Puk-kod

Imorse hade jag noll mottagning på min mobil. Gjorde mitt klassiska misstag och stängde av mobilen. Jag stänger aldrig av mobilen. Den dör heller aldrig av dåligt batteri eftersom jag brukar ha stenkoll på det. Detta brukar betyda att jag inte har en aning om vad jag har för pinkod till min mobil när jag försöker sätta på den sen igen. Så även denna gång. Hela dagen har jag gått utan mobil och försökt tänka ut var jag möjligtvis kunde ha lagt pappret med min pinkod. När jag kom hem vände jag och upp och ner på hela rummet. Inget papper. Tydligen kunde man se vad man har för puk-kod och man loggar in på telias hemsida. Tror ni att jag hade koll på vad jag hade för användarnamn? Tror ni jag hade koll på vad jag hade för lösenord? Nej just det. Men man kunde fylla i sitt personnummer så fick man i alla fall reda på användarnamnet. Sen var det bara att börja testa lösenord. Hittade tillslut. Då var det dags att försöka hitta var man kunde se sin puk-kod på en högst förvirrande sida. Jag frågade till och med den där EVA på sidan. Hon berättade så snällt att om man inte visste sin puk-kod kunde man hitta den på mina sidor. Jomen tack så mkt. Men VAAAAAR?
Iaf löste det sig tillslut. Nu har jag sagt till mig själv att jag ska ha absolut struktur och koll på mitt liv i fortsättningen. Undrar hur många gånger jag har sagt det till mig själv. Än har det då inte gett resultat.
Men jo, min mobil fungerar nu. Det är bara att ringa.

Presentation

Imorrn ska jag ha en presentation om allergi för hela apotekspersonalen. Jiho! Eller inte. Får se hur det går, jag hoppas just nu på bra. Det återstår att se. Annars funderar jag på att åka hem i helgen och fixa lite. Skulle behöva hämta hem lite vårkläder som behövdes redan för ett tag sedan. Första gången på evigheter som jag inte spenderar valborg i Uppsala. Men jag tycker det ska bli skönt. Man är ju helt förstörd i flera dagar efter dom där dagarna. Sen behöver jag även plugga i MASSOR inför egenvårdstestet. Jag är nervös allaredan.

RAW Comedy Club

Igår var jag och använde min födelsedagspresent som jag fått av Johanna och Daniel. Det var en RAW comedy club föreställning på Göta Lejon. Helt fantastiskt roligt var det! TACK för en alldeles underbart rolig kväll!
Idag har jag mest hunnit med att göra en soppa som jag hittat på en blogg.
Min soppa
Originalet

Ganska likt ändå. Trots att jag inte ägde alla dom rätta ingredienserna eller följde instruktionerna till punkt och pricka. Klicka på "originalet" så kommer ni fram till receptet om ni är sugna.
Nu ska jag försöka släpa mig ut i solskenet och sen blir det plugg och tvätt resten av dagen. Till dom som undrar över min  nya header vill jag bara säga att jag var sjukt less på min förra och har bara snott ihop något tillfälligt. Risken är ju att den kommer att bli kvar i ca 1,5 år också, men det är i alla fall inte målet. Önskar jag kunde säga att jag bara fixade ihop den på några minuter. Så var nu inte fallet då jag bråkade en hel del med en hel rad program innan det löste sig.

Det kom ett brev med posten...

Ett kort från BIMBO's, det utlimata pizzastället i Melbourne!

Några dagar senare damp den här ner i brevlådan!
Gissa om jag har svårt att hålla mej borta ifrån den, nu när jag egentligen behöver plugga!
Tack för presenten Emma!

Trötthet

Fredagskvällen har spenderats i sängen. Fattar inte hur jag kan vara såhär trött. Det är ju vår för guds skull. Ingen matlust har jag heller haft på hela veckan. Antingen det eller att magen kollapsar när den får mat. Märkligt. Alltså hoppade jag middagen idag vilket jag vanligtvis inte är någon förespråkare för. Men imorrn bär det av till gymmet för ett stenhårt pass, så hoppas jag verkligen att jag kan äta ordentligt efter det. Annars klarade jag recepttestet idag, vilket innebär löneförhöjning nästa månad. Jiho! Jag önskar att dom kunde ha mutat mig under hela min utbildning, för jisses vad jag hade pluggat då!

Fina bloggar jag läser

Underbaraclara
Niotillfem
Colorelle



Keiko Lynn

Stan

Igår bar det av till apoteket trots att jag var helledig. Men det är recepttenta på fredag och jag kände att jag behövde öva litegranna. Sen passade jag på att ta en fika på stan och inhandla ett par skor. Nu har jag precis anlänt hem från ett födelsedagsfika i Uppsala och det är verkligen dags att sova.

Solidaritet

Har inte riktigt orkat slänga upp några bilder från i helgen. Men nu kommer dom änteligen! Middag blev det hemma hos Sofia vid globen. Sedan blev det Solidaritet i närheten av stureplan som jag har några suddiga bilder ifrån. Nästan så att man skulle vilja släpa med sig systemkameran för att det blir sån skillnad i bildkvalité. Aja. HÄr kommer dom i alla fall, bilderna.
Lisa
Värdinnan herself!

Lisa och Anna

Munskydd

Vi har en oerhört stor efterförfrågan på munskydd just nu. Detta så att tanterna kan skydda sig från askan från Island...

Egentligen

Egentligen borde jag gjort många saker idag. Har inte lyckats med mkt förutom middag. Smartskaftet jag bestämde mig för att tillverka räkrisotto. Inte ett litet projekt upptäckte jag efter en stund, jag gillar nämligen självlagande mat. Först nu känner jag att jag iaf har återhämtat mig från gårdagen. Har inte orkat föra över bilder eller något sånt ambitiöst. Vi var iaf på Solidaritet efter en mycket sen med trevlig och god middag. En stureplansklubb som inte var lika "brattig" som dom andra. Den fick helt klart godkänt och kanske är värt ett återbesök en gång i framtiden. Just nu funderar jag på om det verkligen var värt att spendera hela dagen inomhus eftersom jag inte orkat ta mig ut i solskenet.

Födelsedagen

Tack för alla gratulationer igår!
Dagen började med lunch med Kattis!
Sen fikade jag med Rebecka, glömde däremot att slita upp kameran. Dumt. Tårta blev det iaf dagen till ära!
Drack fina drinkar!
Sen blev det finmiddag med Johanna. Linda dök upp, fick en finfin present som jag berättar mer om senare och så drog vi vidare till Vampire Lounge. Ska tydligen vara innestället för att dricka drinkar här i huvudstaden för tillfället. Dom hade ett sanslöst utbud och en annorlunda inredning minst sagt.
Sen kom även kattis och joinade. Innan stackaren fick vänta i en evighet på stationen för att det tagits fel på busstiden. Kanondag var det i alla fall!

Vår

Det är vår och man borde vara pigg som en mört! Istället gäspar jag dagarna i ända och är trött så trött. Något måste göras. Inte hjälper det att man tar en vända på gymmet heller för det resulterar bara i att man inte kan röra sig sen. Idag var det en snubbe som tyckte att jag var "himla rolig att göra affärer med". Han var typ 75 bast och hade en iphone. Vilken krutgubbe. Jag känner mej tröttare än han och är snart 26. Det rimmar inte särskilt bra.

I söndags

I söndags begav jag mig in till city. Men först passerade jag Åkeshovs slott, som jag iofs alltid gör när jag ska till tunnelbanan.

På avstånd
Inne i stan träffade jag Therese som jag inte sett på år och dar! Kul!
Dom har färgglada hus där jag bor
Hittade hem till dörren

Hemma hos Rebecka

Igår spenderades dagen med att plugga hemma hos mig. Sen åkte vi hem till Rebecka och såg sista delen i Stieg Larsson serien. Böckerna är ju hundra gånger bättre, särskilt eftersom det är så mkt som uteslutits i filmerna. Precis som vanligt alltså: böckerna är bättre.  Efter detta fortsatte vi med att kolla på den andra delen som tydligen gick på tvn. Denna del innehöll lite extramaterial som gjorde att den blev lite lättare att förstå för folk som inte läst boken.

Studiedag

Varför ska det alltid vara kasst väder när jag är ledig? Eller ok, jag är inte ledig egentligen. Jag har STUDIEdag. Dagen har iaf spenderats med att handla och träna. Träningen var i sig en skräckupplevelse. Jag bestämde mig nämligen för att jag skulle upp på löpbandet igen. Där har jag nog inte satt min fot sen november tror jag och det var definitivt något som märktes. Efter en alldeles för kort stunds löpande mådde jag riktigt pyton och fick ett förmodat blodtrycksfall. Illa illa. Sen när jag nästan hade sprungit klart hoppar det upp en snubbe på bandet bredvid börjar han VÄRMA UPP i samma hastighet som jag tyckte jag SPRUNGIT. Kände mig grymt vältränad. Beach 2010 here I come...
För övrigt bor det en duva i skorstenen här tror jag bestämt. Den brukar väcka mig på morgonen med sitt eviga kurrande. Det låter som att den sitter precis utanför ventilen när den sätter igång. För det är väl inget annat som kurrar än duvor hoppas jag?

Med risk att låta som en modeblogg

Idag blev det ett kärlek vid första ögonkastet när jag stötte på denna skönhet på HM. Fick springa på 3 affärer innan jag hittade den i min storlek, men det var det värt!

Tålamod

Har insett att varför jag inte lär mig saker här i världen är för att mitt tålamod inte existerar. Därför orkar jag inte lära mig att sy t.ex. Allt det som behövdes sy lämpades över på min mor i påskhelgen istället. Kanske borde införskaffa mig en symaskin? Vore ju skoj att kunna. Men det är mkt som skulle vara skoj att kunna antar jag. Inget tålamod, organisation eller effektivitet, det ser inte ljust ut för mig. Kanske iofs borde fokusera på det jag är bra på istället? Idag var det t.ex. en tant som tyckte att jag passade så himla bra på apotek. Eh jaha? Kan man ju fundera på vad hon grundade detta på.

Hälsingland

Åter i Åkeshov efter en efterlängtad vila hemma i hälsingeskogarna. Att det blivit mkt mat, godis och slappande är ju en sak som är säker. Även bio och mer slappande hanns med. Nu är det apoteket som gäller imorgon medan jag nog hellre hade stannat några dagar till i hälsingland.

Angling

På grund av vissa omständigheter (dålig is, barnafödande etc.) genomfördes förra årets angling idag istället. Eftersom mitt lag (jag och Pål) fick noll uppslag kunde jag agera paparazzi istället under morgonen.

Förberedelser
Några slappade...
Vinnarna korades

Dagen som gått

Tog en liten promenix på eftermiddagen.
Sen skruvades det bil
Katten tittade på från sitt egna lilla ställe
Det gick sådär med skruvandet...

Världens sötaste Edvin hälsade sedan på....
....och charmade oss totalt

Påskfint

Befinner mig numera i skogen. Resten av familjen är på äventyr och jag har precis lyckats släcka brasan här borta. Så nu ska jag jobba på att väcka den till liv innan dom kommer hem. Hade för övrigt tänkt gå ut och ta lite vårbilder, men det gick ju inte så bra eftersom det regnar ute. Plus att dimman är så tjock att man knappt ser handen framför sig.
Påskpynt
Lite bloggande
Snön smälter iaf litegrann här