det väl inte varit så farligt, men symptomen har dock redan börjat trots att det är ca 1,5 vecka kvar till tentan. Det lär säkert bli ett antal historier innan det är dags för tentaskrivandet. Denna vecka har förvirringen börjat ganska bra ändå, för jag har fått för mej att det är en dag i förväg hela tiden. Vilket ju borde betyda att jag har en dag extra att plugga, åtminstone i min skalle=)
Imorse sov jag över (försov mig heter det tydligen) vilket var en mindre angenäm upplevelse. Det är inte så kul att cykla i spurttakt till skolan och missa frukosten. Varför händer alltid sånt när man har något obligatoriskt moment i skolan?

Nu ska jag bege mej till kören snart för ett genrep inför lussepopkonserten på torsdag. Problemet är att man i tentatider inte hinner plugga låttexter, så får väl se hur det här kommer att gå.
Stress och press

Jag har aldrig i hela mitt liv längtat så mycket till julafton som jag gör just nu. Har heller aldrig i hela mitt liv haft såhär mycket att göra samtidigt. Jag längtar alltså inte till julafton pga maten, Kalle Anka eller ens julklapparna. Utan just för att det då inte finns något mer att göra för stunden. Allt är färdigt och det är bara att sjunka ner i soffan och ta det lugnt. Kanske ta och läsa en bok för att det är skoj och inte för att man måste. Slippa göra matlådor utan istället lyssna på musik och busa lite med katten som säkert har längtat jättemycket efter mej : )

Denna termin har jag bland annat lärt mej följande:

- Att jag ALDRIG ska läsa en extrakurs samtidigt som ett program nå mer
- Att det kostar 91 kronor att åka tåg mellan Söderhamn och Oslo (varför har jag inte tagit reda på detta tidigare?!?!)
- Att ångest inte är en trevlig känsla
- Att prenumerera på en tidning jag aldrig hinner läsa inte är någon bra idé
- Att skriva listor är bra då jag har något som liknar alzheimers :)
- Att jag fullkomligt älskar att klaga

Så summan av kardemumman är: att man ska inte ta på sig för mycket för då kan det gå illa

Tur att jag ska till Australien snart för där tar man det tydligen lugnare än lugnast och det känns som att det är precis vad jag behöver nu snart.


Lussegasque

Efter att ha fått lite sömn efter torsdagsnattens lussande var det dags för lussegasquen på GH! Regnet öste ner när det var dags att bege sig, men paraplyet skyddande ganska bra ändå och vi var relativt torra när vi anlände. Efter lite sång i trappen för de som skulle på sittningen började vår egna sittning i biblioteket.

image143

Såhär snygga var Kattis och jag i våra särkar=)

image144


Stjärngossarna

image145


Halva lussetåget, många är vi

image146


Anna, Madde och jag

Kvällen blev lång och väldigt rolig! Luciatåget var mycket uppskattat! Det fick vi höra många gånger under kvällen så det var ju kul. Lucian slog rekord i hur mkt stearin man kunde ha i håret efteråt men det började ju inte brinna i alla fall vilket ju var huvudsaken. Själva släppet blev 1,5 timme försenat vilket bara gjorde att allt inte blev så utdraget för vi hade ju så roligt på vår egna sittning. En sak är då säker att jag kommer att sakna min kör något oerhört när jag drar iväg och jag hoppas att alla är kvar när jag kommer tillbaka!

Lussenatt

Här sitter jag nu och ska strax bege mej iväg till skolan. Kom hem kl 03 inatt. Känns som att jag skulle behöva sova några timmar till, men vad gör man när man har obligatorisk lab. I natt var vi runt och lussade för alla killar i kören, det är tradition att man gör det natten före lussegasquen som är imorgon.
Jag lämnade faktiskt alla när det var tre styckna kvar att lussa för. Kände att jag kunde få lite dispens när jag hade lab så tidigt idag. Det var ett klokt beslut då jag känner mej överkörd av en bandvagn just nu. Jag är ju väldigt känslig när det gäller sömn så det känns bra att det bara är halvdag lab idag vilket betyder att jag borde kunna få några timmars sömn innan det är dags för gasquen!

Det var i alla fall väldigt kul då vissa blev riktigt chockade! Vi väckte en hel del folk på vägen i trappuppgångar och liknanande. Men folk brukar ha överseende med luciatåg!=)

Nu ska bege mej iväg för att tillverka lite kräm och jag längtar något oerhört efter att få krypa ner under täcket igen....Ventilering

Jag känner att jag behöver ventilera mej lite.
Inte för att något av detta har hänt nyligen, men det är något som jag stör mej på i allmänhet bara.
Jag undrar om det är för att jag uppväxt på landet som jag stör mej något alldeles fruktansvärt på att vissa människor hejar bara ibland. Det är faktiskt något av det allra värsta jag vet. Det är som att det tror att de är förmer än alla andra och i vissa miljöer eller med vissa människor kan man tydligen inte hälsa. Detta gäller särskilt söderhamnspersoner som flyttat till Uppsala. Här har de tydligen utvecklat en högre status och att hälsa går bara bra i andra söderhamnspersoners sällskap där de i princip är ett måste i alla fall. Det kan hända att jag överreagerar men när man träffar människorna ensamma är dom hur trevliga som helst och hejar och pratar. Så är dock inte alltid fallet. Jag som trodde att vi gick på universitetet och inte högstadiet längre? Eller jag kanske har fel. Detta är i alla falla något jag stör mej något otroligt på men kanske är det för att jag kommer från en hemmiljö där alla hälsar på alla? Less är vad jag blir.
Det är ju ett kort ord som innehåller få bokstäver och om jag missminner mej så är det inte speciellt komplicerat att uttala heller...
Folk som avsiktligt inte hejar är lätta att upptäcka. De följer ett särskilt beteende och de är inte svåra att upptäcka. Kollar ner i backen efter att dom upptäckt en helt enkelt. Jag förstår inte att det ska vara så svårt, antingen hejar man eller så hejar man INTE. Det är bara att bestämma sig.
Antagningsbesked

Idag kom äntligen mitt antagningsbesked från Murdoch per mail. Det var banne mej på tiden! Har ju redan betalat resan och allt så det vore ju synd om man hade fått ett negativt besked. Men den risken är ju tydligen minimal, därför som jag vågade betala i förväg. Dom verkar tro att jag och Rebecka bor ihop däremot. Dom har missat att jag bor på kantorsgatan, men ska försöka rätta till detta imorgon.

Annars är det som vanligt en massa att göra (Tycker att jag känner igen den där meningen från tidigare inlägg!). Försöker hinna med att uppdatera här lite nu och då men ibland är det riktigt svårt att få tiden att räcka till. Första advent har redan varit och jag har inte ens druckit glögg än! Det här måste avhjälpas fort som attan!Kryssning

I torsdags var dags för den årliga kryssningen. En tur till Åland blev det allt. Men såhär i efterhand har vi nog ändå bestämt oss för att det kommer att dröja riktigt länge tills nästa gång. Känns som att man har blivit mätt även om vi inte har åkt överdrivet många gånger under åren. Men skoj var det ändå trots allt. Hytter på andra våningen är dock inget att rekommendera om man inte vill  vakna halv nio och höra musik  på högsta volym.
Höjdpunkten med hela resan är ju ändå tax-freen. Blev dock inte så mycket handlande denna gång då pengar behöver sparas.
På buffén hittade vi labhandskar och förtjusningen var såklart total bland 12 blivande apotekare. Skulle tydligen användas till räkor, dom hade inte riktigt förstått var dom egentligen var till för. : )

image140
Bord nr 1image139

Det är trångt i hytter...


image141

Labhandskar!!

image142

Bord nr 2


Nu ska jag i alla fall äntligen hänga upp min julstjärna! Hade tänkt hänga upp den för flera dagar sedan men har inte riktigt haft tid, men nu så!