Flottbygge


Glömde att lägga upp bild på när jag och Karin var upp och kollade på flottbygget på polacks. Det som byggs är ett star wars attackflygplan av något slag. Kommer inte ihåg på rak arm vad det heter. Finns tydligen flera:)




Cissi, Johanna (min sambo) och Anna



Idag är det städning och handling för hela slanten. Skoj skoj, men imorrn smäller det!




Ont i ögonen


Ja det är nog bara att inse att jag gör allt för att slippa att plugga. Idag har jag spenderat nästan 4 timmar på stan. Men det var ju faktiskt för att jag fick en synundersökingstid. Så nu har jag superont i ögonen och i skallen. Ansträngande att gå på synkontroll alltså och optikern garvade åt mej hela tiden. Jag måste vara rolig idag eller nått. Annars blev det ännu en tur till systemet och en hel del andra butiker. Nu ska jag försöka sätta mej med redovisningen inför imorrn. Förstår inte varför jag tog på mej det hela faktiskt. Usch och fy. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra.








Chock


Dagen har gått långsamt så långsamt. Varit på BMC igen. Spenderade lite mer tid där idag än igår. Det blev inte mycket mer gjort för det, men mitt samvete mår i alla fall lite bättre. Lillebror ringde när jag var där och berättade att han fixat jobb. Efter det här sa han att skaffat körkort (?!). Jag blev nästan irriterad och tänkte att sånt skämtar man ju faktiskt inte om. Det tog mej några minuter att inse att han faktiskt hade skaffat körkort!! Believe it or not. Jag fick nästan en chock.  Min lilla lillebror har äntligen fått tummen ur, haha. Så nu kan han skjutsa hem syster från krogen hela sommaren. Inte illa jobbat på en vecka.




Plånkan


Jag känner mej grymt oorganiserad för tillfället. Både när det gäller plugg och framför allt valborg. 2 år sedan jag var med och det märks. Var på systemet en sväng idag där det var hysteri. Jag lyckades få med mej lite skumpa och en flaska vin. Tro nu inte att det är det enda jag ska klämma i mej under valborg men jag hade inte cash till mer. Detta beror på att jag lade ifrån mej plånboken i datasalen häromdagen. Oerhört smart. Jag levde i panik i ungefär 14 timmar tills dom ringde och berättade för mej att det var återfunnen. Men detta var alltså efter att jag hade spärrat mitt VISA-kort. Så jag har inget VISA-kort för tillfället och känner mej mer än handikappad. Får gå som en annan pensionär till banken och ta ut pengar. Har aldrig blivit av med plånboken  förut och planerar inte att göra det igen.

Annars har jag varit en sväng på BMC idag och pluggat. Sen åkte jag och Karin upp och kollade lite på flottbygget på polacksbacken. Civilingenjörer är några som är sjukt mkt mer organiserade än mej kan man säga. Där fanns öltält, volleybollturningernar, klättervägg, plankan och sist men inte minst kunde man slänga på sig en sumobrottardräkt och puckla på en annan med en likadan. Detta utöver alla 100 flottar som höll på att byggas.





Schemat i sommar


Har börjat få ordning på mitt schema för sommaren. Det ser ut som vanligt, vilket innebär att jag i princip jobbar alla helger har några få dagar här och där då jag är ledig. Inget strukturerat som vanligt alltså. Men jag börjar vänja mej. Annars har det inte blivit mkt till pluggande idag, var på ett rätt värdelöst seminarium, förberedde en powerpoint och sen blev det glass i solen. Efter det fika i solen. Nu är jag hemma och ska strax iväg på kören och vips så var den dagen borta!



GRATTIS ANNE PÅ 25-ÅRS DAGEN!!




Ickeproduktiv dag


Idag har nog varit den minst produktiva dagen på länge. Orkade inte ens upp till gymmet imorse. Hade halvdag i skolan men det gick ju inte sådär strålande att plugga när jag kom hem. Jag har i alla fall lyckats släpa mej själv igenom två artiklar som skall läsas inför seminariet imorrn. Det är lite synd att jag hellre surfar, kollar på tv, lyssnar på spotify och ja till och med diskar hellre än pluggar. Det måste vara någon slags indikation på hur tråkig den här kursen är. Eller så är det en indikation på hur less jag börjar bli på att plugga. Men det är ju faktiskt förhoppningsvis den nästsista kursen som jag någonsin behöver läsa. Shit vad läskigt det låter.

Dagens...



Drygaste: att jag blev tvungen att cykla hela vägen till skolan för att sedan stå utanför föreläsningssalen och vänta på en föreläsare som aldrig dök upp.

Underbaraste: SPOTIFY! Jag älskar allt som har med fenomenet att göra, det är mer än toppen!

Märkligaste: cellprov.

Jobbigaste: spinningpasset jag precis genomlidit.

Tråkigaste: att man inte kan låna hem brillor på synsam förrän efter den 1 maj. suck.

Konstigaste:  att varmvattnet försvann när jag skulle duscha idag för att sedan såklart dyka upp igen när min sambo skulle duscha 10 min senare.

Bläigaste: att vi skrivit med referenser på fel sätt i HELA vårt PM. härligt.

Mest irriterande: när kedjehelvetet ramlade av igen och det återigen var dags för oljiga fingrar.

Mest udda: att när min glödlampa gav upp idag så flög det en glödande sak från den och landade på golvet. Undrar hur bra det egentligen är....




Brillor o cyklar


 Idag har vi förberett en power point presentation på vårt finfina PM. Åtminstone trodde jag att det var finfint, men nu är jag inte lika säker längre. MItt i allt var vi iväg och provade cyklar eftersom min kompis syrra skulle köpa en. Det var polisens beslagtagna cyklar som såldes. En hel del fina cyklar faktiskt! Det blev en riktigt tuff orange/guldig cykel för Elin.
Sen var jag en sväng på stan och hämtade hem fyra nya par brillor, detta betyder alltså ännu mer beslutsångest.

Näe nu ska här pluggas, för det behövs verkligen.




Köksfönsterutsikten från igårkväll


Ps. Jag mår illa så fort jag tänker på fika nuförtiden.




Födelsedagen


Födelsedagskvällen spenderades på Stockholm nations finrestaurang Holmania. Där fick vi riktigt god mat och hade det allmänt trevligt! Där blev vi sedan kvar nästan hela natten då det var utgång efteråt.





Jag med en bok jag fått!



Malena, Rebecka och Sara


Igår var det dags för fika! Jag hade tur eftersom folk kom under relativt olika tider vilket betydde att mitt kök inte var fullt till bristningsgränsen, bara nästan. Dagen innan hade min sambo/kombo Johanna hjälpt mej att baka, det tog en evinnerlig tid och jag blev tvungen att föreviga fikat bara därför.



 
Man måste ha godis på tårtan en sista gång ju.





Glada fikabesökare





Mer fika!:)

Ja just ja, jag känner mej såklart mycket äldre och visare vid denna mogna ålder. Nu när man är halvvägs till 50 borde man ju känna sig lite mognare, eller hur?:)





I uppsala igen


Nu är jag tillbaka och allt är som vanligt igen. Det blev ett pitstop i på Brynäs i Gävle där vi fick en andra frukost på en mycket solig och varm balkong. Jag fick en smärre allergisk chock efter att ha klappat en otroligt söt liten hund vid namn Bianca. Jag tål tydligen inte små korthåriga hundar. Det är ett faktum. Efter detta fortsatte vi mot Uppsala. Även här har jag nyst som en galning, fick en allergitablett av min sambo och nu mår jag lyckligtvis mycket bättre.  Nu blir det soffan och imorrn bär det av till skolan för en heldag med plugg.



Påskhelgen


Än så länge har helgen inneburit i princip jobb och mat. Känns som att jag kommer att rulla fram snart. Är det inte godis så är det mat. Idag tog jag i alla fall några foton ute innan jag stack till jobbet. Sen spenderade jag jobbardagen till stora delar ute med t.ex. cykling, promenad och bollkastning. Härligt när man kan jobba ute i ett sånt här väder!  




Pysen var på bushumör











Snö men även lite gräs (om än fjolårets numera ruttna)




Hemhemma


Nu är jag alltså hemma igen. Mobilen fungerar nu igen så det är ingen fara på taket. Jag kan svara på sms om ngn vill nått:) Jag blev ordentligt mobbad i teliabutiken kan jag ju berätta. Annars är det dags för jobb idag och resten av helgen. Ska försöka hinna med lite grejor på kvällarna, träffa människor man inte sett på ett tag och sådär. Däremellan ska jag försöka läsa lite för det är snart dags för tentaplugg, tyvärr. Men nu är det strax dags för jobb!


Hemfärd


Idag är det dags för hemfärd, men först en tur till skolan för statistikföreläsning. Jag blir även tvungen att besöka telia på stan först eftersom jag lyckades stänga av mitt mobilabonnemang igår när jag loggade in på mina sidor på nätet. Det var inte alls det som var meningen, men jag måste ju säga att den sidan är lite förvirrande. I alla fall så tyckte jag det eftersom jag lyckades med detta. Så just nu kan jag inte svara på några sms, ringa eller ens fixa tillbaka abonnemanget eftersom jag inte har någon fast telefon. Tur att jag åtminstone kan skicka sms från nätet.  Men jag kan åtminstone svara när någon ringer, alltid något.


Guldgaffeln


Igår var det dags för 10 av alla nationskörerna att uppträdda i universitetsaulan. La familia (-K) hade även tagit sig ner till Uppsala och dom hittade dit utan problem. Själv hade jag varit upp en stund eftersom vi hade fått genrepa på scenen. Det bjöds på en hel del varierande bidrag, allt från gospel till sjösala vals. Vi uppträdde med galenskaparna & after shaves Tullamästarn.  Bidraget Tullamästarn och vårt bidrag på kvällen kan man lyssna på
här . Dessvärre är det ju inte vi som sjunger :)




Universitetsaulan




GH-kören on stage!


Efter konserten var det bråttom eftersom vi inte hade så mkt tid på oss till sittningen på kvällen. Kvällens tema var "hjältar och bovar" och Kattis och jag hade bestämt oss för att det skulle bli pirater för vår del.




Jack Sparrow 1 och 2.



Vanheden, Jack Sparrow och prinsessan Leia.




Fånge samt djävulen själv.


Middagen avslutades med att vi VANN guldgaffeln genom att vårt bidrag röstades till vinnare av juryn!







Glasögon


Jo nu har jag lyckats pallra mej in till Synsam och lånat hem bågar. Jag har även varit och snurrat runt på lite andra butiker men insåg att det var synsam som hade bäst utbud. I alla fall här i Uppsala. Min syn är ju faktiskt inte så bra som jag har försökt inbilla mej. Tre par bågar fick i alla fall följa med hem och det är ju inte lätt att välja om man säger så.

Snart är det även påsk och det betyder hemfärd till tönnånger och hälsingeskogarna. Kanske man ska ta och göra sitt vårskrik. Ronja var ju en av mina stora idoler när jag var liten. Både vårskrik och rymma pysslade jag med. Jag borde nog ha bott i studentområdet flogsta för där skriker dom ut sin ångest och frustration kl 22 varje kväll. Det hade väl varit nått det.






Förvirring och gästleg


Idag har jag varit allmänt förvirrad. Trodde det var torsdag när jag vaknade och sen glömde jag nästan bort att jag skulle träna. Tur att jag var väldigt alert och med på dom otroligt intressanta föreläsningarna idag om epidemiologi. Första april hade jag även förträngt fast jag fick höra en del aprilskämt denna morgon. Men sen blev jag påmind igen när jag läste finnens blogg. Det enda jag kom ihåg hela dagen var att jag skulle köpa ett gästleg åt Erika till valborg. Dom har dragit ner jättemkt på antalet gästleg så jag var aningens nervös när jag stod där i kön och skulle köpa. Men det gick bra tack och lov. Annars har det varit kanonväder i Uppsala, riktigt fint och det var massor med folk ute som åt glass och hade solglasögon på sig. Exakt sånt väder var det idag. Härligt.