Varmt

I dag har det varit en alldeles fantastiskt härlig dag, med strålande sol och över 30 grader. Sånt gillas och ikväll blir det BBQ med doktoranderna (som dom går under numera). Alltid denna eviga BBQ, men det är trevligt tycker jag. Sen blir det att kolla på band i Richmond och sen vet man aldrig hur det kommer att sluta.
Dagen spenderades med att vandra runt i det underbara vädret plus lite shopping såklart.

Bollnäs

Idag har det varit operationer för hela slanten. Fick ju göra om alla planer igår när mina tidigare totalhavererade igår. Båda mina handledare tycker att jag klarar mej själv och dom är mest lite småsura för att dom måste "vakta" mej när jag egentligen klarar mej själv. Efter 6 råttor är jag numera helt färdig, kommer antagligen inte att röra m på institutionenej långt ifrån denna fåtölj ikväll. Antar att Emma kommer att gör mej sällskap då hon nog pysslat med en massa möss idag. I morgon är det iaf äntligen fredag och till och med friday drinks som hålls en gång i månaden.
Annars har jag fått Bollnäs i apoteksvalet. Det var kanske inte exakt det jag tänkt, alltså funderar jag på återbudskön för tillfället. Problemet är att jag inte har någon bostad någonstans och Uppsala och Stockholm är inte direkt kända för att ha bostäder i överflöd. Den som lever får se helt enkelt.

Dålig dag

Idag har inte varit en bra dag. Allt gick åt skogen och nu kan jag inte ens glädjas över att det ordnade upp sig, för jag blev så less först. Jag har inte återhämtat mig ännu kan jag ju säga. Tur att man får gå hem snart.
Bjuder på lite bilder från Botanical gardens i helgen istället.

Örtträdgåren

En svart svan



Eh?

Fredagskvällen

Här kommer ett bildmaraton från fredagen.
Detta är vad man grillar i detta land när man har BBQ



Mina kära doktorandvänner


Och två till - Dessie och Nilushi



Emma och Dessie grillade korvar

Grabbarna var såklart där och "hjälpte"(drack öl och kollade på) med grillningen




Emma slog till med en annorlunda pose, jag körde samma



Sen drog vi på nattklubb där Rebecka regerade på dansgolvet





Festligheter

Igår var det fest här för bland annat mina doktorandvänner på avdelningen och lite annat folk. Diskborsten (ni vet en sån där som man köper på IKEA som kan stå upp av sig själv mha en gummipropp) var i stort fokus under hela kvällen, tydligen var det något man aldrig hade skådat förut och som man fann väldigt fascinerande. Annars var det tänkt att vi skulle ha BBQ (som man alltid verkar ha i detta land när det är fest), problemet var bara att gasen tog slut efter ca 5 minuters uppvärming av grillen.  Sen var alla väldigt fascinerade av haloumin som vi hade på grillen (mkt fascination under denna kväll).  Men gasen löste sig i alla fall tillslut efter en hejdundrandes bilfärd i jakt på gas och kvällen avslutades på en nattklubb nere i stan. Inget höjdarställe men sällskapet gjorde det hela till en riktigt trevligt kväll!

Lite udda djur

Jag slänger några bilder från vår Phillip Island trip igen (för jag har nog visat alla andra bilder). Har precis genomfört halva operationsdagen och snart ska jag gå upp för att operera ytterligare 2 råttor. Har gått bra än så länge, "Peppar, peppar...".
Här kommer alltså ett litet bildmaraton på djuren i djurparken vi var i, för det var ju inte bara kängurur och koalor som fanns där.

A day in Pompeji

Idag var vi på vårt museum som vi bor granne med. A day in Pompeji hette utställningen och den var riktigt bra. Jag som drömde om att bli arkeolog när jag var liten, älskade vetenskapens värld, särskilt om det handlade om ismannen. Den hade jag på VHS och som jag kunde kolla på jämt jämt.
Råttan idag gjorde som den skulle, så det betyder att det är operationer hela dagen imorrn. Sen är det äntligen heeeeelg. Woho.

Tårta

Idag har det varit en seg dag på jobbet, orkar inte riktigt med att ta tag i mitt skrivande. Det suger eftersom jag så gärna vill komma någonvart, men det tar sån lång tid att sätta sig in i skiten. Inte så lite man ska veta och förstå. Har i alla fall fått tårta på avdelningen idag, vårt lab är det största i byggnaden vilket betyder att det nästan är tårta jämt då någon fyller år. Man MÅSTE nämligen ha tårta med sig när man fyller år! Tyvärr är tårtorna minst 70 ggr godare i Sverige, men det var åtminstone en tårta, eller kanske mer som en mjuk kaka med lite klet på förresten som dom kallar tårta. Sen har jag en sån fruktansvärd träningsvärk idag vilket inte har gjort dagen lättare. Så kan det gå när man tror att man fortfarande är lika stark trots 3 månaders frånvaro av styrketräning. Hrm.
I morgon är det en mkt viktig dag eftersom jag ska testa min råtta som jag övade operation på i måndags. Om inte kanylen sitter på rätt ställe måste jag öva igen tills jag får ordning på det. Om man missar med en sisådär 1/4 mm (!) sitter den på fel ställe...känns sådär.

Spotify

Jag har två invites till Spotify som jag inte vet vad jag ska göra av. Någon som vill ha? Först till kvarn mina damer och herrar!

Phillip Island del 2

Sen fortsatte vi med riktning mot pingvinerna, men först åt vi pizzamiddag i solen! Vi åkte även och såg på "the nobbies" som egentligen bara var ett stycke nobbie. Där kryllade det av fiskmåsar och dess ungar. Pingvinerna gömde sig under promenaddäcket för tydligen så skrämmer fiskmåsarna dom stackars pingvinerna. Därefter åkte vi till "the penguin parade". Där fick vi se på när pingvingrupperna sprang från vattnet upp till land för att vila lite i sina bon. Där fick man tyvärr inte ta några bilder så man får komma ihåg bilderna i huvudet istället.
Fakta om pingvinerna:

- Fiskmåsarna brukar alltså skrämma dom stackars pingvinerna genom att dyka mot dom, detta resulterar i att pingivnerna blir så rädda att dom spyr. Denna spya äter sedan fiskmåsarna upp. Höjden av lathet?
- Pingvinpappan som tar hand om pingvinerna behöver nödvändigtvis inte vara far till barnen. Detta är ännu lite diffust och man har inte helt lyckats reda ut det hela, men det man däremot vet är att den fetaste pingvinen är mest attraktiv enligt pingvinhonorna.
Hunden diggade mitt kliande
Pizza!
Vår fin fina buss
Påväg till pingvinerna
Penguin parade

Phillip Island del 1

Tillbringade alltså hela lördagen på Phillip Island. I helgen var det även Grand Prix med en massa motorcyklar på ön. Men vi kände oss mer intresserade av pingvinerna så vi skippade det:) Vi åkte i alla fall förbi så vi hann se några som körde förbi. I alla fall så fick vi stanna först på någon form av djurpark där man vandrade runt och tittade på lite vilda djur och sen fick man mata vissa av dom. Emun höll på att käka upp våra händer och "the wallabies" höll hårt i våra händer för att vi inte skulle sticka ifrån dom med maten. Efter detta åkte vi till en 1800-tals gård, fick lära oss hur man klipper får och fick klappa alla djuren om man hade lust till det.
Omringade
Någon tog det lugnt

Här visade guiden oss hur man klippte får





Minipingviner

Ikväll ska jag hänga med Emma (som jag absolut inte gör alla andra kvällar i veckan). Om hon bara kan ta och pallra sig hemåt snart. Det blir att ta det ganska lugnt för imorgon bär det av till Philip Islands på en dagstur. Där ska vi kolla in minipingviner och bara ha det härligt. Dags att packa kameran och varma kläder eftersom det ligger söderut och att det tydligen blåser in arktiska vindar, brrr. Nu ska jag göra mitt bästa för att inte somna här i soffan, är helt slut efter dessa operationsdagar. Nu är det i alla fall över för ett tag och allt gick i alla fall bra än så länge.
Vilken tur att jag fick med soptunnorna också




Melbourne International Arts Festival

Hela dagen har bestått av hårt arbete för en gångs skull. Det har varit alkoholutdelande, vägande av en massa råttor och operation. Jag lyckades operera två stycken och min handledare 3. Imorgon blir precis som idag. Just nu är jag helt färdig. Här kommer lite bilder från the arts festival från i måndags Igår spelade jag fotboll med min institution, dom är med i en studentturnering och igår hade dom inga tjejer som kunde vara med. Det märktes att det var 8 år sedan jag spelade fotboll på riktigt, herregud. Idag gör sig detta även påmint genom grym träningsvärk, muskler man inte trodde fanns. Nu ska jag lyssna på Melissa Horns nya album (jag älskar deppig musik) och tänka på annat än skolan för en stund.


CBD


Några snubbar som slog på klockor



Fransmän som hänger i en lyftkran och samtidigt spelar instrument

Lite blandat

Ligger lite efter med bildvisningen har jag upptäckt. Imåndags var vi på öppningsdagarna av"Melbourne international arts festival". Vi blev meddragna av vårt franska yrväder. Vi såg två utomhusföreställningar som det kommer några kassa bilder på senare. Kompaktkameror är verkligen inte bra på att ta bilder i mörkret, iaf inte min. I går var vi på svenska kyrkans café, där fikade vi kanelbullar med pärlsocker (!) som dom lyckats importera, drack BRYGGT kaffe och handlade senare godis i deras shop. Dom hade tydligen filmvsining av "män som hatar kvinnor" så vi stannade och kollade på den. Jag hade faktiskt inte sett den trots att jag plöjt igenom alla tre böcker. Missade helt scenen från Holmsveden, så jag måste nog se den igen bara för det:) På fikat träffade vi  i alla fall lite otippat en tjej från Ocklebo! Här kommer iaf lite ytterligare bilder från helgen.
Färgglada coles
Kyrkan utanför vårt hus










Tre partyflickor från i fredags



Yarra Valley

Igår åkte vi ut till Yarra Valley för att äta lunch. Inget man gör varje dag då det tog över en timme att ta sig dit. Det var Emmas kusiner som skjutsade oss ut dit, det var som en släktträff + mig. Vägen var onaturligt krokig och på vägen dit kollade vi in en vattenreserv. Det är stor vattenbrist i den här staden och i hela australien för delen. Man rekommenderas att ta max en 4 minuters dusch, man får inte vattna blommorna med kranvatten eller tvätta bilen för den delen heller. Det där med 4 minuters dushen är ju lite svårt om man ska försöka hinna tvätta håret, ni kan ju testa själva.
På vingården vi åt lunch på fick man en tillhörande vinprovning som var en riktigt hit! Vi tog även en promenad runt stället och träffade t.ex. på kängurur.
Vi hittade jättetama kängurur


Emma hittade en wombat

'
Tjocka släkten

Badtunnan

Som sagt blev det premiärbad i badtunnan. Sen städade vi upp framsidan av huset litegrann, men det var väl mest vårt hetso till fransyska som gjorde detta. Vi hjälpte till så gott vi kunde.
Emily
Vårstädning

Premiärbad

Helgen har varit trevlig. Kan inte lägga upp några bilder hemifrån, vet inte vad som är problemet. Så det blir till att vänta tills imorrn på skolan. Vi har premiärbadat i vår badtunna, åkt på lunch i Yarra Valley (vindistrikt utanför stan) med Emmas kusiner, partydags i fredags och BBQ + vic markets som vanligt. Jag gjorde även en doktorand en tjänst genom att dra till skolan och väga 56 råttor åt henne, Emma var som tur var med så det gick relativt fort.
Andra reflektioner jag har fått för tillfället är att jag allaredan har shoppat alldeles för mkt, det kommer alltså bli jäkligt svårt att packa till hemresan. Detta med tanke på att det bara är oktober, hur ska det gå egentligen kan man ju undra? Vi har även haft vårstädning av framsidan av huset, eller vårt hetso till fransk housemate städade mest. Hon har så mkt energi att det är helt sanslöst, sitter inte still en sekund.
Over and out.

Lablunch

Mitt lab (minus tvillingarna)
Nilushi, Andrew, Craig, Sherie, jag, Gab och Phil
Sherie (min labhandledare) och moi

Howard Florey Institute

Såhär ser det ut på Howard Florey Institute
Moi
Mitt skrivbord med typisk "Hanna-ordning"
Arbetsrummet delat med 11 andra doktorander
Min söta lilla Lucky
Idag har jag haft en vild kamp med min dator för att försöka få den att koppla endnote till word. Eftersom jag inte har några lagliga former av någon av dom tog det sin lilla tid, men nu är det fixat. Har börjat inse hur bra det verkligen är med endnote och det tackar jag finnen för som kört en numera framgångsrik endnotekampanj.
Kommer bilder lite senare från min lablunch, ska bara hitta kamerasladden först...






En vanlig tisdagskväll på Nicholson street

Har man tråkigt så har man. Kan lika gärna blogga mer idag, hittade min webcamerafunktion på datorn och var inte sen med att testa den eftersom det fanns ett antal funktioner. Emma ställde gladeligen upp som modell med mig. Missa inte inlägget längre ner som egentligen är huvudinlägget för dagen.
Bilderna nedanför bjuder vi på.

Utställning

Idag har jag varit på min egen välkomstlunch med mina kollegor. Annars har jag blivit gratulerad för mina operationsframgångar hela dagen lång. Kollade Lucky igår och jag har tydligen opererat bra. Mina handledare var verkligen helt överförtjusta och tycker inte att jag behöver öva mer. Eeehhh, efter EN råtta tycker dom att jag är fullärd. Jag lyckades övertala dom att jag åtminstone skulle få göra en till.
Helgen fortsatte iaf med en utställning med Emma Heck. Hon målade modeller med kroppsfärg och det var till och med en som ställde upp nästan helt spritt språngande naken.
Modig modell
Vi drack vin och kände oss väldigt kulturella



Kanske svårt att se, men ni kan ju försöka hitta människan i bilden




Helgen i bilder

Här kommer helgen i ett händelseförlopp med bilder.
Innan vi begav oss ut på äventyr
Åkte vilse med tramen
Hamnade i Woop woop även kallat Bundoora



Försökte läsa kartan för att hamna rätt



Hittade turligt nog Rebecka




Gick förbi ett typ av slott

Fortsättning följer....




Ställa om klockan

Helgen har varit fin tills nu. Vi har ställt om i klockan i natt, vilket betyder att det är 9 timmars skillnad nu. Sen när Sverige ställer om klockan blir det 10 timmar, mkt smart system. Not.
NU är det chaite till frukost som gäller och sen bär det av på nya äventyr!

Ingen bra dag

Jösses vilken skitdag. Börjar med att jag kommer föresent, sen får jag en alldeles för stor tårtbit på förmiddagsfikat (någon skär upp en jättebit) så att jag tillslut mår illa (ja om man är uppfostrad äter man upp hela biten). Sen fortsätter det med lunch när jag upptäcker att dom kastat all mat i kylskåpet, på något sätt har jag missat att dom skulle göra det idag. Det betyder att min lunch också ligger i soporna tillsammans med matlådan! När jag så sticker iväg för att köpa mat, har jag inga pengar och bankomaten fungerar inte. Jag börjar irra runt och leta efter nästa bankomat och hittar den efter mkt om och men och sen när jag ska dra tillbaka bestämmer jag mej för att ta en genväg tillbaka vilket resulterar i att jag nästan går vilse.
Klockan är dessutom bara fyra vilket betyder att det kan hända mkt ännu. Förhoppningsvis bara positiva saker! Tack och lov att det äntligen är helg. Nu ska jag mata Lucky med lite jordnötssmör för han har tappat lite i vikt den lille stackaren.

Väldigt onödiga fakta

- Ett får som står på femte våningen här på avdelningen brukar bräka när jag kliver ur hissen. Bara när jag kommer (så vitt jag har sett och hört). Jag har inte bestämt mej för om det är för att han ogillar mej eller inte. Han är som en dörrklocka och så stirrar han stint på mig.

-Mitt lab ska ha välkomstlunch för att jag har kommit hit. Dom är bara lite sega eftersom jag numera varit här i en månad, hehe. Men jag ska inte klaga för det är ju faktiskt mkt snäll gjort.
- Jag måste sitta nästan helt still om mina glappande hörlurar ska funka på jobbet
- En råtta som bor på alkoholavdelningen låter som att han snarkar när jag kliver in på morgonen, första dagen jag jobbade där blev jag tvungen att väcka honom för jag trodde att han var på väg att dö. Tydligen så låter han sådär, för veterinären kan inte hitta något fel på honom.
- Vi har inte fritt tillträde till gymmet på skolan fast vi köpt medlemskap, man måste gå en introduktion först. Även om man har gymmat i flera flera år. Spelar ingen roll.
- Lysen vid övergångsställen i detta land är inte till för äldre människor. Man måste nästan springa över för att överhuvudtaget hinna till andra sidan innan bilarna får grönt. Livsfara.
- Varenda människa frågar i princip hur läget är. Spelar ingen roll om man träffar dom 5 gånger under en halvtimmes tid, dom frågar i alla fall varenda gång.
- Mackor är vad folk äter till lunch här. Man känner sig mobbad när man har "riktig" mat med sig eftersom man är ensam om detta.

Emma provade skor, nu när vi ändå är inne på onödiga fakta