Panic mode

Sitter här och kämpar med diskussionen. Har kört fast lite så jag tänkte att det passade med en bloggpaus. I morgon bär det av till Sydney och jag hade önskat att jag hade hunnit lite längre med uppsatsen. Men så kan det gå. Har iaf lämnat in resultatet och hunnit få tillbaka det i alla regnbågens färger precis som vanligt. Fast diskussionen är ju ändå det knivigaste att försöka få ihop. 4 dagar har jag ju även efter Sydney men då ska jag även på något konstigt sätt sno ihop ett abstract och en poster. Postern blir nog inte särskilt snygg men för tillfället orkar jag inte bry mej om hur den ser ut faktiskt när vi ändå inte får betyg på den.
Så det var updaten på uppsatsfronten, annars har vi strålande väder här borta med 28 grader och imorrn blir det 34! Inte mkt av den solen jag får se, men jag hinner ta 5 min-pauser lite då och då!
Nej nu ska här göras sista rycket innan det är dags för packandet!

Jul Jul

Julafton spenderades på svenska kyrkan, där vi fick svenskmat som skinkmacka, glögg och risgrynsgröt! Toppen toppen var det verkligen och regnet öste ner så det var verkligen passande med varm julmat! Det kryllade av svenskar och nordbor i allmänhet. Vi träffade kyrkoherden som var släkt med Charlotte Kalla och hade spelat hockey med Börje Salming, inte illa må jag då säga.
Tidigare på dagen blev jag överaskad med en jullunch bestående av knäck (!), köttbullar, rödbetssallad, sill. potatis m.m. Det var verkligen oväntat och väldigt uppskattat!
Juldagen (som är den viktigaste dagen i det här landet) spnderades först i kyrkan där det var en massa hoppande upp och ner och som slutade med att biskopen bjöd på champagne. Dessa australiensare alltså. Sen bar det vidare till Gaetons släkt som välkomnade oss med öppna armar (gillar verkligen dessa australiensare). Vi hade först julklappsbyte (parfym + armband) och sen bar det vidare till julbordet, som bestod av seafood till förrätt, kalkon till middag och någon slags fruktkaka med grädde till efterätt. Verkligen inget man är van med, men man tar ju sedan dit man kommer eller hur?
Sen hade dom en jättestor new foundland hund där vi hade julklappsbytet som utlöste världens allergiska chock hos mig efter att jag har klappat. Jag tror att det är officiellt nu att jag verkligen är allergisk mot hundar. Det kliar fortfarande....

God jul i stugan

Jaha då var det dagen före julafton och här existerar det verkligen ingen julstämning alls. Idag har det varit 39 grader ute, men det var inget jag kände av då jag alldeles nyss kom hem. Varmt som sjutton ute var det på hemvägen ändå. Annars har jag fått in alla mina resultat och dom finns numer i grafform. Så nu är det bara att börja med rapportskrivandet på allvar. Jiho.
Förresten måste jag bara tipsa om att inte dra ett ironiskt skämt utomlands. Detta är något verkligen inte förstår sig på och det blir bara fel. Är nog något alldeles nordiskt att vara ironisk faktiskt. Här tror dom att man är allvarlig, så det är väl ganska tur att min blogg skrivs på svenska:)

HFI Xmas party

Läste lite inlägg som jag skrivit och inser att jag inte är så positiv för tillfället. Inte blev jag gladare av att Emma åkte igår heller. Nu är jag ensam kvar här med amerikanen och tjockiskatten. Jag har upprättat ett kontor i köket och det är nu här som det ska ske mirakel efter mirakel. Ska snart bege mig till skolan och köra mina råttor för att försöka få dom att fatta att jag faktiskt bara har 3 dagar kvar och att dom måste skynda på så jag kan utföra mina experiment på dom. I fredags var det Howard Florey Institute Christmas party. Mycket skoj och vi stannade ute alldeles för länge, men det var det värt. Jag kör hårt på avbrott i mitt uppsatsskrivande. Det behövs.
="" />

Tack

Ok, för er som har trott att jag snart skulle få ett nervöst sammanbrott över mitt arbete kan jag numer lugna ner er. För detta har nämligen redan inträffa. Men det betydde att mina handledare äntligen förstod hur mkt jobb jag egentligen hade kvar att göra före jullovet. Jag tror att det även kan bero på kulturella skillnader eftersom det hela tiden är så avslappnat här. Det är varken svenskt eller hur jag är. Så nu har den ena efter den andra anlitats för att detta projekt ska kunna ros i land. Jag slipper sitta hela helgen med något jag inte förstår mej på och ett "rescue schedule" har upprättats. Jag istället skriva på min rapport. Tack är det enda jag har att säga.

Kaos

Idag har det varit kaos. Min handledare var sjuk (för ungefär fjärde gången på en månad), letade personer som kunde hjälpa mej då jag redan startat mitt experiment, glömde bort mina råttor i alkoholburarna, jäktade runt som en galning, fick reda på vilka grafer jag skulle inkludera i från mitt ena projekt och hade en 11 timmars dag vilket är ganska bra nuförtiden. Tur att min andra handledare (som för övrigt är min klippa) räddade mina alkoholråttor från att somna där inne, halva mitt lab hjälpte mej att "slide mounta" och att dom tror att jag kommer att fixa det i slutändan. Jag kommer i alla fall inte att få det enda jag önskar mig i år till jul. Attans.
Efter denna skitdag ska jag minsann bada badtunna. Jag har hört att det hjälper.

Great ocean road

Introt är inlämnat!! Tjoho! Några timmar senare damp det ner i inkorgen i alla regnbågens färger. Så nu ska jag fortsätta med diskussionen eftersom jag inte har några resultat.
Annars var vi på great ocean road i helgen och såg dom 12 apostlarna. Fast 3 av dom har fallit ner i havet så egentligen är dom bara 9. Men det heter dom 12 apostlarna ändå, märkligt. Det var i alla fall ett skönt avbrott i skrivandet att få göra något annat.
Det blåste lite på Great ocean road
Rebecka, Lena och Emma

Uppsats

Det är lite travelt/busy/insane för tillfället. Hade möte med mina handledare idag och dom tror att "det blir svårt, men du klarar det". Det var åsikterna jag fick. 2 mot 1, var inte lätt och jag förlorade stort. Jag har planerat in alla dagar förutom nyår då jag redan bokat en resa till sydney. Frågan är när jag ska skriva min uppsats för som det ser ut nu har jag 4 dagar. På 4 dagar ska jag prodcera 40 sidor, det blir ju lätt som en plätt. Min handledare är borta över jul och ska "försöka" rätta den så gott det går. Jag känner mej inte så överdrivet positiv för tillfället, så jag tror jag lägger ner uppdateringen för en stund. Tills jag har muntrat upp mig. Och det vette sjutton när det sker.
Vi kanske ses igen den 6:e januari när jag har lämnat in skiten?

Julmarknad

I söndags firade vi 2:a advent med att gå på svensk julmarknad vid svenska kyrkan här i Melbourne. Det var nog det enda som var likt 2:a advent där hemma, för annars var det strålande sol och VARMT! Jag var i himmelriket eftersom jag fick äta kanelbulle, jordgubbstårta och dricka rbryggt kaffe i solskenet. Kaffedrickandet existerar nämligen i inte för mig längre.
Annars har jag slicade jag hjärnor för hela slanten igår, börjar bli en riktig hejare på det! Fast som tur var har jag slicat klart, för alltid kanske vem vet. Idag ska vi se om det blir något resultat av det hela.
Dagens uppsatsord: USURPTävling

Kii.se har en tävling på sin hemsida. Sätt ihop en vinteroutfit under 3000 spänn. Klick klick så är det klart!
Tävlingen hittar ni på underbaraclaras blogg!

Önskelista

Vanligtvis brukar min önskelista inför jul vara längre än någon annans i min familj.  I år önskar jag mig bara en sak:
- En färdig uppsats till jul

Sen kan jag istället önska mej massor i examenspresent. Perfekt.

Tasmaninenbilder

Jag har så sjukt många tasmanienbilder, så jag vet inte riktigt vilka jag ska börja lägga upp. Dom som har facebook kan kolla där, för det går så mkt snabbare att slänga upp några där än vad det gör här tyvärr.
Annars har lördagen spenderats på skolan/jobbet. Har kämpat med mitt intro samtidigt som jag försökte lyssna på lite julsånger, men julstämningen vägrar infinna sig detta år. Därför bytte jag till Regina Spektors nya skiva som är den absoluta favoriten just nu.
(Jag passar på att be om ursäkt för alla mail jag är skyldiga folk, det kommer förhoppningsvis någon gång framöver).
Inte så väldigt synkroniserade...
Får

Ångest

Ångesten är på besök. Kommer antagligen att stanna tills uppsatsen ska in i januari. Mitt projekt känns helt uppåt väggarna just nu. Uppdateringarna här lär bli väldigt få för det känns som att jag har annat att fokusera på just nu.

3 down, 18 to go

Tillbaka från Tasmanien. Bilderna kommer en dag när jag har tid att ladda upp dom, alltså inte idag. Dagen har spenderats med att slica råtthjärnor. Detta betyder i stora drag att man sitter och vevar som en galning och leker med en pensel. Eftersom min handledare tyckte att jag klarade mig själv efter att ha instruerat mig lite flyktigt träffade jag förhoppningsvis rätt områden i hjärnan.Hrm.
3 down, 18 to go...