Det var en gang en Hanna...


Som hade fatt for sig att andra lite pa sin bloggdesign. Hon lyckades inte andra pa nagot, men trolla bort sin header det lyckades hon med! Vet inte hur hon ska lyckas fa tillbaka den eller nar det kommer att ske. Sa hon far nog leva headerlos ett tag framover...










Breath alcohol analyser

När jag skulle lämna puben häromdagen upptäckte jag denna lilla sak som hängde på väggen. Här kan man testa så att man inte har for mkt alkohol i blodet innan man tar bilen och åker hem.





Sweet lips

I lordags fick jg sluta lite tidigare vilket var uppskattat eftersom det for en gangs skull var stralande sol ute! Det blev en tur ner till stranden, at pa sweet lips och tog en glass pa stranden. Jag tog ju faktiskt med mej kameran denna dag! Sedan var det dags for rugby! Sport baren vi tankt aka till var smockfull med fulla australiensare och nya zeelandare. Darfor akte vi darifran efter 1 ol och drog till en lugnare bar.
Australien vann tack och lov :) Men det var en riktigt bra match!




































Kaffesugen


I detta land blir man da minst sagt kaffesugen. Dom dricker inte gott kaffe har. Under forsta terminen drack jag kaffe pa Murdoch, vilket egentligen inte var sarskilt gott kaffe. Deras long black ar det som kommer narmast det kaffe man far ur bryggaren hemma i Sverige. Annars ar dom stora fan av instant coffee vilket ju enligt mej inte alls ar sarskilt gott . Eftersom jag aldrig varit nagot fan av latte eller dylikt sa ar utbudet valdigt daligt har. Detta har numera lett till att jag inte ens dricker kaffe dagligen. Drack kaffe senast pa Bali och det var daremot valdigt gott tack och lov!
Det jag saknar just nu ar en riktigt god kopp kaffe fran Sverige.

Ikvall blir det iaf Australien mot Nya Zeeland i rugby. Viktig match!










Kladdkaka


Ja det blir visst mycket tjat om Sundancer for tillfallet men det ar ju dar jag spenderar mestadelen av min vakna tid just nu. Man far lara sig att tas med en hel del knappgokar eftersom det ligger mitt i Fremantlekan jag ju lova. Redan idag har jag stott pa fyra styckna, inte illa.

Har ar det daligt vader igen, som tur ar brukar det bli battre framat eftermiddagen da det ar dags att pallra sig hem. Sa jag brukar slippa att ga hem i regn iaf. Just nu ar jag helt inne pa bakning jag blir sa rastlos nar jag inte har nagot att gora pa eftermiddagarna nar jag kommer hem. Sa det ska nog bli kladdkakebak ikvall och imorrn far det nog bli cheesecake. Dom har ju liksom inget motsvarande kladdkaka har sa jag maste ju faktiskt baka det. Dom ar tyvarr lite amerikaninspirerade och gillar halvfabrikat. Darfor maste jag ju visa hur det gar till, far se hur det gar med inhandlandet av ingredienser. En riktig kladdkaka har jag inte haft sedan jag var hemma i Sverige. Herregud.







Action pa sundancer

Ok man kanske inte ska klaga pa att det inte hander nagot pa jobbet for igar hande det da minsann grejor. Redan klockan 8.30 nar jag kom innanfor dorrarna forstod jag att allt inte stod ratt till. En skara manniskor stod och vantade pa mej vid receptionen. Det hade varit brak i ett av rummen for nagra minuter sedan. Jag forsokte sa gott jag kunde fa mej en bild av vad som hade hant med flera styckna som forsokte forklara allt pa bade engelska och svenska samtidigt.
Ett telefonsamtal senare och jag hade fatt klart for mej vad jag skulle gora, jag skulle bli tvungen att kasta ut personen i fraga. Men det visade sig vara lattare sagt an gjort. Det var minst sagt kalabalik halva dagen, managern fick komma in och forklara situationen for gasten i fraga eftersom denne absolut inte ville ta nagon skit fran mej.
Efter manga om och men fick vi ut personen i fraga och i gengald fick vi ett langt klagobrev.
Jag larde mej att man inte kan vara trevlig jamt i detta jobb.





Kändis


Helgen var inte mycket till helg. Lordagen spenderades pa Sundancer och sedan motte vi upp lite folk pa South Ale house for att se australien vinna mot Sydafrika i rugby. Har borjat fastna for den dar sporten nu. Hade jag varit smart nog att ta med mej kameran hade jag tagit nagra bilder som jag hade kunnat lagga upp har. Men kameran befann sig ensam kvar pa wardie street.

Sondagen spenderades i sangen, tog igen all forlorad somn efter 6 arbetsdagar. Tog i alla fall en promenad ute i solen om an bara for en liten svang. Typiskt att det ska vara finvader nar man bara vill sova hela dagen. Tidig kvall igar och nu kanner jag mej riktigt i gang har pa jobbet. Har hunnit i kapp med sovandet och nu har jag sprungit runt i en timme och gjort mina sysslor har pa sundancer. Annu en arbetsvecka framfor mej!

Hande en lite marklig sak i morse nar jag var pavag till bussen. Motte en snubbe som var ute och gick med sin hund uppe i Hilton. Nar jag passerat ropade han efter mej och jag var helt saker pa att jag lyckats tappa nagot. Men han undrade bara om det var jag som jobbade pa sundancer. Jovisst svarade jag, han bara nickade och fortsatte promenaden med sin hund. Man blir tydligen igenkand uppe i Hilton om man jobbar pa sundancer, verkar som att jag har blivit kandis ; )








Grattis pappa

Grattis pa fodelsedagen!! Tankte att jag skulle tillagna detta min kara pappa dar hemma som fyller ar i dag!
Sa har kommer forst en liten halsning innan det ar dags for ett telefonsamtal.












wardie street

Här är mitt nya hem!






9 wardie street
6162 South Fremantle WA





En söndag i Perth


I söndags tog alltså jag och Tim en sväng till Perth för att utforska det lite närmare. Hade hört talas om London court förut men hade aldrig trots några halvhjärtade försök lyckats hitta det. Men har man någon med lite bättre koll med sig så går det ju betydligt bättre.































Därefter gick turen vidare till ett svenskt café/ hotell. Miss Mauds. Man blir ju otroligt patriotisk efter en viss tid utomlands.













6 dagar

Nu har jag alltsa 6 dagar framfor mej att arbeta. Blir det riktiga eldprovet eftersom jag bara jobbat nagra dagar har och dar an sa lange. Men hittills har det varit riktigt lugnt, inte en backpacker i sikte. Mandagar ar nog lugnast da dom alla ar trotta efter helgens bravader. Sa jag har kunnat jobba i lugn och ro och nu ar jag klar med morgonsysslorna. Arligt talat har jag nog inte sa mkt kvar att gora overhuvudtaget.  Men snart borjar nog telefonen ringa och da ar det kort. Ibland kan jag verkligen inte svara pa nagonting. Men men det gar ju iaf framat.

I gar blev det en svang in till Perth med Tim dar jag fick se london court ett svenskt cafe och lite annat som jag inte sett annu. Lite privat guidning ar inte aldrig fel. Bilder kommer senare. Ska aven forska slanga upp en bild pa mitt nya hus samt adressen dit!

Nu ater till arbetet!







Sundancer Backpackers resort


Just nu sitter jag pa mitt nya jobb i Fremantle. Jag ska i tre veckor framover jobba i receptionen pa Sundancer Backpackers. Har redan jobbat nagra dagar och det har gatt bra hittills. Jobbet ramlade i knaet pa mej och jag tankte att det var lika bra att tjana lite pengar da dom forsvinner alltfor fort harborta! Det gar mestadels ut pa att checka in och ut folk samt att salja dricka/alkohol. Jag jobbar alltsa anda fram tills jag borjar skolan igen. For tillfallet ar det svaraste med jobbet att forsta alla irlandare fast jag tror att dom driver lite med mej och snackar annu mer otydligt bara for att jag tycker att det ar helt omojligt att forsta dom! Forhoppningsvis lar jag mej lite battre snart.






Del av receptionen






Sundancer Backpackers





Bali Del 2 sol och bad
































Rebecka drunknar











Det var inte lika säkert att bada överallt...




Bali del 1















Rebecka, Matt och jag vid en restaurang med utsikt över vulkanen!







Jag, Matt  och Rebecka vid templet (Sarong var ett måste)









Färgglad återvinning





Tempelhus












Hemma igen

Är tillbaks på den tillfälliga hemmaplanen igen efter en sömnlös flygresa som starade kl 2 på natten av alla tider. Det var bara 2 grader när vi landande kl 6 imorse-svinkallt.. Sen var det tänkt att jag skulle sova lite idag men den planen gick då verkligen i stöpet. Så nu efter att hela dagen har fått kommentaren att jag ser så himla trött ut känner jag mej som överkörd av en ångvält eller något liknande eller kanske till och med ännu värre än det. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, jag har ingen säng inatt heller och ska snart ut på Julies födelsedagsfirande. Tänkte iaf försöka åtgärda min hemskt trötta uppenbarelse med lite spackel, vet dock inte om det kommer att hjälpa denna gång. Tur att jag har ledigt imorrn.  

Rapporterna från Bali kommer lite senare efter jag har fått en ordentlig nattsömn.

Ett positivt besked är att vi ( jag och Rebecka) klarat alla kurser vi läst denna termin, jihoo!!