Lugnt

Hela helgen har varit ett enda stort lugn. Sushikväll i fredags, längesedan sist och det var verkligen efterlängtat! Därefter blev det Idol som vi glömde kolla slutet på. Märktes att det hade varit en intensiv vecka eftersom vi nästan somnade i soffan allihopa.
Lördagen spenderades på BMC. Lite kuslig stämning där på helgerna. Även om det är en del folk där ändå. Har upptäckt att dom stackars doktoranderna är där dag ut och dag in. Helger som veckodagar. Undrar om dom är där på julafton även? Riktigt skitväder var det i alla fall hela dagen men vi lyckades cykla hem under ett uppehåll tack och lov. Sen blev det filmmaraton på kvällen.
Idag har det blivit lite pluggande faktiskt. Hjälper med miljöombyte. Hemma går ej att plugga, stört omöjligt.
Promenad till gravhögarna, favorit promenadstället på min lista i alla fall.

Imorgon börjar det igen, jippie. Snart är det tentaplugg oxå, halelulja.

Nygammal dator!

Idag begav Anne och jag oss mycket tidigt till skolan. Jag insåg inte i förväg att man cyklade snabbare när man är cyklar själv till skolan så jag råkade komma tidigare än mycket tidigare. Vi (eller rättare sagt Anne) hade läst en lapp på skolan om att dom gav bort datorer på skolan just exakt i dag. 17 stycken närmare bestämt. Därför var vi där i tid och ställde oss i en liten "datakö" utanför receptionen. Men vi blev rätt lugna då vi kom dit eftersom vi var nr 4 och 5 i kön. Därför fick vi en varsin blankett och får nu hämta våra datorer före den 10 oktober. Det är säkert inga höjdardatorer (jag förstod inte riktigt  förklaringen av datorerna på lappen), men jämfört med min stenåldersdator så måste det ju ändå vara nått av värde.  Min dator här hemma ser ju bara fräsch ut från utsidan, men skenet bedrar ordentligt. Men nu verkar det i alla fall som att dataproblemet har löst sig, i alla fall temporärt. Får väl ta och fundera på att köpa en ny någon gång men det slipper jag i alla fall tänka på nu. Skönt.Helgen i Stockholm

I helgen har jag varit i Stockholm och jobbat. Noréns hade besök utav fransmän igen. Lördagen spenderades på Tomtits experiment i Södertälje. Dom hade en massa roliga experiment och grejor i ett stort hus på fyra våningar och även en stor park utanför. Hade jag fortfarande varit barn så skulle jag ha älskat det där stället!! Men eftersom jag inte räknas som det längre så tyckte jag ändå att det var kanon där=) Felix var iaf stormförtjust.
Helt slut av detta var det dags att passa barnen på kvällen varav ett franskt barn som inte kunde ett ord svenska. Problemet var bara att hon fick reda på att jag kunde ytterst lite franska. Detta förstod hon som att jag förstod behärskade franska till fullo. Hon skulle därför prata med mej konstant. Jag fick därför gräva djupt efter skolfranskan som oftast vägrade komma fram. Ju mer jag ryggade desto mer ville hon vara med mig såklart. Det gick sådär skapligt bra för mej kan man säga.
Söndagen blev lugn med promenad och bio. Så nu har man sett Shrek den tredje och jag måste säga att den var helt ok trots all dålig kritik jag har hört om den. Men förväntningarna var ju därför också rejält nerskruvade. Jag hinner inte kolla på så mkt film nuförtiden så det jag ser är barnfilmer med Felix!. Jag börjar iaf bli riktigt haj på det området!

Nu sitter jag här med australienbrevet, för det börjar verkligen dra ihop sig. Har fått en del åsikter om det nu vilket kan vara riktigt bra då man har låst sig totalt efter att ha stirrat på det i timmar. Däremot blev det väl nästintill kapat, haha. Men det var bara nyttigt för nu har det utvecklats till ett mkt bättre brev, tack och lov.
Så nu ska det snart iväg och recenseras på annat håll.

Datastolsproblem

Jag har ledsnat på att allt som har med datorer att göra går sönder för mej. Nu har min datastol kollapsat. Jag sitter här utan ryggstöd. Inte alls trevligt, men den här gången tror jag att det går att åtgärda. Måste bara ta och leta efter skruvmejseln först för det är ju inte var dag man använder den och nej jag har den inte på ett särskilt ställe. Men det känns inte som att tiden räcker till för det. Dessutom försöker mina ögonlock hela tiden att falla ner så jag måste nog krypa till kojs snart.
Idag har jag haft lab. Var sådär måste jag erkänna, labhandledaren var ny och virrig. Tur att min labpartner hetsade på ungefär lika mkt som jag brukar göra så vi var väl ändå färdiga i skaplig tid.
Fikat på kören gick bra. Men vi är ju så fruktansvärt många nuförtiden! Knappt så att fikat räckte, men tack och lova så blev ju lite över ändå tillslut=)
Förvirrad

Idag har det varit full fart. Började med föreläsning på morgonen med Clintan, sen gymmet och så hem för att dra vidare till Willys. Sen skulle jag försöka läsa lite inför morgondagens lab. Detta resulterade i att jag somnade i soffan och blev väckt av kattis som var påväg hem från skolan. Så jag packade ner baksakerna i påsen och pallrade mig iväg till djäkne för att baka litegranna. Detta eftersom vi har fikat på kören imorgon. Det blev tre sorters kakor, mjuka som hårda eftersom den tredje personen i vår fikagrupp hade hoppat av. När jag skulle packa ur sakerna ur min påse med baksaker visade det sig att jag hade tagit med mig tvättmedel (!). Jag har alltså helt seriöst tagit det och lagt det i påsen. Vad tänkte jag på då kan man undra? Fast vem vet det kanske smakar bra med det i kakan?
Dessutom hade jag lyckats köpa fullkornsmjöl istället för vanligt mjöl. Attans.
Detta måste tyda på att jag börjar bli förvirrad, häromdagen missade jag att det var föreläsning och satte mej och pluggade ekonomi istället. Fast den tabben var jag inte ensam om åtminstone=)
Var skall detta sluta?Clint Eastwood

Idag fick jag en varning från upnet för att jag var en belastning för nätet. Detta är pga av min dator har stått på i 13 dagar (den kan som bekant inte slås av). Smart som jag är har jag inte tänkt på att jag kanske borde logga ut från internet. Så nu fick jag en varning att jag skulle bli bortkopplad om jag inte skulle skärpa till mej. Efter att ha loggat ut under dagen skulle jag försöka använda datorn när jag kom hem, det visade sig att den blivit ännu segare av detta internetavbrott. Den slocknade även en gång. Men jag lyckades väcka den igen. Men jag antar att den numera ligger på sin dödsbädd och nästa gång vet jag inte om jag lyckas väcka den igen.

Idag har det varit skola hela dagen känns det som. Men vi har en mkt bra föreläsare i alla fall. Han är väldigt lik Clint Eastwood (enligt Anne då) och är faktiskt riktigt rolig. Vilket ju inte alls är vanligt bland våra föreläsare som oftast är ena riktiga torrisar ärligt talat. Han gillar däremot att säga ordet "groteskt" i dom absolut minst passande meningarna, men detta är ju mest roligt.
Efter den långa skoldagen blev det fika på norrlands och lite seminarieuppgifter gjorde faktiskt. Sen hemfärd med ämnesbyte till ekonomi.
Sista partyt för en lång tid framöver

Igår var det dags för party igen. Det blir den sista festen på ett bra tag eftersom almanackan ser väldigt full ut framöver. Men det var skoj, lite förfest på djäkne. Hade stoppat bomull i dojjorna så att jag inte skulle halka runt så förfärligt, slutade med en väldigt ömmande fötter när kvällen var slut.
Var i alla fall premiär för Platina på saluhallen. Riktigt mkt folk, alldeles för mkt faktiskt ärligt talat. Därför lessnade jag tidigare än vanligt. Nej jag var inte kvar till stängning denna kväll.

Idag har det blivit lite pizza borta på djäkne och tillslut fick även vi i uppsala följa golden league, vet inte hur det var på annan ort men här var det svart på tv:n ett bra tag. Men dom fick i gång sändningen lagomt till Susanna skulle springa. Vilken tjej.

Sofie ville inte var med på kort hon, så hon är fotografen!

image89


Anne, Rebecka och jag

image90


Effektiv

Jag har alltid funderat hur vissa människor kan vara så ruskigt effektiva. Nu har jag kommit på det. Eller jag har rättare sagt lärt mej av egen erfarenhet. Man skaffar sig mer att göra helt enkelt. Då blir man tvingad att vara effektiv, jag lovar. Denna vecka har varit en sådan vecka. Rivstart med dubbel skola. Sen ska man hinna med allt annat som att laga mat, tvätta, städa och träna på sidan av. Det slutar med att man aldrig sitter still, men man märker det knappt eftersom man bara har nästa sak i skallen. Det här kanske låter väldigt stressigt, men det är en underlig känsla tycker jag. Man arbetar sig metodiskt fram och bockar av det man har gjort. Så känner man sig nöjd och glad när dagen är slut.
Fast jag antar att jag inte kommer att känna såhär om några veckor. För imorrn börjar biofysikalen. Nu har vi haft en lite mindre jobbig kurs i skolan i två veckor. Imorgon börjar helvetet, var så säker. Lika bra att förbereda sig mentalt och be en bön eller nått.Spinning

Idag var det dags för terminens första spinningpass! Mitt på dagen också då jag för ovanlighetens skull är "ledig" idag. Självklart tar Peter Lindgren på Tv4 nyheterna cykeln bredvid mej. Så det blev att riktigt hårdköra för jag kunde ju inte vara sämre än honom. Fast såhär i efterhand måste jag ju erkänna att jag var faktiskt sämre, mkt sämre också till råga på allt. Får se till att spinna mkt nu framöver så kanske jag slår honom i framtiden. Japp, livet är en tävling. image88     <-- Peter

Stirrar

Här sitter jag som ett verkligt fån och stirrar på dataskärmen. Jag trodde verkligen dom skulle lägga ut gruppövningen klockan åtta och nu sitter jag här och kan inte få mej att göra nått annat än att bara stirra. Även om jag har andra saker att göra. Jobbigt sånt där när man verkligen har bestämt sig för vad man ska göra och så går det inte. Då blir man snarare handlingsförlamad än fortsätter med nått annat. Det här måste varit det mest meningsfullaste inlägget på länge.Födelsedagsfest X 3

Även om vi var trötta sedan fredagen hade vi ändå en födelsedagsfest att gå på. Trots att det tog emot pallrade vi oss iväg.

På vägen hände det något märkligt! Jag cyklade med paraply eftersom det regnade ordentligt. Helt plötsligt kommer det en kastvind som tar tag i mitt paraply och formligen viker det på mitten. Det blev iaf helt oanvändbart. Då dyker det upp en kille som tar tag i paraplyet och försöker fixa det. Paraplyet är mkt trasigt sedan tidigare och han inser att det inte kommer att gå att laga det. Då ger han mej sitt paraply och fortsätter glatt utan i regnet. Snacka om gentleman. Synd att jag lämnade paraplyet på festen och nu är det borta. Haha.

Det var i alla fall tre tjejer som hade slagit ihop en fest. Två av dessa var våra gamla phadderbarn. Vi hade ingen aning om vad det var för fest och blev lite chockade när vi kom dit eftersom det visade sig att dom hade bjudit 50 pers med middag och grejor! Sånghäfte hade vi även med ett urplock av de bästa pharmensånger vilket var roligt!
Även denna kväll var det tävlingar men nu var jag och mitt nya lag sämst istället! Men men man kan ju inte vinna jämt=) Det blev en lång och mkt rolig kväll!

image85

Födelsedagsbarnen Cat och Rose, jag, Anna och Karin

image86

Mina lagkamrater Sara och Sabine!

image87

Gamla phaddrarna Anna, jag och Karin


kräftskiva

I fredags var det dags för kräftskiva hos Sara! Vi satt uppe på taket fast vi hade lite tak ändå så det gjorde ingenting att det regnade lite! Efter att vi hade kalasat på dessa skaldjur en stund var det dags för lekar! Sara och co hade fixat några riktigt roliga lekar. Tävlingsinriktad som man är slutade det såklart med vinst! Jag hade alldeles fullt av mums mums i håret och ansiktet när det var färdigt. För detta vann jag en klädroller som är perfekt åt min vita soffa som gärna blir alldeles för dammig hela tiden! Tyvärr föll Jennie i backen och skrapade upp ansiktet. Att det då alltid ska hända nått när vi är igång. Men det gick ändå relativt bra även om det blev hemfärd på en gång för henne.
Sen drog några till värmlands medan vi begav oss till BJ i spöregnet. Dom delade ut paraplyer i kön för att det regnade så mkt! Men kvällen blev rolig efter att vi väl torkat inne på stället.

image82

Karin och Therese


image83

Fredrik och Anne


image84

Rebecka och jag

Vardagen närmar sig

Har haft mina första föreläsningar nu. Det är en lite märklig kurs vi läser nu, vi har eximination nästa vecka som tydligen både är muntlig och skriftlig. Det är som vanligt kaos på skolan nu när det är så många nya som har börjat. Men efter ett par veckor är det som att alla har gått vilse i BMC:s kilomerlånga korridorer för då är dom spårlöst försvunna och inte alls i det stora antal som nu irrar runt där.
Annars börjar vardagen falla på plats nu. Har tränat mitt första pass eftersom mitt kort har varit fryst tills nu. Det var härligt! Men det gav även en fruktansvärd träningsvärk. Idag har jag känt mej som en 90 årig tant som hankat mej fram i korridorerna. Men det har faktiskt funkat ganska bra det med.
Har också undersökt lite om nätkursen i företagsekonomi som jag har tagit på mej att läsa parallellt med mina andra studier. Det återstår att se om jag har tagit mej vatten över huvudet.

Nu ska här städas upp lite innan det är dags att sjunga på reccemottagningen på GH. Måste ragga lite folk till kören!

Allvarliga datorproblem

Nu sjunger min dator på sista versen. Den vägrar typ att starta och jag har fått bråka med den rejält men nu lever den iaf. Första hjälpen skulle man kunna kalla det. Nu har jag fått instruktioner av några som kan ( mina kära bröder) att jag inte får stänga av datorn mer. För då kanske den dör för alltid. Min dator låter som en gammal skördetröska så jag förstår inte hur jag ska få sömn den närmsta tiden.
Den är tydligen så gammal att jag inte ens kan byta reservdelar på den för då måste jag byta en massa mjukvaror. Det betyder alltså att jag i princip tjänar på att köpa en nya dator? Passade verkligen inte in i min sparabudget just nu. Så for now får den stå på och så får jag se hur länge den överlever.
Utan dator måste man typ bo på skolan. Fy sjutton vad deppigt.

Shopping à Stockholm

I både fredags och lördags var det alltså dags för lite efterlängtad höstshopping i Stockholm. Sprang runt själv på fredagsförmiddagen då Rebecka fixade håret på Björn Axén. Rätt skönt att gå runt och titta själv då man är riktigt effektiv! Så på förmiddagen hade jag nästan bestämt mej för alla inköp som även inhandlades senare på dagen. Det blev en hel del svarta saker, men definitivt välbehövliga. Nu är t.ex. höstjackan fixad, underbart härligt då jag avskyr att handla jackor.
På lördagen blev det en snabbvisit i Stockholm med ännu lite mera shopping med Anne. Detta innan det var dags för inflyttningsfest på djäknegatan. Det var många söderhamnare där men även helt oväntat några skogbor (!). Det blev en riktigt rolig kväll och man återsåg stora delar av dom man umgås med i klassen vilket var kul.

Snart dags för ica, bara det kan sluta spöregna ute.