Pollenallergiker?

Är på wardie street och packar. Sitter just nu i sängen för jag väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag kan slänga in en ny omgång. Himlarns länge det tar att tvätta med den där maskinen. I alla fall så nyser jag som sjutton, måste betyda att jag spenderat allt för lite tid här så att dammet har samlats ordentligt. Får inte upp mina fönsterdörrar (eller vad nu kallar dom, balkondörrar utan balkong?) så att jag kan vädra heller samtidigt som min dator får något knäpp varenda 5 minuter och hänger sig. Länge sedan den betedde sig såhär illa, men den har väl levt för länge i dammet och det är nog dess hämnd på mej. Med den gillar att sitta i mitt knä för då spinner den på som en liten katt. Kanske är lite sällskapssjuk, tur att den ska få följa med till Rennie Crescent snart. Ok, nu får jag sluta för jag börjar ju låta knäpp på riktigt. 

Det mesta är i alla fall packat och nu ska här snart dammtorkas för fulla muggar. Det kan ju kanske behövas ja. Jo just ja jag har faktiskt nyst som en galning i flera veckor samt att mina ögon kliar titt som tätt, så jag tänkte att jag kanske har gått och blivit pollenallergiker på gamla dar? För det är ju trots allt vår här! :D

Näe åter till slitandet i mina fönsterdörrar.
Ciao!


Längtar till värmen...Pa jobbet

Sitter pa jobbet och tycker att tiden gar alldeles for sakta. Visste nastan att det skulle bli sahar idag for det ar riktigt fint vader ute. Visserligen kallt men anda, folk vill ut i solen och det betyder att jag ar ensam kvar har. Tog med mej en bok for jag tankte att jag skulle lasa lite men jag fastnade pa internet istallet. Latt hant.
Har hunnit lasa alla mina favoritbloggar och lite mer dartill.

Igar var vi pa latinofest i Cottesloe. Det var proppat med skandinaver dar och vissa hade verkligen tagit temat pa allvar. Sjalv hade jag inte brytt mej sarskilt mycket eftersom jag anda inte kunde bli langvarig dar da jag skulle upp och jobba idag. Trots att jag tog det lugnt och var hemma i nastan alldeles for god tid var det valdigt tungt att kliva upp imorse.
Dessutom lyckades jag krascha in i ett trad i gar sa min skalle mar inte sa bra idag. Detta var dock fore jag intagit nagra alkoholhaltiga drycker sa jag kan inte skylla pa detta heller. Men jag antar att det var min vanliga klumpighet som visar sig med jamna mellanrum.  Jag har i alla fall lart mej att man inte ska kolla ner pa sina skor nar man passerar en trad med lagt vaxande grenar...

I kvall blir det i alla fall bara till att ta det lugnt. Innan kvallen blir det nog sweet lips som har blivit lite av en tradition efter jobbet pa lordagar.


Uppsats

Sitter pa skolan och letar info till min och Rebeckas uppsats om Myelin Basic Protein. Handlar om Multiple Sclerosis. Men jag kanner mej inte sugen pa att skriva en uppsats. Synd att den maste skrivas ratt bra eftersom den ar vard hela 25% av kursen...Jag har atminstone hittat nagra artiklar, vi har ingen kursbok i denna kurs eftersom dom anses vardelosa da dom enligt lararna redan ar 5 ar efter nar dom ar nytryckta. Sa just nu spenderae jag min tid pa PubMed och soker artiklar for fullt.
Ska snart ha workshop och kolla pa rattor. Man far leka med dom om man vill. Det ar ju fragan om man vill. Jag hatar rattor, i alla fall vilda sadana. Dom ar smutsiga och ackliga. Tama rattor ar iofs en annan historia, dom ar atminstone rena ( Iaf har jag inbillat mej detta och kom nu inte och sag nagot annat).

Igar blev det en aning for mycket shopping pa IKEA, inte latt nar man blir sugen pa godis. Det blev en hel del sadant samt knackebrod.  Men dagen var trevlig med en tur till Perth och sedan som sagt vidare till IKEA. Kameran var med men den lyckades inte ta sig upp ur vaskan en endaste gang. Maste nog ta och ga en kurs hos
Johanna :)


Miss MaudLite bilder från förra helgens äventyr till perth och det svenska caféet Miss Maud.Johan med allt gott.Josephine på toppenhumör.

Ger upp

I dag tog jag mej en tur till Wardie street. Mycket nöjd över att jag hade lyckats komma ihåg kabeln till kameran så att jag kunde ladda upp lite bilder här. När jag kommit fram och tryckt i kabeln i datorn visade det sig att kameran inte fått följa med denna gång. Jag ger numera upp, det är inte meningen att jag ska visa några bilder som det verkar. Aja, bättre lycka nästa gång.

Imorgon blir det i alla fall en tur till Perth och sedan vidare till IKEA. Vi har ju faktiskt ledigt på torsdagar, gäller att utnyttja detta innan det är försent.

Jag ska däremot berätta att Australien måste ha dom sämsta OS-sändningarna i världshistorien. Dom visar bara en massa konstiga sporter som dom är bra på (vattenpolo, landhockey, baseball eller är det kanske softball? BMX och annat konstigt). Detta visar dom såklart direkt medan en sån där oviktig sak som friidrott sänds 3 timmar i efterhand där dom ändå inte visar hela höjdhoppsfinalen för att bara ta ett exempel. Jag måste till och med säga (och detta tar riktigt emot att säga) att USA hade då till och med mycket bättre sändingar än detta då jag var där förra sommar OS. Det är väl en väldans tur att det går åt skogen för Sverige annars hade jag kanske varit riktigt upprörd.
Flytt

Ja som jag tidigare namde ska jag flytta. Ingen panik dock for jag trivdes bra pa Wardie street men eftersom jag ar en fattig student bestamde jag mej for att istallet for att i princip betala hyra for att forvara mina grejor dar sa tankte jag att det istallet kanske var smart att spara lite pengar. Bo pa ett stalle istallet for tva. Det stallet blev uppenbarligen inte mitt. Darav flytten. Men det drojer nog ett tag till innan det sker da jag har betalat hyra for ytterligare tva veckor. Ganska lampligt i det har landet da man kan flytta med nastan ingen forvarning. Ingen uppsagningstid pa 3 manader har inte. Inte lika planerat som i Sverige.

Annars ar det mycket med skolan och det kommer inte direkt att bli lattare framover :) Haller pa att forebereder en postervisning om Comparative genomic hybridization (CGH).  Det handlar om hur man kan mata forandringarna i DNA i kroppen nar man har cancer. Det ar i alla fall det jag tror det handlar om an sa lange.

Ikvall blir det bio med Rebecka!

Inget IKEA

Hade tänkt att jag skulle slänga upp lite bilder från helgen här men det visar sig att kabeln inte lyckades följa med för att jag ska kunna föra över bilderna till datorn. Det är så det går när man bor på två ställen.

Jag och två svenskar på sundancer, Johan och Josephine hade svenskdag i söndags. Vi hade tänkt åka till Ikea käka köttbullar och köpa massor med godis. Men det visade sig att Ikea har stängt på söndagar här....gissa om vi blev besvikna. Så vi åkte till Miss Mauds café istället och käkade princesstårta. Den var inte i närheten så god som den är på ikea. Sen gick vi på stan en sväng innan vi drog på E-sheds market nere i Fremantle och så avslutade vi det hela på sweet lips.

Ja just ja, jag ska ju flytta igen förresten.

Over and out.

Äntligen fredag

Efter en lång skolvecka är den äntligen över. Jag har bytt en av mina kurser efter att jag besökte föreläsningen i torsdag och insåg efter dessa 50 minuter att jag nog absolut inte kunde ta denna kurs. Jag kan nästan inget om foto och vi förväntas ta värsta proffsbilderna och redigera om i photoshop och greja. Läraren berättade att hon brukade hitta eleverna sovandes under skrivborden i redigeringsrummen på kvällarna. Lät som alldeles för mkt jobb så lat som jag är bytte jag till en ännu värre :) Ska numera läsa biokemi, men det är åtminstone något jag är bekant med även om det lär bli en HEL del att göra. Men men finns ingen återvändo längre.

Annars är det dags för jobb på Sundancer imorgon. Ska ju som bekant jobba lördagar där. Blir nog bra och jag ska försöka hinna med lite läxor emellanåt.
Omtumlande start

Da var skolan igang igen och denna termin har det verkligen brakat los pa riktigt. Knappt nagon introduktion utan bara pang pa direkt. Har redan massor att lasa och fixa med. Rebecka har da det snappet varre maste jag nog erkanna sa jag ska val inte klaga. Denna termin pluggar jag:

1. Advances in medical science
2. Forensic Toxicology
3. Photography and digital imaging

Rebecka pluggar 1:an med mej och forutom detta Biochemistry och matte.

Dessutom har min hemresa helt plotsligt blivit andrad till den 19 januari. Det skedde i allt tumultet denna vecka och det blir visserligen lite tajt med skolan som borjar den 19 men det far ta och losa sig helt enkelt. Dessutom far jag ju lite mer sol och kommer forhoppningsvis att vara brunare an dom flesta nar jag kommer hem. Detta ar dock tyvarr inget jag kan garantera :P

Nu ar det dags att atervanda till plugget!

Sista dagen pa jobbet

Jaha da var det sista dagen pa jobbet eller ja forutom att jag i framtiden ska jobba lordagar. En lagomt lugn dag har det varit an sa lange, inte mycket som har hant hittills. Klockan tre ar det daremot rugby igen mellan Australien och New Zeeland. Da blir det nog lite fart har och definitivt rivalitet. Viktigt viktigt.
Sen kommer ju Rebecka tillbaka idag aven! Om hon inte ar for trott ska vi nog catcha upp lite i kvall efter matchen. Far se hur hon kanner sig.Gott & Blandat från tiden då det fortfarande var varmt...Perth skyline


Cottesloe beachRottnest Island
Fyren på Rottnest Island