Gatsby's roaring 20s!

 
I fredags var det dags för årets postgraduate ball med Gatsbytema! Fördrinken var hemma hos oss och sen drog vi vidare ner till Flinders Ln till den riktiga festen. Det var riktigt trångt, men dom hade ett fantastiskt liveband som genast gjorde hela kvällen! Tog inte med mig kameran på självaste festen, men här är några bilder från fördrinken. Eftersom jag inte var kameraman slutade med att jag var med på i princip alla bilder:) 
 
 
Jag och Christina
 
Katie och Annabel
 
 
Phil & Andrew
 
 
 
Michelle och housemate Christina
 
 
 
Alla flickor + Matteo
 
 
 
Alla pojkar
 
 
 
Housemates!
 
 
 
 
Mitch & Christina
 
 
 
Jag & Lizzie
 

Katten är galen

Jag börjar allvarligt fundera på om den här katten är galen. Han jagar sin svans konstant, det är som att han inte fattar att det sitter fast på honom. Han klättrar på gardinerna stup i ett och jagar runt här som en galning. Måste vara sjukt tråkigt att vara innekatt, har aldrig riktigt förstått det där med innekatt. Kanske om dom är två och har sällskap, men man kan ju tydligt se att han är sjukt uttråkad. Igår hittade jag honom i torktumlaren, man får ju passa vilka dörrar man lämnar öppna. 
 
Annars har veckan startat kaosartat. Det kommer att bli intensivt före konferensen i November med att försöka få allt klart. Men på något sätt ska det gå! :)
 
 
 
 

Det här med att vara handledare...

Senaste tiden har jag diskuterat en del med andra i min omgivning som är handledare. Min mamma är det för tillfället på jobbet och Johanna pysslar även med detta på sitt jobb. 
Man har ju genom hela sin utbildning ( i alla fall jag) dömt folks förmåga att lära ut. Vissa har ju verkligen varit bättre än andra. Eftersom man direkt tycker sig ha vetat vad en bra lärare/handledare har för egenskaper har jag alltid tänkt att detta kan ju väl inte vara så svårt. Jag har då verkligen fått tänka om den senaste tiden måste jag då erkänna. 
 
För nu är det ju såhär att jag har en PhD student från Thailand som jag handleder för tillfället. Jag försöker alltså lära honom allt det jag kan. Jag antar att vi har språket emot oss och att detta kan vara anledningen till varför kommunikationen inte alltid fungerar. Han förstår helt enkelt inte vad jag säger :) Dessutom är mitt största misstag att jag antar att folk förstår vissa saker. Detta har jag förstått att man aldrig ska göra. Aldrig anta något. Hellre förklara något i minsta detalj. Dessutom ska väl tilläggas att förklara saker aldrig riktigt har varit min grej. Sen att en nordeuropé och en thailändare ska försöka tajma sin punktlighet funkar inte heller så bra. Ligger inte på samma våglängd alls:) Det där med tid har jag för övrigt märkt att vi nordeuropéer är besatta med och att det inte fungerar på samma sätt i andra delar av världen, Australien inkluderat. Här dyker alla upp 5-10 min efter att mötet börjat. Minst. 
 
Men vi jobbar på och jag hoppas verkligen att vi båda kan förbättras. Skam den som ger sig!! :)
 
 
 

Kattvakt

 
Herren nedan har vi på besök i tre veckor. Mycket fascinerande katt, han hittar mest bara på tok hela tiden. Just för tillfället har han bestämt sig för att han ska lyckas klättra upp högts upp i min garderob fastän dörren är stängd. Eller så dinglar han i gardinerna, det gillar han. 
Annars hade jag sista matchen i fotbollen i söndags, kommer allt bli riktigt tomt nu på söndagarna! Funderar som bäst på hur jag ska göra till nästa säsong. 
 
 
Poose 
 
 
 
 
Mitt finfina lag som alltid har lite säregna idéer om hur man kan ta en lagbild
 
 
 
 
 

Instagram

 
För dom som har instagram kommer det här att bli gammal skåpmat, men för er som inte har: detta är det bästa jag har att komma med för tillfället. Har precis återhämtat mig från den märkligaste sjukan jag haft på länge. Alla är verkligen sjuka för tillfället, men den bet inte så hårt på mig ändå tack och lov. Så det blev feber ett par dagar och det var det. Men här kommer det i alla fal, det jag pysslat med den senaste tiden. 
 
 
 
Vi var på en intressant födelsedagsfest, fascinerade vad man kan hitta för kläder på second hand
 
 
 
VI hade garage sale och sålde bland annat hemmagjord saft
 
 
 
Idag firar vi 3 år tillsamman och detta väntade på mig när jag kom hem från jobbet <3