Yokiko

Det har varit en lång helg. Partaj både fredag och lördag. På lördagen åkte vi till Yokiko och käkade sushi. Längesedan sist och det var helt gudomligt gott! Meningen var att det skulle bli hemmakväll men partynerven tog över så det blev en spontan utgång. Riktigt skoj var det, bra musik och en hel del lustiga människor fanns på plats. Idag kämpade vi oss upp och tog en tur till ikea...det blev som vanligt alldeles för dyrt och hälften av det jag egentligen ville ha blev inte ens köpt. Jag undrar om man någonsin blir nöjd.
Imorgon är en lång dag i skolan och sen måste jag dra iväg till willys eftersom kylskåp,frys och skafferi i princip gapar tomma.


Hans Fahlén

Tentan ligger nu tack och lov bakom mej. Det ska bli spännande och se vad resultatet blev. Det var i alla fall tentafest igår. Redan vid 21 var det jättekö utanför snerkes och efter en timmes väntan i iskallt väder  insåg vi att tårna nog skulle ramla av innan vi kom in. Därför drog vi till göteborgs och startade ett dansgolv där mitt i puben. Funkade det med och det var över förväntan i alla fall med tanke på utgångsläget. Det blev t.om. så festligt att ett par personer inte kunde komma till skolan idag och då har man haft en riktig tentafest enligt mej=)
Idag började vår kurs i farmakognosi där vi ska typ kolla på växter och flumma i fyra hela veckor. Idag hade jag t.ex. min första historialektion på väldigt länge. Han stod och pratade om en massa gamla gubbar som Darwin och Linné hela dagen. Han såg dessutom ut som en riktig biolog och lät precis som Hans Fahlén. Inte illa.



PLUGG..

så less så less på det här nu. Vill bara att det ska vara över....

Besök

Idag fick jag besök från delar av familjen och nu har jag en ny frys tack och lov. Fick även hjälp med lite ommöblering=) På onoff upptäckte vi att det var anjas tur att köra och fick alltså se guldåket, härligt!
Annars var det seminarieuppgifterna som hägrade idag, jag tyckte dom flesta var ganska oklara men jag börjar vänja mej vid att det är så. Hela denna kursen är ganska oklar tycker jag...
Lugnt var det i helgen oxå, bara film och god mat. Kan ju vara skönt som omväxling=)
Efter att ha tipsat om den nya msn funkar den numera inte för A, så det kanske inte är ngn bra idé att installera:S Ett nytt tips från min sida alltså....

Holiday

Idag var det nästa grej som skulle inträffa då såklart. R:s cykel började krångla redan på morgonen och när vi skulle cykla hem var såklart däcket platt. Jag hade tidigare under dagen lovordat min cykel eftersom det skött sig ovanligt bra på senaste tiden. Det skulle jag verkligen inte ha gjort. För rätt som det är flyger pedalen av mitt i sjukhusbacken. Så det var bara att slänga den i cykelkorgen och börja färden med en trampa mot cykelviktor. Så R och jag lämnade in våra cyklar och fick ta en promenad hem. Känns som att det blev ännu en ovälkommen utgift=(  Fan jag och cyklar alltså.
Vi muntrade upp oss lite genom att gå och se the holiday senare på kvällen. Kanske lite sent att gå och se en julfilm såhär i februari men den var faktiskt riktigt bra och så fick man ju dreggla lite över jude law=) Däremot hade vi damer på båda sidor om oss som verkligen var de mest högskrattande jag har träffat på på länge.


Holiday

Förbannade frys

Dagen började med att jag hörde något märkligt ifrån köket. Jag upptäckte att det var min frys som brummade ngt alldeles förskräckligt. Jag öppnade den och insåg att all min mat som jag inhandlat under min storhandling förra helgen höll på att tina bort! Termostaten var glödhet så det var bara att stänga av den förbannade skiten. Därefter blev det till att slänga ihop allt i påsar och cykla fort som sjutton till R och lämpa allt i hennes frys. Frysen är antagligen (enligt några mer insatta människor) helt kaputt. Det här var ju inte ngn direkt välkommen överaskning eftersom frys inte ingår i kontraktet och jag måste därför köpa en ny. Min roomie lär ju knappast hjälpa mej detta så nu är det bara att tänka ut det billigast sättet att skaffa en ny på. Suck, precis vad jag inte behövde just nu.
Efter det var det bara att skynda sig vidare till skolan där det var dags för det "efterlängtade" tentaplugget. Efter halva dagen får jag däremot reda på att det numera är bestämt att vi ska få en fyragradig betygsskala till hösten.  Detta suger ju eftersom vi än så länge bara haft Godkänt eller Underkänt. Visserligen sa vår studievägledare att vi antagligen kan välja om vi vill ha den gamla studieordningen eftersom vi har kommit så långt i utbildningen med det förra betygssystemet. Hoppas verkligen att det hon säger stämmer.
Det enda positiva med denna dag är att jag klarade den senaste tentan. Det var banne mej det enda oxå.
Nu ska jag leta efter billiga frysar på nätet....

finväder

Då var helgen snart över igen. Fattar inte hur det kan gå så fort!! BJ i fredags (som vanligt), känns som att jag har hängt där alldeles för mkt på senaste tiden. Fast först var vi på födelsedagsfest och gjorde musikquiz. Jag suger på det men det var ju tur att resten av min grupp var riktigt duktiga på det. Tyvärr räckte det inte till seger... Men det var skoj ändå=)
Igår var det strålande sol så det blev lördagsfika på GH och en tur på stan. Riktigt underbart väder. Lika bra att njuta av det innan det är dags att låsa in sig på skolan igen för tentaplugget. Hört att den här tentan ska vara den svåraste under hela terminen (om man inte har svårt för matte då antar jag). Så jag är inte direkt peppad att plugga inför den här. Ämnet är inte direkt intressant heller, attans.
Ska i alla fall städa upp lite här och tvätta så att man är så förberedd som möjligt inför plugget, för vardagliga sysslor brukar hamna i skymundan varje gång det är tentaperiod av ngn konstig anledning.
Lyckades även släpa mej till gymmet idag, mkt tack vare R för själv hade jag aldrig orkat gått själv. Det var en sån söt dam där i 80 års åldern som styrketränade. Hon smög runt med sin lapp i handen och hade inte riktigt koll på läget men det gjorde bara att hon var ännu sötare.
Näe nu tillbaka till fixandet här.

Bandyfinal

Idag har vi äntligen labat färdigt. Det löste sig den sista timmen så vi fick ett resultat tillslut även om det har sett becksvart på resultatfronten hela veckan. Men skam den som ger sig! Fast nu ska jag väl kanske inte ta ut något i förskott eftersom vi ska skriva rapporten imorrn:S
Idag var jag även på körövning på uplands av alla ställen. Hade aldrig varit på uplands så jag hade lite problem att hitta ingången. Väl där fick vi reda på att vi ska sjunga på bandyfinalen (!). Visserligen inkluderar det alla nationskörer men grejen är ju den att vi får gratis biljett plus reserverade platser=) inte helt fel kan man ju säga. Men det var nog bara vi hälsingar som tyckte det var stort med bandyfinalen! En representant från varje kör skulle i alla fall få träffa en galen bandygubbe nästa vecka och självklart slutade det med att det blev jag.Men det ska väl lösa sig det med för nästa vecka är jag ju ledig. Eller det var nog fel ord för vi har ett ton att göra iskolan men vi har inget schemalagt i alla fall. Så det finns många tider att boka in mötet med bandygubben......