Höstväder

Här börjar det verkligen bli höst nu. Träden skiftar i alla möjliga färger även om dom flesta löven ligger på marken nu, vinden viner om knutarna och regnet öser ner. Det är mindre kul att vara så blöt som en dränkt katt när man kommer hem från jobbet. Borde försöka komma ihåg det där sablarns paraplyet som ligger någonstans och skräpar. 
Det känns helmärkligt när man kollar på kalendern och inser att det är maj. Det kommer jag nog aldrig att vänja mig vid, att tänka uppochner när det gäller årstiderna. Senaste tiden har jag känt mig otroligt trött och motivationen har minst sagt trytit. Men i min hjärna är det ju maj som på det norra sidan av jordklotet och borde därför vara toppenväder. Sol och värme. Den uteblir nog definitivt detta maj och ett framtida par även. 
 
På måndag ska jag hålla ett tal på en konferens ( eller hur nu man uttrycker sig på svenska). Båda mina supervisors har dragit sin kos så ska försöka få ihop det tills på måndag. Men jag hoppas på att det blir fint tillslut.
 
 
 
 
Labbjobb
 

Sköna lördag

 
Lördagen inleddes med brunch på Di Bella Roasting Warehouse i våra hemkvarter. Mycket trevligt ställe som ligger på en bakgata och som vi bara hittade genom ett tips från vår housemate Christina. Sedan for vi vidare till stan där det blev örhängesshopping! Hela 4 par fick jag med mig hem. Har en väldigt irriterande talang som innebär att jag ofta kommer hem med bara ett örhänge. Därför började det eka lite tomt bland örhängena där hemma, så det var himla passande med rea! Efter detta tog vi en tur till St Kilda där vi kollade in Luna Park och tog en fika i en av alla de många bagerierna som finns där. 
Sedan bar det av till St Kildas Film Festival. 7 kortfilmer på 12 minuter, mycket speciella sådana. 
Middag och efterrätt (ännu en) på Lygon street och så bar det av på hejdåfest för en i labbet. Intensiv lördag men ack så trevlig!
 
 
Brunch!
 
 
 
 
 
Luna Park
 
 
Gissa vem som åt vilken?

Cocktail

Önskar verkligen att energin fanns för fler inlägg här än vad som produceras för tillfället. Men det är lite dåligt med energi just nu. Känns som att jag har konstant träningsvärk från fotbollen och som grädde på moset känns det lite som att det är en förkylning på gång tyvärr :(
Till veckan är det en hel som händer med goodbye dinner för en i labbet och SOBR (students of brain research) dinner på torsdag. Jag håller tummarna stenhårt för att jag håller mig frisk! 
 
Annars var vi på Emmas 30-års fest i lördags. Cocktail var temat det var himla fin stämning. Tyvärr hade jag fotbollsmatch dagen efter så vi blev inte så långvariga. Inte hjälpte det heller, för vi förlorade ändå!
 
 
 
 
 

Retreat

I helgen har vi varit på retreat med hela studentgänget. Har verkligen varit toppenväder! Vi begav oss till Healsville där vi bodde på ett skolcamp. Dom har många sånna här i landet och tydligen åker man minst på ett om året när man går på mellanstadiet/högstadiet. Vi var hela 50 stycken så det var tvunget med skolcamp. Men jag tyckte det var riktigt mysigt med egna stugor och en gillestuga så att säga. Hade med mig kameran men tog inte en endaste bild. En med mobilkameran blev det ändå när vi var på promenad en finfin park. Det blev i alla fall en massa teambuilding med alla nya studenter, ölbryggeri och healsville sanctuary där vi kollade på alla helt fantastisk märkliga djur dom har i detta land. 
Nu är jag äntligen hemma och helt slut. Tar på krafterna att socialisera en hel helg!  
 
 
 
Sjöar ser man inte så ofta i detta land