30-års fest

 
I lördags var vi på Bec's 30-års fest! Cocktailklädsel som gällde och hon hade fixat det fint med ett band, plockmat, tårta och drinkar. Det blev dock en tidig kväll eftersom jag skulle spela fotbollstmatch dagen efter. Hjälpte inte så mkt för jag var helt slut dagen efter. Men men. 
 
 
 
 
 
 
Jag, Anna & Jo

Den senaste tiden

Antar att bloggningen här fortsätter här i sitt sakta lilla mak. Jag följer ju själv en hel uppsjö bloggerskor där ute, mina egna vänner men även professionella bloggar så att säga. Jag kan inte annat än imponeras av hur många välgjorde inlägg folk lyckas lägga upp per dag (!). Visserligen har vissa det som jobb, men ändå! Jag har inte tagit upp kameran på ett bra tag och dessa människor slänger upp bildregn i varje inlägg i princip. Antar att denna effektivitet inte riktigt existerar hos mig. Önskar att den fanns även på jobbet. Procrastination är nog tyvärr det ord på engelska som beskriver mig bäst tror jag. Attans. 
 
Fotbollen går framåt och varje vecka hittar jag en ny muskel som jag har ont i. Muskler jag inte trodde fanns. Det är verkligen skillnad att göra 2 timmars fotbollsträning istället för vad jag pysslat med tidigare. Det är väl härligt med träning! I helgen ska jag spela på ett nytt lag! Tränade med dom i torsdags och dom var otroligt trevliga, så det blir nog kanon! Mina fotbollskor har anlänt från Sverige och dom ser ut att hålla ett tag till. 
 
I torsdags var det Anzac day, när australiensarna och nya zeeländarna hyllar alla dom som tjänstgjort i krig för sin nationer. Vi gick till ett fullsatt MCG och kollade på Essendon mot Collingwood. Jag har tydligen gått och blivit ett Essendon fan. Kul var det i alla fall och en FANTASTISK stämning. Men det blir väl det med nästan 100 000 på läktarna. 
 
Nä nu är det dags att ta tag i resten av städningen här hemma. På återseende!
 
 
 
 

Födelsedagen

 
I tisdags var det dags att bli lite äldre igen. Fick en Kindle från finaste Daniel och en originell tårta från labbet!
Annars var det många som var generösa då jag fick presenter från dom mest oväntade håll!
 
 
 
 
Bästa födelsedagspresent!
 
 
 
Bästa tårtan!
 
 
 

Den senaste tiden

 
Har varit ganska upptagen den senaste tiden eftersom Daniel ju nu är här!:) 
Sen har jag även börjat spela fotboll igen, efter ungefär en 9 års paus. Jo och jag har gått med i Melbourne Uni women's soccer och det är väldigt roligt faktiskt! Dom har 4 lag i 3 olika divisioner. Till vår överraskning blev vi uttagna till topplaget. Nu kanske ni tänker, men shit dom måste ju vara superbra på fotboll. Men låt mig nu förklara att fotboll knappast är toppsporten i detta landet. Alltså finns det inte så många bra tjejer, alls haha. Jag tycker kanske fortfarande inte att vi platsar i det absolut bästa laget, men men. Vi spelade vår första match igår i regn och kyla och inte vann vi heller, haha. Men vi spelade helt ok och jag tror det kan bli bra tillslut!
 
I lördags firade vi min och Annas födelsedag. Min i förskott och Annas i efterskott. Vi åt middag på Afghan Gallery som är en finfin restaurang och sen hade dom köpt biljetter till en komedishow med Akmal som är en känd komiker så vi fortsatte dit efter middagen. Melbourne Comedy festival är ju en stor happening som håller på i en månad varje år!
 
 
 
Middag och tårta på afghan gallery!

Bright & Myrtleford

Nästa dag började vi med brunch såklart. Sedan blev det marknad i Bright, EMUfarm, smörfabrik och pumpafröfabrik. En mycket fin dag innan vi begav oss hemåt!
 
 
 
 
 
Där fanns det coola lampor
 
 
 
 
 
Sen var det dags för marknad!
 
 
 
Sen åkte vi till en smörfabrik och smakade massor av olika smörsmaker
 
 
 
Massor av smöööööör
 
 
 
 
 
 
Pumpor!
 

EMUfarm!
 
 
Emun chillade på sitt egna lilla sätt
 
  
 
Fint landskap
 
 
 
 
 
 
Hjorten brydde sig inte ens när hönan klättrade runt på honom
 
 
 
 
Sen hittade vi en lekpark på vägen hem!

Bright

 
I fredags drog vi till Bright för att testa på deras fina cykelleder som finns där. Det ligger norr om Melbourne uppe i bergsområdena. Jättefint område och jag tänker definitivt åka dit igen!:)
 
 
Vi började med brunch!
 
 
 
 
 
Mums!
 
 
Sen var det dags för cykeltur!
 
 
Det första vi såg var en konstig lama
 
 
Kollade in den kinesiska (!) bron mitt i ingestans, tydligen hade det kommit en hel del kinesiska guldgrävare illegalt under 1800-talet 
 
 
Sen hittade vi en gammal bensinstation!
 
 
Och några skyltar
 
 
 
Där fanns det numera äpplen istället för bensinstation! :)
 
 
En massa fallskärmshoppare som inte riktigt syns på denna bild...
 
 
Här var i alla fall en lite tydligare!
 
 
Jo hittade äpplen som absolut skulle provas!
 
 
Finfint landskap
 
 
Påskharen var i Bright även
 
 
 
Här var det dags att vända tillbaka på vår cykeltur!
 
 
 
 
 
 
Sen hittade vi en loppis när vi var tillbaka i Bright där vi gjorde en massa fynd!