Daniel

Ska iväg till Bright i ett par dagar och cykla. Ligger i bergen eller highlands som det heter. Blir första hellediga dagen sen nyår, det ni!
Men den stora och riktiga presenten kommer på söndag, för då kommer nämligen Daniel hit, tjoho!!!
 

 
 
Minus snön!!
 
 

Ride to uni

 
Igår fick vi frukost när vi åkte cykel till Uni. Himla fint tyckte jag! Jag har missat det förut eftersom jag inte ägt någon cykel tidigare, men nu så! Lizzie och Candy joinade. 
 
Annars hade vi manuscriptmöte idag angående vår artikel som vi förhoppningsvis snart kan publicera. Jag tyckte bland annat att vi kunde ha minst en graf i färg. Detta var något som togs emot med förbluffning. Det jag inte insåg var att det kostar 350 (!) dollar att ha en graf i färg. Men efter allt detta jobb kan artikeln väl få vara lite fin även?:) Tyckte jag iaf. 
 
 
 
 
 
 

Tennis

Jahapp, nu var det en stund sedan sist igen. 
 
Idag spelade jag tennis för första gången på hur längesen som helst. Var ingen riktig höjdare på det, slog upp mitt knä igen och mitt andra knä gillade inte underlaget, haha. Börjar man bli gammal eller vad? Skoj var det i alla fall och vi skrattade nog mest åt hur dåliga vi var. 
 
Idag var jag och shoppade lite mer pysselgrejor. Tyvärr har jag inget direkt att visa ännu eftersom jag påbörjat flera projekt samtidigt! Men här är i alla fall vad jag utgår ifrån. Alltid något antar jag. 
 
 
 
 
 

Annas graduation

 
Idag var det dags för Annas examen! 
 
 
 
Inmarsch
 
 
 
Anna var lite nervös :)
 
 
Det var många grejor som skulle kommas ihåg på scen
 
 
 
'
 
Stolt handledare
 
 
 
 
 
'
 
Drinks!
 
 
 
Annas söta föräldrar
 
 
 
Anna kastar hatten!
 
 

Nyhetsmorgon i Australien

 
Jag har under den senaste tiden fascinerats av vad Australiensarna rapporterar på nyhetskanalerna. Särskilt på morgnarna. Jag har alltid gillat att kolla på nyhetsmorgon hemma i Sverige för att få en uppdatering på nyheterna innan jag sticker iväg för dagen. Samma sak gör jag här. Det är dock relativt stor skillnad på vad som tas upp. Hemma tycker jag världs- och riksnyheter blandas ganska bra med andra mer vardagliga saker som böcker och mode med mera. 
Här däremot är dom galna, haha. Igår rapporterades det om en galen kvinna som bara bodde hemma med säkert 10 råttor. Hennes make hade lämnat henne för att hon älskade sina råttor mer. Det var säkert 5 råttor som klättrade på henne under intervjun. Hon älskade råttor mer än människor påstod hon. 
Annars har våld en mycket stor andel av rapporteringarna. Mord och misshandel får jättestor uppmärksamthet. Precis som trafikolyckor. Ju mer dramatiskt desto bättre är temat. 
Det är även populärt att det handlar om gamla människor som blivit lurade på pengar av diverse människor. Under översvämningarna i Queensland åkte dom runt med gråtande människor i båt och tittade på deras hus som låg under vatten. Sen pratade dom om hur mycket pengar dom hade förlorat första gången det var översvämning och sen andra gången som var nyss. 
Eller så snackar dom om footy spelare som har slagits på träning eller något liknande. Idag var det någon som hade slagit av käken av den andra. Illa. 
Nyhetssnubben skickar dom världen över där han mest rapporterar om märkliga saker. Häromsisten var han med en uppvisningsflygare. Dom voltade så mycket i luften att han svimmade i direktsändning. Detta har dom sen dess visats om och om och om och om igen. 
Det är mycket drama i tv-sändningarna i allmänhet även. Oftast dessa program som går bäst här nere. Ibland lite i överkant för min smak måste jag ju erkänna. Men man får ta det med en nypa salt! Men tro mig, någonstans däremellan får dom in lite verkliga nyheter även. Det är ju alltid något antar jag. 
 
 
 

Crafting

Önskar verkligen att jag kunde vara lite mer kreativ. Men all min energi går åt jobb och träning just nu. Men just därför har jag nästan tvingat mig själv till pyssel. Och det var ju riktigt kul när man väl började. Inte riktigt klart ännu men förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan jag kan slänga upp det här.
Annars har det varit några väldigt varma dagar och det ska fortsätta åtminstone fram till torsdag. Märks inte alls att det blivit höst här inte med över 30 grader om dagarna.
 
Lördagen spenderades hos Emma på BBQ. Kubben var med och för mig gick det riktigt dåligt. Folk tror inte längre att jag svensk eftersom jag suger så mkt på kubb, hehe. Idag tog vi en sväng ner till Moomba festival där det var otroligt varmt och trångt med massor med folk. Vi kollade en sväng på the birdman rally, vilket i princip går ut på att man bygger sig en farkost som man ska försöka flyga så långt som möjligt med. Han som vann har vunnit 7 gånger totalt och vann idag på 17 meter. Så dom flög ju inte direkt så långt om man säger så. 
Sen bar det av till massören eftersom min nacke och skuldror har protesterat under den senaste tiden. Tror nog att jag behöver besöka en naprapat eftersom denna massör enligt mitt tycke inte hade starka nog nypor. Jaja, får hoppas att gymmet hjälper istället. 
 
Har ni något ni vill att jag ska berätta om något här får ni gärna säga till!:)
 
 
 
Den här snubben gick det riktigt dåligt för
 
 
 

Sydney Road Fest

I helgen blev det Sydney road fest på söndagen. Det var supervarmt och massor med folk. Jag shoppade ett bra lås till min cykel så att jag inte behöver vara orolig att någon ska sno den. Sen mixade vi våra egna smoothies på en cykel vilket var ganska skoj men annars höll vi oss under tältet och drack något läskande på grund av värmen. 
 
Moonlight cinema hanns med på lördagen då vi såg The impossible som handlar om Tsunamin. Fruktansvärt sorglig film!
 
 
 
 
Det här var den enda bilden jag lyckades ta, på ett lustigt litet band