Sommarjobb och annat


Helgen var kanon med utgång. Fick dock betala en aning för det dagen efter, men det var det värt!  Annars börjar det reda ut sig med sommarjobb och sånt. Blir Tönnånger för sista året, känns lite läskigt att jag faktiskt kommer att söka ett "riktigt" jobb nästa sommar. Hoppas då att krisen har lagt sig så att man verkligen får ett jobb :)  Fast än så länge har jag iofs bara fått ett av mina två vanliga sommarjobb. Får jag inte det andra har jag en hel del ledigt i sommar. Men annars får jag väl måla några väggar röda där hemma eller något, för sysselsättning finns det ju alltid:)

Min PM-grupp har visat sig vara fantastiskt i alla fall nu när man har fått reda på hur andra grupper är. Ibland har man tur:)

Förresten ser jag ju här hur dålig jag är på att lägga upp bilder!! Har inte fotat med kameran på veckor känns det som! Det måste bli skärpning. Det här funkar inte längre.




Längtar tillbaka till Bali









Piruetter


Idag har jag hängt med Anne på andra sidan det stora vattnet genom att prova glasögon på nätet. Skoj skoj.
Detta var efter att jag hade åkt till stan för att prova glajjer, men på synoptik hade dom plockat ner varenda båge eftersom dom skulle bygga om. Typiskt när man hade laddat för att prova. Nämde jag förresten att det var dags för glasögon?

 Efter detta snurrade jag runt i några butiker innan jag  tomhänt (!) åkte hem. Där hade Johanna  (min s.k. sambo) sina föräldrars hund, som sprang och gjorde piruetter hela tiden. Sen kom jag på vad jag hadeglömt köpa på stan och fick återvända...suck. Men nu är jag iaf hemma och laddar för utgång, blir nog kul.


köttfärssås 4 dagar i rad...


.....är verkligen inget jag kan rekommendera. Idag när jag skulle diska min matlåda fick jag kväljningar. Det blir garanterat inte köttfärssås på ett bra tag. Igår var det dessutom våffeldags på självaste våffeldagen. Var hemma hos Anna och det blev en del gräddande eftersom vi var 10 pers. Men det både räckte och blev över och jag åt då tills jag mådde illa. Undrar varför man alltid gör det.

Idag har Karin och jag suttit och knåpat på vårt PM. Fick ihop litegrann men ämnet har inte blivit en gnutta roligare, tyvärr.
Nu är det matlagningsdags och snart kör.


30-årsfest


I helgen blev det 30årsfest på GH. Mycket trevligt folk och härlig stämning. Alla hade sitt egna hyllningsbidrag till Åsa som fyllde år. Blir lätt så när hälften av deltagarna var körfolk. Bidraget jag var med på var inte så förberett, fick lära oss det när vi kom dit. Men det gick över förväntan faktiskt, så det var skönt. Sen blev det dans hela natten och jag känner mej fortfarande sliten. Inga bilder blev det heller av den enkla anledningen att jag glömde kameran i Kattis bil. Jag skulle stolt visa upp att jag hade tagit med mej den för en gångs skull. Men där blev det även kvar.

Nu ska jag läsa en fruktansvärt tråkig artikel som vi ska inkludera i vårt PM. Hela 15 sidor ska Pm:et  vara på och jag fattar inte hur det ska gå till. Usch och fy.

 

 

Update: Nu har jag städat, putsat skor, fått iväg flera mail, duschat och ja allt annat för att slippa läsa denna förbaskat tråkiga artikel. Vem vill skriva ett PM åt mej?

 

 


Kaniner i blomkrukor


Inatt drömde jag om två kaniner som hoppade runt i blomkrukor (hur man nu lyckas med detta). Jag vaknade över att jag försökte leta rätt på dom eftersom jag tappat bort dom. Undrar vad detta kan betyda.

Strax ska jag ner på stan med Kattis och sen blir det 30 års fest på gästrike-hälsinge nation. Blir nog skoj.
Dags att bege sig helt enkelt.



Tenta, tvättid och missförstånd


Jag hoppas inte att det var fler som missuppfattade förra inlägget. Det är inte så att jag lånar pengar av folk för att jag alltid är fattig innan jag får pengar. Utan jag menade såklart att jag ALLTID lever på lånade pengar. För jag lever ju på CSN!!

Hoppas att alla fattade den här gången. Jag är inte den bästa på att förklara. Det har jag i alla fall fått förklarat för mej. Det är nog tur för många att jag ändrade mej i sisådär 8 års åldern när jag bestämde mej för jag inte skulle bli lärare trots allt. Jag skulle ju blivit en pedagogisk katastrof. Jag funderade istället på frisör eller brandman. Ja man kan säga att det rörde sig konstiga saker i skallen på mej.

Nu är jag i alla fall hemma efter tentan. Lyckades hämta ut den gamla tentan på andra sidan stan och skaffa tvättid. Snacka om effektiv timme jag har haft efter tentan alltså. Den här tentan kändes inte alls bra för det var en knäpptenta men jag klarade den förra i alla fall. Fast det är sällan jag har gått ut från en tenta och känt: YES DÄR SATT DEN!!! Kan bero på att man fokuserar på alla fel man skrev.

Cykeldäck och lånade pengar

Punka på cykeln fick jag häromdagen. Hade blivit värsta hålet i däcket, varför händer det så mkt med min cykel hela tiden? Den lever ett helt eget liv. Blev en dyr affär också, usch.

Ja annars är jag pank som fattiga studenter brukar vara såhär innan löning av lånade pengar. Brukar ju alltid vara så att man lever på nästan ingenting veckan innan men på senare tid tycker jag att den där veckan nästan har blivit två. Vet inte hur man kan vara så dålig på att hushålla med pengar. Tur att jag inte blev ekonom. Men jag skyller på att jag bet av min tand denna månad, avskyr oväntade utgifter. Dessutom har jag nu bitit av den igen!!!! Jag upptäckte det idag och nu blir det nog definitivt en bettskena. Men absolut inte före pengarna trillar in på kontot det kan jag då garantera.

Nu ska jag återvända till pluggandet och försöka lära mej ALLT om kemiska sensorer. Mission impossible.

Lördag


Känns som att det ligger en förkylning och väntar i lurar. Halsontet ligger där i bakgrunden hela tiden. Det brukar ju bryta ut efter tentor vanligtvis så vi får ju se vad som händer på onsdag.

Just nu är det matlagning som gäller innan jag snart ska bege mej till djäkne. Där blir det fortsatt plugg, schlager och förhoppningsvis tårta idag igen:)  Nu måste det skyndas då jag för ovanlighetens skull verkar bli sen!

Jag älskar inte min dator


Jaha då har den gjort det igen. Datorn j-veln har precis börjat upprepa vad den var bäst på under ett år, nämligen att låsa sig. Just nu sitter jag och ber en bön att det bara var ett tillfälligt återfall som aldrig kommer att upprepa sig. Men jag har redan fått onda aningar. Häromdagen lossnade bokstaven V även. Men den har jag lyckats pilla tillbaka.
Jag har bara ett råd att ge: köp inte en fujitsu siemens.

Tur att jag snart ska på födelsedagskalas och tröstäta tårta.



Howard Florey institute


Nu är det klart!
Jag ska göra mitt exjobb i Melbourne till hösten på the Howard Florey Institute på University of Melbourne. Jag ska Andrew och Andrew som mina handledare och mitt projekt är "involving studies of relaxin-3/orexin/CRF interactions in drug-seeking behaviour as part of a HFI/Weizmann institute joint venture on neuropeptides, stress and addiction".

Det var i alla fall vad jag trodde, men sen när jag hörde av mej till Andrew den ene så visade sig att dom inte riktigt hade bestämt ännu vad jag ska pyssla med. När jag åker och så är inte heller riktigt klart. Låter i alla fall som att dom kör på australiensarnas linje och tar allt som det kommer. Blir nog bra.





Howard Florey Institute



Stockholm


Helgen spenderades hos Johanna i Stockholm. Eftersom jag inte hade någon plan slutade det med att jag stannade hela helgen. På lördagen gick vi på stan och inte ett enda plagg lyckades jag köpa. Det har nog aldrig hänt. Både fredag och lördagskvällen spenderades i soffan med en flaska vin. En mycket avkopplande helg kan man lugnt säga. Inte ett enda kort lyckades jag ta heller, fast kameran fanns i väskan hela tiden.

Nu ska jag sätta igång med kvällspasset med plugg. Tentaplugget har ju börjat nu.




Morgonpasset i P3


Är det inte roligt när man föreställer sig hur någon ska se ut innan man träffar dom? Jag gör det jämt, jämt, jämt. Spelar ingen roll vem eller vad det gäller och jag har nästan aldrig rätt heller. Som att jag t.ex. på senare tid lyssnar på morgonpasset i P3 från att alltid lyssnat på rix förut. Dom bytte ju folk på morgonpasset efter nyår och jag diggar dom stenhårt. Fast det är ju klart, Martina är ju fortfarande kvar!  Men idag fick jag för mig att jag skulle kolla hur dom verkligen såg ut och jag fick nästan en chock, haha. Varför gör jag alltid såhär? Det är därför jag nästan aldrig tycker att filmen är bättre än boken eftersom jag har bestämt hur allt ser ut i förväg och då menar jag ALLT, kan vara allt från kaffekoppar, trappan i huset, trädet på gården och såklart alla karaktärerna. Det är något jag kan störa mej på under en hel film, om t.ex. huset har fel färg och form eller något annat töntigt.
Men även om någon berättar om en person som jag senare träffar i verkligheten. Men jag får alltid en direkt bild av hur dom ser ut och sen om dom säger att den personen t.ex. blond i efterhand har jag jättesvårt att göra om min bild i skallen eftersom jag då kanske har bestämt att i fråga ska ha mörkt hår. Ja det är minst sagt mystiskt.

Chilichokladglass


Idag när jag när jag var på ica och som vanligt BARA skulle köpa en paket glass fick jag såklart syn på något annat. Jag bestämde mej för att jag skulle köpa hem lite glass. Det var inte vilken glass som helst heller, utan chilichokladglass. Just nu sitter jag och mumsar på denna samtidigt som jag plockar ur kärnorna (jo det var lite starkt) och försöker bestämma mig för om det var gott eller inte. Lite speciell smak får man nog ändå säga att den hade. Ärligt talat hade det nog varit godare med chokladglass, men om jag aldrig hade provat så hade jag inte heller fått reda på detta. Lite annorlunda för att vara mej kanske som alltid brukar köra på det gamla vanliga :)


Städning och annat tråkigt


Idag var det dags att göra seminarieuppgifter. Första seminariet gick strålande om man jämför med det andra. Någon tyckte att det första var så himla lätt att dom fick lust att göra det senare 70ggr svårare. Hade tänkt gå på spinning idag men jag måste skicka iväg mail, fylla i blanketter och städa upp här. Städa ingår ju faktiskt i min dagliga rutin eftersom jag nog är bland dom sämsta i världen på att hålla ordning. Det tar ca 2 sekunder för mej att få det att se ut som en bombnedslag här. Inte dåligt alls måste jag ju erkänna. På två dagar har jag lyckats komma på två av mina största talanger här i livet. Inte illa :)

Glöm inte att kolla in bilderna från körhelgen här nedan.

Bilder från körhelgen





HÄr kommer bilderna jag lovade, på bilderna ovan ser ni en hel del sagofigurer och seriefigurer! Nu är det bara att försöka gissa vilka det är:)




Bettskena


Jahaja, då har man varit till tandläkaren då. Det visade sig att jag är en riktig hejare på att gnissla tänder. Det här visste jag faktiskt sedan tidigare men tydligen har min talang utvecklats på senare tid och nu skulle man kunna säga att jag hamnar jag i kategorin för  "proffs". Jag är så himla duktig att jag har lyckats gnisslat sönder min tand, därav tandlossning som jag beskrev tidigare och om jag inte snart lyckas ta mej ur den där kategorin så ska jag få en bettskena. Härligt. Har fått värsta pappret med instruktioner om hur jag ska lyckas undvika detta, för om jag gnisslar bort min lagning då är det kört, det är vad min tandläkare har hotat med. Så nu är det bara att lägga sig i hårdträning.





Ja just ja, min dator har äntligen kommit hem!  Jag fick den i lördags. HURRA!