HPLC

Jaha då hade den värsta labar av dom alla börjat. Hela grejen är så himla flummig och det hjälper ju inte att vi har fått den värsta handledaren som inte har en aning om vad hon snackar om. Hon är bland dom mest förvirrade människor jag har stött på.
Det började med att vi fick perfekta toppar i vårt kromatogram. Men det fick man tydligen inte ha första dagen därför fick vi ändra till något sämre som bara har rört till allting, samt att hon har sagt fel saker till oss och andra handledare har kommit och rättat när vi frågat dom. Jag undrar hur fasen hon kunde bli antagen som doktorand överhuvudtaget, mysko. Men nu är i alla fall hälften av dagarna avverkade och jag hoppas innerligt att det kommer att lösa sig under morgondagen för just nu är allt bara en salig röra.
Det hela går i alla fall ut på att vi ska bestämma koncentrationen av ett okänt prov med substansen ketoprofen. Då använder man sig av ett HPLC system som innehåller en kolonn (typ som ett rör) som man sedan skickar igenom sin vätska med okänd koncentration. Det kanske låter lätt enkelt men man måste tänka på hundra parametrar som pH, mobil fas förhållanden, koncentrationer känt prov och en hel massa andra saker. Här kommer en fin bild på hur hela maskinen ser ut. Sånt sysslar jag med på lab, ser kul ut eller hur=) Fast det här är såklart en mer avancerad maskin än vad vi använder, men i princip densamma i alla fall....


HPLC

Sport

Detta har varit en lång helg. Började i fredags då vi fick se snygg-erik och käka hur många snittar vi ville på BJ. Efter en liten missbedömning om hur lång kön skulle vara blev vi där ganska länge. Det var i alla fall skoj.
I lördags låg jag mest i sängen hela dagen, blir lätt så nuförtiden efter en utgång. Tog det lugnt med en hamburgare på orvars igår. Idag blev det en tur på stan samt att det har varit extremt mkt sport på tv idag, trevligt trevligt. Jag tror jag såg allt. Men såklart sände dom inte herrarnas slalom som nog hade varit roligast att se. Men men, kanske nästa gång. Får väl se det på sporten ikväll antar jag men först : playa del sol!!
För den som inte såg det förra veckan är det verkligen ngt att se!=) Det blir ersättningen för Hey Baberiba för min del tror jag, klockren serie! Tro nu inte att det enda jag gör är att se på tv=)
Ketoprofen

Borde kanske ta tag i den där laben som vi ska förbereda helt själva. Men jag är helt färdig efter att ha spenderat 10 timmar på BMC. Laben är det alltså meningen att vi ska förbereda helt själva, vi har bara fått reda på att vi ska använda ketoprofen. Härligt. Allt är så himla diffust och imorrn har vi vårt labhandledarmöte då man ska ha förstått allt och ha en massa intelligenta frågor. Dom uteblir nog helt tror jag.
Dessutom fick jag pengar idag, pengar som knappt finns kvar efter alla jäkla räkningar. Fattar inte varför dom ger en en massa pengar nu i januari för dom behövs i maj så man måste ju spara dom i alla fall och spara är verkligen inte min grej. Ngn borde ha hand om mina pengar och berätta för mej när jag ska få använda dom. För jag har ingen som helst talang inom det området.Hembesök

Idag var det dags för det efterlängtade hembesöket, K kom äntligen över på fika!=) Blev en massa skitsnack, sånt som sker för sällan. Det jag har kommit fram till är att jag är så extremt trött på folk som är otrogna. Man blir liksom aldrig av med dom. Dom finns överallt och det tar aldrig slut på skiten. Jag önskar att dom kunde få ta del av samma sak så att dom inser vad dom är för ena svin. Jag blir bara så trött.
Fikat var i alla fall riktigt trevligt men nu är det dags att inse att helgen snart är över, ska fixa matlåda och imorrn bär det iväg genom snön till det kära gamla BMC.
Kris i strumplådan

Tentan är över och en tvådagars på krogen har redan hunnits med. Sthlms och BJ blev det. En del intressanta grejor hanns med som vanligt. Kön till Sthlms var helt sannslös. Man glömmer fort bort hur det är i början av terminerna. Men eftersom jag brukar vara ute i god tid lyckades jag alltså med konststycket att ta mej in. Även om tårna nästan förfrös påvägen.
I går började vi med bioanalytisk kemi som inte lär bli rolig alls men den är ju tyvärr ett måste. Var folk som tog examen i går på skolan, jag insåg direkt att jag inte alls var avundsjuk utan jag ser verkligen fram emot att vara kvar här några år till. Kanske handlar om att jag inte vill växa upp eller nått men så är det iaf.
Efter två timmars sövande föreläsning drog jag, R och A på fågelsången för att fika lite. Årets första semla och den var helt underbart god. Jag ska definitivt sluta äta torra semlor på skolan.
Idag har det inte blivit mkt gjort, förutom att jag äntligen tog tag i mitt enorma tvättberg. Det var jag och en massa killar i tvättstugan, har kommit fram till att det i princip bara är pojkar som tvättar tidiga lördagseftermiddagar. Inte för att det bara var därför jag gick dit för det var verkligen kris i strumplådan om man säger så. Sån där kris när man upptäcker sina värsta strumpmardrömmar i botten av lådan som inte alltför ofta får se dagens ljus. Men tack och lov är det över nu.

Inte smidig

Idag har varit en icke produktiv dag. Det började med att jag försov mej. Hade tänkt kliva upp och vara duktig, men icke. Vaknar med en sprängande huvudvärk, vilken start på en dag. Men så blir det alltid för mej när jag ska byta säng, oundvikligt. Jag måste vara känslig eller nått. Sen kom S och K på besök och då lyckades jag faktiskt med konststycket att sno ihop en kladdkaka. Inte var dag det händer inte. Lyckad blev den oxå faktiskt som pricket över i. Mitt under besöket ringer telefonen, det är G som undrar var hennes bankomatkort är. Självklart ligger det kvar i min plånbok, hur smidig får man vara egentligen? Tur att dom är vana med mej, dom var inte arga i alla fall tack och lov.
Men nu är jag här ensam kvar med disken och försöker komma på vad jag ska laga för middag. Tur att ibuprofenen har hjälpt min huvudvärk, annars hade det blivit jobbigt.
Imorgon är det BMC som gäller, måste ju komma bort om jag ska få nått gjort har jag ju upptäckt....tillbaka

När jag låste upp dörren och luften slog emot mej var det som att ha hamnat på antarktis. Jag visste ju att det var kallt i mitt rum men jag hade glömt att det var SÅHÄR kallt. Kylskåpet gapar tomt, ett berg med post på golvet och blomman min har nästan dött. Är det inte härligt att vara hemma så säg...

Men det finns väl inget annat att göra än att ta tag i det hela. Måste nog börja med blomman annars är den nog död imorgon. Dessutom blir man extra hungrig när man inte har något i kylskåpet så det är väl bara att pallra sig iväg och handla lite på en gång.
ciao.
Lathet

Då var nästan hela lovet över och det är dags att åka hem snart. Jag har som vanligt gjort alldeles för lite skolarbete. Men efter en nogrann utvärdering av mitt egna beteende har jag kommit fram till att jag är alldeles för lat helt enkelt. Jag har ju vetat i evigheter att jag skulle jobba under jullovet och ändå gör jag ingenting. Som nu t.ex. borde jag skriva arbetet om familjen Zäta men eftersom jag körde fast direkt sitter jag nu här och plitar ner några mkt intressanta rader.
Jag tror i alla fall bestämt att jag ska tillägga "förbättring av lathet" i mina nyårslöften. Högen av nyårslöften börjar tillta, för i min värld skaffar man sig nyårslöften i efterhand eftersom planeringen inte är vad den borde vara. Detta som märks både lite här och var.

Nytt år...

Nytt år igen. Ngt nyårslöfte glömde jag skaffa mej, men bättre ordning kanske kan vara nått att ha i åtanke när det gäller mej. Det var längesedan som jag har tappat så många saker  och hittat dom igen som jag har gjort under dessa dagar som jag har varit hemma. Ibland blir jag nästan rädd för mej själv. Men allt har ju ordnat upp sig ändå trots allt. Det har i alla fall varit värre än någonsin den senaste tiden tro det eller ej.

Fredagen spenderade jag med mina äldsta vänner på en av shamns strålande krogar. Det blev en väldigt innehållsrik kväll. I princip allt som kan hända under en utekväll, hände. Men så roligt har jag inte haft på länge i shamn, det är ju en sak som är säker.

Nyårsafton blev en stillsam tillställning och därför hade jag tänkt att jag skulle ta tag i skolarbetet det nya året till ära men än så länge har det inte inträffat nått. Jag har istället invigt det nya året med att se på Ugly Betty marathon. Det är ju inte varje dag man har kanal 5, bara att utnyttja.

Desutom har jag fått en ordentlig uppdatering på hälsingemål när jag har tillbringat julen här hemma. Meningar jag hade glömt bort existerade. Inte för att jag enligt ngn här hemma pratar hälsingemål, men man kan ju alltid lura andra som inte har en aning=)

Eftersom jobbet börjar imorrn igen borde jag kanske ta tag i det där riskvärderingsuppgiften ändå...jippie.