Äntligen träning


Hostan har nästan släppt vilket betyder att det blir ett besök på gymmet idag för spinning. Jag antar att jag närmast kommer att avlida då jag misstänker att min kondition långt ifrån är vad den en gång varit. Jag har ju faktiskt smygbesökt gymmet ändå för lite styrketräning men det är ändå härligast med konditionsträning.

Har precis filat klart på en powerpoint presentation till ett seminarium på måndag. Nu är det äntligen helg vilket ändå betyder en hel del plugg tyvärr. Men det ska nog gå det med.
Åstadkommit på sistone


Den senaste tiden har jag:

- Köpt en mössa på åhléns som egentligen kom från Kapp Ahl

- Tyckt att jag hade så mkt på kontot efter att jag betalat räkningarna då jag insåg att jag glömt betala hyran...

- Som tidigare nämnt bakat 5 rulltårtor då jag egentligen bara behövde 2

- Försökt lösa en massa patientfall som vår föreläsare tydligen tyckte var helt värdelösa, till saken hör även att han är läkare...(nej då jag har inga fördomar)

och nu ska jag bege mej hemåt efter mitt traditionsenliga besök i datasalen innan hemfärd.

Interaktioner


Lite svårt att uppdatera den här bloggen när skoldagarna är fulla av lektioner, seminarier och workshops. Vanligtvis är bloggandet något som jag sköter hemifrån. Min dator verkar nu ändå vara på gång och den kanske blir klar till slutet av denna vecka om jag har en hiskelig tur. Men det får vi väl se. Idag har vi haft interaktionsseminarier och övat på hur man ska bete sig om man jobbar på apotek med att lämna ut medicin. Vissa var riktigt duktiga på att spela jobbiga kunder vilket ju gjorde det hela både roligare och såklart svårare.

Men just nu skriker min mage efter något i matväg så jag ska ta och pallra mej iväg till Ica torgkassen. Sen blir det nog jag och FASS resten av kvällen skulle jag tro.
Examensfest


Helgen blev intensiv med middag på fredagen, examenspresentshopping, examensfest och utgång på lördagen. Söndagen blev i alla fall lugnare med vila och det bästa av allt: pizza! Har inte riktigt hämtat mej ännu men snart är det dags för PBL-möte här på skolan. Känner mej lagomt förberedd men det ska nog gå vägen.
Körfika


Nu har alla i vår gamla klass försvunnit och det känns tomt att dom är borta. Särskilt finnen då såklart. :(

Igår var jag en sväng till Jenny för att vi skulle baka till körfikat. Det blev två pajjade kakor innan vi förstod att det var något fel på ugnen. Den gräddade bara halva kakan. illa illa. Men kakorna i den andra ugnen överlevde iaf och är nog förhoppningsvis ätbara. Så jag fick åka hem och baka mer i min ugn senare. Men där lyckades jag med konststycket att läsa fel i receptet så man måste nog kalla det för fjärde gången gillt eller något. Fruktansvärt tröttsamt. Jag har aldrig misslyckats så totalt med bakningen någonsin. Nej, nu ska jag bege mej hemåt och städa upp i mitt rum eftersom både Johanna och Erika kommer i helgen. Skoj skoj ska det bli, precis som på den gamla goda tiden :)


Grattis mamma på födelsedagen!
Anne


Har blivit dåligt med uppdateringen. I helgen har finnen varit här, eller hon är faktiskt fortfarande här. Idag har vi lunchat ihop med klasskamraterna i vår gamla klass. Dom överger oss från och med imorgon då dom ska iväg på sina exjobb. Själv läser man farmakoterapi som verkar sådär lagomt rolig. Inte riktigt min grej skulle jag tippa på men det ska nog gå tillslut. Knappt hinner Anne dra tillbaka till Finland förrän Erika kommer och hälsar på till helgen. Ska bli skoj!
Däremot blir det nog lite tomt utan finnen då det känns lite som vanligt just nu när hon är här.

Ja just ja: nu har pakethållaren gått sönder.

Cykeltrubbel


I går när jag var på hemväg började mitt bakre cykeldäck vobbla något alldeles oerhört. Det första jag tänkte var punktering, men det hade jag ju haft dagarna innan så det vore ju konstigt om det var det. Jag hoppade naturligtvis av cykeln för en närmare inspektion. Det visade sig att hjulet hade delat sig i två. Alltså där nere vid ekrarna liksom. Det hade spruckit. Nu är ju inte min cykel någon ungdom och detta hade ändå legat i mina baktankar att det skulle kunna hända. Dom på cykelverkstaden hade förvarnat mej om detta (eftersom jag är stamkund där).  När jag så spatserade ner till stan och vidare till Cykel VIktor som det så fint heter började jag att kalkulera i min skalle hur mkt jag egentligen lagt ned på den sablarns cykeln. Det skulle visa sig att jag lyckats spendera ungefär vad en sprillans ny cykel kostar inklusive försäkring, om man då lägger till vad denna reparation kostat. Härligt. Men man ska då tänka på att jag ju själv knappast är någon mekaniker och inte direkt har kunnat utföra dessa reparationer själv, i sånna fall hade det nog blivit ganska reducerat pris. Men eftersom jag inte riktigt har tid att leta efter en ny cykel så fick jag göra denna svindyra reparation ändå. Men jag skulle ju tippa på att ingen annan har en sån originell cykel som jag, grön med röda handtag. Synd att jag inte kan lägga upp en bild på den. Kanske kommer senare. I alla fall har den blivit mycket bättre nu efter reparationen, det går faktiskt att bromsa nuförtiden och den rullar kanon. Men nu får jag nog ta det försiktigt med den i fortsättningen - för det är ju en dyr cykel jag cyklar omkring på.Sjukstuga


Jag känner mej som en inkräktare här på skolan. Får smyga runt och hoppas på att folk öppnar dörrar åt mej. Mitt passerkort fungerar alltså fortfarande inte. Just nu håller jag i alla fall på att filar på min reseberättelse som man i princip måste skriva. Annars får man inte sina betyg från internationella kansilet. I nuläget har jag lyckats knåpa ihop tre sidor, det får nog lov att duga skulle jag tro. Men det är filandet på texten som tar längst tid tyvärr. Så det är vad som är kvar.

Igår var jag på djäknegatan, mitt i sjukstugan. Jag levererade alvedon och tog tempen. Det såg väl sådär ut men jag hoppas på att det ser bättre ut idag. Hoppas hoppas.

Nu är det i alla fall snart dags att åka härifrån, BMC är ju inte känt för att vara det mest spännande stället på helgerna.

Uppsala


Nu är man alltså tillbaka till Uppsala. Har sprungit på stan, besökt BMC igen, fått någorlunda ordning på kaoset som var i mitt rum och hunnit träffa alldeles för lite folk. Men idag när vi var på BMC träffade vi flera stycken från klassen. Så vi fick ge en liten redogörelse för året. På BMC var allt sig lik. Det värsta måste ändå vara höjningen på kaffet, nu kostar det ruttna kaffet 11 spänn. Skandal. Jag hade tänkt surfa lite när jag ändå besökte skolan men det visade sig lättare sagt än gjort. Varken passerkortet eller användarnamnet fungerade. Fick springa ett antal gånger till receptionen och sedan till datoravdelningen. Det är uppenbarligen så att man tydligen inte räknas som student i Uppsala längre när man har varit på utbyte. Även om jag hela tiden har varit ansluten till Universitetet. Så därför är man utestängd från allt som heter datorer. Det hela slutade i alla fall att jag fick fjäska som sjutton för datoravdelningen som tillslut gav med sig och gav mej tillgång till mitt konto. Eftersom de inte direkt är kända för att vara muntrast på skolan måste man nästan se det som en sensation att jag lyckades. Men nu sitter jag ju här tack och lov.
Jullovet som varit


Här kommer lite blandade bilder från jullovet som varit där hemma.

Tre rådjur som har hälsat på ofta för att äta upp rester från fågelmatenGranjakten över för denna gång


Syskonen Kastman


Erika på nyår


Vinterlandskap


Jullovet är snart över...


I morgon beger jag mej till Uppsala igen. Det är dags att få ordning på rummet jag ska bo i och datorn ska väl antagligen bli fixad. Så det kommer inte att bli så mkt bloggande framöver då jag kommer att vara datorlös. Ska väl iofs ta en sväng eller flera till BMC så några rader blir det väl emellanåt ändå. Försöker just nu få ordning på allt som jag glömde sen sist när jag var ner i måndags. Kommer säkerligen att fylla en hel bil även denna gång.

Häromdagen såg vi förresten Australia. Fick mej att längta tillbaka.
Från köksfönstret
Nyårsfirande


Nyårsfirandet blev lugnt och skönt. Jag satt däremot och snörvlade som en galning hela kvällen eftersom jag tydligen reagerade på hunden som befann sig i huset. Jag har ju som bekant blivit allergisk på gamla dar. Det släppte inte riktigt förrän en bra bit efter att jag anlänt hem till Tönnånger igen. Verkar som att det enbart är hundar som jag inte tål. I alla fall så var middagen väldigt god, efterätten däremot lyckades vi inte lika bra med men jag hade nog lite väl bråttom när jag gjorde den :)

Nu bär det strax av till Järvsö där vi ska åka slalom med Felix. Han är en riktig hejjare på skidor nuförtiden.

Här är orsaken till allt nysande