Jul?

Lyssnar på julmusik och försöker få någon slags julkänsla. Inte lätt med 33 grader och fuktigt som sjutton. Lär nog inte blir särskilt mycket mer av julkänslan heller. Till helgen anländer en annan granne i Tönnånger (helt sjuk omsättning på grannar från Tönnånger här i Melbourne) och även en tysk kompis! Såklart anländer dom samtidigt, lika bra att fortsätta i samma goda anda! Men jag har även två labb Xmas BBQ:s till helgen och på torsdag är det julfest för studenterna. Just det, en torsdag. Bra där.
Kommer att bli himla intensivt, men det blir nog så bra så!
Kanske blir det roof top bar igen dit jag tog finnarna. Men jag ska nog satsa på att ta en bättre bild där...

Afghansk restaurang

Eftersom jag är lite av en expert på att tappa bort min kamerasladd, kommer nu här lite bilder sen finnarna var här. Det här beror ju såklart på att jag hittat sladden nu och kan publicera dom. Tyvärr ville dom inte bli adderade till mitt redigeringsprogram och därför har dom kass kvalité eftersom jag tagit dem med min kompaktkamera. Mörkt rum och min kompaktkamera är inte en bra kombo. Det var i alla fall himla god mat på denna restaurang och spännande inredning (som av någon anledning bara delvis kom med på bild).

Thanksgiving

Idag har jag mest haft en slappardag. Var på thanksgiving-middag igår på insitutet, vilket var mycket trevligt. Men oj så mätt jag blev. Tyvärr var det bara min kompaktkamera som fick följa med, men jag antar att några bilder är bättre än inga bilder.

Christina



Knytkalas



Viktigast av allt - kalkonen!




Jag hade gjort deviled eggs




Hela gänget!!



Priset

Jag vet att det är mycket som är dyrt i den här staden, men det som är aningens fantastiskt är priset på vissa produkter! Shampot och balsamet nedan fick jag för samma pris som för en hemma i Sverige. Body shops body butter fick jag för 65 kr. Helt underbart fantastiskt.
Annars var jag på Spanish festival i helgen. På lördagen hällregnade det så då fick inte kameran följa med och på söndagen var det så varmt så man nästan storknade. Det är Melbournevädret det!:)

Swan lake

Biljetterna har anlänt! Emma och jag ska gå på Swan Lake den 22 december! Jag har aldrig varit på en balett tidigare, så det ska bli hur spännande som helst! Det är totalt 3 föreställningar och en av mina kompisar här på avdelningen ska spela altviolin!! Han påstår att han inte är allt särskilt bra längre eftersom han inte spelar aktivt längre, men det är något som gör att jag inte tror på honom...


Annika

Jag läser som många redan vet en hel massa bloggar. Har jag gjort i många långa år och det har nu även på något vis blivit ett sätt att få min del av Sverige. Nu när jag inte kan uppleva landet på nära håll längre. Det lustiga är att många av dom bloggare jag följer är vänner med varandra i verkligheten. Jag har i alla fall vissa bloggar som jag följt väldigt länge och andra som jag bara stöter på och följer en kort stund. Annika har en sån blogg som jag inte följt så länge. Accordingtoannika heter den. Tycker hon skriver och skildrar sin vardag så himla fint. Hon är skribent, fotograf och bor i ett hus mitt i skogen med sina katter och pojkvän.
Anledningen till att jag pratar om denna Annika är för att hon har precis fått cancer. 28 år och cancer. Helt fruktansvärt. Hennes bästa vän gick för inte så längesen bort i samma cancerform. Livmoderhalscancer. Detta har hunnit utvecklas för att hon var utomlands när hon fick kallelsen och inte gick och undersökte sig. Sen blev det bara inte av. Så himla dumt och så lätt att ångra sig i efterhand såklart. Jag blev alldeles förskräckt, för även om jag tagit testet så har jag tänkt att det är ju ingen risk att jag utvecklar något sådant än på några år. Så, jag ville väl mest bara påminna er om att ni måste gå och göra det här testet! För uppenbarligen kan man få det redan i Annikas (och min) ålder. Galet.
Här kan ni läsa hennes blogg.

Lizzie's birthday

I fredags firade vi Lizzie's födelsedag, även fast den egentligen var på lördagen. Men det gick så bra ändå.
Vi tog några öl på post doc bar som befinner sig på campus. Riktigt trevligt ställe, även om dom borde servera billigare öl för det är ju faktiskt ett studentställe. Sen blev det japanskt och så vidare till mitt nya hem!
Candy & Lizzie

Hela gänget
Jo provade på hur det var att ha mustasch, det är ju trots allt "Movember" här nu!




Jag gör någon märklig pose i mitt nya hem!



BBQ på Stewart street

För någon vecka sedan hade vi BBQ hos Jo och hennes housemates. Riktigt smarrigt och trevligt såklart. har inte hunnit med att slänga upp bilderna förrän nu. Så njut av ännu ett bildregn!

Grannen

I lördags anlände min favoritgranne från Tönnånger, Göran såklart! Han hade med sig sin kompis Sune och tillsammans tog vi en tur runt i staden. De fick ävenunderhålla sig själv lite eftersom jag blev tvungen att alternera lite mellan finnarna och dem. Det verkade i alla fall som att dom verkligen gillade Melbourne! Dom insöp mest stämningen i staden i sitt sätt att turista och jag kan inte annat än att hålla med om att den är fantastisk. Dom kunde verkligen förstod varför jag ville flytta hit och spendera några år.
Göran!!

Fina finnar

Har som sagt varit lite mycket dom senaste dagarna. Varning för bildregn dom nästföljande dagarna...
I torsdags anlände det några fina finnar ifrån Helsingfors. Vi drog på Bimbo's för att äta 4 dollars pizza på torsdagen. Det var nästan som jag kom ihåg den! Sebastians syster Carolina anlände på lördagen även! Annars blev det roof top bar (mitt bland skyskraporna), fest, utgång på night cat och vintur till Yarra Valley! Dom testade fyra nya kök när dom var här, bland annat Afgansk mat. Dessutom vandrade dom runt en hel del själva medan jag var på jobb. Drog till Great Ocean Road och sånt där annat trevligt.
Dom gillade vinet, men mest de dekorativa plastglasen tror jag
Några galningar åkte runt på Segways
Jag och favoritfinnen

Update

Lite mycket just nu.
Anne och Sebastian har anlänt från finnelandet. Guidade runt dem i nya och gamla byggnaden här på campuset. Fick bland annat en påse med Polly som jag kommer att vara dem evigt tacksam. Mina andra labmedlemmar blev riktigt förtjusta dom med. Sen åt vi på Bimbo's pizza (otroligt goda 4 dollars pizzor) senare på kvällen och så släppte jag av dom vid Little Creatures (Perths egna öl) och stack hem för att pack.
Annars har jag spelat fotboll så att jag knappt kan röra. Sjukt otränad med andra ord, men kul var det.
Imorgon flyttar jag och har precis försökt trycka ner alla mina grejor i mina resväskor igen. Konstigt nog tar dom upp mer plats denna gång. Hrm. Får se hur vi löser det med taxin imorgon. Det kommer att bli smockfullt, det är en sak som är säker.
Igår var jag på ikea och inhandlade lite grejor jag behöver till huset jag flyttar till imorgon. Råkade tajma det med världens oväder, himlen var helt becksvart. Men den hann nästan passera medan vi åt köttbullar i restaurangen, så det var ju bra. Däremot har dom slutat sälja svensk mat/dgodis etc. i deras "swedish food market". Lite synd att man inte får tag på marabouchoklad och gott & blandat. Tydligen ska dom ha sitt egna ikea-märke. Ingen mer ABBA sill här inte. Men men, får åka till svenska kyrkan istället.

Tourqay

Igår bar det av söderut till dom riktigt fina stränderna. Vi hade hyrt en minibuss och stack iväg tidigt på morgonen efter en liten tur till VIC Markets för inhandling av lite proviant till färden. Jag var DJ och co-pilot. Jag spelade Loca peoples jättepopulära låt (i alla fall i Europa) som dom aldrig hade hört förut och blev jättefascinerade av. Blev tvungen att spelade den x antal gånger..
Det var i alla fall en fantastisk dag på stranden med strålande sol. Vattnet däremot var svinkallt, men 1,5 dopp blev det åtminstone. 
Da gang




Grabbarna hyrde surfbrädor




Sen skulle visade Andrew hur man surfade




Såg ju superlätt ut!




Candy, Jo & jag







Jo & Stephan







Hela gänget




Lawn ball

Idag spelade vi lawn ball med doktoranderna och post docsen. Riktigt trevligt var det. Lawn ball är i princip en sned boll man ska försöka komma så nära en liten gul boll som möjligt. Kanske låter lätt men det var det inte. Tydligen har jag boll skills av något slag för jag tog då minsann hem det på vår bana i alla fall. Imorgon ska det bli 30 grader och vi ska dra till stranden!!!

Ayaka och Jo
Chin, Mattias och Phil
Christina

Sista minuten

Jag är en typisk sista-minuten-människa. Jag drar ut på saker i det oändliga. Allt går långsamt och vill inte bli av. Idag har jag t.ex. läst 1,5 artiklar....på hela dagen! Berätta dock inget för min handledare. Om 5 timmar kommer Lizzie hem och jag antar att jag kommer att städa upp här ca en halvtimme innan. Samma när jag skulle packa för att flytta till andra sidan jorden. Jag låg mest med katten i knät i soffan och stirrade på högen med grejor som behövdes organiseras och packas. Det är jag däremot har talang för är att slösurfa. Lite av det jag är bäst på måste jag säga. Inte för att det blir några blogginlägg eller så gjorda för det. Yeah yeah.
Så nu har jag satt upp lite mål för mig själv. Verkligen på tiden att jag lär mig lite mer om min kamera till exempel. Det har gått hiskeligt sakta med kunskapshämtandet under de 1,5 åren jag ägt den måste jag säga. Dessutom ska jag försöka vara lite mer kreativ här på bloggen. Får se om jag lyckas med det hela eller om det går åt skogen. Vi får se vad som händer helt enkelt. Sen ska jag såklart försöka vara lite mer produktiv i mitt doktorerande...
Lika bra att jag skriver det här, så att det kanske eventuellt blir gjort :)

Melbourne cup

Idag var det Melbourne cup. Det betyder i princip att alla är ledig för det är en public holiday. Fast inte vi som jobbar på universitet, oh no. Men vi fick i alla fall se loppet på storbildsskärm. Det är alltså ett hästlopp som går av stapeln den 1 November varje år. Alla är hysteriska och man måste klä upp sig i finklänning och hatt om man ska dit. Är väl tänkt att jag ska pallra mig dit under någon av alla dessa år. Får se hur det går med det.
Annars har jag inte haft en särskilt bra dag. Cykeln gick sönder IGEN. Tror inte att det var så bra att böja till aluminiumbiten, för det gick helt av idag. Fast det sa snubben på det förra stället även. En i i mitt labb erbjöd sig att skjutsa hem den med bilen (dom är så himla hjälpsamma här) och imorgon bär det av till cykeldoktorn. Hoppas hoppas den hinner bli bra innan Lizzie kommer hem däremot.
Såhär måste man se ut! (bild lånad från google)