White night

 
I lördags var det dags för White Night, som är en typ av kulturell tillställning nere i city. Första gången dom har detta i Melbourne och det var verkligen packat med folk. Gick knappt att röra sig på gatorna. Men dom hade gjort det fint med laserljus på byggnaderna. Fanns en massa saker att göra, som tyvärr nästan inte gick eftersom det var så mycket folk. En fin tanke, men himla svårt att utföra när så många dök upp. Lyckades inte göra mycket alls faktiskt, så nästa år får man nog åka dit kl 3 på morgonen för att undvika den största folkmassan!
 
Annars var jag på spinning idag i en fruktkansvärt varm och fullsatt lokal. Bredvid mig på en cykel var en professor vid mitt institute. Han gick minsann på spinning fastän hade blev tvungen att använda sina finskor eftersom sportskorna hade blivit lämnade hemma. Då vill man verkligen gå på spinning. 
 
 

Ceres & Assy beach

 
Helgen var fin med besök på en helt fantastisk strand. Vi var i princip ensamma. Vi blev även bjudna på lunch av Szerenkes trevliga familj eftersom dom i princip hade sitt hus på stranden. 
Söndagen var jag på Ceres och ordnade med cykeln för en ynka dollar. Så nu har den korg, hållare för vattenflaskan, plutt på hjulen och stänkskydd. Inte illa alltså. Hade nog kunnat välja en bättre dag för det var verkligen hur hett som helst och vi svettades som grisar, men annars så var det bra. 
Klassisk konsert med framträdande av en sopran hann jag med igår även, det var fint som snus. Gillade särskilt när dom spelade Beethovens tredje sonat Eroica. 
 
 
 
Vi var i princip helt ensamma
 
 
Szerenkes strand!
 
 
Vägen ut till den fantastiska stranden
 
 
Sen hade dom världens sötaste marsvin
 
 
 

Alla hjärtans dag

 
Igår var det alltså alla hjärtans dag. Dessa rosor nedan väntade på mig när jag kom hem efter en lång dag från bästa Daniel. I brist på vas här hemma (vi får tydligen sällan blommor) står dom nu så fint i kaffepressen. Funkar bra det med!:) 
Efter detta bar det av på middag med vänner på Moroccan Soup Bar. Där smugglade vi iväg maten i matlådor, eftersom man tydligen inte får göra det längre. Dumt. Men det funkade ju ändå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach och AGM

Var äntligen till beachen i helgen. Fasen på tiden även om det inte kändes tillräckligt alls. Men det var fint att spendera lite tid i solen såklart. Jag sträckläste Sandmannen, den senaste boken från Lars Kepler. Garanterat den bästa hittills och nu har jag läst ut den. 
 
I morgon är det dags att avsluta året som kassör i studentföreningen. Det är med blandande känslor som detta sker för det har både varit fantastiskt och oerhört krävande på många olika nivåer under detta år. Men det känns i alla fall som att det är dags att släppa det nu så det känns bra. Så nu är det bara bakningen inför AGM:t imorrn som är kvar. Härligt!
 
 
 
Torquay 

ANS

Ja hörni. Det går lite trögt här. Har varit så ofantligt mycket den senaste tiden. Har precis avverkat en Neuroscience konferens i Melbourne (ANS). Minglat, postrat, lyssnat på otaliga presentationer samtidigt som jag har skött jobbet på morgnarna. Gissa om jag var trött när det var dags för sista dagen igår. Höll på att somna ståendes. Men nu är jag nog back on track tror jag bestämt för sömn kan ju reparera det mesta har jag märkt. Däremot ser mitt rum ut som ett bombnedslag, påminner mig lite om hur det brukade se ut efter en tentaperiod på den gamla goda studentiden. Så går det när man knappt är hemma mer än för att sova om dagarna. I helgen hade jag tänkt att återhämta mig, men jag vet inte riktigt om det kommer att bli fallet eftersom två födelsedagar ska firas. 
 
 
 
 
Här är jag och min poster