Instagram

 
Skaffade instagram på mobilen för inte så längesedan. Det har tyvärr blivit så att jag tar med bilder med mobilen fastän jag har en strålande kamera som borde få följa med lite oftare. Här kommer en liten titt på vad jag har lagt upp för bilder där. Majoriteten består av mat. Så här nedan kommer matbilderna helt enkelt!
 
 
Kaninen är absoluta favoriten hittills när det kommer till kaffedekorationer här nere. 
 
  
 
Vi åt en finfin brunch på ett ställe uppe i Brunswick. Brunch är lite av grejen för tillfället.  
 
 
 Min housemate Christina fyllde år i veckan. Jag ordnade hemgjorda köttbullar som hon pratat om så länge och chokladmousse till efterrätt!
 
 
 
 
Även Gerry hade födelsedag. Han fick en spektakulär tårta som Christina på den högra bilden hade fixat. 
Den högra bilden är när vi äter tacos till brunch. Det är alltså ett tacoställe med frukostmeny och det var ju bara tvunget att provas!
 
 
 
 
 

North Melbourne market

 
Idag drog jag och Christina på North Melbourne market. Den hålls varje månad i lithuanian club på errol street alldeles nära där vi bor. Därför tänkte vi att det kunde vara en bra idé att äntligen ta oss dit. Vi har ju faktiskt bott här ett bra tag nu. Där fanns allt från smycken till badrumsmattor till cakepops. 
 
 
 
 
 
 
 
Fanns en hel del outfitbilder på människor i folkdräkt
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min första jordbävning

Japp. Igår inträffade det. Melbourne genomgick en jordbävning. Det var knappt så att det märktes. Min säng skakade lite och jag tänkte att nu jäklar sjunger den på sista versen. Tills jag upptäckte att det faktiskt var rummet som skakade. Det blev ytterst påtagligt när min housemate började skrika, haha. Men det var mest bara roligt. För det var inte alls farligt. En liten vibration. Men jag kan ju faktiskt säga att jag har upplevt en jordbävning. Bara att kryssa av på listan. Tick!

Dandenongs

I lördags tog vi en tur till Dandenongs. Fantastisk natur och en dag med att bara hänga.
Åkte med dessa tre

Desi och Lizzie

Hittade dessa underbart fina små kreationer utanför en butik

Tittade på enorma träd
Fantastisk natur
Tog en paus på ett kafé
där vi drack kaffe och åt scones!
Hittade intressanta skyltar
Åkte vidare och provade olivoljor
Det fanns en hel del annat att välja på även och man kunde smaka av allt
Sen besökte vi en badbutik
Dom hade massor med tvålar...
...och fina askar
Sen blev det lunch på ett litet ställe som hette Café de BeaumarchaisSist men inte minst kollade vi in Kokoda track, "1000 steps", vilket betydde en massa trappsteg uppför berget

Och det var verkligen många trappsteg...

Queen's birthday

Igår var det the Queen's birthday. Ja alltså, den drottningen i England och då passar aussisarna på att ha en helgdag. Såklart. Blev inte mycket helgdag för mig, för jag blev tvungen att gå till jobbet. Så kan det gå. Men ibland är det så himla skönt att jobba när ingen annan är där. Blir lite mer effektivt då.
Annars är det mycket på jobbet för tillfället. Därav det dåliga bloggandet. Är tyvärr aldldeles färdig när jag kommer hem. Kanske är det ingen idé att jag lovar bättring heller, för det har ju inte hjälpt hittills.

Hemma hos Brigham

Igårkväll var det äntligen att åka till Brunswick på middag hos Brigham. Han bor i en fantastiskt fin lägenhet uppe i Brunswick och vi var riktigt spända på vad vi skulle bli bjudna på. Det var lite som att kliva in i ett masterchef kök och vi fick titta på under delar av tillagningen. Det fanns även två alternativ av både förrätt och efterrätt eftersom en av oss är vegetarian. Himla ambitiöst och himla gott var det!

Det såg riktigt lovande ut när vi anlände
Kocken i egen hög person
Förrätt!
Desi var där
Huvudrätten, Laksa med en australiensisk fisk som jag har glömt namnet på
Emma var också där
Jag hade lagat en Piccasso cheesecake med vit choklad till efterrätt!

Paket

I veckan kom det ett paket med posten! Mamma hade varit så snäll och skickat mig en massa saker!
Annars har jag bara gjort tråkiga grejor i helgen t.ex. varit inne på uni alldeles för många timmar.
I fredags var vi på cider house i Brunswick och sa hejdå till Pascal. Kan inte fatta att han redan dragit sin kos. Avskyr att säga hejdå.