Bloggsvacka

Ja alltså det går ju inte sådär strålande med bloggandet.
Väntar på att jag ska ladda upp bilderna som ligger på min kamera, men det verkar vara en lång process som aldrig blir rodd i hamn.
En kort uppdatering om livet som sådant är att Daniel nu är tillbaka i svealandet och allt känns ca 100 ggr tråkigare:( Jag har en massa jobb att ta igen eftersom jag tagit ut lite "ledig" tid här och där. Antar att det fantastiska med att vara PhD student är att man kan göra lite som man vill med timmarna. Problemet är ju bara att jag måste ta igen dom där timmarna sen även...Men idag gjorde jag ett bra jobb genom att vara 12 timmar på jobbet. Det tragiska å andra sidan med att vara PhD student däremot att man inte får ut någon jäkla övertid. Bara att jobba arselet av sig. Men men det ska nog gå bra får vi väl hoppas.
Annars var vi på svenskfest i helgen eftersom en tjej ska flytta till Göteborg och göra sin postdoc. Fantastiskt roligt, vi åt köttbullar, chokladbollar (som jag råkade nämna det fula namnet på), sjöng Singstar på ABBA-låtar (eller ok, det var i princip jag och en till tjej som sjöng hela kvällen och natten för den delen). En snubbe var utklädd till ABBA-Agneta och det var så underbart fantastiskt bra! Eftersom jag inte tog med mig någon kamera lånar jag en bild från facebook istället (en sån där härligt suddig bild från en mobilkamera). Men ni ser åtminstone vem som är ABBA-Agneta!!

Wine tour

Näe nu känner jag att aktiviteten har kommit tillbaka lite här på bloggen! Förra helgen njöt vi av Daniels födelsedagspresent som nämligen var att åka på vintur till Yarra Valley. Det var en strålande vacker dag och vi hade en mycket engagerad guide och en liten grupp som gjorde att upplevelsen blev super! Bästa vinturen hittills för mig som redan varit på 3 st :)
Utsikten på Chandon
Utsikten från Train Trak

Healsville Sanctuary

För två helger sedan (japp, jag suger fortfarande på att uppdatera) fick vi låna Annabels bil och så drog vi iväg till Healsvilles Sancutary. Det är en form av djurpark som ägs och finansierars av regeringen. Det hela går lite ut på att dom ska försöka föda upp djur som dom senare kan släppa ut i det vilda. Sen har dom några djur som "visas upp" för allmänheten. Resten göms eftersom de inte ska bli vana att se människor. Det var för övrigt SVINKALLT och vi huttrade oss igenom parken. Så går det när man klär sig för lite...
Sen var det dags för fågelshow
Daniel fick klappa en Koala
Så himla söt
Echidna
Sen åkte vi till Yarra Valley Dairy och köpte ost och choklad!

Great Ocean Road

Ni får ursäkta att jag fortfarande redovisar vad som hände förra (!) helgen här på bloggen. Jag skyller på att Daniel är på besök och att vi har annat för oss och att bilderna kommer åtminstone i efterhand :P
Förra helgen drog vi vidare till Great Ocean Road efter att vi hade varit i Tourquay. Ni som hängt med länge och har bra minne känner kanske igen dom 12 apostlarna. Jag var nämligen och såg dom 2009 även och nu var det dags att visa Daniel. 
Japp det var riktigt blåsigt

Angelsea & Rip Curl Surf Comp

I lördags åkte vi till Tourquay och tittade på en internationell surftävling. Det var damernas final och vi hann precis dit i tid. Så vi fick se vinnaren ta några vågor. Hade vi varit seriösa hade vi varit där i ottan och sett hela tävlingen, men vi var väldigt nöjda med att bara se slutet!
Sen bar det av till stranden där vi spelade fransk cricket och kubb. Sen åkte vi till Angelsea där vi skulle övernatta, men först svängde vi förbi en golfbana som hade kängurur som hoppade runt. Tog några bilder på dom orädda djuren och drog sedan vidare till Hostelet. Innan vi fortsatte mot Great Ocean Road nästa morgon svängde förbi en söndagsmarknad. Där hittade vi bland annat dromedarer!

Ashcombe & Maze Gardens

Sist men inte minst besökte vi Ashcombe och Maze Gardens. Daniel ville absolut ta sig en titt på mazen. Det var nästan så att vi inte tog oss ut överhuvudtaget för dom var riktigt kluriga. Men är man envis så är man och då lyckas man tillslut, så ut kom vi. Vi hittade en rose maze som även den var klurig fastän man såg var målet var.
Vårt hotell i Sorrento
Gissa om vi tappade bort oss inne i Mazen...
Märkliga fiskar som simmade nära så fort dom hörde människor, jag gissar på att dom fått mat av turister förut. Men eftersom jag inte matar vilda (gränsfall denna gång) djur så blev det inget för dom denna gång. Jag är fullt övertygad om att dom klarar att mata sig själva.

Sen fanns det en lavender labyrint även, men den var inte riktigt lika rolig
I Frankston hittade vi några intressanta sandslott...Cape Schank

På lördagen drog vi till Cape Schank för att kolla in fyren. Där kollade vi utsikten och tog alla trapporna ner till stranden. Glass njöt vi av i solen innan det bar av till nästa stad.
Många och långa trapport
Några tappra surfare ute i vattnet

Point Nepean

I lördags drog vi oss ner mot Mornington Peninsula. Först blev det ett stopp vid Arthurs Seat, som i princip var en kulle mitt i ingenstans där man kunde åka upp. Utsikten var riktigt fin och man kunde till och med skymta Melbournes skyline. Vi fikade lite scones innan vi åkte vidare. Efter att vi passerat både Rye och Sorrento blev det lunch vid Portsea hotell. Utsikten var lika fin här, maten smakade bra men däremot mådde vi sådär efter några timmar när vi befann oss ute på Point Nepean. Ute på Point Nepean fanns det två gamla fort sen andra världskriget. Där hade soldaterna det ganska lugnt, för det kom inga inkräktare söderut ifrån sydpolen liksom (!).
Dom drack mest öl och badade istället.
Utsikten från Arthurs Seat

Melbourne Skyline
Portsea Hotel
Bryggan som var kvar efter att det tog in djuren för karantän back in the days. Dom fick så många sjukdomar på vägen från Europa så därför blev det karantän först innan de fick stiga i land.

Vid Point Nepan fanns det stora kanoner5-dagars helg

Nu har Daniel varit här i några dagar redan! Därav det kassa uppdaterandet. Vi spenderade helgen i Mornington Peninsula. Bilder och uppdateringar kommer senare på detta. Veckan kommer blir riktigt intensiv på jobbet innan vi firar 5 (!)-dagars helg. I Australien är det nämligen så att om en helgdag inträffar på en helg, tar dom helt enkelt och flyttar den till en veckodag så att dom helt säkert får den ledigt. Det märkliga i detta är ju att påsken alltid är på en helg, men dom flyttar den likförbannat. Jag klagar inte alls, även om jag måste in till labbet en sväng ändå. Men detta folk down under är experter på att hitta anledningar till att vara lediga.