Söderöl

Helgen blev riktigt trevlig tillslut, även om det var väldigt nära att jag skulle spendera den på jobbet. På lördagen väntade vi mest på skänken. Den kom tillslut och ack så fin den var! Bilder kommer senare för dom är för tillfället kvar i kameran. Sen blev det spontanölande med Kattis, Fredrik och Andreas på Söder på kvällen. Riktigt trevligt och alldeles för längesedan man hängde med dom! Igår blev det söderfika (jo jag gillar söder) och spanande på mer möbler. Mitt soffbord har fortfarande inte kommit in på Stalands, så jag väntar tålmodigt (eller?) vidare.

SOL

Vilket härligt väder! Skidor har avnjutits på förmiddagen, synd att det inte blev någon medalj men Norge vann ju, alltså är jag nästan lika glad!:) SÅ himla lämpligt det där eftersom att det känns som att vinner inte Sverige så vinner Norge. Däremote har jag lite problem att heja på Northug, men vem gillar inte charmiga Marit liksom?

Nu inväntas skänken som borde anlända vilken sekund som helst här. Sen ska vi ut och göra stan men knorren på huvudet som min hårknut kallas här hemma.

Salsa & världsrekord

Ledigt igår och idag var det jobb. Längtar till helgen som sjutton. Då anländer äntligen min skänk! Sen är det eventuellt tänkt att vi ska på salsaklubb och testa våra kunskaper. Nybörjarkursen börjar lida mot sitt slut, även om det finns planer på att eventuellt köra fortsättningskursen även.

Annars såg jag på XL-galan igår och det var väl en himlarns tur! Annars hade jag ju missat 3 juniorvärldsrekord. Vilken tjej!

Pizza och sånt där

Nu ska jag verkligen sova. Morgonmöte hägrar på jobbet imorrn. Glömde slänga upp en bild från när jag åt pizza med mina kära söderhamnare tidigare. Voila!

Tankar kring apoteksvärlden

MItt apotek håller på att falla ihop. Nu är det dags för den 4:e personen att sluta på mitt apotek sedan november. Man skulle kunna tro att det är för himla otrevligt att jobba på mitt apotek eftersom att så många slutar. Det är inte alls otrevligt utan det förfaller sig bara så att folk har fått erbjudanden dom inte kan tacka nej till. En kaotisk arbetsmarknad har tvingat fram den här situationen och det finns inte så mkt att göra. Tragiskt nog är det ju så att det inte finns folk så att det räcker just nu. Apotek öppnar i varje hörn och det finns inte arbetskraft så att det räcker. Det är ju faktiskt så att apotek kräver utbildad personal, vad nu än allmänheten än verkar tro. Vi säljer faktiskt inte godis.

Mitt upp i allt detta har både Apoteket AB och Apotek Hjärtat som är det två största apotekskedjorna bestämt sig för att inte betala ut ersättning till apotekspraktikanter. Detta är det mest korkade jag hört på länge eftersom det kommer innebära att färre studenter väljer apoteksbanan i arbetslivet och det kommer att resultera i ännu färre tillgängliga ute på arbetsmarknaden. Mycket på grund av att folk inte har CSN kvar att ta, inte vill ta CSN en ytterligare termin osv. Då går dom direkt till industrin istället. Jag hoppas innerligt att dom andra kedjorna bestämmer sig för att ge ut ersättning.
Nu ska jag ta tag i min dag och försöka tänka på något annat!

Utskällning

Äntligen ledig i en hel dag! Avslutade arbetsdagarna med att skälla ut en leverantör för att vi inte hade fått varorna. Sen hittade vi dom bakom lite bråte. Oups. Stackaren fick ingen mild utskällning heller, tur för mig att jag inte är där imorrn när han ringer tillbaka :)

Imorgon hade jag tänkt mig att städa, tvätta och handla. Det som mina lediga veckodagar alltid ägnas åt. Tur är väl att min gamla kollega Jennie kommer och hälsar på mig på kvällen. Så himla konstigt att inte snacka skit med henne varje dag på jobbet längre.
Tja!

Veronica

Händer inte mycket just nu, mest väntande. Jag väntar mest på att fredag ska anlända då jag är ledig! Därefter väntar jag på att min hosta ska ge sig så att jag kan fortsätta träna. Sen väntar jag även på att det ska bli vår, att jag ska få åka till Paris och bättre tider hade nog kanske också varit fint när jag tänker efter.

Tröstar mig lite med att lyssna på Veronica Maggios nya singel och Lykke Li. Det är fint det.

Raggisar

Jag fick min årsranson av raggsockor på posten häromdagen! Tack mamma!
Frågan är ju när jag ska lära mig att sticka strumpor....

Hoppas ni alla haft en bra alla hjärtans dag förresten! Själv delade jag ut godis och första hjälpenväskor på apoteket som var grymt uppskattat. Det var allmän trevlig stämning och så fick jag en ros på konsum, inte illa!:)


Ernst i Älvsjö

Var på möbelmässan i Älvsjö igår. Verkligen massor med möbler i alla dess märkliga former. Vissa märkligare än andra. Vissa snyggare än andra. Jag hittade ett soffbord som jag sedan gick till Stalands för att försöka hitta idag. Det jag inte hade tänkt på var att ta reda på vad det hette. Så det gick inte så bra att hitta det tyvärr. Ernst Kirshsteiger där och hade föredrag. Himla charmig snubbe det där. Han berättade bland annat om hur han alltid bär runt på en färgkarta i väskan så att han alltid är beredd utifall han skulle stöta på en fin färg och hur han hittade färgen på en fondvägg i ett skithus från 1700-talet.

I alla fall så blev det bowling på Mario Gastro Diner på kvällen igår. Härligt ställe, men bowlingen gick riktigt kasst för mig. Det funkar liksom inte för mig när det kommer till bollar utan studs. Tacka vet jag fotbollar eller volleybollar. Då går det bättre. Det var desto trevligare att ta några drinkar efteråt istället.
Idag blev det bakispizza med det gamla Söderhamnsgänget. Spanade in Kattis lägenhet som börjar bli superfin efter deras renovering (som dom för övrigt gör själva, grymt impad).
Nu väntar på jag på alla hjärtansmiddag som får blir en dag för tidig, så går det när man jobbar och står i!

The King's speech

The King's Speech har avverkats på bio-"måste se"-listan. Riktigt fin film som rekommenderas varmt. Dessutom borde det inte vara något snack om vem som får årets Oscar för manliga huvudrollen.

Annars har det inte mkt. Kanske därför jag inte riktigt har skrivit nått här. Tänkte att jag iaf skulle ge ifrån mig ett livstecken. I helgen är jag åtminstone ledig och ska bland annat åka på möbelmässa och bowla! Jiho.

Skänk & Allmänbildning

Jobbar på min allmänbildning ikväll med en dokutmentär om Jussi Björling. Hade nog inte riktigt insett hur stor han var. Men nu vet jag det. Nu är det bara att lära sig annat jag måste veta.

Just ja, jag har ju köpt denna skänk. Kommer om en månad. Hemleverans från Dalarna. Inte illa. Kommer att passa finfint i mitt kök! Nu ska jag försöka reda ut vad jag ska kolla på som inte är Melodifestivalen.

UPDATE: Grannen två våningar över hade satt upp en prydlig lapp i trappuppgången att han skulle ställa till med fest ikväll för sina närmaste vänner till minst kl 01.30 ikväll (!). I självaste trappuppgången träffar jag sedan 15 brudar i partyutstyrsel. Medan musiken dunkar ligger jag nu här i sängen och läser Sköna Hem istället för (som det stod på lappen) traska upp och joina festen.

Färgglatt


Djurliv

Såg lite djurliv när jag var och promenerade igår

Den här stackars halkande anden skulle prompt promenera på isen
Tittar åt samma håll

En dag i solen

Ledig dag idag och vilket fantastiskt väder! Har hunnit med massor idag och det måste bero på vädret. Man blir ju så mkt piggare och gladare i sånt här väder.

Ett träd såg lite ut som en struts