Everleigh

 
På väg till Torquay alldeles snart. Stackars Annabel har fått matförgitning, men hon känner sig iaf så pass bra att hon kan följa med. Jag sitter på jobbet och försöker lära mig att skriva dom svenska bokstäverna med kortkommandon på tangentbordet medan jag väntar. Det går minst sagt trögt! Jag ska i alla fall köra ner dit sa Annabel får vila sig under tiden. Jag föredrar att köra i så det blir nog bra. Ser fram emot några sköna dagar på stranden! Och snart är det ju nytt år med nya möjligheter!
Häromkvällen var jag på Everleigh, en bar med högklassiga drinkar och personalen ar klädda i 20-30tals stil! Stället har en mkt fin inredning, tyvärr fick jag bara med mig bilden på drinkarna. 
Dom blandar drinkar med utgångspunkt på vad man föredrar för smaker. På så vis hittar man lättare nya favoriter! Kanske lite dyrt för en student, men en drink hade vi alla fall råd med!:)
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!!
 
 
 

Les Misérables

Snart är lovet över. Det har varit fint trots att jag spenderat alldeles för mycket tid på jobbet. Men innan ledigheten tar slut ska vi ta och fira nyår i ett hus vi hyrt nere i Tourqay. Det kommer garanterat bli alldeles toppen och vi är ganska många vilket ju aldrig är fel. Jag längtar helt sjukt mycket efter en sovmorgon. 
Jag har lyckats handla två par skor under julrean som inte direkt var planerat. Det andra paret var inte ens på rean, men det blev en liten julklapp till mig själv eftersom jag jobbat så mycket. Jag var ju tydligen värd hela två par:) Folk är allmänt galna här under rean, helt säker på att det är värre här än i Sverige. Dom sliter nästan plaggen från varandra. Det var ganska kul att kolla på men otroligt utmattande med så mycket folk i rörelse. 
 
Annars har jag bland annat hunnit med att se Les Misérables på bio, jag hade verkligen inte fattat att dom skulle sjunga precis hela filmen. Men den var himla fin och dom sjunger tydligen på riktigt när dom filmar, första musikalfilmen som spelats in så. Skådespelarna var oväntat bra på att sjunga! Heja Hugh Jackman! Den har fått mycket uppmärksamhet här eftersom båda aussisarna Hugh Jackman och Russell Crowe är med. Jag kom ihåg en hel del från att jag läste boken som tonåring när jag hade fått för mig att plöja igenom så många klassiker som möjligt. Men kom inte ihåg slutet såklart. Jag brukar aldrig komma ihåg slutet av någon anledning. 
 
 
 

Orphan Xmas

 
Julaftonskvällen spenderades med alla "orphans" som vi känner här. Alla tog med sig en varsin traditionell rätt från sitt hemland och så kalasade vi på detta kvällen igenom. Vi spelade även julklappsspelet på vårt egna lilla vis. 
 
 
 
Full aktivitet i köket
 
 
Jag testade ny cider
 
 
Anna & jag (gissa om det är svårt att höra vem dom ropar på när man sitter bredvid varandra?)
 
 
Finaste tomten Christina 
 
 
Ivanco, Jo, Lizzie, Emma & Tine
 
 
 
 
Julstjärna från IKEA
 
 
Tomtebloss på kakan såklart!
 
 

Midsommar 2012

 
Eftersom det var den längsta dagen på sommaren i lördags var det dags för midsommarfirande igen! Det har nästan blivit en tradition här nu eftersom det är tredje året i rad (inräknat Tönnånger 2010). I år lyckades vi även med konststycket att fixa en midsommarstång. Kubbspel, kransar i håret, stövelkast och snapsvisor med tillhörande snaps var något som också pysslades med. Blev en fantastiskt lyckad dag i strålande sol!
 
 
 
Ursprungsgänget från Midsommarafton hemma i Tönnånger 2010 (Emma, Jo, Desi, jag & Lizzie)
 
 
 
Fina flickor


 
 
Alla ville ta bild med midsommarstången
 
 
 
Anna & Stefan
 
 
 
 
Lizzie & Ivanco
 
 
 
Candy & Matthias
 
 
 
Kubb!
 
 
Ja och sen var det dags för mig att ta ett till midsommarstångskort med Hoda
 
 

 
 
 
Den obligatoriska snapsen! Samt att vi gjorde ett försök att sjunga helan går bland annat
 
 
 
 
Hoda gör jättebubbla
 
 
 

Klä på granen!

 
Tjohej, här kommer två inlägg på en och samma dag! Inte igår det inte. Förra lördagen var vi på ett "klä den nakna granen" event hos Annabel och Chris. Dom hade köpt en gran men hade inte så mycket pynt. Uppdraget var alltså att ta med ett helst egengjort pynt och fylla den med detta. Sen tog vi med oss lite gott att äta även såklart. Jag hade med kameran men glömde bort den litegrann, så har mest bilder från början och slutet. Jag har även förberett ett par inlägg som kommer att dyka upp inom en snar framtid från julafton och midsommar, so stay tuned!
 
 
 
Finaste värden Annabel
 
 
 
Den oklädda granen
 
 
Obligatorisk bild med de som hade pynt med sig, så Annabel kunde komma ihåg vem som gjort vad. Tyvärr var det bara Annabels kamera som tog dessa, förutom den på mig då. 
 
 
 
En massa gott
 
 
Färdigklädd gran

God Jul i stugan!

 
Har sitter jag pa jobbet, darav inga prickar. Tur att jag har tva andra sjalar som jag hade jullunch med har pa jobbet i alla fall. Fixade ihop en fin matlada fran all mat vi at igar nar vi hade orphan Christmas. 
Jag har en hel del att rapportera har pa bloggen eftersom vi har hunnit med bade adventsfirande, midsommar och julfirande. Jo, ni horde ratt. Midsommarfirande! Det kommer bilder lite senare idag pa den gagna veckan. 
 
Mitt nyarslofte blir forresten att blogga battre, vilket betyder att ni kan titta in har lite oftare forhoppningsvis!
Sen kor jag val det gamla vanliga att jag ska borja trana lite battre...far se hur det gar med det!:)
 
Annars tycker jag ni kan ta en titt i kuriren fran julafton. Ni som bor i Soderhamn alltsa:)
 
GOD JUL!!!
 
 

Julstjärna

 
 
Inhandlade en julstjärna häromdagen på IKEA. För att försöka låtsas att julstämningen är här. Stjärna är för övrigt något som nästan är omöjligt för engelsktallande att uttala. Blir mest bara komiskt. Annars har inte riktigt inspirationen infunnit sig för bloggen ännu. Eftersom lovet inte existerar för mig och jag ska jobba på självaste julafton så har jag en känsla av att det kommer dröja lite till innan inspirationen återvänder.
Annars tycker jag att ni som bor i Söderhamn ska hålla ögonen öppna under dom närmsta dagarna. Vad som helst kan hända. 
 

Lila träd

 
Har haft en riktigt fin helg. Den innehöll ganska mycket jobb, men det gjorde inte så mycket. Fick äntligen håret klippt och har hunnit med en labb BBQ idag. Här har man ju BBQ som julfestlighet, ingen julmat här inte. Så ett litet knytkalas blev det. Mammas ananaskaka blev lika populär som förra året, om inte snäppet mer.
 
 
 
 

37

 
Vi kan väl ta en uppdatering här då! Veckan har varit kort men intensiv. Kort därför att jag lidit av matförgiftning under ett par dagar. Har aldrig utsatts för detta förut och om ni inte heller har det är jag inget jag rekommenderar. Fast efteråt är det himla praktiskt för man blir mätt på typ en banan. Till middag då alltså. Ingen aning om vad orsaken är men jag är himla glad att det är över. Sen har veckan varit intensiv eftersom jag nu blev tvungen att hinna med allt på kortare tid eftersom jag spenderade några dagar på toaletten :D
 
Annars var jag på "The Scandinavian Christmas Bazaar" i söndags, helt fantastiskt att äta räkmacka och dricka riktigt svart och starkt kaffe. Jag köte även gott och blandat, såklart. Men inte vann jag någon tur och retur resa till skandinavien inte och inte någon dalahäst för den delen heller. Men det gör inte så mkt, för det var så fint ändå!:)
 
 Imorgon ska det bli 37 grader här. Jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle att dra till stranden. Men tydligen är det för varmt då har jag fått berättat för mig. Så det får helt enkelt bli något annat. Men först jobbet såklart.