4 dollar


Huvudvarken har nastan helt gett med sig. Sitter pa sundancer for tillfallet och har hander inte sa mkt. Det enda som var lite markligt var att en snubbe kom in imorse, markbart full och rodogd och fragade om han kunde fa lana 4 dollar utav mej. Han berattade att han hade tappat bort sin planbok och sin mobil. Jag tyckte det var en liten underlig summa att fraga efter och det verkade inte som att han ville lana telefonen eller ngt sant. Jag undrade darfor vad han skulle med 4 dollar till? Jo han ville naturligtvis kopa en ol. Jag berattade da att jag inte serverade ol forran kl 12 och da blev han jattearg och berattade att jag var minsann den mest ohjalpsamma manniskan han nagonsin hade traffat. Ser man pa.

Sjukling


I dag är jag hemma sjuk. Eller egentligen är det enda felet att jag har en grym huvudvärk. Längesedan jag hade dom här problemen, känns som att någon har spänt en hjälm över skallen riktigt riktigt hårt. Började igår och först trodde jag att hade ont pga vädret som jag kan få ibland (Jo hela mitt huvud fungerar som barometer, inte bara håret alltså). Jag lyckades hitta alldeles för starka huvudvärkstabletter men det var nog bra att vi hade sånna för det var nog det enda som hade kunnat hjälpa mej. Anledningen till att jag är uppe är att jag glömde maila vår kursansvarige att jag inte kunde komma på workshopen idag.
Men var inte oroliga, jag har ätit en hel morot och lite godis idag samt tyckt mycket (!) synd om mej själv. Nu ska jag nog bädda ner mej under täcket igen och försöka få ngn timmes sömn igen innan det är dags att försöka tvinga i sig lite middag senare.Dagen i bilder
Vanen


Här görs det reklam för Sundancer varje dag. Vanen gör verkligen sitt jobb om man säger så! (Tilläggas bör att det verkligen inte är jag som cruisar runt i den där)Kallaste septemberdagen någonsin...


I går var det den kallaste septemberdagen i Perths historia någonsin! Enbart 1 grad var det på morgonen! Känns som om att man har besökt det här landet under fel år. Det kändes nästan som att det var höst. Det ska ju faktiskt gå mot vår här. I dag hade jag i alla fall mitt sista test på ett tag. Det gick lite bättre än det i fredags, men fortfarande inte strålande. Jag antar att ett strålande test skulle vara om jag hade alla rätt och det förstår ju alla att det inte kommer att ske. Inget jag siktar efter heller eftersom det bara kommer att stå G i mitt betyg oavsett om jag får HD (high distinciton) här. Onödigt att anstränga sig för mycket, eller hur?

Näe nu ska jag sluta tjata om skolan. Igår kom Rebeckas mamma Lena till landet down under. Hon hade en angenämn flygresa om man jämför med vad vi hade. Dessutom var hon väldigt snäll och tog med sig en mycket efterlängtad produkt från apoteket. Tack så mycket! Jag har även hört rykten om att hon ska ha tagit med sig en del tidningar och en väldigt spännande uppföljning på boken jag just nu läser. Härligt!

Annars var jag ner till Freo igår och kollade runt lite. Det var ju inte det bästa vädret så besöket blev ganska kortvarigt. Var en sväng på The Markets, men där var det riktigt kallt eftersom dörrarna var öppna. Middagen inhandlades istället och sen bar det av hemåt. Nu ska det tillverkas en matlåda inför morgondagen och sen blir det nog garanterat en hel del catching up med bloggläsandet!

Skräp

 

Dagen gick segt idag. Försökte plugga lite idag på jobbet men det gick sådär för alla var så otroligt högljudda. En irländsk tjej fyllde år så hela hostelet var i princip dekorerat med ballonger och serpentiner. Men vi gjorde ett försök till plugg iaf och lite lyckades vi  väl ändå gå igenom.
Bilden nedan visar hur det ser ut efter vägarna nuförtiden. Här blir man inte tvungen att åka och lämna sitt egna skräp utan man slänger det helt enkelt utanför sitt hus och väntar på att en bil ska komma och hämta det. Men det har legat i någon vecka nu så jag vet inte riktigt när den där bilen hade tänkt dyka upp. Gratis är det men verkligen inte snyggt.

 

 

 

 

 


Fredag


Jaha då var det äntligen fredag. Testet är avklarat och det gick ju som väntat inte strålande. Men nu är det över i alla fall och jag ska fira med lasagne och sedan ska jag börja plugga biokemin som jag har på måndag samtidigt som jag ska snegla på en tydligen mycket viktig rugbymatch. Rebecka ska göra mej sällskap på Sundancer imorgon för att vi förhoppningsvis ska kunna plöja igenom lite material. Beror alldeles på hur backpackerna kommer att festa ikväll. Så vi hoppas på en ordentligt fest som resulterar i att alla sover hela dagen lång imorgon. Söndagen kommer att spenderas på skolan innan vi äntligen får pusta ut lite efter måndagens test. Då lugnar det ner sig litegranna tack och lov. Har varit intensivt ett tag nu och jag vill få tillbaka mitt liv. Tack.

Regn och rusk


I dag har vi plöjt igenom föreläsningarna i "advances" som vi kallar kursen. Det var fruktansvärt tråkigt. Tur att jag tagit med mej kladdkakan från igår som vi kunde trösta oss med. Vi blir ofta kvar farligt länge på skolans café. Det är lätt hänt eftersom man knappast vill återvända till plugget.
I alla fall tog jag en promenad efter skolan. Har varit lite ostadigt väder dom senaste dagarna, fattar inte riktigt vad det är som sker. Trodde inte att det regnade såhär i september i detta land. Men tydligen. Hoppas får man att det blir bättre snart.  Men jag klarade mej undan regnet under promenaden iaf, även om jag var omringad av svarta moln.

I morgon drar våra flatmates norrut i 10 dagar. Ska bli obeskrivligt skönt att få det lite lugnt och skönt ett tag. Särskilt nu när det ska pluggas en del.Ser ni inte vad glad hon är när hon får fika?
- Dagens enda happy momentNäe nu har jag sluppit undan matlagningen för att jag skulle "plugga" utan att ha gjort ett endaste dyft. Det blir till att låna bort datorn nu och gräva ner mej bland papprena. Hörs!
50 cents glass


I dag blev det en tur in till Perth.Naturligtvis var alla tåg inställda just idag. Så det fick bli buss, men det gick ganska bra ändå. Skulle tro att det tar kortare tid att ta sig in till Perth den vägen istället för att åka ner till Fremantle och sen ta tåget. Man lär sig något varje dag ( i alla fall förhoppningsvis). Där inne blev det i alla fall en 50 cents glass( ca 3 kr ) på Mackers (som McDonald´s kallas här) och lite rundvandring. Riktigt fint väder var det idag. Det börjar vända tror jag bestämt. Jag hade nästan kunnat ha shorts. Men snart så.

Någon på bild med Perths snyggaste bakgrundTentaschema


I lördags fick jag reda på hur mitt tentaschema ser ut för den här terminen. Förra terminen hade vi tur och hade 10 dagar emellan dom båda tentorna. Denna termin har jag ju som bekant tre tentor. Det finns två tentaveckor att fördela dessa på. Det slutade med att jag fick alla tre under den första veckan. Närmare bestämt på måndag, onsdag och torsdag. Det  ska bli  riktigt spännande och se hur det går. Hur sjutton pluggar man till tre tentor under en sån begränsad tid? Det är under denna termin jag ska få lära mej hur man har det när man pluggar till civilingenjör. För dom har ju alltid det såhär.  Rebecka däremot fick det ännu värre, hon har också alla sina under första veckan men på onsdagen och sen två (!) under samma dag på torsdagen. Inte är det då lätt. Fördelen är väl att vi får sola i 10 dagar innan vi åker till Nya Zeeland. Det blir nog iofs nice. Vi får trösta oss med detta.

Inte nog med detta, denna vecka har vi ju mid-semester och följande måndag har vi biokemitest. Sen har jag två uppsatser, två ytterligare biokemitest och ännu ett mid-semester kvar. Är det inte helt underbart att plugga?
Hemma är man ju van att slappa lite och sen belönar man sig under dom jobbiga perioderna med godis:) Synd bara att vi har massor att göra hela tiden plus att jag bor med en godisråtta. Jag tänkte bara förvarna att jag förmodligen kommer att rulla hem till Sverige.
Så, då var det sagt också.

.

Någon slags kyrka i Fremantle


En dag pa jobbet


Sitter pa jobbet just nu. Hade tankt att jag skulle fa lite skolarbete gjort idag men det gick ju sadar. Imorse hade ett smartskaft slagit sonder ett fonster pa ena ytterdorren, nagon annan hade varit annu smartare och brutit av en nyckel i en dorr till ett av rummen. Nar jag hade lyckats ringa lassmeden och glassfirman blev det nastan kalabalik vid utcheckningen. Alla rev och slet i mej, det ar ju ratt konstigt att folk knappt kan vanta pa sin tur. Men det var en ganska busy morgon om man sager sa. Det var nastan som en chock for mej som inte brukar ha nagot alls att gora. Dumt bara att det ar nar jag behover plugga. Men men snart ar det iaf over for denna gang och det verkar inte bli nagot brandalarm idag atminstone tack och lov. Efter detta bar det av till Sweet lips och sen ska vi nog ta en ol pa Northfolk med Rachel som fyller ar idag. Synd bara att jag glomde kameran, men jag trodde faktiskt att jag skulle aka raka vagen hem.


Koncentrationssvårigheter


Dagen har spenderats på skolan. Har skrivit ner en sammanfattning på det vi ska ha mid-semester exam på nästa vecka. Det är en hel massa som jag inte ens hade hört talas om. Konstigt då jag varit på varenda föreläsning. Måste tyda på svåra koncentrationssvårigheter.  På hemvägen insåg vi att folk i det här landet tar bussen även om dom bara ska till nästa busshållplats och dom ligger inte så långt ifrån varandra som hemma i Tönnånger kan jag ju berätta. Det värsta är att dom står och väntar på bussen i ca 10 minuter istället för att ta och promenera i knappa 5. Höjden av lathet kallar jag det. Inte är det väl så konstigt att Australien snart tagit över förstaplatsen från USA när det gäller fetma.


Utsikt från McDonalds i FremantleSkola


Spenderar mestadelen av tiden i skolan nuförtiden. Därför handlar dom flesta inlägg om just den. Jag måste försöka hinna med så mycket som möjligt när det gäller skolarbete innan vi får besök. Dessutom läser jag ju tre "jobbiga" kurser denna termin om man jämför med förra terminens två. Det märks allaredan skillnad, men jag trivs bättre med att läsa kurser som har med min utbildning att göra istället för att läsa något helt annat som jag inte är intresserad av. Det är bara att inse att jag är en naturnörd, tvärs igenom. Det blir som sagt mer jobb, men det är det värt. 

Nästa vecka vankas det  mid-semester exam i advances in medical science. Det är den tråkigaste kursen jag läser om jag måste välja en. Men jag tror att den kan ta sig nu när vi börjar läsa om sjukdomar och inte en massa tråkiga tekniker. Just nu tycker jag till och med att biochemistry II är roligare vilket jag aldrig i min vildaste fantasi hade kunnat tro.

Den finns här medDen här gjorde min dag.Helgen


Fredagskvällen spenderades alltså med att ta några öl med Johan plus några backpackers. Sedan var det dags att jobba på lördagen. Jag vinkade av Johan och co. på morgonen och sen på eftermiddagen fick jag vara med om mitt första brandalarm. Någon hade varit smart nog att värma vårrullar liiiiite för länge i micron. I en sisådär 10 min eller något. Dom var som kolbitar när någon äntligen öppnade den. Röken fullkomligt bolmade ut ur micron och jag förstod genast vad som komma skulle. Mycket riktigt började det tjuta efter bara någon minut. Jag blev tvungen att ringa ett nummer och berätta att det var falskt alarm. Sedan fick jag inte kläm på hur man stängde av ljudet. Ett telefonsamtal senare och det hela var lyckligtvis löst. Strax därpå dyker ändå tre buttra brandgubbar upp eftersom dom ändå måste kolla så att jag inte är helt yr i mössan och inte vet vad jag snackar om. Tack och lov för detta kan man ju kanske ändå tycka. Jaha efter denna händelserika lördag hände det i princip ingenting på söndagen. Lyckades knappt öppna boken och läsa på inför testet som jag hade idag. Men som tur var hade både jag och Rebecka pluggat tillräckligt under vår study break. I alla fall så är vi ganska säkra på detta. Så ikväll blir det väl till att börja plugga inför nästa test som vi ska ha nästa vecka. Jippie.

Nackdelar med backpackers

Det negativa med att jobba pa ett backpacker ar att man traffar en hel del folk som man lar kanna som sedan blir tvungna att dra vidare efter en tid har. Johan till exempel en svensk som har varit har sedan jag borjade drog vidare norrut idag mot Darwin. Sa fran och med nu far jag dricka kaffe ensam pa lordagsmorgnarna. Kommer att bli lite trist.

Jag, Rebecka och Tim var med och tog nagra ol med Johan och nagra andra backpackers igar for att ta farval. Jag hatar farval, men nu ar det gjort. Som tur ar kommer han ju fran Sverige, men anda.
Bilder kommer senare.

Annars har jag spenderat hela veckan pa skolan. Frustration kan verkligen fa en att komma igang med en uppsats. Men an ar det mycket skrivande kvar pa den. Dessutom ar jag for tillfallet helt totalt sald pa en hel massa bloggar, blogglasandet har nastan blivit ett beroende. Nastan.Rennie Crescent SouthMitt nya hem!
64 Rennie Crescent South
Hilton, WA 6163

Update

Nu har jag flyttat in på Rennie Crescent south på riktigt. Jag ska försöka ta en bild på huset och plita ner adressen så att alla som är sugna kan skicka ett brev till mej! Annars har jag study-break nu vilket betyder att jag ändå måste spendera varje dag på skolan. Vi har två test efter lovet, ena direkt på måndagen.  Skolan är igång på riktigt.

Datorn och jag har bråkat en hel del på sistone så det blir ingen bild i det här inlägget heller. Den tycker om att lägga av precis när jag har skrivit färdigt mail och blogginlägg. Därför måste jag försöka komma ihåg att spara dem emellanåt när jag skriver. Dessutom fungerar vissa bokstäver (f,g,t osv.) riktigt dåligt. Vilken strålande dator jag köpt eller hur.

Näe nu är det dags att krypa till kojs och fortsätta läsa på min bok.