Hejdå-fest

Idag ska det bakas här hemma!
Jo och Sander (våra housemates) har hejdå-fest samt examensfest på lördag. Det kommer 70 människor och Jo har bestämt sig för att hon ska göra nästan all maten själv. Halelulja. 
Jag har ju känt Jo sen jag var här 2009, så det är minst sagt lite märkligt att hon ska dra till Kanada. 
I alla fall så ska jag baka chokladbollar med importerad kakao såklart (dom är väldigt fascinerade av dessa här nere) och nougatrutor ikväll. Jag har däremot upptäckt att det inte existerar nougat i detta land. Så ikväll ska jag laga egen nougat. Har redan gjort en batch och det var banne mig en intressant procedur, särskilt om man bara har en mixer när man behöver en matberedare. I dessa stunder längtar man till en svensk matbutik måste jag då verkligen säga. 
 
Annars förbereder jag min tripp till San Diego nästa vecka!
 
 

Halloween

 
I lördags var det dags för Halloween party. Vi har ju en hel del nordamerikaner i krokarna som såklart älskar denna högtid. Så det vara bara att klä ut sig och pallra sig dit. Vi hade lite förberedelser nedan som ni kan se på första bilden. Jag var den japanska tjejen i Kill Bill och Christina var Day of the dead. Folk hade varit riktigt kreativa, förutom dom som hade valt att köpa onesies:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Superman och skipping girl vinegar
 
 
Candy & Matthias
 
 
 
 
Under the sea tema
 
 
 

Errol street fest

 
Efter att jag avslutat morgonpasset på jobbet svängde jag på vägen hem förbi Errol street fest. Åt en Gözleme till lunch plus en kaffe innan det bar av hem igen. Det var 29 grader idag, så riktigt härligt! Men mitt i detta finväder började det hagla när vi satt på uteserveringen. "Melbourne Weather" är inte så konstigt nog ett väldigt välanvänt uttryck här och man blir sällan förvånad längre i hur vädret kan svänga från den ena minuten till den andra. 
Väl hemmajobbades det på min "2nd year progress review" som jag har på onsdag, samtidigt som vi försökte fixa en ny housemate till detta hus från och med november. Vi har radat upp en del intervjuer till veckan och hoppas kunna lösa det då! 
 
 
 
 

Jobb

 
Just nu är det helt absolut sanslöst med allt som ska hinnas med. Fick avboka planer ikväll för att istället spendera kvällen med att läsa papers. Härligt eller hur...
Jag får väl trösta mig med att jag kan ha dörren öppen eftersom det nästan är försommarväder här. Fantastiskt fint väder för tillfället. 
Det mest ironiska med det hela är att jag måste läsa på om stress. Känns som jag läser om mig själv. 
Tänkte väl mer göra er uppmärksamma på att det inte lär hända särskilt mkt här på ett tag. Jag har inte ens vågat skriva den där "to-do" listan med allt som ska göras före den 6 november innan jag åker till San Diego. 
Det var väl mest det jag ville säga. 
Over and out.

Fotbollsavslutning

 
Helgen har bestått av råttor och åter råttor och en hel del labbarbete även faktiskt. I fredags hann vi med att fira Matthias som fyllde 30. Vi överraskade honom ordentligt så det var skoj! Jag var så himla trött att jag drog hem tidigt. Jag resonerade som så att helgens jobb skulle ju inte direkt göra mig piggare. I gårkväll var det avslutning med fotbollen. Mycket fin kväll och det var himla kul att träffa alla igen. Helmärkligt när man setts 3 dagar i veckan sedan i mars och sedan tar det plötsligt slut. Jag har allvarlig beslutsångest om jag ska spela nästa år eller inte. Förhoppningsvis kommer vi få en ny få en ny tränare, den tränare som stod högt upp på önskelistan. Om det blir så, kommer det bli himla svårt att hålla sig borta tror då jag. Inget av helgens händelser lyckades jag dokumentera, inte ens med mobilkameran. Det får bli ordentlig skärpning på den fronten. Tur är väl att andra är bättre på detta. Såhär kommer återigen en lagbild!
 
 
 
Vissa var bättre än andra på att göra ett "funny face" :)
 
 

Jobb i oändlighet

 
Ja eftersom jag knappt sett solen i helgen har jag inte så mycket att rapportera. Har däremot spenderat hela helgen på jobbet. Ibland kan det vara himla skönt att vara relativt ensam på jobbet. Man blir liksom mer effektiv, men man blir istället mer deprimerad när man ser det fina vädret där ute. Men jag fick i alla fall en massa gjort, så det var ju bra. Inte alltför länge tills jag drar till San Diego och innan dess ska ha en hel del blivit klart. Tyvärr vaknade jag med en förkylning på lördagen som fortfarande sitter i. Trist med tanke på att jag lyckats ta mig ut på en hel del jogginrundor på slutet. Förhoppningsvis blir det omstart på det senare i veckan!!