Emma was here

I helgen har Emma varit på besök. Vi har hunnit med att äta på tranan där jag fick en hel (!) kyckling och svindyrt vin. Lördagen spenderades på söder med lunch på söderhallarna, fika i gamla stan och allmänt irrande. Hittar inte så bra i Stockholm som vi trodde. Sen blev det partaj på kvällen med Therese och vi hamnade på ett mkt oväntat ställe. Men skoj var det.
Söderhallarna
Gick för att fika
Och efter att ha smällt i oss detta mådde vi illa

Jag älskar att ha rätt

Måste bara säga: vad var det jag sa? Jag visste väl att Sverige inte skulle gå vidare i eurovision. Nu är det alltså klart och jag som inte brydde mig alls om det där....
Tur är väl att jag inte ska kolla alls på lördag, vare sig Sverige hade varit med eller ej. Nu ska jag dra in till stan för att möta Emma som hälsar på i helgen, jiho!

Baka en kaka

Idag bestämde jag mig för att snabbt sno ihop en kaka till min sista dag på "praktik-apoteket" som är i morgon. Detta resulterade i ett felbak och ett besök på affären för nya ingredienser. Hatar när man tror att man vet hur receptet ska vara och upptäcker att så inte alls var fallet. Suck. Men nu är iaf kakan bakad.
Igår var jag på studiebesök på Tamro. Deras fabrik såg ut som en tomtefabrik på riktigt. Har aldrig blivit så fascinerad av en fabrik tidigare (eller vad nu man ska kalla det) och jag förlåter dom gärna om det blir fel någon gång när dom skickar varor till apoteket. För det var inte så litet avancerat system dom hade. Stackars arma logistiker på det stället.
Igår hann jag även med en sväng till Therese på middag. Hon bor vid fridhemsplan (sjukt centralt) i en supersöt liten etta med sin pojkvän.

Blackeberg

Denna vecka är jag på mitt "utbytes-apotek" i Blackeberg. Det ligger närmre där jag bor och är pyttelitet och man jämför med mitt andra apotek. Det jobbar 5 personer där och man har nästan svårt att vända sig där inne, hehe. Men personalen är verkligen supertrevliga och jag trivdes bra redan från början. Men man är rätt mycket tröttare när man kommer hem på kvällarna. I dag fick jag för mig att jag skulle ta en sväng till gymmet efter jobbet även och detta resulterade i att jag nog måste ta och sova snart. Helt färdig. På mina två dagar där har jag bland annat fått råden att inte jobba på ett litet apotek, inte jobba på apotek överhuvudtaget och att verkligen inte bli apotekschef!!

Foto

8 ynka bilder har jag tagit i helgen. Illa. Man ska inte skjuta upp saker, för nu står det som spön i backen och igår var det 22 grader och strålande sol. Förutsättningarna var lite bättre igår, minst sagt.

Champions league

Med världens toppenväder har dagen spenderats med en massa spadtag, pajbakande och såklart har vi njutit av solven! Erika har som tur var återvänt från det oroliga Bangkok så hon tog en sväng förbi Tönnånger! Resten av kvällen ska spenderas med att kolla på champions league-finalen. Den har iofs redan börjat, men vi har förhandlat fram lite zappande här mellan kanalerna. Alltid något. Just ja, matchen är på tyska också vilket ju gör det oooootroligt spännande eftersom man fattar noll.

Djupt fokuserad på CL.

Hem till hälsingland

Sista dagen på BMC imorrn (utifall någon skulle ha missat detta). Sen bär det av till hälsingeskogarna igen. Nu kanske man kan tycka att jag hänger lite väl mycket där för tillfället. Men det beror ju faktiskt på att jag måste förbereda lite inför midsommar! Bjuder på ytterligare en somrig bild från huvudstaden.

Framtiden

Idag ska jag försöka ta tag i mitt CV-skrivande. Jag har nämligen fått lite ångest över detta då jag träffat andra A10:or under denna vecka som alla i princip hade sökt något jobb. Förutom jag. Man skulle kunna säga att jag inte har någon plan för mitt liv. Jag skyller på att dom här 5,5 åren gick för fort. Plötsligt är det över, utan att jag egentligen har en aning om var jag ska ta vägen. Haparanda? Malmö? Norge? Göteborg? Resten av världen? Kvar i Stockholm?  Bara att ta tag i, typiskt mig är väl att vänta in i det sista och få panik. Inte mycket har i alla fall förändrats med den saken under mina 26 år på jorden.

Uppsala

Denna vecka är det universitetsvecka. Detta innebär att man måste traska runt i BMC:s korridorer, sitta i bikupan och luncha, lyssna på föreläsningar osv. Det har gått ganska bra idag trots detta. Är verkligen sista veckan man tillbringar tid på BMC och det känns väldigt overkligt! Helt sanslöst många timmar och dagar har spenderats där, det är då en sak som är säker. I alla fall så var jag en sväng till sjukhuset för att kolla mitt Hb-värde vid dagens slut för att se om jag kan ge blod. Sist var det inte kalasbra värden direkt men det var ju trots allt 3 år sedan. Massor kan ju ha hänt sen dess! Annars ville jag bara säga "gratulerer med dagen" till alla norrmän (och lite till mig själv).

Finnehelg

Här kommer ett bildregn från lördagen då det var toppenväder. Finnen hade varit lite orolig innan eftersom det lovades värmebölja i hennes hemland. Tur var väl att vi fick detsamma!
Vi drog till hornstull och hittade en park.
Hittade en cykel som vi tyckte vi borde införskaffa oss.
Sen hittade vi även bruden som fattades!
Vi begav oss till långholmen och njöt av sommarvädret!
Återvände till stan
Kikade lite i roliga affärer
Köpte glass på Stockholms bästa glasställe
Människor överallt!
Sen blev det mosebacke och vin i eftermiddagssolen!

En röd dag

Idag har jag varit ledig. Det var meningen att jag skulle göra en massa. Det började lovande med strålande väder när jag vandrade till gymmet i förmiddags. Var banne mej 20 grader och sol ute! Gymmet var inte ens halvfullt vilket var toppen! Körde ett stenhårt pass med styrke och löpning. Efter detta måste jag ha fått vätskebrist + blodsockerfall eller nått liknande. Blev tvungen att ta en eftermiddagslur! Efter detta har jag ändå fått ett antal saker gjort. Däremot blev det inget fotande. Så inga bilder här inte.

Egenvård

Efter den sista tentan någonsin (?) kände jag att det var dags att uppdatera här. I helgen har jag enbart pluggat till egenvården som vi hade igår. Nu är det i alla fall äntligen över och man kan börja fokusera på annat. Var och firade hos Johanna igår med sushi och marängsviss, mums. Imorgon är jag ledig och då ska jag städa upp det totala kaoset som råder i mitt rum. För det måste vara fint i helgen när min kära finne kommer och hälsar på!
Pluggfötter

Kungsträdgården

Såhär fint är det i kungsträdgården för tillfället. Tog en tur dit innan det var dags för en en hel dags plugg.

Skor i massor

Idag drämde jag till med 2 par nya skor. För ett tag sedan inhandlade jag ett par andra pjucks. Snacka om att det blivit lite väl många skor den senaste tiden.
Tro nu inte att jag bara köpte svarta remskor. Här nedan kommer dom som verkligen var nödvändiga för tillfället!!

Omkörd och ifrånåkt

Idag har jag varit på studiebesök på Södersjukhusets sjukhusapotek. Där tillverkar dom cytostatika och en hel del annat. Vi fick sätta på oss engångs-rymdräkter och spatsera runt i labbet. En av tjejerna som guidade oss runt var en som hade varit i samma nollegrupp som mig. Eftersom hon gick receptarie har hon varit klar i 2 år... Dom hade förresten nästan mer illasmakande kaffe än vad vi har på apoteket, hur är det möjligt kan man undra?
I alla fall så kom jag hem lite tidigare idag och tänkte att jag ska skulle ta en promenad runt sjön som ligger bakom huset. En medelålders dam gick framför mig och verkade gå i skaplig takt, så jag tänkte att jag skulle hänga på. Under det första varvet fick jag småspringa i uppförsbackarna för att hänga med och under det andra försvann hon ganska fort ur synhåll. Jag hade inte en chans att hänga på. Undrar om jag måste jobba lite på min gångteknik? Har aldrig varit med om något liknande.

Kalabalik

Idag har det minst sagt varit kalabalik på jobbet. Med både kunder och arbetsmiljö. Som praktikant håller man sig undan så gott det går. Det är bäst så. Imorrn slipper vi kalabaliken eftersom vi ska på studiebesök på södersjukhusets sjukhusapotek. Antar att det lär bli ännu värre på apoteket då. Men det man inte ser mår man inte dåligt av! :)

Läggdags

Idag stannade jag på apoteket till kl 20. Skoj skoj. Blev tvungen att plugga lite på datorn. Innan jag gick köpte jag ruskigt billiga skavsårsplåster. Passar fint nu när jag snart ska skaffa mig ett par nya löpardojjor. Så för dom som vill köpa skavsårsplåster, se till att göra det snart. Innan dom inte är billiga längre. Personalrabatten kanske hjälpte lite, men dom är fortfarande billiga. Minus ruskigt. Som ni märker på mitt skrivande är jag väldigt trött. Läggdags.
Jag hade några bilder till övers från helgen

Blommor

Hann med att ta fota lite till innan jag åkte ifrån hälsingelandet. Sitter här och surfar istället för att  göra det jag borde - plugga. På tisdag har jag mitt absolut sista test/tenta. Ever. Om jag nu inte skulle få för mig en dumhet såsom att anmäla mig till någon kurs någon gång vill säga. Men på apotekarprogrammet är det åtminstone den sista.

Körslaget

Nu är snart helgen över och jag ska inom några timmar befinna mig i Stockholm igen. Dagen har spenderats med att försöka trycka in kunskap om håravfall, hemorrojder, impetigo bland mycket annat. Är inte alls sugen på att åka tillbaka, särskilt inte i det här vädret!
Igår såg jag på körslaget för första gången den här säsongen och det är bara att konstatera att jag aldrig någonsin tycker som den svenska majoriteten. Jag tyckte minsann Picassos kör slog Moreus med hästlängder. Jag tror svenska folket är döva, för inte kan det ju vara så att jag har fel inte:)

Valborg

Tror jag glömde nämna att jag skulle till hälsingland över helgen. Första gången på år och dagar som jag inte firar valborg i Uppsala. Hade varken lust eller ork faktiskt. Skönt måste jag säga, eftersom jag inte hade pallat med att vara ute i gårdagens väder en hel dag heller. Jag har istället pluggat (ytterst lite) och sen har min far fått någon slags fix idé vad det gäller buskar. Han har kapat ner allt som finns runt alla hus och detta resulterade i att jag har burit busk halva dagen. Men fint blir det! Dessutom har jag nog fått min träningsdos så det räcker och blir över för idag.
Annars har jag klippt tovor på en rosenrasande katt en andra gång. Han spinner samtidigt som han spottar och fräser, man blir inte klok på det där livet. Sen försöker han äta upp hårbollarna som jag klippt bort. Inte normal någonstans.
Igår eldade jag även kase nere i tönnånger med byborna och i år hade dom lyxat till det med att ha kasen i vattnet.
Det här var innan friseringen...
Det är inte ofta man tänder en kase med båt