Rottnest Island

Påskhelgen var lugn och skön även om vi inte direkt firade den som man gör hemma i Sverige. I måndags tog vi oss äntligen iväg till Rottnest Island som inte ligger så långt ifrån fastlandet. Eftersom taxibolaget tjatade om att det visst skulle vara massor med människor som skulle åka taxi på annandagspåsk morgon klockan halv sju beställde vi en taxi till klockan 6. Klockan 6 dyker taxin upp och taxichaffören skrattar typ åt oss och säger att det knappt är någon som tar taxi denna morgon. Men vi packade ihop oss i bilen, åkte ner till fremantle och tog en kaffe med alla cyklister som hade cyklat klart för morgonen i väntan på färjan.

image233

image234
Jag och Julie

image235


image236

Jag, Caroline, Rebecka och Julie

image237

Quakka

Här ovan är djuret som bara finns på Rottnest Island och ingen annanstans på hela jorden. Ganska coolt. Men dom ar väldigt orädda för jag fick en riktig närbild på den.

VI hyrde även cyklop, snorkel och simfötter. Synd bara att simfötterna vara "one size" vilket betydde att dom var enorma och det var omöjligt att använda dom. Men snorkeln och cyklopet fungerade utmärkt och vi såg en hel del fiskar när vi simmade runt klipporna. Nedan är beviset på hur snygga vi verkligen var i cyklop.

image238


image239

image240


Efter en hel dags badande, cyklande och snorklande somnade vi nästan allihop på färjan hem. Men vi var såklart mkt nöjda och glada med dagen. Väl värt att besöka, helt klart. Så om ni kommer och hälsar på vet ni vad ni ska hitta på!







Kommentarer
Postat av: Enna

Är så fascinerad av snorkelbilden!

2008-03-28 @ 12:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback