Inferno

Idag blir det hemfärd. Mitt rum ser ut som ett inferno, helt i tradionell Hanna-stil. Noll organisation som vanligt. Fascinerande hur jag lyckats (snart) ta mig igenom en universitetsutbildning. Är det något jag önskar mig så är det organisation och effektivitet. Hade varit något. I alla fall så blir det städning och packning för hela slanten innan skjutsen anländer senare ikväll.
Ciao.

Strömavbrott

I dag var tunnelbanan trasig igen. Denna gång var det strömavbrott. Alla stackars människor började sucka, stånka och stöna över denna misär. Sen började dom vandra in mot staden. Utom jag för jag stannade vid vägkanten och liftade istället. Det gick hur bra som helst. Jag tror jag har liftartalang.
Var nu inte oroliga, det var till och med en SL-person som vi liftade med och jag hade två pendlarkollegor med mig.

Kära gamla ymergatan

Igår jobbade jag först med världens gladaste Felix! Vi gick på musikmuséet, åt på favoriten McDonald's, mötte en mycket oförstående tant som jag fick lust att ta ett snack med, men lugnade mitt humör och tillsist besökte vi ett fik samt frisören. Efter detta for jag till Uppsala för en utgång med min före detta roomie plus vänner. Detta var mkt trevligt! Vi blev aningens nostalgiska och saknade tiden på Ymergatan.
Mimmi, Johanna och jaaaag

Snor

Har inte varit mkt aktivitet denna vecka. Detta eftersom jag har haft skallen fullt med snor och inte orkat med så mkt mer. Det har har jag för övrigt fortfarande men vi får hoppas att det blir bättre till helgen. Annars klarade jag tentan förresten! Så obeskrivligt skönt. Tog ledigt ikväll från plugget faktiskt för att fira detta. Inte för att jag pluggat någon annan dag den här veckan, men men.
För övrigt är det bara en vecka kvar tills det är april och jag är hemma över påsk. Sanslöst vad tiden går. 
Min gata (ok, det var lite mer snö på den tiden)

Emma

Jag brukar ju vanligtvis ha Emma med en massa här i bloggen. Eftersom hon har flyttat slänger jag upp lite bilder från några helger sedan när vi var på Berns med Elsa. Tyckte att det var dags, var ju så längesen;)
Det snöade massor...
Men vi var jätteglada ändå


Cliff och förlust

Lördagen spenderades på Cliff Barnes med tyskarna. Riktigt trevligt om än mkt trångt. Jag tog massor utav bilder, men dom blev inte särskilt fina alls. Här är dom som går att visa upp för allmänheten.
Söndagen spenderades på svinkalla och blöta studenternas. Såg Ola Sari även som självklart höll på rätt lag. Stämningen förstördes ändå inte särskilt mkt av detta hiskeliga väder, däremot gjorde utgången av matchen det.  Ändå är det svårt att glömma hur 25560 personer skrålar i nationalsången, snöskottning istället för bandyspel under den första delen av matchen och otroligt fin stämning i bollnäsklacken. Det gjorde det värt att släpa sig dit och bli alldeles pissblöt. Om ett tag är det inte vad jag kommer att komma ihåg i alla fall. Fint var det.
Bror och Daniel
.
Christoph, Johanna och Benny
Blixten var stark, tur att jag spärrade upp ögonen

Chicago

Precis återvänt från gymmet. Jag saknar min gamla form, det är då ett som är säkert. Annars har jag faktiskt pluggat idag, tro det eller ej. Snart blir det bio och imorrn ska jag träffa tyskar från den gamla goda Chicago-tiden. Det var inte igår jag såg dom, så det ska bli skoj!
Det har förresten kommit en förfrågan på byte av header, jag har hrm haft den en stund. Får se om den kanske förändras i framtiden.

Bollnäs!

Jiho Bollnäs är i final!! Biljetterna är bokade och på söndag smäller det! Heja Bollnäs!

Gymkort

Igår slog jag till med ett gymkort! Det var verkligen inte en dag för tidigt. Jag tog mig även en sväng där som resulterade i en grym träningsvärk idag. Alldeles för längesedan jag var i form. Maskinerna var så high-tech att jag blev alldeles förvirrad. Tur var väl att en gubbe upptäckte detta och kunde hjälpa mig. Annars kan man ju fundera över hur lång tid jag skulle spenderat på gymmet bara med att försöka luska ut hur dom fungerade. Hoppas för guds skull det går bättre nästa gång. Nu väntar jag på laxen i ugnen och resten av kvällen ska ägnas åt att putsa skor och sy trasiga kläder med Regina Spektor i högtalarna. Lovely.

Melodifestivalen

Såg melodifestivalen igår. Egentligen är jag inget större fan av hela den karusellen, men det slutar alltid med att jag har sett dom flesta deltävlingar plus finalen i slutändan ändå. Måste vara min nyfikenhet som driver mig. I alla fall så blev det fel låt som vann som vanligt. Varför kunde inte Salem få vinna istället? Jag är helt övertygad om att så länge svenska folket får bestämma kommer det inte att bli någon eurovisionsvinst överhuvudtaget. Visst, Norge har faktiskt vunnit med en artist som inte kan sjunga. Vi får hoppas att vi kan göra något liknande iår. Men jag gissar på en medelmåtteplats, kanske rent utav att vi behöver kvala nästa år.

En tur runt sjön

Har nu kommit hem från Uppsala och tentan. Ingen angenäm upplevelse som den tentan förde med sig måste jag ju säga. Lagar och regler är inte min grej helt enkelt. Kom hem relativt tidigt från tentan så det blev en tur runt sjön.

Mitt rum


Förvirrad

Saker som tyder på att jag fortfarande är nära sinnesförvirring:
- Häromdagen när jag skulle försöka ta mig igenom tullarna på tunnelbanan kom jag inte igenom. Folk hastade förbi mig som galningar. Jag förstod ingenting. Tills jag insåg att jag faktiskt var på väg ner till tåget och inte upp. Då måste man faktiskt visa upp sitt kort.
- Försökte äta mina örhängen häromdagen när dom hamnade i godispåsen
- Gratulerade Anneli på födelsedagen - en månad för tidigt
Det kommer garanterat mer om ett tag

Här bor jag

Otroligt effektiv dag var det gäller hushållsarbete och dylikt. Jag har städat, handlat, tvättat och läst bloggar (såklart). Pluggningen hamnade tyvärr i skymundan. Så imorrn bär det av till stadsbiblioteket.

I en klass för sig


Den senaste tiden har jag känt ett otroligt tomrum efter att ha lämnat landet på andra sidan jordklotet. Kanske har jag bara fått en chock av det bistra vädret, kanske repar jag mig snart eller kanske jag helt enkelt är född i fel land? Saknaden är oerhörd och det känns nästan som vi har gjort slut men att jag bara vill ha mer. Denna underbara stad är oerhört svår att förklara i ord. Med pubar, restauranger och barer i vartenda gatuhörn, ett otroligt kulturellt leverne men framför allt annat dom otroligt trevliga människorna. Det är absolut inget fel på Sverige eller Stockholm för den delen, det är bara det att Melbourne är så mycket bättre. I en klass för sig. Så nu bjuder jag på lite blandade bilder från denna helt underbara stad.

Bada i St Kilda
Bo på Nicholson street...
Åka great ocean road
Dricka öl med emma (x2) på tasmaninen
Åka vilse i Bundorra
Umgås med finfint folk!
Regna sönder på johnston street
Åka på vintur
Kära Bimbos
Bada i poolen
Äta sushi i massor
Stan
Oh yes we miss her
Vic market
Fika på Brunettis