Massor med jobb

Lite dåligt med bilder nu på senare tid men jag har det rätt körigt på jobbet (som jag numera kallar det eftersom det känns så) just nu. Idag har det varit fullt upp och i morgon blir det ännu värre, ska vara där från ottan till sena kvällen. Nice. Så går det när man är "forskare" på heltid. Dessutom går det inte alls att ladda upp bilder hemifrån längre, vet inte vad det är som är problemet. Ska försöka få en lucka så jag kan göra det här i morgon inte för att jag har så många bilder att slänga upp men några ska jag nog ändå kunna leta fram.
Annars kan jag säga att Emma misströstar lite på jobbet när mössen inte vill visa dom resultat som dom hade tänkt sig på avdelningen. Men jag tror bestämt att det löser sig snart, fler operationer idag och i morgon kanske blir bättre resultat. Rebecka jobbar på som vanligt och hennes experiment går bra så nu ska hon även börja på ett annat, inte dåligt. Så numera är jag inte ensam om att ha 2 projekt, det känns genast bättre. 
För dom som undrar och har varit oroliga så kan jag berätta att Lucky mår finfint. Han har vägts och fått sockervatten av mig idag med smärtstillande i. Jag blir lika chockad varje gång jag ser honom eftersom han är så enorm. Men han är så snäll så snäll. Stor och snäll.

Lucky

Idag har det varit fullt upp från morgon till sen eftermiddag. Det är som mina doktorandvänner säger, jag har gått från att göra ingenting till att göra hur mkt som helst. Men hellre det säger jag. Så idag har det varit alkoholutdelning på morgonen, beteendetester mitt på dagen och sen det viktigaste av allt att jag har fått operera en råtta hela eftermiddagen. Jag har som sagt talang för detta tydligen, trodde att det var nybörjartur men det gick bra denna gången också (fast jag tror fortfarande det är nybörjartur x 2). Råttan fick till och med överleva den här gången och jag har numera döpt den till Lucky. Han var i alla fall gigantisk och tänkte vakna innan operationen ens hade börjat, men det ordnade sig tillslut. Så nästa vecka blir det 4 råttor till., puh.

Grand final weekend

Grand final mellan St Kilda och Geelong i lördags. Vi hade bestämt oss för att heja på St Kilda ( Saints) och naturligtvis förlorar dom bara därför. Men det var i alla fall en superspännande match! Vi skulle ha kollat på matchen utomhus vid Fed Square där dom hade ordnat en jätteskärm men vädret (Åska och hagel) tillät tyvärr inte detta så vi blev tvugna att leta reda på en pub. Där var det smockfullt och stämningen var verkligen på topp!
Annars var vi ut en sväng i fredags och igår blev det shopping. Mkt trevlig utgång så dessa blir det nog fler av för stället var riktigt bra! Nu har förresten Sophie dessvärre lämnat oss allaredan! Hon har varit och rest här i australien men nu är det dags för henne att åka tillbaka till England.
Det enda som inte var bra med denna helg var vädret, har verkligen varit svinkallt. Igår var det t.ex. bara 11 grader och blåsigt. Jag har tyvärr inte riktigt kläder för det här vädret och imorse spöregnade det när jag skulle gå till skolan och det var ju inte så bra för jag har inget paraply, känns som att jag måste styra upp det här snart. Här kommer i alla fall ytterligare ett bildmaration.
Jag och Sophie
Världens hagelväder
Puben - mkt varmare och trevligare


Sen blev det varm choklad!

CQ

Helgen

Mitt internet verkar inte vilja lägga upp bilder här så det blir att uppdatera från skolan i morgon istället. Helgen har i alla fall varit toppen med utgång, Grand final och shopping (såklart)!  Den har varit intensiv men vi har hunnit med mkt. I morgon är det åter till skolan och råttorna. Blir nog bra det med.


Rock climbing

I torsdags bar det av med doktoranderna på avdelningen för att klättra! Det var himla kul, men jag hade nog ingen vidare talang för det hela. Jo som jag klättrade med var däremot en riktig hejare på att klättra. Kan nog vara för att hon tidigare varit instruktör. Igår blev det utekväll och idag ska vi kolla på "the grand final" idag mellan St Kilda och Geelong. Blir nog kanoners.
Annars har jag fått 19 nya råttor att ta hand om på labet. Dessa ska jag ge alkohol i 5 veckor.
Jo

Dessie får instruktioner
Jo tävlar uppför väggen och vinner!

Bimbo's

I onsdagskväll var vi på Bimbo´s och käkade pizza. Pizzor för endast 4 dollar (!) och dom var helt underbara! Stället ligger inte alls långt ifrån där vi bor så det lär säkert bli alldeles för många besök dit under tiden vi är här. Borden var däremot ganska svåra att få tag på och vi fick jaga en bra stund innan vi fick någonstans att sitta.
Jag och Emily (vår nya flatmate)
Emma och Sophie
Vi hittade ett runt rum man kunde sitta i.
Dessertpizzor med choklad och äpple!!




I'm doing alright

Jag har kommit på en ny strategi. Om jag skriver en rapport och använder "abolish, pavlovian, plasticity, reinstatement och aversive" tillräckligt många gånger så kommer jag att klara mig. Det är dom mest förekommande orden i mina artiklar. Det tråkiga är att jag bara kan koncentrera mig på dom orden när jag ser dom och glömmer bort vad artikeln egentligen handlade om. Dumt.
Annars har jag börjat skriva metoddelen på riktigt, har faktiskt gått bra idag. Måste vara den första dagen sen jag kom hit ärligt talat. Sen har jag även träffat min andra professor och tvingat honom att säga när jag egentligen ska få börja. "In the next couple of days" blev svaret, det har jag nu noga antecknat så nu får vi ju se hur det går med det.
Plattång inne på Nectar lounges toalett. 2 dollar så har du platt frilla sen.
Smidigt.

Filminspelning

Idag när jag gick hem från skolan passerade jag en filminspelning. Såg mkt strukturerat och organiserat ut. Tyvärr hade jag ju inte min kamera med mig så klart. Så nu har jag lärt mig en läxa att alltid ta med mig kameran, vi får väl se om jag lyckas med detta. Annars har det varit en rätt meningslös dag, var och tittade till råttorna och dom såg alla ut att må prima. I övrigt har jag försökt traggla mig igenom artiklar och faktiskt börja ge mig på metoddelen. Alltid något.Sen har vi fått en ny medlem i vårt hus, Emily heter hon och är från Frankrike. Hon verkar jättetrevlig så det blir nog kanon det här!
katten äter igen




Kakaosupplementet i Australien (Emma:" fatta att bo i ett land utan riktig kakao!?")
Kladdkaka blev det i alla fall







Krångel krångel

Var nära att jag och R inte skulle få vara med i lottningen av apotek. Jag blir så less på människor som verkligen inte kan vara tillmötesgående eller förstå att man sitter på andra sidan jorden och att vissa saker därför inte är så lätt att ordna. Det löste sig ändå eftersom examensenheten har läst på och insett att man faktiskt SKA vara trevlig och tillmötesgående och därför har dom löst problemet åt oss. En eloge till dom och det ser faktiskt ut som att vi får vara med i lottningen trots allt. Visst är det superkul att läsa utomlands men det blir ett jäkla problem när man sen ska tillgodoräkna sina poäng vid sitt hemuniversitet. Pilatesen var riktigt jobbig så nu är man både fysiskt och psykiskt utmattad efter den här strapatsen i tillägg.

Lite fler bilder

Funkar tydligen finnemang att ladda upp biler på skolan. Så det får bli så i fortsättningen. Här kommer lite bilder från helgen som jag inte lyckades ladda upp sist. Annars har jag vägt råttor idag. Dom sprattlade som sjutton och det var inte världens enklaste sak i världen. Men tillslut lyckades jag och det var inte någon som rymde tack och lov. Nu bär det av till gymmet för Emma och jag ska testa Pilates!
oups fel håll
Luna Park (man fick gå in och kolla gratis)
St Kilda beach
Gigantisk portmonnä

Ölprovning

Idag har vi varit på ölprovning i St Kilda, vi fick smaka på en hel rad ölsorter med bratwurst till detta. Sen kikade vi runt lite i St Kilda, gick på arts market och innan det var dags att dra in till stan. Där plockade vi på oss väldigt många broschyrer på visitor centre så att vi vet vad vi egentligen ska pyssla med i den här staden. Annars verkar det som om den här bloggen bara klarar av att ladda upp 3 bilder i taget. Vet inte vad det är för fel men man kan ju inte annat än hoppas att den skärper till sig snart. I morgon är det dags för skola igen och det känns som en extra dag skulle behövas under helgerna för dom går alldeles för fort. Tycker ändå att det känns som att vi har hunnit med en hel del denna helg.
St Kilda beach
Utanför Rebeckas hus även kallat "beach house"

DFO

Idag har vi varit på DFO Factory outlet. Mitt i stan för ovanlighetens skull. Jag som hade hoppats på att få köpa converse, men modellen jag bestämt mig för fanns inte. Så jag tröstshoppade lite istället, lite för mkt kanske. Men men.
Vi hittade en fin bänk
Vi hittade ett stort och härligt fik nära vårt hus, så nu blir det nog minst ett besök i veckan. Tur att vi precis har gått med i ett gym, det kan nog behöva besökas väldigt ofta. Jag får förresten inte upp fler bilder denna gång heller tyvärr.
Imorgon blir det vin/öl provning i St Kilda och Vic Markets såklart. Vad vore en helg utan vic markets?:)

Nectar lounge

Igår var drog vi som sagt ner på stan efter skolan. Det blev sushi och därefter nectar lounge.
Felicia och Sophie
Emma, Sara och Elyse
Nu orkar jag inte ladda upp fler bilder. Har försökt alldeles för länge och då lyckades jag bara få upp dom här tre. Blogg.se har något emot att jag är på andra sidan jorden tror jag, onaturligt sakta går det. Idag blev det alltså fler operationer. Nästa vecka ska jag tydligen få prova, tills dess ska jag se till att alla råttor mår bra, ge dom smärtstillande och väga dom så att dom inte går ner i vikt. Vi får ju se hur det går att hantera en bigg ass råtta utan att den smiter. Får nog lov att ta hjälp av någon.  För er som gillar bloggar förresten, glöm inte att rösta på Blog Awards 2009. Underbaraclara är min absoluta favoritblogg alla kategorier, så det är den som får bli årets blogg för min del, lätt.

Operation

Idag var det alltså dags för operation. Har aldrig sett en operation förut, än mindre än råttoperation. Hela 6 råttor opererades och imorrn är det dags för dom återstående 6. Hon som guidade mig igenom det är verkligen duktig och jag har i princip förstått allt som måste göras. Det var lite mer brutalt än vad jag hade tänkt mig, detta eftersom det är operation på huvudet/hjärnan. När vi så hade opererat några fick jag reda på att snart ska JAG OPERERA!!!! Tycker verkligen att det ser komplicerat ut och kan verkligen inte se mig själv göra det där. Därför tänkte jag att dom aldrig i livet kommer att släppa mig på det där. Ack så fel jag hade.
Efter denna intensiva dag var det raka vägen hem i spöregnet, byta om och dra ner på stan för sushi och drinkar. Riktigt trevligt men jag måste säga att jag känner mig ordentligt trött. Därför är det verkligen läggdags nu.

Huset och katten

Det vänstra huset
Parken på andra sidan vägen
Kök
Tjockispiper
Påväg till matskålen ännu en gång

Helgbilder

Här kommer en liten bildvisning av helgen.
Emma och sötaste Leemo
Maaat
Eh pinnarna har hamnat lite på sned..
BBQ at our house
Happy girls
Shoppingpaus på chapel street
Nu ville inte bloggen vara med längre och det blir inte fler bilder för denna gång. Ska titta en sista gång på mina apoteksval innan det är sängdags. Imorrn ska jag hjälpa en av doktoranderna med hennes råttor. Blir nog en intressant upplevelse.

Apoteksval

Blir inga bilder idag heller från helgen. Är supertrött efter denna dag. Har precis avslutat (som jag tror iaf) apoteksvalen, jag har valt alltifrån Uppsala till Ronneby i Småland. 132 stycken blev det tillslut, vet iofs inte om jag kanske måste lägga till fler. Håll tummarna riktigt ordentligt hårt för att det blir ett bra apotek i slutändan. Jag är inte alltför hoppfull kan jag ju tillägga. Men det blir i alla fall praktik vilket som, har jag bestämt. Tänker alltså inte vänta tills nästa termin bara för att få bra läge på mitt apotek. Nej, för nu vill jag vara färdigutbildad snart tack!

Ineffektiv

Jag måste vara en mest ineffektiva människa världen skådat. Jag lyckas inte läsa mer än 1,5 artiklar per dag. Det slår aldrig fel. Men om en timme får jag iaf dra härifrån, båda mina handledare har varit spårlöst försvunna hela dagen och därför kände jag att det var ok att blogga lite:) Ikväll blir det monday savers när vi ska dra på bio och se inglorious basterds. Bättre sent än aldrig!

Trött så trött

Helgen har som gått med rasande fart. Vi har varit på Vic markets, ätit lunch med världens sötaste barn, haft BBQ och shoppat. Helt fantastiskt trött. Fler bilder kommer senare för just nu måste jag ta tag i att välja apotek.

Jag, Emma, Samuel(Leemo) och Therese

Zoolander

Yey, idag har det äntligen blivit helg! Det har inte hänt något särskilt på mitt "jobb" som dom kallar det här. Doktoranderna är i alla fall så himla trevliga, idag tog dom med mig på beteendeträning med råttorna, jag fick hälsa på zoolander (en råtta som är lite speciell) och kolla på celler. Bara för att dom tycker att det ser så tråkigt ut när jag bara sitter och läser hela tiden (och jag kan inte annat än att hålla med).
I kväll ska vi lyssna på ett band i St Kilda och imorrn blir det BBQ premiär på riktigt i vårt hus. Vi måste ju se om den fungerar. Däremellan hade vi tänkt klämma in lite shopping och Vic Markets. Får se hur det går helt enkelt!
Jag har förresten inga fler bilder på lager så det är verkligen på tiden att ta några fler!

Tal

Idag har jag läst artiklar tills jag nästan såg dubbelt och lyssnat på andraårsdoktorand tal. Dom var snäppet bättre än dom som går första året tycker jag bestämt. Jag tror i allmänhet dom måste ha gått någon slags powerpointkurs för det var animeringar hit och dit och hela upplägget såg riktigt proffsigt ut. Jag önskar att min presentation kommer att se lika bra ut i januari när det är dags att presentera arbetet!
I alla fall så lunkar det på som vanligt, inte mkt förändringar på mitt lab inte. Här hemma har vi snyggat upp riktigt ordentligt (Emma är en hejare på att organisera) och även dom som bor här har blivit inspirerade och hjälper till så gott det går. Ska lägga upp bilder när jag lyckas vara hemma i dagsljus. Vet inte om jag nämnde att det enda australiensaren i huset har flyttat och vi ska inom en snar framtid få en fransyska som flyttar in.
Tram

Fadderbarn

Igår var det alltså dags för oss att åka hem till min handledare (professorn) och äta middag. Vi höll på att helt missa tramstoppet när vi skulle av men det hjälpte ju en trevlig dam oss tillslut med som tur var. Puh. Professorn hämtade oss och skjutsade hem oss till det söta huset i förorten Hawthorne där nästan hela familjen väntade på oss. Där bodde för övrig en mkt söt hund vid namn Phoebe som var både blind och hade diabetes. Hon behövde lite vägledning ibland om hon inte försökte vandra runt själv vilket ledde till en hel del olyckor. Dom bjöd oss iaf på BBQ med känguru som höjdpunkt.
Dom insisterade på att vi kunde få en till cykel, vad vi än behövde till köket och rummen i allmänhet. Dom lyckades iaf ge oss en ryggsäck som vi kunde använda när vi ska gå på Vic Markets, vilket vi ju lär göra varje helg.
Det känns som att vi har blivit deras fadderbarn som dom tar hand om här när vi är, så himla söta.
Glömde nämna att vi var på en utställning med Salvador Dali i helgen. Helt fantastiskt underhållande tyckte jag att den var. Han hade inte skapat så lite i sina dagar om man säger så.

Ångestframkallande

Om 7 dagar ska jag ha bestämt mej för var jag vill göra min praktik. Var in och kollade på hemsidan igår och det hela känns mkt ångestframkallande. Jag har ingen aning ens om vad jag vill ha i första hand. Uppsala? Stockholm? Jag måste ju flytta alla mina saker till stället ändå liksom. Planen var nästan att välja Linköping och bo under Erikas säng eller något men hon flyr ju antagligen landet. Jag måste i alla fall ta tag i det där snart, usch.
Idag har varit en ickeproduktiv dag på mitt institut, förmiddagen ägnades åt att lyssna på förstaårsdoktorandernas tal. Vissa var riktigt riktigt duktiga! Andra blev ordentligt grillade med frågor efteråt. Jag skulle då inte vilja genomlida något dylikt. Tur att man bara har ett litet projekt.
Sitter och väntar på att Emma ska komma hem för sen ska vi dra iväg till min professor och hans familj på middag. Spännande spännande. Det som blir mest spännande är nog iofs om vi överhuvudtaget kommer att hitta dit.
(Mina bilder och text har en tendens att vilja åka ihop, ska försöka fixa det någon gång...)

Helgen, fortsättning

Vi drog alltså på IKEA (ja igen) och köpte mer grejor. Man kan behöva så mkt där, som t.ex. decilitermått och skrapor.
Titta så trevligt
Senare på kvällen blev det förfest här innan vi drog ut i St Kilda. Emma och jag köpte en 5 liters dunk med rödvin, den var superbillig och smakade därefter. Men vi körde i alla fall på det australiensiska temat och bjöd på drickat på festen:)

Sophie och Annette
Jag och Emma
När det gäller skolan har jag fått reda på att jag antagligen ska operera möss nästa vecka i mitt ena lab. Jag fick titta på råttorna på film idag för att lära mej vad vi egentligen ska göra med dom och hur dom beter sig då, detta eftersom vi pysslar med beteendevetenskap (eh på råttor). Jag fick för övrigt en hel hög med artiklar dumpade på mig idag igen, trodde jag hade fått så att det räckte men icke. Vad jag ska pyssla med på mitt andra lab är än så länge lite diffust, annat än att jag vet att jag ska ge dom alkohol. Fortsättning följer på den alltså.

Victoria markets

I helgen har det verkligen varit fullt upp, ingen rast och ingen ro. Vi började med att skippa sovmorgonen på lördagen och så begav vi oss till Victoria markets som ligger ganska nära oss. Shit vad mkt grejor dom hade det. T.ex. superbilligt kött och grönsaker.
vägen till marknaden
Emma har beslutsångest
Vägen tillbaka från marknaden
Sen drog vi till IKEA och käkade köttbullar. Nu har bilderna krånglat en massa så jag lägger helt enkelt upp fler imorgon, lär ju inte ta fler bilder förrän nästa helg i alla fall.

Fredag

Idag är det äntligen fredag! Jag har suttit precis hela dagen och försökt läsa artiklar. Jag lyckas bara släpa igenom mej 2 stycken. 2 stycken på 8 timmar. Det är ganska dåligt jobbat. Eftersom jag har 2 projekt som ska bli till 1 försöker jag förstå dom enskilda projekten nu och det går sådär. Jag är ju aningens otålig och vill gärna förstå projekten på en gång. Men det går ju inte riktigt till så tyvärr. Det här med 8 timmars läsning om dagen är kanske inte heller det mest optimala. Känns som att man har tentaperiod typ.
I helgen blir det nog IKEA. Behövs köpas en del grejor till hemmet. Tar Emma med mej och far dit. I helgen ska jag ta med mej kameran även så att det blir lite bilder tagna, förhoppningsvis i alla fall.

Artikelläsning

Jaha, idag har jag fått observera när min labhandledare (jag har ju typ 4 supervisors på det här stället) slicade mushjärna. Ganska fascinerande måste jag ju erkänna. Sen blev det mikroskopering på det och det var ungefär det jag hann med idag. Imorrn ska jag läsa artiklar hela dagen som det verkar. Idag läste jag lite när jag hade paus och jag kan säga att jag nästan somnade, inte för att det var oinstressant utan snarare för att jag tror det här är första gången man slappnar av på ett par veckor och då kommer tröttheten. Så vi får väl se hur det går med läsandet imorrn, tänkte svänga förbi och köpa en understrykningspenna eftersom min har dött. Det kan faktiskt göra att det hela blir mkt lättare, bara genom en penna! Eller så är det för att jag är lite konstig.
I alla fall så har jag nog glömt nämna att vi bor i ett hus som nyligen blivit renoverat, vi har ett jättefint kök till exempel! Problemet är bara att det ligger grejor precis ÖVERALLT. Det kliar i fingrarna på mej när jag ser det men man kanske inte ska börja städa upp andras grejor det första man gör när man flyttar in hos någon. I alla fall har jag och Emma börjat lite smått med det ändå och i helgen blir det nog ett stort ryck eftersom jag tror att snubbarna som bor här inte har någon talang överhuvudtaget när det kommer till organisering och städning.

 



Moi framför en nöjespark

Det var för övrigt dom enda bilderna jag har knäppt på den här sidan av jorden denna gång. Jag måste bättra mej jag vet, men jag behöver bara sova lite så blir det bra sen:)

Flytt

Idag var det dags att åka till skolan och träffa mina labhandledare, fast det slutade med att jag bara träffade en av två. Men det var ju ändå någonting. Snubben som ska fixa mitt passerkort är spårlöst försvunnen och ingen verkar ha en aning om var han har tagit vägen. I alla fall fick jag en rundvandring på lab där jag fick se en hel massa råttor och får(!). Dom såg i alla fall ut att ha det bra även om dom som man förstår ingår i djurförsök. Jag fick i alla fall en lite bättre bild av vad jag egentligen ska pyssla med. Jag ska som tidigare nämnt delta i två projekt som på något mystiskt sätt ska vävas ihop till ett i slutändan. Förstår inte hur det här ska gå till egentligen. Allt är mest ett virrvarr just nu. Men jag fick en ny bunt artiklar att läsa (jag som ännu inte hunnit igenom dom jag fått) och imorrn ska jag slica hjärnor som jag sedan ska titta på och analysera. Mystiskt.
Emma och jag har i alla fall flyttat på riktigt idag. Blev två turer på spårvagnen, tur var väl att det finns en som går direkt från Rebecka till mig. Vi har försökt organisera upp det här hemmet lite ikväll, för det är verkligen rörigt. Mitt rum ser i alla fall ok ut nu. När vi som bäst håller på att fixa dyker min professor upp med en massa grejor åt mig. Han blev ännu mer chockad över att vi lyckats skaffa något så pass centralt och nära skolan. Cykeln skulle han fixa lite på innan jag kunde få låna den och nästa tisdag är jag och Emma bjudna på middag hos han och hans fru. Han är väl för söt ändå.

AFL-matchen häromdagen

 

 

Glasögonen var på (japp det blev äntligen en bild) och vi

åt den obligatoriska pajen och drack den obligatoriska ölen