Julhelgen

Julafton började med angling med resten av byn, som efter i år nog måste räknas som en tradition här. Jag fick första uppslaget men sumpade det såklart. Men det var ju trevligt ändå. 
Annars förflöt julaftonen precis som vanligt  och på juldagen blev det utgång, herregud vad alkoholen flödade. Statt blev det såklart och man träffade ju en hel del massa kändisar, vissa hade jag nog iofs klarat mej utan men det är ju sånt man får ta när man är i shamn.
Förfesten fick vi oxå byta vilket resulterade i en oväntad förfest tillslut.
Idag blev det annandagsbandy som vanligt, synd att bollnäs sög och att hälften som var där var där för att supa och inte för att se på bandy. Det är ju lite trist men ändå ngt som hör till.
Som väntat har det ju såklart blivit alldeles för mkt julmat och julgodis i år igen. Undrar när man ska lära sig..

Så nu ska jag bara vila upp mej inför imorgon för då börjar jobbet...

Jul jul strålande jul....

Jaha, igår kom jag alltså hem till hälsingeskogarna...
Allt är sig likt, förutom att katten är banne mej lite tjockare än vanligt.
Det som däremot inte är sig likt (ja anne du är inte ensam) är att hanna står för julbaket och julmaten iår.
Så idag blev det knäckkokning, jag är banne mej en stjärna på att koka knäck men däremot upptäckte jag att jag verkligen var sämst på att träffa knäckformarna med själva smeten. Därför blev det inte så många färdiga knäckar i slutändan. Däremot brände jag mej inte alls faktiskt, lite imponerad av mej själv.
Men imorgon kommer eldprovet för då ska jag städa hela huset, baka lussebullar, hämta gran och julpynta. Känner mej som värsta husmodern.  Men det ska nästan bli kul ju. Pyssla lite, hoppas även på lite hjälp från lillebror. Får väl se hur det blir med den saken=)

Nej nu är det nog dags att vila upp sig inför imorgon!


Lussegasque

Lussegasque i lördags på pharmen. Massor med folk och julbord. Därefter mötte jag upp med kören och efter lite uppsjungning var det dags. nervositeten släppte lite efter ett personligt mottagande inne i salen. Trevligt var det åtminstone.

Jag har nog aldrig varit på en bättre fest på pharmen måste jag nog erkänna. Kul när kören var med på ett hörn oxå. VI stannade såklart till 04 och sen hittade R tre brats som vi gick på efterfest till.
Sen var det dags för nästa efterfest som däremot inte blev vad jag hade tänkt. Men men kanske en annan gång.
17.30 slog jag upp ögonen igår, rätt sliten kan man påstå. Men det kunde knappast ha blivit mkt bättre!


Nu är det dags att packa och dra hem mot hälsingeskogarna! Ska bli skönt att ta det lite lugnt ett tag!

 


Lussande

Julfika hos A i torsdags, hemmagjorda lussebullar är ngt alldeles extra. Fick öva lite inför jul eftersom det är jag som sköter julbaket iår. Men dom blev oroväckande platta, fast dom smakade åtminstone gott och det är ju det som är huvudsaken. Riktigt kulturella var vi oxå eftersom vi smakade på finska julstjärnor, ngt jag aldrig satt tänderna i förut. Spännande var det i alla fall.

Idag har jag hämtat kattis lucialinne ( alldeles alldeles för kort, men det får gå ändå) inför lussandet ikväll på pharmen. Jag är den enda som ska vara med på sittningen före lussandet och jag är allvarligt oroad över hur rund under fötterna jag kommer att vara. Men bara jag slipper vara lucia så ska det nog gå bra.

Mitt hjärta är i sorg, hey baberiba kan ju inte överge mej sådär=( Hur ska jag nu överleva?

Nej nu är det upp till bevis för lucialinnet och visa hur kort det egentligen är....

 


 


Långhelg

Min helg började redan i torsdags då vi drog till finland!
Årets första julbord ombord på båten, ganska lugn båtfärd eftersom vi blev tvungna att ladda för morgondagens shopping i Helsingfors.
Som tur var hade vi en äkta finne med oss som kunde guida oss igenom staden. Det blev som väntat alldeles alldeles för mkt shopping. Jag slog nog rekord denna gång. Så hur julklappsinköpen ska finansieras är banne mej en gåta. Jag gör lika genomtänka saker som vanligt.
Vi fick dessutom äntligen träffa Sebastian som vi bara hört en massa saker om. Han måste varit den gladaste människan jag har träffat. Han skrattade minst hälften av tiden.
Sen tog vi flyget hem på kvällen. Lite förfest på arlanda och så var vi ut på BJ en sväng. Förfest på arlanda är banne mej ngt att rekommendera. Det var oväntat roligt.
I lördags kom lillebror hit. Den tänkta julklappsshoppingen slutade med en inköpt julklapp och ännu mer shopping för hanna, när ska jag lära mej egentligen...


Inflyttningsfest

Helgen började med idolfinal tillsammans med A. Skönt att ta det lugnt efter en kväll på sthlms,  det som var synd var att det kryllade av apotekare där. Räcker det inte med att dom är i skolan?=)
Men på lördag var det dags med fest igen, för då hade R och S inflyttningsfest/födelsedagskalas med en salig blandning av apotekare och norrlänningar. Sen bar det av till saluhallen.
Det blev en innehållsrik kväll med cykelvurpa ( inte jag denna gång), champagne, mindre trevliga människor men även riktigt trevliga människor. Så det blev en väldigt rolig kväll på många sätt och vis!
Sen på söndag var det bara att kliva upp och dra iväg pch sjunga lite julsånger på vår adventskonsert. Rösten kunde säkert ha varit mkt bättre, men jag hade aldrig offrat lördagens utgång så det var bara att klämma i och se glad ut.

Föreläsning idag, synd att man aldrig är utvilad efter helgen. Men vi har för en gångs skull en föreläsare med humor. Måste vara den första hittills. Äntligen.