Flyttpackande

Idag var min allra sista dag på jobbet. Jag räknade minuterna samtidigt som jag faktiskt inte kunde förstå att jag kanske inte alls kommer att jobba på apotek igen. Märkligt.
Håller på att försöka packa ihop mina grejor så att dom ska kunna få plats i en bil. Det är inte det lättaste eftersom jag har kommit på att jag har en hel massa saker. Det kommer att bli riktigt spännande på fredag och se om allt verkligen kommer att få plats. Men det som lär bli ännu mer spännande är att se om jag kan bestämma mig för vad jag ska packa ner i min resväska...
På fredag bär flyttlasset i alla fall iväg till hälsingland där det blir ompackning i några dagar. Ska krama den stackars katten som varit ensam hemma länge nu. Tur att grannen tar så bra hand om honom.
Annars fyller Erika år idag! Hipp hipp hurra!!

Hejdå-fest

I lördags var det dags för Hejdå-fest. Vi tillverkade snittar och sen anlände mina fantastiska vänner utöver dom som redan var och fixade snittar då förståss. Icke att förglömma. Sedan bar det av till Solidaritet för en lång men härlig kväll! Bildregn nedan.
Snittarna!
Stina var där
Grabbarna grus
Kattis!
Hittade en hel bildserie på dessa snyggingar
Kattis & Fredrik
Rebecka, Emma och moi

5 år

Idag fyller min blogg hela 5 år. Helt supermärkligt måste jag ju säga. Har läst lite i historiken och kommer ihåg dagen när min kära finne föreslog att jag skulle starta en blogg eftersom jag satt hemma och hade tråkigt. Namnet på bloggen är hannapanna på finska om jag inte minns helt galet. Här kommer lite random bilder från denna 5-års pperiod! Enjoy!


Yrväder

Igår var Emma här på middag eftersom hon flyttat till Stockholm nu. Bättre sent än aldrig:) Tyvärr misslyckades jag med att ta bilder på både henne och middagen. Men gott blev det kan jag säga och till detta drack vi sprakling red. Finns tydligen på systemet (typ 1 sort) och det är helt fantastiskt. I Australien är det omåttligt populärt som man verkligen kan förstå om man smakat (TIPS!!). Jag skyller i alla fall bristen på bildbevis på att jag är som ett yrväder för tillfället som flyger runt som en galning och inte har koll på något alls. Men det börjar sakteligen falla på plats (tack och lov). Imorgon är jag ledig vilket verkligen kom lägligt.

Förberedelser & apoteksjobb

Just nu tillbringar jag mest tiden åt att förbereda mig för ett liv i ett annat land långt borta (därav dåligt bloggande). Det är en hel del ångestframkallande och även stressande. Har insett att man måste fixa en hel del grejor när man ska (typ) emigrera. Har inte den blekaste om jag ens har lyckats med hälften av vad jag borde göra.
Min chef tyckte jag såg lite väl stressad ut när hon träffade mig idag att hon tyckte jag skulle ta ut ytterligare en semesterdag innan jag åker. Jiho tyckte jag.
Jag har exakt 5 dagar kvar att jobba på apotek. Förhoppningsvis för alltid. Har kommit fram till att jobba på apotek för mig är att ständigt tygla min ilska. Det har även gjort att jag kommit fram till att jag nog verkligen inte passar på apotek och att jag är litegrann för orolig för om jag kommer att släppa ut all innestängd ilska under min sista dag. Men jag har ju klarat mig hittills så det ska nog gå. förhoppningsivs inte. En sak är då säker, jag kommer inte att sakna mitt jobb. Människorna jag jobbar med och en hel del störtsköna kunder visst, men det väger tyvärr inte upp för det andra. Tyvärr. Tänk på att vara snälla mot alla som jobbar på apotek, dom behöver det.

Dumleklubba

Trodde inte dumleklubbor tillverkades längre. Kommer ihåg att dom var väldigt poppis på alla födelsedagskalas när man var liten. Nu blir det Jane Eyre och sen ska vi sätta fart här hemma med att beta av vår "to-do-list":

Tandläkare

Igår var jag till tandläkaren. Hade nästan insett att min enda lagning hade gått sönder. Om det knastrar när man äter så betyder det att något är fel. Tandläkaren måste vara den skönaste jag haft någonsin. Hennes favoritfras var "men såhär kan du ju inte se ut" som hon använde ett flertal gånger under besöket. Jag fick alltså återkomma och laga tre grejor som hade gått sönder lite senare på dagen. Jag börjar fundera på hur bra folktandvården i Söderhamn egentligen är eftersom jag haft dom andra två felen i flera år. Däremot blev det svindyrt eftersom jag fixade alltihopa på en gång. Tandläkaren tyckte synd om mig och gav mig en lagning på köpet, en tandborste och en bettskeneburk. Men gissa om jag har värsta colgatesmilet nu? Jepp, så är det.
Ikväll ska vi ha "halvåtta hos mig" här hemma med ett gäng hungriga studentkillar. Eftersom studenter inte är av det rika släktet blir det spännande att se vad som hamnar på bordet.

Marion Bay

Har aldrig någonsin bokat nyår såhär tidigt. Men nu är det gjort; festivalbiljetter, flyg och hostel är bokade!
Det blir Falls festival Marion Bay på Tasmanien! Jag kommer inte att ha täckjacka på mig och frysa utan springa runt i shorts på stranden. Jiho!
Marion Bay

Melbourne

Nu har jag hymlat med detta länge nog. Dags att göra det riktigt officiellt. Idag kom beskedet om att visumet är klart och om ungefär en månad åker jag tillbaka till MELBOURNE, där jag tänker spendera dom närmaste (åtminstone) 3 åren! Sökte ett stipendie för 1 år sedan och fick i somras reda på att jag faktiskt fick det och att det här verkligen blir av! Är ju verkligen inte billigt att gå i skolan där så hade aldrig kunnat åka utan att få det betalt. Återvänder till samma labb och samma underbara stad med alla dessa fantastiska människor. Har aldrig trivts så bra som när jag var i Melbourne!!! Bloggen tar jag såklart med mig till detta land för 3 gången (!).

Kommer att återse dessa fantastiska människor igen!


Åka på vintur!


Klappa kängurur (ok att det är en wallabee)!
Sitta på Union Square i ösregnet och kolla på footy-final!Prova jätteskor
Sitta i ett kök och umgås med mina förhoppningsvis underbara house mates!


¨

Leka med mina råttor!Gå på labfest!
Ligga på stranden!Hoppas få den här utsikten från mitt framtida hem igen
Åka på roadtrip och se denna fantastiska utsikt igen

Gå på gratisframträdanden
Fika på brunettis
Åka tram!!


Det kommer att bli alldeles fantastiskt, jag är helt säker!!!

Apflickorna

Det blev inget inkaguld idag heller utan vi gick och såg på bio istället. Närmare bestämt apflickorna som fått så bra kritik. Men jag gick i samma gamla fälla som vanligt och det visade sig att den inte alls var särskilt bra tyvärr. Mycket märklig film och vi satt mest och funderade över vad som gör att en film får en 7-års gräns. Det hade den i alla fall och vi förstod inte riktigt varför. I USA hade den definitivt blivit R:ad (=18 år), fast det såklart inte hade varit nödvändigt. Men 11 år åtminstone. Det satt några stiackars barn där som tyckte filmen var jättekonstigt.
Yeah yeah, imorgon är det en ny vecka...


Mälarpaviljongen

imag0057 (MMS)

Såhär såg det ut igår när vi satt på mälarpaviljongen!! nu ska vi nog iväg och titta på inkaguldet trots allt. Lite smått trötta sen gårdagskvällen, men det var himla kul även om det var Berns vi befann oss på. NU är det ut som gäller!!


Ledig!

Den här veckan har kännts som ungefär 3 år. Än så länge har jag haft en fantastiskt skön lördag.  Vi har bara varit på kungsholmen idag och suttit på mälarpavljongen i några timmar. Det var tänkt att vi skulle titta på inkaguldet från Peru, det är av särskilt intresse för åtminston en av oss. Däremot är det premiär idag, så det var nog lika bra att det blev mälarpaviljongen ändå. En helt underbart fin lördagseftermiddag och det känns nästan som att jag har fått lite färg tillbaka i ansiktet. Synd bara att jag hade strumpbyxor på mig.
Nu ska jag försöka han som bara tar en powenap och sen bär det av på fler äventyr ikväll!
Ha en fantastisk helg!!

Prouciotto

Såhär ser det ut när man sitter och äter med datorn vid middagsbordet. That's me. Idag har iaf varit en lite bättre dag.

Absurt

Haft den mest sanslösa dagen någonsin. Började jobba i en mkt ohuman tid eftersom apoteket jag var vid hade märkliga öppettider. De var ett himla oroande hit och dit, samtal åt både ena och andr ahållet och sen slutade dagen med att jag betalade 600 spänn för 3 underskrifter. Undrar om jag kommer att bli så viktig någon dag att jag kan ta 200 spänn per underskrift? Aldrig om jag skulle få gissa. Tyckte mest att hela grejen var absurd. Slockande när jag kom hem i en timme och i natt ska jag kliva upp kl 02.00 för att ringa ett samtal. Den här dagen kommer alltså att både börja och sluta absurt...

Oskar Linnors

Igår var vi på Oskar Linnros på Gröna Lund. Stod inte lika långt fram som på Veronica Maggio, men det var fint ändå. Märkligt väder med både sol och regn och Oskar var riktigt bra! Ikväll är Erika här hos mig och vi är laddade för en toppenhelg!!!