Tentaperiod

Upptäckte att jag inte hade plitat ner nått här på ett tag. Kan bero på att det är tentaperiod nu igen och jag måste banka in allt vi har haft den här terminen i huvet. Inte alltid lika lätt. Så just nu ser mitt privatliv inte så strålande ut. Man cyklar till skolan i ottan och kommer hem lagomt för att göra matlåda och gå och lägga sig. Illa, illa. Men jag måste ju plugga som en galning den här veckan så att jag kan gå på balen på slottet på lördag med gott samvete!=) Imorrn blir det lite shopping inför helgen, kommer säkert att bli alldeles för mkt inhandlande eftersom jag inte har hunnit med att gå på stan på evigheter känns det som. Jag har ju en tendens att bli galen på stan har jag upptäckt, men det är ju alltid så mkt man vill ha och behöver. Fast imorrn blir det tråkiga måstegrejor, inte alls roligt.

Imorrn flyttar förresten min nya roomie in. Har redan vant mej att bo själv efter bara fyra dagar. Men jag måste väl återigen be en bön och hoppas på en någortsånär normal person. Spännande spännande.

Willys äventyr

Idag var det dags. Äntligen skulle vi iväg till willys. Mitt kylskåp har gapat ovanligt tomt nu några dagar. Med listan i ena handen och väskan i den andra cyklade vi iväg. Nackdelen med att handla vid löning är att det är massor med folk, fördelen är dock att man nästan är garanterad att få se snyggingar, haha. Så även denna gång, en oväntad sådan även.
Däremot blev vagnen alldeles för full alldeles för tidigt. Så jag kunde nästan ana att det skulle bli tungt att åka hem. Men när jag började packa ihop allt upptäckte jag att det verkligen blev JÄTTE fullt! En hel påse för mkt och det är alldeles för mkt för min stackars cykel som jag redan hade hade planerat skulle bli precis full. Det gick knappt att cykla hem, därför slutade det ju såklart med att en kassen gick sönder mindre än halvvägs hem=(
Så det var bara att gå resten, fick även hjälp av R hem eftersom jag inte klarade bära allt längre. Vi såg ut som två packåsnor. Men nu har jag i alla fall lärt mej nått, glöm aldrig ryggsäcken hemma när du ska storhandla...

Nu dags för plugget som har blivit lidande idag....

Körhelg

Kl 10 på lördagsmorgonen stod vi där i regnet och väntade på bussen. Det visade sig att vi hade prickat in samma helg och buss som VG kören och därför var den smockfull när den rullade ut från stationen. Vi blev avsläppta vid en leråker ngnstans ute i skogen med inte så mkt som ett litet hus i sikte.
Sakta men säkert började vi vandra mot bygdegården vi skulle till. Efter lite trassel hittade vi ändå fram tillslut. Det visade sig vara världens mysigaste dagis/bygdegård mitt ute i skogen. Hade jag varit liten hade jag älskat det där stället och det var många som blev sugna på att börja på dagis igen! Värsta idyllen helt enkelt.
 Hela lördagseftermiddagen gick sedan åt att repa. Middag på kvällen, visade sig att jag fick riktigt trevlig bordsplacering=) Lekar och MASSOR med sång följde sedan och i säng kom man inte förrän riktigt sent.
Däremot var det inte så smart att skriva upp sig i diskgruppen, eftersom berget med disk aldrig verkade vilja ta slut. men det löste sig det med. Annars var helgen riktigt riktigt skoj.
Sen idag var det lite rep, det lät faktiskt ganska bra men alla såg mer eller mindre halvdöda ut...
Vi slapp ta bussen på hemvägen, vi fick istället åka en ljusblå minibuss med rosa elefanter. Värsta hippiebussen jag någonsin sett!!=)

luftmadrass

Idag hade vi lab igen. Blev jävligt irriterad på ingenting. Ibland är man då konstig. Men den gick ju bra i alla fall. Men varför har dom kommit på att man måste skriva en hel sidas teori? man kan faktiskt förklara en sak kortfattat men dom verkar vilja ha värsta uppsatsen till labrapport.

Fick även tillbaka mitt pm idag, det gick banne mej fort att rätta. Hon är ju lite lustig har jag upptäckt. Så nu ska jag bara rätta alla småfel och skicka genom urkund. Det är ju alltid lite nervöst, jag kan lätt ha kopierat saker utan att ha tänkt på det :S

Helgen lär bli intensiv i alla fall. Ska ju långt ut i skogen på fest, till en bygdegård närmare bestämt. Så det gäller att packa sovsäck, tofflor och det viktigaste av allt: luftmadrassen. Men det blir nog riktigt skoj tror jag. Det är ju ett helt gäng knäppisar som ska dit så det kan nog hända en hel del intressanta ting. Närmare 40 pers tror jag minsann att vi blir så det här kan nog bli hur bra som helst.
Sjunga ska vi göra hela dagen först, för lite seriös måste man ju ändå vara när man ska sådär långt ut i skogen.
Näe nu ska jag testpumpa min luftmadrass!

nextdoor neighbours

Idag var jag och R verkligen på skolan hela dagen. Helt lediga men ändå på skolan. Fast det har inte varit en tung dag ändå. Finns ju rätt intressanta människor på skolan har vi ju ändå upptäckt, om man letar lite då förståss. Sen är det ju inte helt fel om man får se dom minst 10 ggr samma dag heller=)
Efter våra låånga dag blev det pharmenfika och såklart  en promenad efteråt. För lite ångest får man ändå när man har smällt i sig allt gott som finns där. Men vart var det utlovade bärtemat?

Så när jag kom hem fipplade jag lite med mitt pm ett tag. Verkar aldrig som att fanskapet vill bli klart. Rätt var det var under skrivandet ringer det på dörren. Eftersom jag inte väntade besök blev jag ju såklart lite nervös att det skulle vara radiotjänst som ringde på dörren. Efter en stunds gluttande i titthålet bestämmer jag mej för att det inte kan vara radiotjänst för det är ju två stycken som står därute...
Så jag öppnar alltså dörren och där står mina utbytesstudent grannar och dom frågar mej om jag vill komma in och dricka lite vin med dom en stund.. jag mumlar något om skolarbete men tackar ändå artigt för förslaget. Haha dom var ju lite söta ändå, på sitt sätt.

Datavirus

Nu är snart hela min ensamma helg över.. hela 900 ord lyckades jag plita ner på mitt PM. Men det finns nog mkt kvar att göra på den fronten tyvärr. Annars har det varit väldigt lugnt.
Fast idag fick jag ett konstigt virus på min dator, inte alls roligt var det. Jag fick en länk skickad på msn som jag, nyfiken som jag är absolut skulle öppna. En stund senare ringer min lillebror och säger att jag absolut inte får öppna den där länken. Men då var det ju lite försent... Plötsligt börjar msn på egen hand skicka vidare länken till alla som var online på min lista. Jag loggade illa kvickt ut och startade om datorn. Sen var det bara att börja kontakta varenda kotte på listan och berätta för dom att dom inte får öppna länken. Vissa hade redan hunnit medan andra inte hade fått den, tack och lov.
För en stund kände jag mej som en som spridit ngn sjukdom och måste höra av mej till alla jag kunde ha smittat.  Jag upptäckte även att det är många på listan man överhuvudtaget aldrig pratar med. Varför skulle just dom vara online idag?
Min dator verkar funkar som den ska medan den som skickade länken inte hade samma tur....ensam hela helgen

Denna helg är en perfekt sån där "åka bort och göra nått kul eller åka hem till familjen helg". Vi har inte lektion förrän på torsdag (!). Därför är det nästan ingen kvar i stan som jag känner denna helg, hel mysko. Jag kunde ju också ha åkt ngnstans eller åkt hem...men nu är det så att jag är lite trög i starten om man säger så. Ligger ungefär 70 mil efter i mitt PM skrivande jämfört med mina kursare. Så jag ska sitta inlåst hela helgen och skriva PM. Vilket underbart roligt liv jag kommer att ha. Tur att några kommer tillbaka på måndag i alla fall! Annars kanske jag att jag dör av tristess...

Så mitt PM maraton börjar........NU!

metadon och försöksperson

Igår var jag, anne och rebecka på metadonprogrammets 40 års jubileum på sjukhuset. Det var en hel rad viktiga och högt uppsatta människor där som drottningen(!), landshövdingen, rektorn, en massa framstående forskare från hela världen inom ämnet, en rad läkare och diverse andra och en liten skara studenter däribland vi. Men vad sjutton det var ju gratis för oss fattiga studenter och det var ju riktigt intressant. Dessutom fick man ju en massa fika:)
Många är konstigt nog emot denna behandling eftersom det egentligen handlar om en ny drog som man blir beroende av istället för heroin. Jag fattar inte varför folk är så negativa, måste ju handla om att dom inte vet alla fakta. För man kan ju faktiskt fungera som en helt vanlig människa med denna behandling. Det kan man ju inte med heroin i blodet som vår föreläsare i farmakologi försökte förklara idag på nyhetsmorgon.

Idag hade vi ögonlaboration på skolan. Vi skulle alltså fungera som försöksdjur och droppa läskiga substanser i ögat. Man fick bara slippa detta om man hade linser. Eftesom jag då inte har det fick jag bara snällt sätta mej på stolen och låta labhandledaren droppa mej i ögat.
Resultatet blev att jag inte såg någonting alls i princip på långt håll medan att mitt närseende däremot blev strålande, pupillen var liten som en knappnål medan rebeckas var lika stor som ögat nästan. Läskigt var det i alla fall och det släppte inte på ett bra tag. Man skulle även ta det lugnt med bilkörandet och cyklandet resten av dagen eftersom man kunde uppfatta saker annorlunda. Ibland är det inte så kul att vara försöksperson....

Witchcraft

Idag efter två dagars hårt festande fick jag och anne för oss att vi skulle dra på hälsomässa. Fylld av förväntningar cyklade vi iväg. Jag hade en vision om att det skulle vara massa folk som informerade om hur man skulle leva sunt dvs. äta gott och träna.
När vi så kliver in i lokalen möts vi av en mystisk stämning. Lokalen är helt svartbeklädd och därinne finns nästan bara kvinnor som passerat 60 års strecket. Dom sitter vid ett varsitt bord och blänger på oss utbölingar som förirrat oss dit. Där finns det astrologi, olika typer av massager, flera olika exempel på nya Saidor och en massa underliga krämer och tabletter.  Efter en ytterst snabb rundtur bestämmer vi oss för att lämna stället och drar hem och ser på film och käkar pizza istället. mkt trevligare.

plånbok

Idag var det föreläsning på pharmen igen. Var ju faktiskt där igår också. Men idag handlade det om apotekarnas framtidsutsikter med inriktning mot klinisk farmaci. Vår föreläsare var bra men han var riktigt bitter mot läkarna som vägrar ta emot farmacevter med öppna armar inom vården. Annars pratade han mest om hur bra apotekare var och jag har nog kommit fram till att vi är ganska bra=)
Blev lite debatt där mot slutet som verkligen drog ut på tiden och vi var ganska hungriga innan vi fick våra hamburgare som vi hade blivit mutade med för att dra oss dit.
När vi så sitter där i frid och fröjd och äter ringer min mobil.Det är en snubbe som påstår att jag har tappat min plånbok. Jag är dum nog att först neka till detta men eftersom han säger att han tittar på mitt körkort blir jag ju tvungen att tro på honom. Det visar sig att jag på ngt konstigt sätt har tappat den på just pharmen ett par timmar tidigare, precis när vi kom dit.  Så nu måste jag ta och cykla till flogsta imorgon bitti pga av min klumpighet. Men tro det eller ej så är det faktiskt första gången som jag tappar min plånbok....
Jag ska till och med vara duktig och ge honom hittelön, sen är ju frågan om han uppskattar den=)sandpapper

Det är en dag som denna när man vaknar upp och tror att skallen ska sprängas och tungan är som ett sandpapper som man undrar om det verkligen var värt det. Hela 20 sekunders eskobar lyckades jag få med mej. Pirogen och korven räddade mej nog från en ännu mer sprängande huvudvärk,tack och lov.
Det hjälpte ju inte att det spöregnade när man skulle hem. Men annars var det väl en ganska trevlig kväll.

Efter att ha legat hela dagen i sängen (vilket slöseri) har jag nu äntligen vaknat upp och börja göra lite saker. Lite stipendiesökande och matlagning ska jag väl ändå palla med idag.  Plugget vette sjutton om det blir nått av....