DB

Det märks att det börjar närma sig tenta för då brukar inläggen här tyvärr bli få. Har tenta den 2 maj vilket är ytterst opassande med tanke på att sista april är årets händelse i denna stad. Eftersom vi ändå har pluggat ett tag till denna tenta nu är det tänkt att vi åtminstone ska ta oss ut en kväll.
Kanske var det tänkt att vi skulle kunna saker och ting lite bättre än vad vi kan i dagsläget. Jag hade inte fattat hur omfattande denna tenta verkligen är. Det är ju trots allt ca 115 reaktioner vi skulle lära oss utantill.
Men det var som en kursare till mej sa idag " tänk om man sitter inne under hela valborg och sedan kuggar tentan, då är det bättre man har roligt under valborg för då har man ju i alla fall lyckats med en sak". Mycket bra sagt enligt mej och därför kör jag hårt på det.

Idag var vi och kollade in det nya gallerian i Uppsala, "DB". Det poppar upp butiker hela tiden just nu. Denna galleria var dock en sån där av typen "se men inte köpa". Lite i det dyraste laget för en student. Synd bara att dyra kläder oftast är väldigt fina.

Nej nu har jag tagit en alldeles för lång pluggpaus och det är dags att återvända. Ska jobba på att skriva lite mer här trots att det är tentaperiod!

Spöke?

Är så less på mej själv. Det är andra gången denna vecka som jag tappar bort ett kvitto som jag behöver. Det första hittade jag efter mkt om och men. Men denna gång verkar det vara kört eftersom jag i princip har vänt uppochner på mitt rum. Fattar inte hur jag kan vara så slarvig. Det verkar som att jag aldrig kan bättra mej.
Anne är övertygad om att det är mitt s.k. spöke som bor här (enligt henne då) som bär hela ansvaret för att kvittot är borta.
Det hon grundar sina misstankar på är att min mikro ibland knäpper på sig själv och att lyset i badrummet tänds och släcks när duschen är på. Även när min spegel helt plötsligt gick i golvet utan anledning häromveckan tror hon beror på mitt spöke. Allt det där tror jag är tillfälligheter men kvittot däremot beror helt och hållet på slarvhanna. Suck.
image15

Födelsedagen

Igår fyllde man då 23 år gammal tant=) Det firades med att jobba med seminarieuppgifterna. Men det blev som tur var även lunch på saluhallen och därefter upphandling av mitt presentkort. Så nu har man helt nya gympadojjor! härligt! Får se hur lång tid det tar innan jag fattar att jag är 23 och inte 22 längre. Jag brukar ha problem med det, samma sak som för nytt år. Det brukar ta till mars innan jag fattar att det är ett nytt år.
Tack så mkt för alla gratulationer!

Idag gjorde jag en mindre trevlig upptäckt. Jag hade ju tänkt åka till Australien nästa höst för utbytesstudier. Det jag och Rebecka inte tänkt på var att Australien faktiskt ligger på andra sidan jordklotet (som killen på internationella kansliet så snällt berättade för oss) och då har man ju sommarlov under vårt jullov. Detta betyder ju att deras terminstart blir i februari. Om vi nu vill och tänker åka måste vi alltså göra det i februari 2008 och inte i september. Alltså måste vi verkligen sätta fart med ansökningarna på en gång. Konkurrensen är däremot stenhård om platserna till Australien så inget är ju klart än så länge. Men det känns ju en aning dumt att man inte har tänkt på detta tidigare. Känner att det är typiskt mej men det var ju tur att vi överhuvudtaget upptäckte det!
Men allt blir så mkt mer stressigt nu när man ska fixa ansökningarna parallellt med studierna. Jag hade ju tänkt att jag skulle ha ett år på mej och inte 5 månader. Men men det är väl bara att sätta fart på en gång!
Stackars stackars Anne däremot som vi överger här hemma=(

fredagen den 13 och helgen

I fredags blev vi äntligen klara med labarna genom att genomlida den fyra timmar långa redovisningen. Att detta sedan var överstökat firades med en tur på stan. Vädret var ju alldeles underbart. En del shopping hanns med och äntligen, äntligen hittade jag ett par vita jeans som jag har letat efter så länge så det var trevligt. Senare på eftermiddagen var det premiär för joggingrundan vid gravhögarna. Helt underbart väder men det var så varmt att det slutade med att vi nästan var lila i ansiktena när vi var framme. Området vid gravhögarna är iaf väldigt trevligt att jogga vid! Känns som att man har tagit en tur till landet! Känner sig lite hemma med andra ord=)

I lördags blev det ännu en tur till stan, det var ju helt underbart väder och då kan man ju inte missa att ta en fika på GH ute i solen. Sedan blev det lite mer gå i affärer och efter det en lugn filmkväll hemma. Dags att börja plöja igenom alla filmer som jag fick med mej från lillebror om man ska ha klarat att kolla klart på dom innan sommaren.

Idag var det ännu finare  väder och efter lite pluggande har resten av dagen spenderats i solen. Helt sjukt att det kan vara sånt här väder i april!


Påskhelgen

Nu är det snart dags att bege sig söderut igen. Det är bara pappa och jag kvar här nu och jag borde väl kanske ta och läsa igenom laben lite inför imorgon. För då är det dags att träffa goppal igen.
Påskhelgen har varit relativt lugn. Mina bröder var på fest i fredags till holmsveden av alla ställen, träffade lite gamla kompisar. Eftersom det inte fanns så många gamla kompisar till mej där stannade jag hemma och laddade inför lördagen istället.
Har hunnit med några turer in till stan och jag blev såklart tvungen att ta mej en tur in på apoteket där jag ska jobba i sommar. Läget såg ut att vara under kontroll men vi får väl se hur det blir när jag ska börja där.

Lördagskvällen tillbringades på statt i söderhamn. Riktigt kul som vanligt att träffa gamla kompisar som man ser alldeles för sällan nuförtiden. Självklart såg jag en hel del stjärnskott också men trots att det kryllade av dem var det riktigt roligt ändå.

Söndagen tillbringades hemma i Tönnånger med nästan hela släkten. Dock ej samtidigt. Åt en massa mat och godis så att det räcker för ett bra tag framöver. Det var i alla fall riktigt trevligt att se alla igen eftersom det var en bra stund sen sist. Nu har även mamma berättade för allihopa att denna blogg existerar så vi får väl se hur länge dom orkar följa med här=)

Mammas jobbarkompisar har tjatat om en bild på oss tre syskon länge nu så efter en hel del försök är de bästa korten nedan. Det var inte det lättaste jobbet för fotografen!

image13    

image14

Home

Då var man hemma i Tönnånger igen då.
Efter hela denna labvecka så är jag faktiskt helt färdig. Labarna har varit 6 timmar långa med typ ingen rast. Hade man tur kunde man springa ut och kasta i sig ngt på 10min  men det betydde ju oftast att man kom efter alla andra. Men nu är det bara en lab kvar i alla fall och den är efter påsk.
Så idag var det lab från ottan och sen bar det iväg hem för en sista koll på packningen. Jag har alltid en tendens att packa för mkt, jag förstår inte hur jag bär mej åt för det slutar alltid med att jag bara använder hälften. Det är som att man tar med sig bara för att kunna ha ngt att välja mellan när man ska sätta på sig kläder. Dessutom kom min lillebror på den smarta idén att jag skulle ta med mej springskorna hem. Efter en hel del pressande fick jag tillslut ner dom i ryggsäcken. Jag tänkte att det kunde kanske vara bra att ta sig en joggingrunda efter all mat jag kommer att klämma i mej under denna helg.
Men nu ska jag återvända till tvsoffan och umgås lite med familjen.
Glad Påsk!