Tandlossning


Idag när jag var på GH:s lördagsfika upptäckte jag att en bit av min tand hade lossnat. Det är ingen liten flisa heller utan en ganska stor bit. Jag kan verkligen inte förstå hur det har gått till. Jag kommer inte ihåg när det skulle kunna ha hänt, för vanligtvis sker ju det här när man får ett slag eller dylikt på tanden. Men min verkar ha lossnat av sig själv, bara för att den kände för det. Det här bådar ju inte gott inför framtiden om man börjar tappa tänderna i den här åldern. Så på måndag ska jag ringa till tandläkaren, dyrt blir det säkert också.

Igår var vi i alla fall ut en sväng på Birger. Det var massor med folk och blev riktigt roligt efter ett tag. Fortsättningsvis i helgen ska det bli den största storhandlingen på länge samt  städning för mitt rum är inte att leka med för tillfället.


Pinkod


Nu har jag precis stängt av mobilen utan att ha pinkoden till mitt nya SIM-kort. Smart. Så nu sitter jag här i datasalen, min PM-partner har inte dykt upp och resten vet jag inte heller var är. Attans. Det blir till att försöka lösa det här på något sätt.
Vinflaska


Igår hittade jag och R en plånbok i datasalen. Ärliga människor som vi är lämnade vi in den i receptionen. Lite senare på dagen fick jag ett sms där det stod att en present väntade på mej i receptionen. Där hade ägaren av plånboken lämnat en rödvinsflaska. Så nu ska jag och R fixa finmiddag någon dag så att vi kan njuta av vårt vin och känna oss som hederliga medborgare.

Annars har det inte hänt så mkt dom senaste dagarna. Jag och min PM-partner har börjat skriva på vårt PM om NIRS (near-infrared spectroscopy). Vår handledare verkade relativt slapp på handledarmötet vi hade idag så det blir nog bra. Kanske det inte är så himla farligt ändå.

Däremot har vi ruttet schema under den här kursen, idag hade vi t.ex. föreläsning mellan 8.15-9 och 15-17. Fast det finns ju alltid att göra med PM:et, men ändå. Nu ska jag alltså iväg på föreläsning!
Helgen som varit


Det blev en intensiv helg och jag känner inte att jag återhämtat mej ännu. Äventyret började redan på fredagen med middag på V-dala. Tog en himlans tid att få maten men när vi väl fick den var den värd allt väntande. Det blev en relativt tidig kväll då jag visste att det inte skulle bli särskilt mycket sömn mellan lördag och söndag.
Körhelgen satte fart med att Kattis kom och hämtade mig i sin nya bil! Det blev riktigt trångt på vägen dit med allt som skulle med. Dagen spenderades med att sjunga en hel del och fika såklart. På eftermiddagen förvandlades alla till olika seriefigurer, sagofigurer eller annat, beroende hur man hade tolkat temat. Sen var det dags för middag och det var mer än trångt i köket. Temperaturen där inne nådde en topp på ca 30 grader, så det var svettigt värre. Men maten kom ut i tid och det blev succé såklart. Sen blev det underhållning och eftersom jag sitter med i festgruppen hade vi ett obligatoriskt spex att underhålla med. Det upptäcktes en del nya skådespelartalanger kan jag ju säga:)Sen var det dans hela natten lång, eller ja vi var väl bara tre kvar där på morgonkvisten som vanligt. Väl hemma var det bums i säng som gällde och jag har nu grym träningsvärk i vaderna efter allt studsande på dansgolvet. Just nu försöker jag reda ut mitt PM om NIR.
Bilder från helgen kommer någon gång senare.Tentagenomgång


Tentan är avklarad och vi hade även tentagenomgång igår så nu vet jag om allt som jag har skrivit fel. Härligt. Uppskattat av vissa men inte andra. Annars är det full fart med nästa kurs, PM utkast m.m ska vara färdigt på tisdag för att nämna något. Sen blir det körhelg i helgen så jag sitter och försöker reda ut det här med PM:et först. Ikväll blir det middag på Vdala nation med gamla och nuvarande klasskamrater. Sen imorrn bär det av till Ålands bygdegård som ligger någonstans utanför Uppsala. Blir nog skoj. Sagotemat är spikat och det kommer nog att bli en hel del intressanta utklädnader skulle jag tippa på. Det blir i alla fall inte prinsessa för min del.Laptophistorien


Etersom det är tentaplugg nu så har det inte skett något alls i helgen. Men efter onsdag får jag tillbaka mitt liv igen. Det som däremot har hänt på senaste tiden är att det har skett ett framsteg i hela den här laptophistorian. Det var ett tag sedan det det gjorde det så jag är nöjd, lite i alla fall. Förhoppningsvis får jag tillbaka den nu snart. Men jag känner jag PC-city rätt (vilket jag gör vid detta laget) kommer det säkert att dröja ett par veckor till och då har jag ju i sånna fall bara väntat i 8 veckor på min dator. Jag önskar jag hade pluggat IT eller något så att jag kunde starta upp ett bra och fungerande datorföretag.  För det är precis dom två orden som företaget i fråga inte står för.
Semla och festgruppsmöte


Ja det var lite dåligt med uppdateringen här. Men efter att precis ha avslutat ett tentaplugg så är det dags för nästa. Först nästa onsdag är jag fri, ett tag i alla fall. I går var det dags för årets första semla. Provade nytt fik i Uppsala, eller bageri kanske man ska säga. Den satt fint även om illamåendet kröp sig på efter ett tag, var nog lite väl mkt grädde på den. Efter detta bar det av hemåt innan det efter en liten stund var dags att åka på festgruppsmöte med kören. Det drog ut på tiden och jag var inte hemma förrän sent. Just nu sitter jag och försöker reda ut ett fall innan föreläsningen idag inför vårt gruppmöte senare idag. Går väl sådär kan man tycka när jag istället beslutade mej för att skriva lite här.
På datorfronten går det lite framåt, nu har jag äntligen fått numret till verkstaden så att jag kan ringa dit och tjata. Alltid något. 5 veckors väntetid är lite att ta i tycker jag.

Bråk


Ja nu har jag hunnit med en hel del bråk på sistone.
Närå, men jag är inte särskilt nöjd med varken STA travel eller PC city. Min dator verkar dock ändå ha överlevt reparationen, var en del att byta ut om man säger så. Men att allt ska vara så förbannat krångligt är ju svårt att förstå ibland. Särskilt när man ska få pengar tillbaka eller om man har köpt en försäkrning som man ska utnyttja. Då är företagen helt plötsligt inte lika brydda eller tillmötesgående längre. Man får aldrig prata med dom som är skyldiga heller utan är tvungen att skjuta budbäraren istället. Jag ogillar själv sånt, men vad ska man göra.  Men nu har iaf Handelsbanken tagit mitt parti och vi ska förklara krig mot STA. Det kan nog bli skoj tillslut.

Annars pluggade jag hela helgen, ja shit vad kul det var. Är på skolan idag fast jag är ledig från föreläsningar och ska strax gräva ner näsan i papprena. Blev bara tvungen att skicka ännu ett argt mail till STA. Men så fort man blir arg så upptäcker dom att dom kanske förlorar en kund och bli väldigt tillmötesgående har jag märkt. Gör så alla andra som blir överkörda där ute.