MBC xmas party

Vi var på julfest för en vecka sedan på Abbotsford convent. Himla trevligt!
Lizzie & Jo
Lizzie & jag

Jo hittade lite grejor på bordet som gjorde att hon kunde delta i hattävlingen...
Robyn, Heather och Andrezza


Senare på kvällen på coctailparty

Julafton

Här kommer lite bilder från julafton med nästan enbart tyskar! Ett litet knytkalas som gjorde att man fick pröva det mesta! Vi firade även Franzis födelsedag! Lekte lite med inställningarna med kameran som gör att vissa bilder är lite suddiga. Dessutom hann jag inte redigera dom alls eftersom vi åker till Tasmanien om 2 timmar! Har ordnat med ett ytterligare ett inlägg som ploppar upp lite senare.
Flo, Anna & Stephan
Testar kameran lite
Andrew & Jag
''
Jag & Ben
Emma och jag hade stått och lagat både köttbullar och rödbetssallad som vi tog med
Emma och Loic


Franzi, födelsedagsbarnet
Anna & Emma


Andrew & Jo körde någon slags dans lite senare

Melbourne Midsommar

Idag var det dags för midsommarfirande! Längsta dagen var igår och idag var det dags för firandet! Himlarns trevligt och ett alldeles fantastiskt väder! Kubbspelande och snapsande satt vi i parken hela dagen långt in på kvällen!

Emma & Desi
Emma med delar av maten...

Candy & Andrew

Absolut vodka är ett måste

Kubbspelande!

Picknick!
Det var en hit
Anna & StephanChristina & Lizzie

Ganella systrarna & Jee
Ivanco och Lizzie
Loic

Jo & DesiBen ville inte riktigt vara med på bildSnapsandeFull rulle

Här är det full rulle och inte en lugn stund. Idag har vi varit och shoppat inför falls festival, midsommar och julafton. Inte illa att fixa två högtider dagarna efter varandra. Men aussisarna vill så gärna ha midsommarafton, dom är nästintill besatta sedan förra året. Blir lite svårt att tillverka en midsommarstång bara när vi inte har blommor och skog runt omkring som hemma i Tönnånger. Men vi får göra det bästa av situationen helt enkelt, blir säkert supertrevligt!
Sen har Emma träffat hela labbet, vi var på jul-labbBBQ (den sista) hela dagen och kvällen igår, vilket var mycket trevligt. Det är lite mycket just nu med allt så därför blir det inte så mycket bloggande och ännu mindre foton. På Söndag bär det av till Tasmanien så då blir det en veckas bloggtorka, men förhoppningsvis har jag en massa bilder jag kan visa sen när jag kommer tillbaka. Och innan dess ska det väl kunna dyka upp ett inlägg eller två.

Hon är här

Nu är äntligen Emma här! Därav det kassa bloggningen. Vi har redan hunnit med IKEA. Det är ju nästan komiskt. Men är det jul så är det och då behöver man nog allt lite sill ändå. Däremot har dom slutat med ABBAs sill och alla andra svenska märken för den delen i matavdelningen. Ska bli spännande att se om deras egna märke håller eller inte.
Annars är det dags för sista arbetsveckan inför lovet! Tjoho!! Schemat är fullspäckat för ledigheten och jag kommer antagligen att vara helt färdig efteråt, men det är det värt!

Another BBQ

Känns som att jag inte varit på annat än BBQ:s senaste tiden. Igår var det dags igen. Phil ska vara borta på semester till slutet av januari, så bestämde oss för att ha en liten goodbye-BBQ för honom.

Jo och PascalPhil fixade med grillningen och var lite förkyldGerry försöker lära sig hur man öppnar en öl med en tändare (gick sådär)
O'shanassy street

Här kommer ett lite bilder på mitt hus! Tyvärr inte bästa ljuset för att fotografera idag så det blir bara ett litet smakprov!
Där bakom björken bor vi
Vår backyard
Trappan
Min balkong

Ny frippa

Var någon som inte tyckte att jag postade nog med egopics. Såhär kommer några på min nya frippa jag skaffade mig idag. Inte så mycket nytt över den iofs.

Hänt i mobilen

Tänkte vi skulle ta oss en titt vad som har hänt i min mobil under tiden jag varit här.

Loic fick en mustasch i födelsedagspresent eftersom han inte lyckats så bra med Movember
Andrew fokuserad i labbet
Filminspelning vid vårt institut till någon ny aussiefilm!
Andrews första tur till IKEA, jag tror att han gillade det...
Så fick han äta köttbullar på ett sätt han aldrig gjort förut

MBC studentfest

Ja det var inte bra bloggande här inte. Inga bilder har jag tagit heller. I fredags var det Melbourne Brain Centre julstudentfest. Det innebar mat, dricka och tävlingar. Jag gick in stenhårt för att vinna. Det gjorde jag inte men kom på en hedrande 2-10 plats. Så jag kallar mig själv 2:a, hehe. Presentkort på Myers blev det i alla fall. Annars har jag inte gjort många knop i helgen. Har verkligen varit dålig på att ta med mig kameran på sistone. Därför blir det bara en matbild denna gång. Städning och handling har stått på schemat idag och strax blir det matlagning. Pasta carbonara, mums.

Latte med broccolipaj

Det går inte alltid som man tänkt sig....

...det citatet används verkligen ofta inom forskningsvärlden. Oftast handlar det om att resultatet inte blev som man tänkt sig, vilket ju faktiskt är det som är fascinerande och spännande med det hela. Men när det handlar om utrustning, när man ska få tillgång till den nya djuravdelningen och i det här fallet mest när råttorna ska dyka upp är det mest bara frustrerande. Hade hoppats på att kunna starta experimenten snart men utan råttorna fungerar det inte riktigt. Får se hur det här löser sig, men läsandet och skrivandet börjar tära på mig. Men men, snart är det jul och det händer en massa roliga saker mest hela tiden här och det underlättar ju verkligen. Efter nya året är det dags att ta tag i min vardag igen jag hoppas sannerligen att det ploppar upp lite råttor då..

Vic night market

Då har det gått ytterligare några dagar. Jag har varit sjukt ineffektiv idag tyvärr.
Efter jobbet drog vi till Victoria night market där dom säljer all sorts mat och som bara är helt fantastisk. Det var en riktig toppendag idag med strålande väder vilket innebar att det var hur mkt folk som helst. Men det var ju bara himla trevligt och gjorde sitt för stämningen. Annars har jag hängt med tysken som precis anlänt och varit ut på Cookies och ätit avskedsmiddag (mycket trevlig restaurang) med Olle och hans kompisar igår. Så det är fortfarande busy busy, men härligt såklart! Hellre det än att sitta hemma på rumpan. Fast å andra sidan lämnar det bloggen lite utanför, men det är väl smällar man får ta antar jag.

Labb-BBQ

I helgen har jag varit på BBQ med båda mina labb. Tyvärr fick kameran bara följa med på en utav dom.
Phil, Alessia och Ihaia
Heidi ville ha uppmärksamhet
Fast helst ville hon nog smaka av detta

Andrew hade fått sig en fin solhattLilla Rosie var därSvenskbesök

I fredags var det dags för ännu ett svenskbesök. Olle hade tagit sin en tur till Melbourne! VI drog på bimbo's för att äta lite pizza, det är ju trots allt inte vilken pizza som helst. Det blev såklart en chokladpizza till efterrätt!
Därefter blev det Little Creatures!
Tog en öl

Mötte upp dessa filurer

Drog vidare till Little Creatures
Studentfest

Igår var det dags för den årliga julfesten för studenterna! Himla trevligt var det! Vi käkade pizza, drog på Byblo bar och sedan blev det en mindre utgång. Ikväll har jag hängt med Olle som är på besök i några dagar. Men bilder från detta dyker upp här på bloggen först imorgon!
Tyskarna!
Anita och Brett
Brett kan säga "flytta på dig din tjockis, du är en klumpeduns" INTE ILLA
Sarah, Sophie jag och Rose