Lucia?

 
Science is a bitch är det jag har att säga om jobbet för tillfället. Denna vecka kommer mina två supervisors hem från sina europaresor. Jag har en känsla av att  det kommer att röras om ordentligt i grytan. Dessutom väntar dom på att min lit review ska bli färdig någon gång....
 
Idag när jag gick hem sjöng jag luciasånger för mig själv. Det var ju iofs ganska trevligt och det är en sån typisk stämning här just nu. Mörkt och kallt. Dom firar faktiskt jul här under vintern, mest med mat och sånt förstås eftersom det är så svårt att få någon form av julstämning alls här i december. Fast det har ju i alla fall vänt nu och det blir (kanske överpositiv tolkning) varmare ute för var dag som går!
 
Annars har jag tänkt en del på utöya på senaste tiden i samband med årsdagen. Det gör mig så fruktansvärt illa till mods när jag tänker på det och det känns som det var igår det hände. Helt sanslöst och tankarna går till de drabbade. 

Europa

Idag fyller finaste pappa år! Han firar med att göra mitt jobb där hemma, nämligen att kanthugga. Haha. Ett som är säkert är att han är supernöjd över att äntligen ha blivit pensionär!
 
Annars känns aningens kaotiskt på den här sidan av jorden just nu. Det är lit review, talks och experiment som ska hinnas med innan det bär av mot Europa. Även om det är lite mer än 2 månader känns det jag har kvar att göra nästan helt ouppnåeligt. Jag vet i alla fall var jag ska spendera min helg...
 
Europaresan känns inte direkt som att det kommer att bli någon slappade direkt. Har snart bokat alla mina flygresor och boenden. Skall avverka både Tyskland och Italien innan det är dags för svealandet. Bröllopen känns lite som att dom avlöser varandra och någonstans däremellan ska jag klämma in att träffa alla. Jag längtar i alla fall som tusan och allra mest ser jag fram emot min vecka i Tönnånger. Vad går upp emot Tönnånger liksom? Inte mkt där ute i världen :)
Här nedan kommer bildbevisen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aubergine- och kikärtsgryta med kokosmjölk

Efter en hel dag med sprängande huvudvärk bar det av hemåt. Väl hemma slog jag till med en vegetarisk indisk gryta. Johanna och jag har nämligen utmanat varandra där vi måste laga en ny maträtt varje vecka eftersom vi är så sjukt less på alla dessa måltider man lagar om och om igen. Denna vecka är det vegetariskt tema och jag slog till redan på måndagskvällen. Så nu jädrar Johanna är det bara att leverera!;) 
Matlagning kan även rekommenderas för den med huvudvärk. 
 
 

Hejdå Sophie

Eftersom jag inte lyckas ta tag i att fota lite mer blir det helt enkelt att kolla vad som hänt på instagram den senaste tiden. 
 
 
 
Vi sa hejdå till Sophie igår som nu fullbordat sin bachelor!
Idag åt vi brunch på Mixed Business i Northcote. 
 
 
 
 
Träffade en superkelig katt på hemvägen från Uni idag. Han följde mej hela kvarteret och vill nog helst att jag skulle hänga med honom hela dagen. 
 
 

Melbournes Hjärncenter

Här jobbar jag om dagarna!! Tyvärr var det ju inte det bästa vädret under tiden jag tog bilderna. Men det är ju verklingen höst här just nu. Lite märkligt känns det för att det är bara som man går och väntar på att snön ska komma, men det är väl en himla tur att den inte kommer att dyka upp. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nej jag har tyvärr inte kommit underfund med hur man håller ordning ännu...
 
 
 
 

Canada day

Vi trotsade spöregnet och det ytterst råa Melbournevädret i söndags för att ta oss till East Brunswick där det vankades Kanadafest. Det bor Kanadensare i Jos rum medan hon är borta som såklart ville fira Canada day. Så vi begav oss dit och blev bjudna på en massa gott. 
 
 
 
 
Det fanns fantastiska cupcakes med Kanada-tema
 
 
 
Anita och Curtis
 
 
 
 
 
 
 
 
Massor med mat!
 
 
 
Hittade Loics hamburgare på fler än detta ställe
 
 
 
 
 
Emma och Leah
 
 
 
 
 
Stället fylldes efter ett tag
 
 
 
 
 
 
 

Pa jobb

Sitter har pa jobbet fortfarande. Vantar pa att cryostaten ska bli tillrackligt kall innan annu en timme (atminstone) vantar. Det finns trots allt nagra fordelar med att jobba sahar sent. 
En utav dom ar att man kan sjunga hur hogt man vill till musiken man spelar. Fastan det ar oppet kontorslandskap, for ingen normal manniska ar ju pa jobbet vid denna tid....
 
 
 

Hej allihopa

 
Det har kommit lite klagomål på att jag måste ordna med fler egopics. Därför blev det kära photo booth som fick göra jobbet denna gång. Och jag behöver verkligen klippa luggen.
Strax bär det av till Uni en sväng innan vi ska iväg och fira Kanadas nationaldag, fast dom kallar det Kanada day. Inte var dag man gör det. Kanske vi ska döpa om Sveriges nationaldag till "Sverige-dagen". Kameran ska släpas med denna gång och jag har tänkt ta lite bilder av där jag jobbar även. Fasen på tiden. Kan inte fatta att jag har bloggat två dagar i rad. Woho.