Dags att försvara apoteket

Jag har upptäckt att jag inte alls förstår den kritik som säger att apotekspersonal är sura och griniga och att de är alldeles för långsamma. Det jag har upplevt (efter tre dagars jobb) är att dom är hur söta och snälla som helst! Måste vara dom trevligaste arbetskamrater jag har haft hittills (om man lägger ihop all personal på alla mina arbetsplatser och tar ut nått slags medelvärde).
Dessutom är dom experter på att skvallra, men vad kan man egentligen förvänta sig med en massa tanter och tjejer på ett och samma ställe! Dom blev tvungen att ursäkta sig idag för det blev lite väl mkt idag på rasten, haha.

Party i Söderhamn

På midsommarafton var det jobb som gällde. Därefter blev det grillning hemma, skönt att bara ta det lugnt. Men sen i lördags var det dags för första utgången i Söderhamn denna sommar. Grillfest hos syskonen Hedbergs, för det var ju Anna Karins födelsedag!

image47


Jag och Therése

image48

Erika och födelsedagsbarnet!

Efter detta bar det iväg till innegården där en hel hop med tönnebromänniskor befann sig och även en hel del andra. Sjukt mkt folk för att vara söderhamn. Men det var riktigt skoj, helt över förväntan. Träffade några som inte hade samma åsikter som mej, men det slutade ju såklart med att min åsikt vann, vad annars liksom?

Idag var det dags att börja jobba på mitt tredje jobb, apoteket. Höll knappt på att komma in på stället på morgonen men tillslut lyckades jag även med detta. Sen följde information en hel dag kändes det som! Massor med nya saker att lära sig och alla sprang runt och fixade med sitt så man kände sig lite lost såhär första dagen på jobbet. Men min handledare sa att det nog skulle vara förvirrande i några dagar till så det är ju bara att bita ihop!!
Dessutom får jag ju inte svara på några frågor vilket ju känns en aning dumt eftersom i princip ALLA frågar någonting! Käkade lunch senare med Anneli så då fick man varva ner lite innan det var dags att jobba nästa skift med Felix=)

Ledig dag

Idag blev jag väckt två gånger av telefonsamtal. Ena gången av mitt första jobb och därefter mitt andra då jag lagomt hade somnat om. Det resulterade i att jag oväntat fick en ledig dag. Den dagen är iofs snart slut nu, men den har tillbringats utomhus! Blev tvungen att gå in då himlen öppnade sig. Det har den iofs gjort hela dagen till och från. Pysen var med mej ute stora delar av dagen, tycker väl om att se folk jobba antar jag.
image46

Pysen

Jobbjobb

Inte mkt har hänt sen senast. Bara en massa jobb på tönnebro. Idag var det helt sjukt mkt folk. Kö långt ut genom dörren i ett par tre timmar sådär. Fattar inte hur man orkar ställa sig i en sån kö. Jag var riktigt glad att jag slutade tidigt idag. Ska bli skönt att byta jobb tills imorrn. Omväxling förnöjer.

Bloggläsandet fortsätter. Börjar bli riktigt beroende här. Men det är i åtminstione riktigt underhållande. Snart kanske jag lägger upp en fem i topp med favoritbloggar här, haha. Finns riktigt  intressant läsning och en del skrämmande läsning förståss, en hel del knäppisar därute helt enkelt.

Regnig dag

I dag var det tänkt att jag skulle vara riktigt effektiv. Jag hade precis tagit ut spadarna och skottkärran då det började ösa ner. Det haglade och åskade en bra stund. Så det blev till att gå in då istället och städa hela huset. Det är ju faktiskt mkt trevligare att vara ute på sommaren men så blev det inte riktigt idag.

Jag har förresten blivit besatt av att surfa runt på andra personers bloggar. Helt sjukt hur intressant det kan vara att läsa om främmande människors liv. Det är min nuvarande hobby.

Imorrn börjar förresten mitt sommarjobbsmaraton. Jag tog mod till mej idag och räknade dagarna men jag tror att jag besparar er med den siffran faktiskt. Det hela kan ju verka ohälsosamt, haha.Tönnebro...

...är en spännande plats. Idag fick jag se ingen mindre än Ingemar Stenmark. Så nu är det bara att skaffa sig en bok som man kan skriva ner alla kändisar man kommer att se i sommar=) Jag träffade även min gamla högstadielärare Sten Persson! Han räknas väl tyvärr inte som någon kändis men det var himla kul att se honom igen då han var en av mina favoritlärare.
Annars gick jobbet segt idag, men som tur var är jag ledig imorrn. Undrar vad man ska hitta på då.

Sommarlov

Jaha då hade man sommarlov igen då. Känslan är densamma som alla gånger förut, tomhet. Efter att ha varit igång så länge finns inget kvar att plugga på. Så dagen har ägnats åt att städa upp på det här stället och packning av alla saker. Bättre att göra det när man ändå har tempot uppe. Iofs har jag insett att mitt tempo nog ska hållas uppe hela sommaren i alla fall. Men man får väl skylla sig själv när man har tagit på sig alldeles för mkt jobb. Det är nästan så att jag ångrar mig lite i efterhand, men nu finns ingen återvändo och det är bara att bita ihop och sätta fart. Men lite ledigt har jag i alla fall, börjar ju först på söndag=)

Imorrn ska det firas lite med klasskamraterna innan alla drar åt varsitt håll. Några har redan festat lite idag, men jag pallade inte det helt enkelt. Lite sorgligt blir det ju såklart att dra härifrån, speciellt när så många ska stanna i Uppsala i sommar. Hade inte tackat nej till det, men Tönnånger blir nog fint det med ;)

Nationaldagen

image41


Idag är dagen då man ska fira hur bra vi och sverige är!!!
Detta gjorde jag genom att sjunga på slottet för de som har blivit svenska medborgare i Uppsala under det senaste året!
Trilo, länge leve livet och gabriellas sång (från "så som i himmelen") stod på programmet!


image42


Framförandet gick bra och därefter var det picknick i slottsparken! Jag stannade inte så länge utan återvände hem för lite tentaplugg. Tänkte försöka bli färdig med det idag så att man kan sverigematchen senare ikväll! Heja Sverige!!

Statistik

Om man inte har ngt bättre för sig kan man ta reda på följande...

Det finns 113 personer som har efternamnet Kastman
Det finns 46397 kvinnor som har förnamnet Hanna . Av dessa har 30441 namnet Hanna som tilltalsnamn.
Men det finns (såklart) bara en Hanna Kastman i hela Sverige!!


Känns som att jag försöker med allt för att slippa plugga=)

SOL

Vilket underbart väder det har varit idag! Har lyckats tagit del av det litegrann i alla fall på väg till och från skolan! Plugget går bättre nu när man har räknat igenom lite gamla tentor och insett att det inte är så svårt som jag trodde från början. Så nu är det bara att hoppas på att vår föreläsare Sven inte får för sig att göra en svår tenta. Sånt har man ju varit med om förut.
På väg hem från skolan idag köpte jag solspray till håret. Tänkte försöka skydda det litegrann denna sommar eftersom det har en tendens att fullständigt falla ihop under somrarna. Det är värt ett försök i alla fall.

Nej nu har jag bestämt att plugget är över för idag, ska nog börja packa ihop lite saker här eftersom det som vanligt är ett berg av grejor som man måste släpa med sig hem över sommaren.Tvättstugeproblem

Är så less på folk i tvättstugan. För det första kan dom inte städa upp efter sig, stället ser ju ut som ett grishus. Verkar inte som att det är ngn som bryr sig eftersom halva området delar på denna tvättstuga och nu när jag kom ner så var den ngn stjärna som hade snott min tvättpåse. Blev lite svårt att bära hem all tvätt...
Fattar inte att folk inte kan skilja på mitt och ditt. Man ska då aldrig sluta förvånas i alla fall.
Jag brukar alltid när jag tvättar jeans och dylikt alltid komma ner i tid eftersom man inte vet om dom blir snodda eller inte. Däremot trodde jag verkligen att min tvättpåse skulle få vara ifred...men icke...
Det är ju nästan som att man förstår sånna där surtanter som all trappuppgångar verkar ha som vill att det ska vara fint i tvättstugan. En sån kommer jag nog att bli när jag blir stor tror jag. Lite svårt att hålla koll på hela området däremot.

Näe nu kanske jag ska koncentrera mej på pluggandet istället. Men det är ju så lätt att komma in på sidospår=)


Interaktioner

Idag hade vi interaktionsseminarie. Det var ett långt och tråkigt seminarie, kändes som att det bara slösade upp vår dyrbara pluggtid. Jag fick en åthutning för att jag svarade på för många frågor, kändes som att man var tillbaka på lågstadiet där en stund. Jag ville nog helst bara därifrån och blev lite ivrig helt enkelt=)

Ikväll ska jag bara vara hemma med mej själv. Har tackat nej till en del aktiviteter eftersom jag kände för att vara tråkig istället. Man måste faktiskt få vara det ibland. Blir nog nått skoj imorgonkväll istället.

Hela helgen är det beachvolleyboll på vaksalatorg och jag har ångest för att jag inte kan gå dit utan att jag måste sitta hemma och plugga istället. Är säkert en del känt folk där sen tiden då man spelade själv. Får se om tiden räcker till för ett kort litet besök, men antagligen inte eftersom jag redan ligger efter.

image40