Flytt

Rebecka har numera dragit sin kos och jag ar ensam kvar har i huset pa pilgrim way. Kvallen har vigts at packning och nu kan man val nastan saga att jag borjar bli klar. Jag flyttar imorgon men det blir en liten mellanlandning forst eftersom tjejen som bor i det rum jag ska ha fortfarande bor kvar ett tag till. Men pilgrim way lamnar jag i alla fall  for gott imorgon eftermiddag.  image297


33 Pilgrim way
Nya Zeeland

Jihoooo nu ar resan bokad och klar!!!! Hur ska jag klara av att vanta anda till december!image296


Smakprov!


Tentaplugg på skolan

I dag har vi spenderat hela dagen på skolan. Det börjar närma sig vår första riktiga sluttenta här. Alla inlämningar, uppsatser och föredrag är avklarade så nu är det bara tentapluggandet kvar. Ganska dyster dag på skolan, inte var det mycket folk där heller. Lite som BMC på helgerna, tomt och öde. Det som upplyftande var, var att om man  t.ex. har glömt  sin penna, anteckningsblock, lim eller häftapparat kan man köpa det i en av automaterna i skolan som i automaten nedan.


image291

Automat!image293

Jag kan intyga att jag inte såg såhär glad ut hela tiden...image294

Skolan!

image295

Äntligen påväg hem...

Nu ska vi snart se på film och käka brownies. Vi ska helt enkelt försöka ladda inför morgondagens pluggande. Har även blivit en hel del packande idag vilket känns bra.

Nytt boende

Nu är det helt klart! Både jag och Rebecka har hittat nya boenden som vi snart skall flytta till! Rebecka ska bo mellan Swanbourne och Cottesloe medan jag ska flytta närmare Fremantle än vad vi bor nu.
Här är en karta på var våra nya boenden befinner sig! Har bråkat både med datorn och kartor på nätet, ingen visade någon riktigt bra bild över båda boendena. Detta var dock den bästa jag kunde hitta. Bättre än ingenting antar jag!

image290

Vi är båda mycket ivriga att få flytta, för det betyder MYCKET bättre läge för oss båda. Samt att husen och rummen är mycket bättre. Jag vill iväg NU!

Ja just ja förresten så beror min dåliga uppdatering denna vecka på att jag legat sjuk i två dagar. Inte skoj alls men nu mår jag bra i alla fall.


17 maj firande

I helgen var det dags för mitt första 17 maj tåg, tro det eller ej! Det var ett norskt förbund eller liknande som tydligen ordnar 17 maj tåg varje år i Perth. Så vi började med frukost vid Scandic Mansion (2 svenskar + 2 norrmän bor där). Där var det knykalas frukost tidigt på morgonen.

image282Därefter bar det av till Perth där vi samlades i en park och fick ordning på tåget. Sen bar det av ett varv runt i Perth. Vi svenskar som inte riktigt hade koll på den 8 vers långa nationalsången fick ett papper på denna. Sen hängde vi inte med på alla andra sånger förståss men vi såg glada ut i alla fall där vi gick i tåget. Var en hel del svenskar, danskar och andra nationaliteter där också som ville ta del av festligheterna!

image283

Efter detta tågande runt i Perth city samlades vi åter i parken för att ta del av den största tårtan jag har sett någonsin tror jag.

image284

Det var dessutom den godaste kladdkaka/tårta jag ätit sen jag kom hit!

image285
Stina, Karin och Rebecka njuter av kaken, pölsen och brusen

Senare bar det av till puben med det märkliga namnet...

image286

Där var vi alla en stund innan det bar av hem för att ladda inför kvällen. Sedan blev det förfest i Scandic Mansion igen innan det bar av till "the Manor" där alla från dagens bravader samlades.


image287image288

Mats, Jackie och Tomas på förfesten

image289

Stina på G!

Skoj var det  alla fall men det känns lite konstigt att mitt första riktiga 17 majtåg kom att bli i Perth!Sverige, sverige älskade land

Man skulle ju tänka sig att ett litet land som Sverige knappast skulle synas eller höras i detta land som ligger så  långt borta. Vad fel man kan ha.
Det känns som att jag är omringad av Sverige hela tiden. Här är några exempel:

- Stöter på folk mest hela tiden som pratar svenska, byter några ord med dem innan man vandrar vidare.
- Dom spelar svensk musik precis överallt! Gymmet, cafet på skolan, puben ja minst sagt överallt. Det är allt från Lars Winnerbäck till någon konstig skånsk musik jag aldrig förut hört
- I dag på föreläsningen sätter föreläsaren upp en uråldrig bild ur ett kapitel från en svensk bok. Den handlade om gigantism och boken hade ett exempel från 1932 av en 13 årig pojke som minst sagt var gigantisk. 
- Vårt kära IKEA som många känner till här, där man kan få sina godisbehov tillfredställda
- Folk vet faktiskt var Sverige ligger! Häromveckan när vi gjorde reklam for Sverige och Uppsala Universitet på  "student exchange fair" var det många som kom förbi och ville åka till just Uppsala! Vi som trodde vi skulle bli sysslolösa i ett par timmar eller så .  

Eller så kanske det är så att jag jämför för mkt med tiden i USA, där ingen visste i princip någonting alls om något.
 


Essay

Sitter och skriver pa min uppsats pa skolan. Gar verkligen inte framat for tillfallet sa jag tankte att jag skulle plita ner nagra rader har som en slags uppsatspaus. I gar var jag och kollade pa touch footy som ar en ganska fascinerande sport. Dock var det verkligen den lagsta ligan sa det var inget finlir direkt. Men nu har jag i alla fall forsokt forsta reglerna och det ar lite lattare att forsta nar spelet inte gar sa fort. Far val jobba mej upp i divisionerna helt enkelt.

Nu hoppas jag bara att jag kan klamma ur mej 100 ord till sa att jag kan fa aka harifran. Lite putsning kanske inte heller skulle skada, far se hur mkt det blir av den saken. Just nu ser jag bara fram emot lordag da vi ska fira 17 maj inne i Perth! Det blir grejor det.Thai

I dag var ännu en lång dag på skolan. Stack ner till Freo efter skolan, kollade lite på annonser och var även och kollade på ett rum. Så lite effektiva har vi ändå varit idag.
Sedan blev det thai på vägen hem eftersom vi var vrålhungriga.

image281

Den pratglada damen i restaurangen tog så gärna en bild på oss

Labar

Så här ser det ut när vi labar i vår Forensic DNA Analysis. Här är "class of 2008".


image280
Uppsats

Sitter på skolan och försöker knåpa lite på min uppsats. Lättare sagt än gjort, men nu börjar den närma sig det magiska antalet ord som den skulle bestå av. Tror jag ska lämna den för dagen och åka hem istället. I kväll blir det bio, blir en lugn kväll eftersom morgondagen även skall spenderas på skolan. Jippie.
Men här är nästan allt öppet på helgerna, finns personal överallt. Fiket, datoravdelningen och biblioteket är öppet med en hel del personal. Jag jämför ju bara med BMC därhemma som oftast är väldigt öde på helgerna.

Annars har jag inte så mkt nytt att komma med, surfar runt på lite svenska bloggar och inser att det faktiskt börjar bli vår/sommar hemma. Känns lite konstigt då man bara börjar klä på sig mer och mer här. Regnar gör det här oxå något alldeles otroligt faktiskt. Duggregn existerar inte här, antingen ösregn eller inget regn.

(Lägg märke till att jag har klistrat in alla å,ä och ö, gissa om jag behöver åka hem NU!)


Datorn

Verkar som att min dator har bestamt sig for att fungera nu. Efter tva manader och tre inlamningar till databutiken verkar det som att dom har lyckats losa problemet (" ta i tra"). Men personalen i databutiken har varit jattetrevliga och mkt snalla, kanns nastan som att jag kanner dom vid det har laget.
Sa forhoppningsvis blir det mer bloggande framover! Kanske inte direkt pga av allt skolarbete men definitivt efter det!

Annars var jag och kollade in tva rum igar i white gum valley som ar ett bostadsomrade i narheten av fremantle. Inget av de tva stallena var nagot jag kunde tanka mej. Men jag har i alla fall lart mej att man ska fraga om fler detaljer innan man bestammer sig att titta pa rummet. Man lar sa lange man lever helt enkelt.


Flytt

Nu ar det bestamt att det blir flytt fran Pilgrim way. Laget funkar inte riktigt. Inte direkt varldens basta vecka att bestamma detta pa eftersom det ar en hel del uppsatser och grejor som ska in i skolan. Men omstandigheter gjorde att det blev tvunget att bli sahar. Far se vad det slutar med.


Skolarbete

Jag angrar verkligen inte mina 10 dagar ute i the otuback men det marks att man ligger efter lite med skolarbetet nu. En hel del assignments och uppsatser som ska in. Ska bli spannande och se hur slutresultatet blir. Men man har da att gora i alla fall.

Helgen i allmanhet var bra. Utgang i fredags med Karin och hennes kompisar i Subiaco. Det var riktigt trevligt och det var da en stund sen for mej i alla fall som jag var ut pa riktigt. Skoj var det och maste goras om snart!


image278

Rebecka, jag och Stina


image279

Thomas, dansken, Jackie och Karin 


NOrt west trip del 2

Slänger in lite fler bilder av resan. Svårt att beskriva med ord så det får bli med bilder istället.

image272image274


image275

image276


image277

Meekatharra, där vi stannade i 6 timmar efter att bussen pajat!