Del II

Candy, Matthias, Phil, Chris, jag och Brett!
Micha!
Sophie, Annabel, Anna, Desi & Moi
Jag & Jo (festfixaren)
(Jag var visst med på dom flesta bilderna...)


Annas överaskningsfest! part I

I lördags var det dags för Annas överaskningsfest! Hon fyller 30 år i veckan och ville absolut inte ställa till med kalas. Det ignorerade vi total och bjöd in 40 pers och ställde till med kalas. Snacka om att hon blev chockad när vi skrek "surprise!!!!!!!" när hon gick in genom dörren. Helt fantastiskt skoj var det att få överraska!
Anna blev i alla fall så himla rörd och glad, himla kul att se!:)
Ballongerna var på plats
Likaså tårtan
Dessa fina flickor var där
Sophie och Brett
Anzari och Andrew

Franzi


Annabel och Sophie

Direct influence - far east

Här kommer en video som Emmas Housemate Ash har tillverkat! Enjoy!

Önskelista

Sitter och funderar lite på min önskelista från Sverige. Den kommer ju nästa vecka redan! Detta är lite vad den består av. Det enda som fattas är lite fil och ögonkakao! Kan bli svårt att frakta däremot, i alla fall filen.

Favoritlåten

Matt Corby - Brother
Favoritlåten för tillfället. Hörde den på tvn häromdagen och har sen dess gått runt och undrat vad den där låten heter där sångaren låter som en hund, haha. Här är den i alla fall. Tänkte att jag skulle dela den eftersom jag antar att ni inte hört den på övre jordklotet. Synd är att den inte tagit sig in på spotify ännu.


Här händer det inte mkt...

Lite dåligt med uppdateringar här som vanligt. Inte fick kameran följa med heller i helgen vilket var himla synd.
Fredagen blev det dumplings nere i stan men det blev en tidig kväll, helt slut. Lördagen var det dags för St Partricks day som visade sig vara himla stort här! Emma och jag stack ut på jakt efter något grönt att ha på oss. Ingen framförhållning här inte. De bästa ställen att hitta billiga gröna plagg visade sig vara på second hand affärer. Jag hittade en grönprickig klänning och Emma en riktig läcker skjorta/kofta (som däremot inte var lika uppskattad av andra av någon konstig anledning). Därefter begav vi oss på hemmafest i Brunswick. Mycket random, men det var riktigt skoj!!
I veckan är det dags för coursework igen (5 veckors obligatorisk kurs som alla PhD:are gör) och denna gång är det statistik som gäller. Sjukt tråkigt men ack så användbart.

Hundbesök

Försökte ta en bild på Yoki som var på besök
Visade sig vara helt omöjligt

Tillslut fick hon en egen bild

Söndagen i bilder

The Green

Här åt vi Brunch uppe i Brunswick (som verkar vara där vi hänger för tillfället).
Smarrigt värre
Franzie åt en jättefrukost, som senare lämnades över till Loic
Garton street

Sen köpte vi med oss kaffebröd från The Green och gick hem till Emma för att fika.
Ash & Pascal

Carlton Gardens

Sen hämtade vi mitt kubbspel (som tyskarna älskar) och spelade några rundor vid Carlton Gardens.
Pascal, Phil och Stefan

Micha, jag och Franzie

Bimbo's
Tillsist blev det pizza på Bimbo's.
Loic, Emma & Andrew

U brew it

I lördags var det dags för Stefans födelsedagspresent. Vad ger man då en tysk som fyller år? Några timmar på ett bryggeri där man brygger öl såklart! Vad vore väl en tysk utan sin öl? Sagt och gjort, vi for iväg med en intet ont anande Stefan på lördagsmorgonen. "U brew it" hette bryggeriet och där fick man minsann välja recept, väga upp det man skulle använda och hälla allt i den stora grytan. Om två veckor ska vi tillbaka och fylla upp ölflaskor och korka dom.
Här vägs ingredienserna

Receptet
Sen fick vi smaka lite öl såklart
Lite hjälp fick han allt att hälla iViktigt var att följa receptet till prickaDet var livsviktigt att väga upp exakt mängd jäst men vågen var inte i närheten av dom vi har på labbet så förstod inte riktigt vad det var som var så vikigt :)
Stefan var nöjd och glad
Det var även vi

Delar av den halvklara ölen

Sydney road Street Festival

I söndags blev det Street Festival uppe i Brunswick (japp vi verkar hänga mkt där). Jag och min housemate Christina fick snält promenera dit eftersom dom hade ställt in alla tramar och ersatt dom med bussar. Bussarna var tyvärr smockfulla, men det blev som sagt en lång och ganska härlig promenad ändå.
Christina!

Det såldes mycket grejor där
En jättelik människa (på styltor) med en jättelik hund (som även måste haft någon form av styltor). Alla riktiga hundar den mötte blev mycket konfunderade

Sen mötte vi upp Jo och Co., njöt av solen och åt Gozleme (som jag tyvärr glömde ta bild på)


Franzie och Loic var därLoic var lite sliten sen lördagskvällen


Lördagskvällen

I lördags var det dags för inflyttningsfest i Carlton. Rose och Tom hade flyttat in i ett fantastiskt "two bedroom house" som dom kallar det här. Där stannade vi i 2 timmar innan det bar av till nästa galej som var en födelsedagstillställning i Brunswick för Candy. Stället hette Penny Black och va riktigt trevligt! Självaste Candy lyckades jag visst inte få med på bild men vi blev i alla fall kvar till stängning innan jag och Christina fick för oss att dra iväg på ett eget äventyr. Min lilla kamera fick följa med och det verkar som att alla bilder är från Penny Black.

Melbourne Food & Wine Festival

Idag trotsade vi regnet och drog till första dagen på Melbourne Food & Wine Festival nere vid Yarra river. Himla trist med vädret, men som tur var kan man med en bra kamera och lite efterfix få det att se rätt trevligt ut ändå!:)
Det första vi såg var ett par kockar som spelade på kastruller
Yarra river
Mina följeslagare!
Det fanns morötter i båten
Krukor på väggarna


Funderar ut var vi ska ta vägen
Vissa hade klätt ut sig
Sen tröttnade vi på regnet och gick och shoppadeJag hittade en klänning som ska användas i höst och så tvingade jag Christina att prova en festlig jacka med björnar på (!)

Sömn

Jag är så otroligt beroende av sömn och jag har kännt mig så otroligt trött på sistone. Ibland måste jag helt enkelt sova ikapp lite och det funkar faktiskt på mig. Därför blev bloggen lite lidande även såklart. Men ikväll blir det att lägga sig tidigt och jag ska försöka ta mig upp till gymmet på morgonen är det tänkt.
Annars är det rätt mkt med en BBQ som vi organiserar på måndag för alla studenter i byggnaden, samtidigt som vi gör telefonlistor, har möten, förklarar saker för förvirrade "heads of departments" och försöker klara upp alla förvirrade mail som som en strid ström landar i inkorgen varje dag . Detta har såklart att göra med den nya studentföreningen jag har valt att engagera mig i. Ytterst förvirrande för tillfället men jag har en känsla av att det kommer att bli alldeles toppen tillslut!
Squeaky beach, Wilsons prom (i brist på nya bilder)