Stockholmsbo

I morgon blir jag stockholmsbo. Inte för att jag har skaffat mig någonstans att bo men tur är väl att man har snälla vänner som råkar ha ett gästrum till övers! Där ska jag nu bo så länge jag inte har ett annat tak över huvudet. På måndag startar praktiken och jag hoppas för guds skull att det blir kul.

Spark

Hittar inte kamerasladden för tillfället så det blir inga bilder. Inte för att jag så många bilder att dela med mig av iofs. Idag har jag tagit en tur med sparken som nästan resulterade i att jag slog ihjäl mig, men jag lyckades parera i sista stund. Hade för mig att sparkar var större än den jag åkte på, eller så kanske det är för att jag var så himla liten sist jag åkte. Sen var jag en sväng till gymmet och mina ben har redan sagt ifrån. Härligt. Bjuder på en bild från min avslutningslunch i aussie-land.
Avslutningslunch

Curriculum Vitae

Idag har jag ägnat dagen åt att skriva mitt CV och mitt personliga brev. Det känns mest som ett nödvändigt ont men jobb är det ju faktiskt snart dags att börja söka. Annars har jag tagit en promenad ute i vinterlandet men nu sitter jag framför brasan istället. Var lite för kallt ute för min smak och värre ska det tydligen bli. Annars lusläser jag bloggar, kollar i modetidningar eller bara slappar. Förstår inte hur mitt liv kunde gå från hysteriskt till superslappt.

Bangkok

Idag blev det en sväng till stan där jag träffade Erika. Tror vi fikade i 3 timmar, hade en hel del att snacka om om man säger så. På söndag drar hon till Bangkok i 4 månader för att göra sitt exjobb. Jag vill också åka igen, på stört helst. Sen har jag gjort världens jackfynd idag, eller rättare sagt Emma har gjort detta åt mig. Halva reapriset, inte dåligt alls ju!
Från de potentiella bostäderna har jag hört nada. Har även tackat nej till ett av rummen då jag insåg att jag inte ville bo där. Kanske är jag för kräsen, men jag gillar att ha en ugn faktiskt.
Sista helgen i Melbourne
Lägenhetsvisning

Har precis anlänt hem till hälsingeskogarna efter en tur till huvudstaden. 4 rum hanns det att kollas på, en utekväll på söder och fika på kungstornet. Jag har sett allt från 5 dörrar i olika färger i samma lägenhet, ett kollektiv med 5 sovrum och 2 vardagsrum, besökt en gammal tant och sett ett rum jag absolut inte ville ha. Har varit i Alvik, Lilla Essingen, Djurgården och Enskede. Det har varit en massa kartläsande, stressande hit och dit när man inte hittar fram till olika adresser. Som tur var hade jag Emma med mig och tillsammans var vi lika lost i Stockholm! Nu ska jag bara vänta på besked från dessa, konkurrensen är stenhård så det kan ju faktiskt sluta med att jag fortfarande är bostadslös i slutet av veckan!

Ledig

Ledigheten har gjort mig otroligt lat. I morse vaknade jag efter kl 12, fast efter att ha vaknat kl 04 i en vecka kände jag ioda att det var precis vad jag behövde. Har iaf ringt till Bollnäs apotek nu och sagt att jag inte kommer, var verkligen på tiden. Annars känner jag mig mest trött om dagarna. Idag ska jag iaf till Stockholm och kolla på några rum, förhoppningsvis kan jag flytta in i någon utav dom.

Soffläge har det varit länge nu

Examen

Postervisning


La familia var där
Diplomutdelning
Fackeltåg till middagen
Lovely ladies
Examensbrudarna


Rebecka, Kattis, jag, finnen och Sara
Karin, Sofie och LisornaMina andra fina vänner kom på besök


Emma var ju såklart där, så senare körde vi på i riktig Melbourne-anda

Bimbo's

Kvällen innan jag skulle dra från Melbourne hade vi avslutningskväll på favoritstället Bimbos. Där blev det kanonpizza för 4 dollar med ett kanonsällskap. Jag fick även fina avskedspresenter och det hela blev lite sentimentalt då jag kommer att sakna mina doktorandvänner något alldeles oerhört.
Desi, Nilushi, jag och Gab
Jo, Lizzie, Nilushi, jag och Desi
Chris, Robyn och Jo
Presenter

Sydney

Här kommer lite bilder från nyårsfirandet i Sydney. Bättre sent än aldrig. Upptäckte att det var mkt Hanna på alla fotografier. Oups.


I väntan på fyrverkerierna
Svårt att fånga dem på bild
Bondi beach

Hemma

Nu är jag hemma i svealandet igen. Jag har på några dagar hunnit presenterat mitt arbete, släpat runt min familj på BMC, fått ett diplom och varit på min examensfest. Har alltså varit några hektiska dagar i Uppsala, men absolut inget i närheten av uppsatshetsen och nu har jag också landat hemma i Tönnånger igen.
Dessutom har jag fått praktikplats i Stockholm denna termin, närmare bestämt i vasastan. Så nu är det ett febrilt bostadsletande som gäller. Uppsala eller Stockholm spelar ingen roll.
Dessutom ligger jag lite efter i bilduppdateringen här på bloggen. Bilder från sista tiden i Melbourne kommer så snart jag har vunnit över min jetlag.

Semester

Efter dessa hektiska dagar tar jag en helgs välförtjänad semester! Drar söderut till beachen!

The Noughties

Jaha då har man lämnat "the noughties" bakom sig som dom uttrycker det här.
Livet har minst sagt varit hektiskt den senaste tiden. Min uppsats slutade på 44 sidor och det har varit en hel del blod, svett och tårar innan den blev färdig kan jag ju avslöja. Både min nacke och rygg har sagt ifrån, så jag vet att jag inte är gjord för skrivbordsjobb i alla fall. I morgon ska jag ha avskedslunch med labbet, plus några till vilket blir trevligt. Tycker att den här terminen har gått alldeles för fort och det ska bli väldigt tråkigt att lämna dessa underbara människor här. Nu är det läggdags inför den sista dagen på Florey.

Jag lever

Ja det är lite dålig uppdatering här. Sydney var mkt trevligt men bilder kommer först efter onsdag när jag har lämnat in allt. Då är det bara presentationen tack och lov. Hörs då.