Labsnyggingar


Ja den senaste månaden har vi labat som aldrig förr under denna utbildning. Är även sista labkursen så dom försöker väl bara försäkra oss om att vi kan det vi håller på med eller nått.
Först var vi inne i sterila rummet och där fick det minsann inte vara många bakterier. Fast det misslyckades vår grupp ganska rejält med visade det sig tillslut. Men snygga var vi iaf...

image132

Sara och jag


image134

Ja det är faktiskt jag...

Sen var det dags för tablettillverkning. Då fick man ha ett snyggt hårnät istället och en ännu snyggare slags genomskinlig dräkt av något slag. Senare var det dags för hörselskydd och glasögon. Men dom bilderna besparar jag er=) Ganska kul att ha nått annat på sig än labrocken faktiskt.

image136

image137


Sedan var det dags för tillverkningen. Vi fick blanda en massa pulver som skulle ha olika funktioner i tabletterna med en massa blandare, ugn och tillslut var det dags för tablettmaskinen. Sedan fick några tabletter lite snyggare färger också. Resultatet kan skådas här nedan. Jag smugglade hem några tabletter eftersom man tydligen inte fick ta med dem hem. Jag är rätt bra på att smuggla faktiskt=)

image138

Hannas första tabletter
Födelsedagskalas

Helgen har definitivt präglats av fest. Rebecka fyllde ju år i helgen så det var planerad en tvådagars sedan länge.
Födelsedag betyder ju även tårta så det blev fika på lördagen innan kvällen. Det är ju så himla gott med hembakt!
Inga lussebullar men ändå=)

Kameran glömde jag hemma båda dagarna och tänkte inte ens tanken på att slita upp mobilen och ta några dåliga pics. Så det blir inget sånt tyvärr. Får ta och skärpa mej till nästa gång. Men jag brukar leva ganska länge på att jag lyckas släpa med mej ibland den så jag antar att jag lever på den känslan sen förra helgen.

Idag har jag suttit framför datorn i stort sett hela dagen, eller jo hela dagen faktiskt. Har försökt knåpat lite på några diskussionsinlägg och nu tänkte jag byta till labrapporter. Jag satsar på fyrkantiga ögon lagomt till jul.Lussebullar

image131Kom precis hem från kören och när jag öppnat porten slår doften av lussebullar emot mej! Var ju jättelängesedan man kände den doften och det var helt underbart! Jag funderar på om jag kanske måste ta och knacka på hos den person som har bakat dem. Jag blev alldeles otroligt sugen! Men det finns ingen tid för lussebullsbak just nu tyvärr. Listan är för lång på andra saker som ska göras:( Så det får bli lussebullar från ica eller nått, fast det är ju inte ens i närheten av hembakta. Får vänta ända till den 22 december innan jag får mammas hembakta, kan ingen skicka med posten redan nu? Jag börjar även känna julstämning, redan nu liksom? Inte likt mej, den brukar ju infinna sig först hemma i Tönnånger. Så jag tänkte fuska och ta fram adventsstjärnan i förtid faktiskt. Så blir jag väl lagom less på julen tills det är dags för den på riktigt!

Fotbollsparty

Har varit mkt att göra på sistone. Har inte riktigt hunnit
med att uppdatera. I helgen var det äntligen dags för utgång med nästan alla
tjejerna. Det var superskoj! Har inte haft så roligt på länge! Nu vet jag inte
om det är ett tecken på att det blir roligare dom få gånger man är ute, detta
istället för att gå ut varje helg:P Men men kanske utvärderar det senare=)


Tog med mej kameran för en gångs skull och agerade fotograf. Temat var tydligen grimaser så det här var nog dom få kort med normala miner på. Förutom dom två sista då. Finnen var på riktigt bra grimashumör.
Fotbollsfest hos Jennie var det i alla fall, det gick ju inte så bra med fotbollen men desto bättre med festen.112393-126
Marie och Therese


112393-127

Finnen och moi

112393-128
Anna och Karin

112393-125

Jennie, Karin och Pernilla


112393-129

Eeeh ja...Nu ska jag i alla fall sätta igång med plugget! Finns att göra=)

Effektiv

I morse när jag vaknade skrev jag en lista på det jag skulle göra idag. Den blev alldeles för lång och såg inte sådär jättekul ut. Men såhär på eftermiddagen har jag ändå hunnit med en hel del! Har man press på sig så är man banne mej effektiv! Synd att jag inte kan vara det jämt och ständigt. Det ser nästan ut som att jag kommer ha tid att kolla på tv idag. Jag har insett att jag enbart följer ett tv-program på tv. Kan bero på att jag är en sån där snålis som inte har införskaffat en box ännu. Men är man fattig student så är man=) Men så kom jag på att det var
HOUSE
på tv idag som jag ju faktiskt gillar att se men alltid glömmer bort. Då säger min mamma att man inte är tillräckligt intresserad, jag skulle säga att det är min alzheimers-light som slår till.


Det jag har hunnit med idag:

- Kamraträttat den andra labgruppens rapport (utan kamrater)
- Rättat småfel på min labrapport
- Nästan gjort färdigt min del på Lab C
- Fixat så att STA håller min flygbiljett ännu en vecka (väntar på antagninsbesked från Murdoch!)
- Fikat på norrlands
- Skrivit klart mitt diskussionsinlägg i marknadsföringen
- Handlat mat

När man nu beaktar denna lista kan man ju fundera på om jag bara äter och pluggar?
Haha ser rent tragiskt ut...men men
Uppdatering: ok jag vet tydligen inte mkt om tv-världen just nu...var inte alls house på fyran:S

Bal och labrapport

Jag får väl ta och göra en uppdatering här då!=) Är mycket i skolan just nu så man hinner inte med allt annat som man borde tyvärr. Som t.ex. bloggande. Just nu sitter jag och bloggar och jobbar med labrapporten samtidigt, ingen smart kombination kanske. Vi har labrapporter och gruppövningar i skolan så att det räcker och blir över.

I helgen var det  höstbal på GH! Det var riktigt riktigt trevligt! Har inte fått bilderna från Kattis ännu så jag kan inte än tyvärr. Även därför som jag väntat med bloggandet. Men dom kommer snart (hoppas jag).
Men här är i alla fall ett smakprov som jag snodde från facebook! (av någon anledning tittar jag åt ett eget håll).
image124

Jag, Kattis, Kristina, Monika, jenny och Hanna.

Nyttigt att jobba i grupp...

Idag var det dags för labande hela dagen lång igen. Jag hade fått för mej att jag hade en lite lättare lab dessa dagar men det visade sig att jag hade en av de tyngsta. Finns inte mkt kvar i min skalle nu. Förutom att det har varit två ansträngande dagar var det även dags att bojkotta bikupan igår. Det betyder att studenterna hade bestämt sig för att inte köpa nått i kafeterian på skolan för att dom har höjt priserna så mycket på kort tid. Jag kände ju ändå att jag måste ställa upp så därför blev det en kaffefri dag i skolan igår. Jag som inte har trott att jag varit beroende av kaffe har nu fått tänka om. I kombination med en ansträngande dag var det ingen smart idé att skippa kaffet. Så idag drack jag två koppar kaffe i skolan och resultatet blev en mkt piggare Hanna! Konstigt vad kaffet gör med en.

Sista labkursen någonsin under utbildningen just nu (om man inte väljer att laba under valbara förståss), synd bara att min grupp inte är den mest optimala. Men det blir nog som vanligt att Hanna tar över och piskar sin grupp lite och då ska det väl gå i slutändan antar jag.


image123

Hanna och Sara har tråkigt på lab...


Just nu längtar jag till fredagkväll mer än något annat! Då är labandet och labrapportskrivandet över för denna vecka plus tentan som är imorgon. Synd att det bara är tisdagkväll....

The Olivere family


På något sätt har jag fått för mej att tiden ska stå stilla där jag inte befinner mig. Fick bilder på de två minsta i familjen Olivere som jag spenderade ett år tillsammans med mellan 2003-2004. Helt sjukt vad dom har växt dom där barnen!


image118

Stina och Joey!

image119


Stina


image121

Joey med en av hundarnaimage120

Hela familjen ( Kevin, Stina, Joey, Cam och MIke)
Såhär små var dom när jag var där!
Snögubbe

I natt kom den första snön minsann! Någon har till och med gjort en snögubbe här utanför mitt i natten. Men det fick då minsann inte jag göra då jag snällt och lydigt låg och sov då denna aktivitet inträffade. Hade jag haft mer tid hade jag minsann gått ner och tagit kort på den även om jag nog hade känt mej som en japansk turist. För den är väldigt söt där den står på det gröna gräset. Däremot kommer den nog inte att leva länge till då solen strålar utanför.
Men jag hinner inte med något kort eftersom jag inte ens borde skriva ett inlägg här utan istället koncentrera mej på skolan. Har varit på snerkes och pluggat idag där det bara var vi och pluggade. Jag som trodde att det roligaste som fanns var att plugga, så vart var alla?
Men det var liksom ingen action där så efter lördagsfika på GH drog vi hem istället. Så nu ska jag nog koka ytterligare en kopp kaffe och sätta mej framför böckerna. Ska bli mej ett sant nöje....

Pluggdag hemma

Tack för alla gratulationer både här på bloggen och utöver denna!

Var längesedan jag var hemma och pluggade en hel dag. Det finns så mkt mer som lockar när man är hemma. Det är ju iofs min extrakurs som jag pluggar nu. Tänk om jag inte hade haft den, då hade jag varit hel ledig idag. Attans.
Det som absolut förstör för mej när jag är hemma och ska försöka plugga är den förbannade datorn, den står ju här framför mej här nu när jag har böckerna uppslagna. Finns mkt spännande att utforska där och idag vet jag inte hur många gånger jag har skrivit in "Perth" på google. Verkar som en mkt trevlig stad, dock en oas på västkusten med inte så mkt annat runtomkring!=)

Nu sitter jag här med kaffekoppen framför mej, alltid en bra grej när man ska försöka väcka sig själv till liv. Men nu är det dags att göra sista rycket fram till 18 för sen är det kördags!!