Arbetsnarkoman?

På några timmar blev det klart hur hela min sommar kommer att se ut. Det blir tre jobb totalt. Inte mkt ledigt, precis som jag vill ha det=) det beror nog knappast på att jag är arbetsnarkoman utan snarare på att jag är en väldigt pengatörstande person eller nått.
Men jag ska faktiskt ha lite ledig, tro det eller ej....

vårdepression

Nog kan man tycka att vädret är helt underbart och att sommaren snart närmar sig. Att man kan strosa på stan i bara tröjan utan att frysa och käka hur mkt glass man vill.
Men det är just på stan som ångest kryper fram då man inser hur mkt man skulle behöva handla i klädväg. Jag gick igenom min garderob igår i febril jakt på något vårigt. Men insåg snart att dom plaggen knappt existerade. Shopping i sthlm på fredag då jag nog tyvärr kommer att länsa mitt konto. Vad jag då ska leva på resten av månaden är ett mysterium. Men man får väl lida pin för att få vara fin.



Körfestival

Efter påtryckningar från allmänheten har jag numera bytt tillbaka till mitt gamla bloggtema. Så nu hoppas jag att alla är nöjda och glada=) Men hade det funnits älgar hade jag definitivt valt den!

Igår var det dags för vår körfestival. Det var konsert i aulan med alla nationskörer och temat detta år var barbershop. Vår låt gick helt ok. Vi var inte bäst men vi insåg senare på kvällen att vår kör var bäst på att festa eftersom vi var dom sista kvar efter sittningen på V-dala. Med en nästan helt intakt kör. Inte dåligt jobbat. 
Under sittningen skulle alla körer framföra sitt bidrag till tävlingen om vem som skulle ta hem guldgaffeln detta år. Eftersom vi vann förra året hade vi inga höga förväntningar på att vi skulle vinna. Vi skulle framföra en finsk suparlåt, sakkojärvinen polka. Framträdandet slutade dock i kaos eftersom vi inte hade lärt oss den ordentligt utantill. Men det som blev ett pinsamt uppträdande tolkades av publiken som att det var meningen. Så dom var verkligen imponerade över hur vi kunde spela så fulla och förvirrade. Tur att dom inte visste hur vi egentligen skulle ha framfört den=)
V-dala vann iaf rättvist tävlingen. Men efter lite diskussioner inom vår kör kom vi fram till att vi måste ha kommit på andra plats och därför ska vi ha en silverfest lite senare.

Men när V-dala stängde orkade inte jag och kattis längre utan gick hem och sov medan resten av kören fortsatte på efterfest. Det var nog lika bra för idag har jag varit oväntat sliten. Bakispizzan gjorde dock underverk. Senare på kvällen var det dags för våfflor eftersom det ju faktiskt är våffeldagen idag!!
Men nu är det dags för sängen snart eftersom det imorgon är nya tag med den nya kursen.......



vilken dag

Det första jag såg var mitt platta däck när jag kom utanför dörren imorse. Just idag när det passade som sämst. Så det blev att åka taxi till skolan, för jag hade aldrig hunnit i tid annars. Dagen började alltså helt strålande och fortsatte i ungefär samma stil. Den sju timmar långa tentan var inte att leka med. Jag satt alldeles till slutet och nu har jag nackspärr och känner fortfarande av skrivkrampen i armen. Tur att kattis räddade mej med middag innan kören för man kommer inte särskilt långt på hetsätna mackor som man fått i sig under tentan...
Sen var det dags för körövning efter att vi hade fått med oss bongotrummorna. Övningen blev ca fyra timmar lång och det var ju inte direkt vad jag behövde efter sju timmars tenta. Så nu ska jag gå och lägga mej och sooooova. Jag känner att jag behöver det. Hoppas morgondagen blir bättre än denna dag.



klant

Ja det är inte bara jag som är klantig på lab.....


www2.unt.se/article2/1,3908,MC=77-AV_ID=594352,00.html?from=latestnav


Tänkte även att jag skulle fira att det är tenta imorrn med att synkronisera temat på vår kurs med min blogg=)

Bandyfinal och botaniska trädgården

Gårdagen började med att regnet verkligen öste ner. Jag var pissblöt redan halvvägs till kattis. Men det var bara att bita ihop och vandra till katalin. Där skulle vår kör uppträda och tjäna lite peningar. Bandylåtarna satt väl sådär halvbra men bara plugg låten satt ju som en smäck (nästan i alla fall) och den uppskattades nog mest.

Sen bar det iväg till McDonalds för att skaffa sig mat snabbast möjligt. Där träffade vi några fulla hammarbysupportrar som envist kallade edsbyfansen för "skoterraggare" och "bönder". Dom tyckte att dom hade varit riktigt fyndiga. Sen torkade jag mina byxor hos kattis med hårtorken, rätt effektivt måste jag säga. Synd bara att skorna inte gick att torka :S
Sen var det dags för att sätta på sig hela bandymunderingen inklusive vår fina halsduk som vi hade fått som var så orange som den kunde bli. Allt för att matcha bollen men vi såg ju snarare ut som bollnässupportrar. Inte mej emot såklart=)
Nationalsången tog dock OD-kören hand om. Vi blev tydligen kickade från det uppdraget!
Solen dök äntligen upp och det blev riktigt behagligt väder. Vi sjöng våra bandylåtar innan matchen men folk såg mest förvånade ut när vi stod där och sjöng. Ett hav av oranga halsdukar som plötsligt började sjunga. Men kul var det i alla fall! det är nått speciellt med bandy, himla skön stämning! även om edsbyklacken var ovanligt tysta! Men vi hjälpte dom lite på traven! Några spontana hejalåtar fick vi fram och sen var det dags att vara lite pausmusik i halvtid!
Det var ju även en himla spännande match där edsbyn tack och lov vände 0-3 underläget och vann! Allt för att förnedra motståndarna så mkt som möjligt fick jag förklarat av en kille bredvid mej. Så det hela var nogrannt planerat tydligen=)



112393-11



Idag har vi varit på besök på botaniska trädgården. Det var ganska trevligt förutom att det regnade och var väldigt rått ute. Den där trädgården råkar ju liksom ligga ute (större delen av den iaf) så det blev aningens kallt mot slutet. Vår lärare var helt salig över att visa oss runt bland alla växter och träd. Det finns en hel del mysko växter här i världen i alla fall. Det har jag kommit fram till efter dagens exkursion.
Efter detta blev det lunch på EBC. Lite omväxling måste man väl ändå ha ibland.
Senare under dagen fick vi lyssna på han som skrivit vår kursbok. Han var en liten luring. Synd att jag nästan somnade och det var inte för att det var tråkigt på ngt sätt men det är hårt att vara utomhus två dagar i rad. Sånt blir man banne mej trött av. Shit vad vek man ska vara.







Phadderutgång

I fredags var det äntligen dags för phadderutgången som vi väntat på så länge! våra gamla phadderbarn hade lagat middag och ordnat med fest. Verkligen supertrevligt att umgås med dom igen! Det bar av till Birger där det var riktigt roligt denna gång. Massor med roliga och en del mindre roliga(såklart) människor var där. Även några oväntade klasskompisar befann sig där. När vi hade varit där ett tag upptäckte K att klockan helt plötsligt var kvart i tre! Vi förstod inte riktigt hur tiden hade kunnat gå så fort så vi pallrade oss ut och upptäckte när vi kom ut att klockan inte alls var tre utan två! Fattar inte riktigt hur vi lyckades. Men det var rätt skönt att dra hem lite tidigare. Juristen utanför som ville hyra min cykel höll däremot på att garva ihjäl sig när han fick reda på vad vi gjort.

Igår var det dags för S 25 års fest! Det var riktigt trevligt och det fanns massor med mat att äta! Saluhallen blev det och det var oxå riktigt trevligt även om jag kände mej mer än nöjd när det var dags att åka hem.
Idag har inte varit en speciellt produktiv dag. Har åtminstone lyckats få ner några ord om min julros. Även om jag har alldeles för mkt kvar att skriva:S
Imorrn börjar även plugget på allvar och det ser jag inte alls fram emot.

låååång dag

Idag har varit en alldeles för lång dag. Började med föreläsning (fast vi egentligen hade blivit lovade att vara lediga). Handlade om kinesisk medicin, visst det var intressant men jag var alldeles för trött för att egentligen lyssna. Det jag lyckades få med mej är att om man ska hyra en lägenhet i taiwan ska man välja våning fyra eftersom det innebär att man får reducerad hyra. Detta pga att nummer fyra är ett oturstal för hela befolkningen. Eftersom det här inte har ngt med medicin att göra förstår ni kanske att koncentrationsförmågan inte var på topp under förmiddagen då detta var i princip det jag fick med mej.
Därefter var det dags för pharmadan. Detta är företagens möjlighet att visa hur duktiga dom är och hur gärna vi ska vilja jobba hos dem när vi är klara. Lillys representant slog dom andra med hästlängder när det gällde att skryta om hur bra dom var. Det lät nästan för bra för att vara sant och gubben som pratade var ju helt galen.
Sen blev jag såklart tvungen att lyssna på lite norska, det var ett ju minsann ett bra tag sen sist. Annars är det nog ett alternativ att åka till Norge efter examen eftersom lönen är betydligt bättre där. England hägrar såklart också så vi får se vad det blir helt enkelt. Därefter var det dags för mingelbuffé på Pharmen. Man kan väl säga som så att minglet uteblev men för 65kr var det prima mat.
Dessutom har jag fått reda på nått idag som har vänt uppochner på min lilla värld i mitt huvud. Men det behövdes nog så nu är det bara att gå vidare.
Trött och nöjd har jag nu äntligen lyckats bli färdig med matlådelagningen.
Orkar inte skriva på min uppsats, förstår inte när den ska bli klar egentligen. Det är bara att inse att det inte finns så mkt information att hämta om helleborus niger....

Körhelg

Så var man hemkommen ifrån den berömda körhelgen som utspelar sig varje termin. Denna gång bar det av till Vassunda bygdegård. Allt var som vanligt, den låg rätt öde, var kall men med en massa trevligt folk närvarande blev det ju en riktigt rolig helg ändå . Temat denna gång var barnkalas vilket hade tagits olika seriöst bland deltagarna. Några hade verkligen gått in för det. Hela lördagen ägnades  åt att öva in alla sånger vi ska sjunga i vår, så nu har man rätt bra koll. Vid 17 tiden var det så smått dags att sprätta den första ölen och sen var allt i full gång. Detta innebar såklart allt som ingår i ett barnkalas med lekar, fiskdamm, tävlingar och middagen gick även i detta tema. Marängswiss till efterrätt var som pricken över i:et. Kul att vi har en sån bra festgrupp som ordnar allt så himla bra! Jag tillhörde gruppen savanndjuren som framförde en djungelsång. Månförmörkelsen hanns även med där ngn gång runt midnatt.
I säng kom man inte förrän vid 4-5 tiden på morgonen (eller i luftmadrass kanske man säger). Det var ovanligt obekvämt att sova på luftmadrassen den natten. Jag hade nämligen grymt ont i ryggen då jag vaknade. Vet inte om det beror på mina akrobatiska övningar (fick för mej att jag var gymnast eller nått) under kvällen eller luftmadrassen men ont gjorde det i alla fall. Så det blev till att kliva upp redan vid 9 och äta frukost. Sen var det lite mer övning innan det var dags att åka hem. Jag är fortfarande medtagen efter lördagskvällen vet inte riktigt när jag ska piggna till.
Roligt var det i alla fall och jag längtar redan tills nästa gång!!

I kväll har jag även hunnit med att nästan få en hjärtattack eftersom min dator bara dog. Men den gick att återuppliva den igen efter många om och men. För hur skulle mitt liv se ut utan dator liksom?!=) Sen vore det även väldigt olämpligt om den hade dött med tanke på uppsatsskrivandet som ska hinnas med så fort som möjligt:S