Cykel

Äntligen börjar jag få lite koll på den här datorn. Inte så lätt att byta från en PC till en MAC vill jag meddela, men ack så värt det när man börjar haja hur allt hänger ihop! Bilder har jag inte orkat föra över ännu men jag lovar att fixa detta så snart jag har flyttat. Idag är jag alltså hemma eftersom min professor är precis så förvirrad som man förväntar att en professor ska vara. Han får tydligen inte tag på folket som ska ta hand om mej. Inte ens så att jag kan få ett passerkort till stället jag spendera mestadelen av min tid framöver. Men han är ju så snäll ändå. Han ska fixa en cykel åt mej så jag slipper att gå till skolan och sen ska jag skriva ner alla saker jag behöver till mitt rum på en lista som jag ska maila honom. Det är för övrigt min uppgift för dagen. Detta ska han sedan försöka fixa åt mej, helt gratis. Så lite bra är han ju ändå, även om han misslyckas med det väsentliga:D

Bostad

Idag blev det klart med bostad. Jag och Emma (en annan tjej från min klass) ska bo på Nicholson St inte så långt ifrån universitetet, eller stan för den delen. Där ska vi alltså bo med två snubbar och en katt som heter Piper. Katten borde för övrigt hårdbanta eftersom det ser ut som att hon svalt en amerikansk fotboll som sedan fastnat på tvären som Emma så fint uttryckte det idag. Därför blir det daglig promenad till skolan som ju aldrig är fel. Nu är det dags för lite ytterligare artikelläsning. Hej svejs!

AFL



Idag har jag varit och tittat pa en bostad som verkligen var en nitlott. Kanske var det for att killen jag snackat med sa att jag skulle alska huset. Det gjorde jag da verkligen inte. Sa nu ar jag hemma igen och planerar att kanske ploja igenom en eller annan artikel som jag fatt av min professor. Sen blir det AFL (australian football league) match. Det ar Melbournelaget Carlton som ska spela emot ett Adelaidelag. Synd att vadret inte ar det basta bara. Men det kanske hinner bli battre tills dess. Annars borjar val jetlagen sa sakteligen slappa taget om en. Nae nu ar det dags att ta tag i sig sjalv har.

 





Professor


Idag traffade jag min professor for forsta gangen. Min enda kontakt sahar langt i melbourne. Han hade en mycket spannande kontor med hogar av papper i hela rummet. Han hade ett litet hal pa skrivbordet som inte var fyllt med papper och ett bord dar man kunde sitta - faktiskt. Klassisk musik spelades i bakgrunden och i hornet hade han en plastratta. Mkt intressant som sagt. Motet pa skolan varade i ungefar 3 timmar och da hann jag med att ga pa labmote dar jag i princip inte fattade nagot alls, halsat pa en massa manniskor, sprungit pa rundvisning, halsat pa annu mer folk, blivit presenterad for hela avdelningen och det viktigaste av allt - atit tarta. Sen har jag blivit informerad om mitt projekt som jag inte heller fattade sarskilt mycket av. Sen berattade han att forra studenten som han hade pa besok forra gangen hade sa mkt att gora att han blev tvungen att ibland spendera helgerna pa institutionen. Men han lovade att gora allt for att det inte skulle handa med mej. Efter att ha hort vad projektet gick ut pa sa kanner jag mej tvivelaktig. Dessutom ska jag spendera min tid pa tva lab samtidigt och utfora experiment pa rattor. Jag hoppas verkligen att jag hinner med fritidsaktiviteter overhuvudtaget...







Pitstop HongKong


Nu befinner vi oss i HongKong. Londonflighten delade vi med Agnes Carlsson, om hon nu räknas som kändis, men det antar jag väl. Annars är det väl bra, vi har numera genomlidit majoriteten av resan tack och lov. Fast jag har förgjordat ont i knäna, får alltid det när jag flyger. Personalen på flygplatsen springer runt med munskydd ut, det finns en viss skräck för svininfluensa här som man märkte av så fort man klev av planet. 

Nu har Rebecka precis återvänt från en liten joggingrunda, så nu är det min tur att bege mej ut litegrann. Vi har ju trots allt 9 timmar kvar att resa. 

Avfärd


Helgen har varit toppen nere i Linköping och nu är det snart dags att lämna landet. Jag sitter numera med min nya dator eftersom den gamla (tro det eller ej) har lyckats blivit reklamerad. Det tackar jag Elgiganten i Bollnäs för.  Eftersom det har varit så mkt den senaste tiden har jag knappt hunnit känna efter och har därför knappt någon resfeber. Kanske kommer på planet imorgon, vad vet jag. Det känns i alla fall skönt att det löste sig tillslut och då tänker jag först och främst på datorn såklart. Nu är det i alla fall strax dags för sängen och imorrn blir det en tidig avfärd till flygplatsen. Vi hörs down under nästa gång!




Påväg


Idag börjar resan söderut. Om några timmar bär det av mot Uppsala och sedan vidare till Linköping. Packningen ser faktiskt ut att vara under kontroll. Bara några sista grejor som måste ordnas med. Men nu har jag tagit en paus för att kunna skriva några sista rader härifrån Tönnånger innan det bär av lite senare. Hade tänkt slänga upp en bild med min kamerasladd har jag gömt någonstans i väskan och jag kommer inte ihåg exakt var den hamnade. Säkert som det mesta andra. Jag slängde nog ner allt en aning för fort, men det har iaf landat i resväskan, alltid något. Nu ska jag nog sätta lite fart innan jag fastnar helt och hållet vid datorn. Har åtminstone plöjt igenom det viktigaste här.


Vilken dag


Idag har jag åkt tåg till Stockholm, åkt buss till Gröna Lund, blivit illamående i karuseller, hjälpt en vilsen brasiliansk turist, suttit i bilkö alldeles för länge, inte hunnit med middag och nästan missat tåget hem. Nu är jag hemma och så förbaskat trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Imorrn är det full rulle igen och en hel del ska hinnas med. Packningen ska jag bli färdig med också, ja den som jag inte börjat på ännu.  Oj vad laddad jag är...


Busy


Det är lite mkt just nu. Imorrn bär det av till Stockholm för att spendera dagen där innan det blir hemfärd på kvällen igen. Sen är det inte många dagar förrän jag far söderut igen och senare iväg ännu längre bort. Jag har knappt tänkt på vad jag ska packa och det kommer att bli stressigt värre har jag upptäckt. attans.


Jobb


Jaha, då hade man köpt en mobil. Lite väl spontant enligt mej själv. Vet inte ens om den hinner komma i posten innan jag åker. Varför ska jag alltid vara så sent ute? Kanske var trösten för min dator som jag antagligen inte får. Slutar med att jag inte får mobilen heller. Det skulle då varit nått det :)

Ska i princip jobba nonstop till och med tisdag. Ok, jag kanske överdrev lite där. Men sen är det åtminstone över:) Woho!




Vattenflaska


Idag cyklade jag förbi en mycket trevlig tant. Tanten hade en hund som bara ville skälla. Särskilt på förbipasserande cyklister. Hon berättade att hon förgäves hade försökt uppfostra den lilla rackaren till att sluta skälla. Nu hade hon kommit på hur hon skulle gå tillväga. Varje gång hunden öppnade gapet så sprutade hon vatten på den med en vattenflaska som hon bar runt på. Blicken hon fick tillbaka av hunden var inte nådig. Men sluta skälla, det gjorde han.

Kvällen har spenderats på bion med två envisa donnor på 10 bast och en herre. Harry Potter blev det och den var faktiskt bättre än förväntat. Jag som hade hört att den skulle vara kass. Det var den då rakt inte.
 







Ingen dator


Jag orkar snart inte prata mer om min datorn. Slutet på historien ser i alla fall ut att bli ingen dator. Dom hinner inte skicka iväg den och reklamera den innan jag åker. Dom skulle iofs göra sitt bästa för att det skulle gå, men med tanke på allt strul med denna historia har jag tappat hoppet, helt och hållet ärligt talat. Jag har lovat mej själv att det blir en MAC nästa gång. No more PC om jag nu inte skulle få reklamera skiten, för då blir jag väl så illa tvungen.  Förra gången hade jag en ickefungerande dator i Australien, denna gång blir det ingen. Skillnaden är ju faktiskt inte enorm. Man får se det så helt enkelt. Synd bara att vistelsen denna gång går ut på att jag ska skriva en uppsats på x antal sidor. Suck.

Nu ska jag gå och sura en stund. Over and out.


Det tar aldrig slut


Jaha, datorhistorien fortsätter. Idag hämtade jag hem den från verkstaden. Den hade varit på utflykt ända till Linköping för att bli reparerad, men det hjälpte ju inte mkt eftersom den hängde sig innan jag knappt hann starta den hemma. Så imorrn bär det av igen för att förhoppningsvis lyckas kriga till mej en ny.





finväder

Dator


NU är det snart dags att bege sig och hämta datorn. Har kommit på en hel del grejor som jag glömde sist jag var på en min lilla shoppingtur. Märkligt med tanke på hur mkt jag köpte. Men det är mkt man måste tänka på, t.ex. att dom har värdelösa hårnålar och hårsnoddar i australien så att man måste köpa ett helt lager att ta med sig. Hårnålar har ju en förmåga att försvinna snabbare än snabbast.








Åt skogen


Mina planer för dagen gick åt skogen. Inte har jag gjort någon nytta idag inte. Lyckades iofs med konststycket att lyfta upp en låda i garderoben. Det var det enda. Jag förstår inte riktigt var dagen har tagit vägen. Imorrn ska jag iaf hämta min dator. Som jag längtat. Men som vanligt tror jag inte på att den ska kunna vara hel. Det har den nämligen aldrig någonsin varit.

Listor


Jag älskar att skriva listor. Lite av min hobby skulle man kunna säga. Dagens lista består tyvärr av en massa tråkiga grejor som att putsa vinterskor (näe jag har inte gjort det ännu), städa upp en massa gamla kläder och sortera papper. Kul? Knappast. Lite problem är det när jag alltid fastnar framför datorn och inte kommer iväg. Men snart måste det bli fart. Snart.


Fel yrke


Jag tror jag har valt fel yrke. Jag ska nog bli personal shopper. Fast blir jag det åt mej själv kan det bli farligt. Jag var nämligen det idag och jag spenderade lite i överkant av vad jag hade planerat. Synd att småsaker blir till så mkt pengar i slutändan. Jag har iaf fått saker som jag verkligen behövde, kan ju alltid vara något att trösta sig med.


En ledig dag


Det var en stund sedan jag hade en ledig dag. Men idag är det precis vad jag har. Blir en tur till Gefle för jag har insett att jag behöver en hel del innan jag åker. Anneli dyker snart upp med bussen och sen är det dags att försöka väcka lillebror innan det bär av. Sen har jag 3 hela dagars ledighet efter denna. Jag hoppas på kanonväder och en massa slappande.

Lyckodag


Idag är det min lyckodag. För idag ska jag jobba mitt sista pass på tönnebro. Någonsin. Dom orden ringer mycket bra i mina öron. Trodde aldrig denna dag skulle infinna sig, men nu är den äntligen här. Jiho.

Igår var jag ut med min vapendragare Erika i Söderhamn. Intressant upplevelse som alltid men det blir nog mkt bättre när vi åker till Linköping om ett par veckor.


Örebro


Jag ska nog skriva en bok om allt som händer på tönnebro. Ibland undrar man om man drömmer eller om man faktiskt upplever det som händer. Igår var det t.ex. en tant som på fullt allvar trodde att hon var i Örebro. Hon stirrade oförstående på mej när jag berättade att hon befann sig mellan Söderhamn och Gävle. Jag blev tvungen att berätta för henne att Söderhamn låg norrut och Gävle söderut innan hon accepterade att hon faktiskt inte var i Örebro. Det var som om hon trodde att jag inte visste var jag arbetade utan att jag nog egentligen var i Örebro utan att jag visste om det.

Idag har jag lyckats bli ensam här hemma. Det blev en sväng i solen först. Ensamheten betyder också att jag ska ta tag i sånna där måstegrejor som jag dragit på alldeles för länge. Det suger verkligen men det måste göras. Jag är expert på att dra ut på grejor. Jag ska bara läsa mina favoritbloggar först, dom måste nämligen helst läsas varje dag. 





En av många saker på "måstelistan"




 

Århus


Denna dag ska spenderas på tönnebro. Det kommer bli jobbigare än vanligt eftersom jag känner mej matt och trött. Jag bjuder iaf på lite fler bilder från Danmark och Århus denna gång.



















At night



Loppmarknad




Jag hittade en telefon




koldskål



Köpenhamn


Jag borde packa upp, städa., tvätta, laga mat och mycket annat tråkigt. Istället sitter jag här och snorar och laddar upp bilder från Köpenhamn istället. Mkt bättre. Minus snoret.




Majken och Henriette









Majkens fantastiska vindsvåning mitt i centrala köpenhamn!







Kanalfärd




Coola fönster



Den lille havfruen



Huvudet fullt av snor


Äntligen hemma efter en lång hemfärd. Huvudtemat för denna hemresa var snor. Det känns som om min skalle är och var under hela resan fylld till bredden, med just snor. Är fullständigt utmattad och det ska bli så skönt med en ledig dag imorgon. Även om det kanske spenderas mestadels i sängen så blir det iaf utomordentligt härligt.


En underbar helg


Ikvæll blir sista kvællen i Århus och Danmark før den delen. Vi ska bara ta det lugnt ikvæll eftersom vi fortfarande lider lite av sviterna ifrån igår:) Det ær fascinerande hur bra det kan klicka efter att inte ha sett Henriette på 5 år, men det har det då verkligen gjort! Det har varit en hærlig helg och nu har vi i alla fall bestæmt att det inte ska drøja ytterligare 5 år innan vi ses igen. Hon har numera blivit min idol då hon till høsten ska jobba som modeassistent journalist på en av danmarks størsta modetindningar. Hon syr egna klæder, rosetter och mobilvaskor som hon saljer. Hon gør sina størsta fynd på loppmarknader och ar helt sjukt intresserad av konst, mode och design. Lagenheten i centrala Århus præglar allt det hon ær intresserad av och jag ær bara så sjukt, ja - imponerad.

Det enda negativa verkar vara att jag nog blir sjuk efter den hær helgen. Så går det nær man antingen jobbar eller har fullt upp nær man væl ær ledig. Jag ær verkligen inte på topp idag och førhoppningsvis klarar jag mej hem imorrn utan att det hinner bryta ut helt och hållet. Nu ar det iaf snart dags før aftensmål och sen ska vi æta slick och is. Mums.