Mount Lawley

I gar tog jag och Rebecka taget in till Perth for att ga pa premiaren av en film som vi skulle fa ga gratis pa genom en kurs vi laser i skolan.  Den handlade om aboriginerna och det var en snubbe fran skolan som hade gjort den.
Vi tog oss alltsa till Mount Lawley som var en mkt trevlig stadsdel i Perth. Dit kommer vi nog att atervanda da det fanns en hel del restauranger, caf'eer, kladbutiker etc. dar.
Filmen var annorlunda och bra, lite dokumentarliknande. Den var i alla fall riktad till oss "vita" for att det existerar sa mkt rasism har mot just aboriginer. Synd bara att vi inte hann med forfriskningarna efter filmen, vi rusade mot den sista bussen istallet och hann precis se den aka ifran oss. Da var det redan forsent att vanda om sa vi fick en trevlig promenad genom Mount Lawley istallet till tagstationen.

image242


image241


Mount Lawley

Rottnest Island

Påskhelgen var lugn och skön även om vi inte direkt firade den som man gör hemma i Sverige. I måndags tog vi oss äntligen iväg till Rottnest Island som inte ligger så långt ifrån fastlandet. Eftersom taxibolaget tjatade om att det visst skulle vara massor med människor som skulle åka taxi på annandagspåsk morgon klockan halv sju beställde vi en taxi till klockan 6. Klockan 6 dyker taxin upp och taxichaffören skrattar typ åt oss och säger att det knappt är någon som tar taxi denna morgon. Men vi packade ihop oss i bilen, åkte ner till fremantle och tog en kaffe med alla cyklister som hade cyklat klart för morgonen i väntan på färjan.

image233

image234
Jag och Julie

image235


image236

Jag, Caroline, Rebecka och Julie

image237

Quakka

Här ovan är djuret som bara finns på Rottnest Island och ingen annanstans på hela jorden. Ganska coolt. Men dom ar väldigt orädda för jag fick en riktig närbild på den.

VI hyrde även cyklop, snorkel och simfötter. Synd bara att simfötterna vara "one size" vilket betydde att dom var enorma och det var omöjligt att använda dom. Men snorkeln och cyklopet fungerade utmärkt och vi såg en hel del fiskar när vi simmade runt klipporna. Nedan är beviset på hur snygga vi verkligen var i cyklop.

image238


image239

image240


Efter en hel dags badande, cyklande och snorklande somnade vi nästan allihop på färjan hem. Men vi var såklart mkt nöjda och glada med dagen. Väl värt att besöka, helt klart. Så om ni kommer och hälsar på vet ni vad ni ska hitta på!Ata kanguru!

Japp, jag har numera smakat pa kanguru! Ett ganska spannande kott maste jag ju saga, inte som ngt annat jag har smakat (saklart). Nu har jag bara kvar att se djuret in real life.

image232

Kanguru!

Glom inte att kolla in bilderna fran Kings Park nedan, helt underbar park!


Kings park bilder

Har kommer antligen lite bilder fran Kings Park! Blev ganska manga men det ar ju sa himla fint dar!


image227
image224
image223
image226

image229

image230
image231


Kings Park

Kanns som att jag har en hel del att skriva om har. Men det ar fortfarande lite svart eftersom jag inte har en egen dator. Ska dock lamna in den imorgon sa jag hoppas att det loser sig till det basta. Nar jag har fatt tillbaka den tanker jag satta mej ner och skriva alla mail som jag inte hunnit svara pa an.

Kan ju i alla fall beratta lite kort om helgen.

Fredag
Middag i Freo. Riktigt trevligt, darefter motte vi upp nagra pa en bar i narheten. Daribland vara flatmates.

Lordag
Lordagen spenderades i Kings Park inne i Perth. Ska tydligen vara varldens storsta stadspark och jag kan intyga att den verkligen var enorm med sina 400 hektar. Dom hade gym, tennisklubb, golfbana och mycket mycket mer dar. Sen tror jag vi raknade till fyra brollop som holl till dar under dom timmar vi befann oss dar. Men det var verkligen vackert med utsikt over Swan River och Perth.
Lordagskvallen blev lugn.

Sondag
En liten tur in till Fremantle dar vi shoppade lite klader. Fick antligen ett par skor som jag tror jag kan vandra en bit i utan att misshandla mina fotter eller for den delen snubbla runt i flip flops allt for ofta.

Hoppas att det gar att lasa trots att dom tre sista bokstaverna i alfabetet saknas i denna text. Jag far lov att lagga in nagot slags bildinlagg senare nar bildfunktionen har bestamt sig for att fungera i min blogg.
Hej sa lange!


.

Senaste handelserna..

Har kranglat med bilderna igen sa nu blir det tyvarr inga sanna. Kanske uppdaterar senare om det visar sig vilja funka igen!

Torsdag (forra veckan)
Skulle ju traffa Karin och hennes polare pa Captain Stirling. Men jag var ju sa himla smart att jag inte tagit med mej passet. Hade liksom inte en tanke pa detta da jag klarat mej hittills med mitt svenska korkort. Det misstaget gor jag dock inte om. Turligt nog var det tva av karins svenska killkompisar som inte heller hade passen med sig. Sa jag akte med dom in till perth for dar behvode man inte visa leg pa barerna. Hangde alltsa med grabbarna en hel kvall vilket ju anda blev riktigt trevligt.


Helgen
Pa fredagen akte vi till en av fremantles biografer och sag en fransk film tillsammans med vara flatmates Sofi och Scott. Den handlade om en man som blivit forlamad och bara kunde blinka med ena ogat. Pa detta satt lyckades han skriva en bok. Var baserad pa en sann historia. Hade svart att tanka mej att den skulle kunna vara bra eftersom han i princip var pa sjukhuset i hela filmen, men den var faktiskt overraskande bra.

Lordagen spenderades i fremantle pa dagen och senare pa kvallen tog vi bussen till Julies hus. Busschafforen lovade att slappa av oss pa ratt stalle. Slutade med att hon slappte av oss halvvags dar sa Julies flatmate  fick kom ma och hamta oss med bilen. Australiensare ar bra trevliga!
Sen slutade det med att han skjutsade oss hela vagen in till North bridge dar alla nattklubbar finns. Det ar nastan lite komiskt nar dom har alla nattklubbar samlade pa i princip samma gata. Vi gick pa ett stalle som hette "The Dean".  Hittade till och med en kursare dar, ibland ar varlden bra liten. Men det var riktigt skoj dar och North bridge ar definitivt ett stalle som man kommer att hanga mer pa.

Mandag
Olycksdagen med flipflopsen...

Tisdag
I dag var jag pa aterbesok hos den oroliga sjukskoterskan pa universitetet. Hon klamde och klamde pa min handled och sag mycket bekymrad ut. Det var saklart inte skont nar hon tryckte men jag har absolut inga smartor i den. Hon sag anda orolig ut och ville att jag skulle traffa doktorn. Val hos doktorn klamde hon lite snabbt pa den och tyckte absolut att jag skulle ga och rontga den. Herregud sager bara jag, lat mej vara. Detta betyder alltsa att jag maste ta mej till nagon slags rontgenklinik imorgon bara for att dom ska saga att det inte ar nagot fel pa min handled. Suck.

I dag var jag och rebecka aven till Ikea. Vi tog taget dit vilket gick valdigt smidigt. Inhandlade en hel del som vi behovde, lite val mkt mat kanske. Men nu har jag en massa svenskt godis hemma, mums. Vi at aven lunch i restaurangen dar och fick riktig princesstarta (!) till efteratt! Kaffet var daremot en besvikelse, men vi kopte en hel del svenskt kaffe i matbutiken i slutet. Det ar mer for maten man aker dit an for moblerna kanns det som. Nar vi skulle ta bussen hem gick det daremot inte lika bra. Detta berodde pa att vi tyckte att vi var jattesmarta som tog en buss som skulle stanna ganska nara oss. Smidigt tyckte vi. Det slutade med att vi spenderade 2,5 timmar pa den bussen och sen fick vi byta buss samt vanta pa denna vilket resulterade i en over 3 timmar lang hemresa. Om vi hade tagit taget hade vi varit hemma inom en timme...
Men nu har vi i alla fall lart oss en laxa.


Onsdag
I dag var det dags for rontgen och dom hittade hela 3 benbrott. Eller sa inte. Min handled var det da inte det minsta fel pa! Precis som jag trodde, men nu ar det gjort i alla fall. Det var en rontgenklinik man akte till, lite mysko. Mitt bland alla andra affarer i ett litet kopcentrum. Pa vaggen i vantrummet stod det att man skulle saga till om man fatt vanta i mer an en halvtimme pa sin tur. Dar har Sverige nagot att ta efter...fast i Sverige kostar det ju inte pengar iofs..

Torsdag
I dag har hela dagen spenderats i skolan. Skolarbetet har blivit lite lidande sa det blev lite sant gjort. Sa nu ligger jag inte flera mil efter langre, bara ett antal.Osmidighet

Har varit mkt dom senaste dagarna plus att min dator verkligen har lagt av, måste nog lämna in den tror jag bestämt. En uppdatering på vad som hänt de senaste dagarna kommer förhoppningsvis imorgon. Nu är det skolarbete som gäller, har inte varit prioritering av detta den senaste tiden. Dags att ta igen lite nu. Så det som hänt i helgen och före det kommer som sagt i morgon.

Kan i alla fall komma med en nyhet och det är att i dag slog jag nästan halvt ihjäl mej när jag föll på väg uppför trappan i skolan. Nä men skämt åsido så stukade jag handleden vilket betyder att jag numera springer runt med ett bandage på armen. Ska på återbesök imorgon för sjuksköterskan ville kunna utesluta att jag inte brutit något. Det är bara min osmidighet som lyste igenom där för ett ögonblick. Så nu måste jag nog på allvar sluta springa runt i flip flops eller "thongs" som dom kallar dem här då de verkligen är livsfarliga. Hoppas att jag slipper röntgen iaf.Captain Stirling

Mycket just nu men livet gar vidare har borta. Min dator har annu en gang sagt ifran sa nu lanar jag mina flatmates dator igen. Darfor blir det inga prickar har inte. Ska snart ivag och ta en ol med Karin och hennes nya vanner fran sitt universitet. Captain Stirling hette det visst det dar stallet. Blir nog skoj.


Perth Festival

I går var det tänkt att vi skulle åka till något oulet inne i Perth, därefter bege oss till Kings Park och sedan skulle vi på Perth festvial då den avslutas idag. Det började bra med att vi drog iväg till outleten, lite senare än beräknat däremot. Hittade en del grejor och skulle sen bege oss till Kings Park. Problemet var då att det inte gick några bussar dit. Vi fick ännu en gång uppleva baksidorna med Perths lokaltrafik. Den gynnar dock busschafförer eftersom dom inte behöver jobba under obekväma arbetstider. Efter lite flängande fram och tillbaka insåg vi tillslut att det var bättre att bege sig till scenen där vi senare skulle på konserten. Det blev picknick i en park bredvid denna istället.
Stackars Julie som hade tagit sig till Kings park och vandrat runt där ett bra tag för sig själv fick sätta sig på bussen och åka ner till oss i stället. Men vi har i alla fall lärt oss en läxa att man inte kan planera in alltför mkt under dag om man är beroende av lokaltrafiken.

image212

Caroline och Rebecka i närheten av festivalområdet

image214


Eftersom vi var så tidiga fick vi även plats i en av de få soffor som fanns där. Konserten i sig var annorlunda men på ett väldigt bra sätt! Mycket folk och jättehärlig stämning! På det sättet är det lite synd att festivalen avslutas idag men man hann ju i alla fall vara med om den.
image217

Jag och Caroline


image216

image218

Nu ska vi snart åka ner till Fremantle för att lyssna på ytterligare lite musik. Det är tydligen gratis att gå dit att lyssna på söndagseftermiddagarna.