Tappat gnistan

 
Jag har tyvärr tappat gnistan lite här med bloggen som ni kanske har märkt. Därav det urusla bloggandet. Det enda jag kan göra är att invänta inspirationen, så får vi se om den kommer helt enkelt. 
Jag orkar inte skriva bara för att skriva. Det måste ju faktiskt kännas roligt även och just nu är det så mycket med allt annat.
Idag har jag spenderat dagen i sängen eftersom mitt huvud höll på att gå i bitar när jag vaknade. Tre dagars stegrande huvudvärk är inte att leka med. Dessutom är jag övertygad om att min kropp tror att den befinner sig hemma i Sverige i höstrusket för den är alldeles för trött och orkeslös för tillfället. Nu har jag i alla fall inhandlat en massa vitaminer och hoppas på att den ändrar sig snart!
 
Vi hörs om inte alltför länge. 
 
 
 
 

Julledighet?

 
Busy busy för tillfället. Idag drog jag till med en 12 timmars dag i labbet. Hade kanske inte varit så farligt om det gällde normalt kontorsarbete, men det var ju långt ifrån. Detta blir helt klart en intressant "julledighet". Det är ju nästan tur att man gör sin doktorandtjänst utomlands. För med denna arbetsinsats hade det inte kunnat bli någon resa hem över jul i alla fall. Dom doktorander som bor i exempelvis Perth reser inte hem över jul. Man får helt enkelt offra sig när man har saker och ting att göra i labbet. Beteendestudier går liksom inte att avbryta och det går heller inte att bestämma riktigt när djuren föds. Men det gör inte så mycket eftersom någon julkänsla inte existerar här ändå beroende på vädret, i alla fall inte för mig som associerar julen med snö, kyla, tända ljus och all mat som hör till såklart. Så därför känns det inte så farligt i alla fall. 
Annars tror jag att jag ska på 4 julfester framöver. Dom ser åtminstone åt att fira julen innan den kommer med att dricka öl och grilla. Australien i ett nötskal :)

Bröllop: Rebecka & Gaeton

Har ju varit på ett andra bröllop faktiskt. Höstbröllop i Stockholm, inte fy skam det inte! Mitt redigeringsprogram krånglar så tyvärr blir det oredigerade bilder. Men jag tänkte att det var bättre att få upp dom någon gång istället!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daniel och brudens mamma Lena
 
 
 
 
Anne och jag hade övat jättemkt och kunde hela talet utantill...
 
 
 
 
Festen hölls på grand hotel
 
 
 
 
 
 
Carl-Fredrik, Sebastian & Anne
 
 
Våra trevliga bordsgrannar!
 
 
 
 
 
 
 
Lisa & Macke
 
 
 
Albin & Anna
 
 
 
 
Långväga gäster
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sagberg

Här kommer det fler bildregn! Vi tog nämligen en sväng till Sagberg när jag var hemma. Har inte varit där på flera år och ja, vi hade lite problem att hitta allt som vi skulle se, men tillslut så! Såg alltså bergasalen, tjuvjons grotta, kaffekokarn och bullerhavet. Riktigt trevligt var det!
 
 
 
Vissa skulle absolut klättra in i tjuvjons grotta!
 
 
 
 
Sandra & Krister
 
 
 
 
 
 
 
Fikadags!
 
 
 
Bullerhavet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cinque terra

 
Här kommer det ett bildregn från Italiens kust där vi spenderade några dagar innan konferensen i Florence. Vi bodde i Riomaggiore och tog båten mellan dom fem städerna eftersom "the love walk" var stängd sedan några veckor tillbaka. Tydligen hade några australiensare fått några fallande stenar på sig, så det var väl lika bra att den var stängd. Båt gick alldeles utmärkt även om det var rätt gungigt! Hade lite problem att ladda upp lodräta foton så ni får hålla tillgodo med dom vågräta helt enkelt!:)
 
Annars jobbar jag på, fattar knappt att det är jul snart (noll julkänslor här) och så skrattar jag massor med min housemate, som jag har saknat den människan!
 
 
 Riomaggiore
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
Finfin utsikt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FLorence

 
 Det har lite varit som ett slag i ansiktet att komma tillbaka till jobbet. Det finns att göra om man säger så! Därför tycker jag att vi tittar på lite bilder från semestern istället. Även om vi faktiskt var i Florence för att gå på konferens hann vi med en del annat även!
 
 
 
 
 
 
 
Klättrade upp på toppen av denna fina katedral!

 
 
Imponerande takkonst

 
 Här var utsikten från toppen!!
 
 
 
 
 
 
 

Pisa - försöker igen

 Här kommer dom resterande bilderna som jag tänkt lägga upp i förra inlägget. Tornet lutar verkligen en hel del!!
 
 
 
Detta var uppenbarligen en måstepose. Vi trängdes på gräsmattan med alla andra som ville "posa"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pisa

 
Efter Munchen blev det Cinque Terra där vi mötte upp Desi. Dessa bilder har jag inte ännu så dom får jag visa vid ett senare tillfälle. Innan det bar av till Florence gjorde vi ett pit stop i Pisa där vi såklart tog en titt på tornet. Lite shopping hanns även med. Eftersom blogg.se har bestämt sig för att trilskas vill inte dom sista bilderna uppdateras, dom som innehåller tornet. Men jag jobbar på saken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Munchen

Här är lite bilder från när vi var i Munchen och träffade Pascal. Som vi saknat honom! Vi tog en sväng och kollade runt lite i staden först. Vi klättrade upp i ett kyrktorn som hade ca en miljon trappsteg, blev med andra ord en ordentlig träningsrunda. Fint var det dock däruppe så det gjorde inte så mycket. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trångt var det
 
 
Finfin utsikt
 
 
 
Glada turister
 
 
Torget
 
 
 

I'm back

Tillbaka i verkligheten och kämpar med jet laggen. Men tror faktiskt att den börjar släppa. Har hunnit med en hel del sen jag kom tillbaka. Fredagen var det direkt dags att åka till Uni för ett studentsymposium. Det var några presentationer och så förstås en hel del posters. Jag lyckades av någon märklig anledning ta hem förstapriset i min grupp, behavioural neuroscience. Har ingen aning om hur detta gick till, kanske jetlaggen hjälpte? Jag flummade i alla fall på under min presentation och det verkar ju ha gått hem. 
 
Annars har jag haft Rebecka och Gaeton här en natt innan dom drog norrut till Hamilton Island. Idag började jag med en härlig brunch i ett gammalt stationshus och senare försökt komma iordning här hemma med att handla mat och packa upp mitt rum som var helt tomt. Känner mig inte riktigt redo för att börja jobba imorrn, men förhoppningsvis kommer det att gå bra!