fullt upp

Anledningen till den dåliga uppdateringen här är att den här veckan har varit helt galen. I morgon kommer att vara likadan och sen blir det Tasmanien. Så det blir nog lika dåligt med uppdateringen tills på tidag.
Ha en trevlig helg säger jag redan idag!:)
En av mina råttor i alkohollådan

Spanish festival del 2

Här kommer åtminstone 2 bilder ifrån the spanish festival. Igår lät datorn mej bara uppdatera yoga bear. Annars sitter jag och filar på min presentation som min handledare har bestämt att jag ska ha på torsdag. E & E kommer hem senare ikväll, en viss person fyller år imorgon och sen är det fullt upp i labbet hela veckan innan det bär av till Tasmanien på fredag!

Under paraplyet
'

Spanish festival

Igår var vi till Chadstone mall. Jag har aldrig i hela mitt liv varit på ett sånt gigantiskt mall. Vi var där i 4,5 timmar och hann knappt igenom 1/3. Vår busschafför var en galen grek som för det mesta bara skrek ut obegripliga fraser i mikrofonen. Han blev sedan arg för att ingen lyssnade på honom.
Senare drog vi på spanish festival på johnston street. Vi hann lagomt köpa mat i ett av alla matstånden när det började ösa ner. Efter att vi mött upp några vänner på en bar bestämde vi oss ändå för att dra på bio istället. The boys are back blev det och det var en riktigt feel good movie.
Sen har det ösregnat alltsedan igår kväll. Jag blev ändå tvungen att dra till skolan och mina råttor. Efter denna 10 minuters cykelfärd var jag dyngsur. Så nu ska jag spendera resten av dagen inomhus med allt som ska göras här. VIktigaste av allt är dock uppsatsen.
Vi hittade yoga bear på vägen




E & E

Har verkligen inte varit aktiv på bloggfronten har jag märkt. E & E (läs Emma & Emma) har övergett mig för att spendera helgen i Sydney.
Annars fick mina råttor sin behandling idag. Min handledare var helt exalterad efter resultaten av dessa och bestämde därför att råttorna får fira med ännu mer alkohol i helgen. Detta betyder ju också att jag också får äran att besöka skolan i helgen.
Efter 36 graders värme ska vi iaf få det betydligt kallare och regnigare i helgen. Därför blir det chadstone shopping mall imorrn:) Det är även spanish festival i närheten av där jag bor dit vi tänkte bege oss.
Fredagskvällen har spenderas med att enbart ta det lugnt. Blir en lång dag imorgon så jag valde soffan istället för reggeakonsert. Ibland måste man få ta igen sig helt enkelt, blir första fredagen på väldigt länge.

Wine tour

Var alltså på vintur i helgen i Yarra VAlley. 24 personer var vi som fick åka runt på 4 vinerier, kolla på en farm market, käka fudge och en superb lunch på det på ett av vinerierna.
§
Emma, Hanna & Emma



Lunch!
Vin i massor
Vår tourbuss!
Nä ok då...

Dålig uppdatering

Nu har det varit lite dålig uppdatering här. Emmas kompis Emma har anlänt och vi har varit har bland annat varit på vintur i helgen, har inte hunnit ladda över bilderna ännu till datorn. Därför har jag inte riktigt tyckt att det var nödvändigt att uppdatera heller. Får se om jag hinner idag annars blir det senare helt enkelt. Det blev bio igår med "the imaginarium of doctor parnassus". Detta innebar först ett besök till Emmas skola och sedan blev det hetsätning av sushi innan vi kunde springa till filmen. Mycket speciell film men jag skrattade mest hela tiden, så det borde ju vara ett gott tecken.
Nej nu är det uppsatsskrivande som gäller.

Våra kära fransmän

Vi bor ju faktiskt med två personer till här i vårt hus. Emilie och Matt! I onsdags hade vi BBQ med dom och två av deras vänner. Dom är verkligen kanon båda två!
Emilie och Matt

The croft institute

I lördags drog vi på nattklubb, Emma och jag. Vi var först på roof top bar, där vi inte kom hela vägen upp till taket och glömde ta bilder. Sen hamnade vi på the croft institute. där bottenvåningen var utformad som en kemilab, på andra våningen var man hos sjuksyster och på tredje våningen var man helt plötsligt i gympasalen. Mkt märkligt ställe och det var världens läskigaste gränd som ledde oss dit. Vi stannade inte där alltför länge utan gav oss iväg till kära night cat istället. Så kan det gå när man googlar fram nattklubbar.

Sjukssyter-toaletten
Nattamat på vägen mellan nattklubbarna

St Kilda beach

I söndags var det beachen som gällde! Helt underbart väder med 32 grader och sol.

Någons fötter

Gigibaba

I fredags var vi och åt på en turkisk restaurang som ligger i närheten av där vi bor. Eftersom vi råkade känna kocken för kvällen fick vi in 20 rätter istället för dom 6 vi hade beställt. Vi åt tills vi mådde illa, tur att det var så himla gott!
20 rätter senare...
Den ansvarige!

Sundae

Dagen har spenderats med att vandra runt lite i staden. Vi besökte bland annat shoppingscentret DFO (som för övrigt var ganska värdelöst), käkade en sundae på Mackers som dom kallar Donken för här och sen tog vi en siesta i Carlton Gardens alldeles utanför huset. Nu laddar vi för att göra stan osäker, drar mest säkerligen till roof top bar. Vi hoppas på kanonväder även imorgon så att vi kan åka till beachen, idag har det varit 28 grader och vi älskart!




Mannen vi bor med

Amerikanen som vi bor med har sina sidor har vi upptäckt, här kommer ett smakprov:
- Man får inte koka mer vatten i vattenkokaren än det som man verkligen behöver. Samma gäller för kastrullen.
- Papperskorgen måste stå mitt på köksgolvet, inte under diskhon som i normala hem.
- Allt som inte smälter tvättas i diskmaskinen, alternativt badtunnan...(t.ex. galgar och backar)
- Värmen ska helst inte skruvas på så varmt i köket, då kommer han och trycker av värmen på fjärrkontrollen så att man inte förstår hur man ska kunna trycka på den igen
- Han vägrar erkänna att det är fel på brandvarnaren när den sätter i gång för det allra minsta som t.ex. vattenånga, då påstår han istället att den kan känna av pollen.
- Han kommenterar alltid när vi har satt på värmen, men han släcker aldrig lysena i huset och tycker det är ok att ha igång badtunnan dygnet runt.
- Katten får toppmat, helst mat som han själv äter. Tittar hon snett på matskålen får hon genast ny och fräsch mat.
- Vardagsrummet är en enda röra, vi har gett upp att ens försöka städa upp där. Det är stört omöjligt.
- Hans stora passioner är: OST, VIN och COCA-COLA
Men, annars är det väl inga större fel på honom:)
Emma, jag och amerikanen (från Texas närmare bestämt)

Handledare

Vad skulle man göra utan handledare? Jag skulle iaf vara helt borta. Då snackar jag inte om mina "huvudhandledare" utan mina labhandledare. Dom har stenkoll, både på mig och sina projekt. Jag tycker dom är helt fantastiska och dom har räddat min dag idag, båda två. Ibland känner jag mest som en yr höna som springer runt här på avdelningen och bara blandar ihop mina projekt. Igår och idag kändes det verkligen som att jag hade blivit sinnesförvirrad på riktigt, jag undrar egentligen när det hela kommer att slå in med full kraft?
Richmond i lördags

Brighton

Idag har varit en rörig dag. Känns verkligen av ibland att man har två olika projekt. Ska försöka räcka till åt dem båda, särskilt när handledarna egentligen inte har något med varandra att göra. Har alltså haft fullt upp precis hela dagen. Nu ska jag bara posta det här blogginlägget och sen går jag hem. Här kommer det lite bilder ifrån Brighton i helgen. Där hittade vi färgglada bodar på stranden, lite av det som Brighton är känd för. Nej, nu är det dags att bege sig hemåt.

Halloween

Här kommer ett litet bildspel från BBQ:n i lördags. Det blev en riktigt trevlig tillställning som slutade i oväntad halloweenfest och utgång.
Emma hade bakat morotskaka
BBQ!



Grillmästaren från Kanada
Hanna och Anna
JO hade köpt masker som vi kunde ha på halloweenfesten lite senare, hrm 1 dollar kostade dom allihopa
Men vi hittade mkt finare kostymer när vi kom dit istället

Brighton

Idag åkte vi till Brighton och tittade på färgglada små bodar längs stranden. Det är vad Brighton är känd för. Det blev även lunch och sedan en sväng in till stan. Annars förbereds det inför julen här, precis som hemma i Sverige. Skillnaden är bara att här har dom ordnat världens största plastgran i 30 graders värme.