Skandal

Nu är det ett faktum. Som vi har spekulerat, men nu har det inträffat. Dom har höjt kaffepriset i cafeterian på skolan till 10 spänn. Det är faktiskt skandal, med tanke på kvalitén på det kaffet. Det jag har att jämföra med är Ångströms (3kr) och Linköping (3kr) inklusive påtår!! Det man måste ha i åtanke är ju att vi är fattiga studenter och att vi faktiskt också vill dricka kaffe utan att bli ruinerade! Ok så farligt kanske det inte är, men ändå.
Men tänk vad man kan tjäna pengar på att spara 7kr om dagen! Det blir ju faktiskt mkt pengar på ett år!  Sådär då har jag fått klaga lite idag också.

Idag blev det ett besök till studievägledaren som hjälper oss lite med ansökan som ska in snart. Men nu är det så att hon har tappat bort hälften av dom papprena som vi har lämnat in. Hur inkompetent får man vara? Sammanlagt har hon slarvat bort 10 kurser vilket motsvarar 20 papper. Frågan är ju verkligen hur man lyckas med detta. Det tråkiga är ju att det bara drabbar oss i slutändan. Jag antar att det blev lite mer klagande här.

Något positivt är i alla fall att imorrn blir det en tur till Stockholm för lite shopping! Ska bli riktigt trevligt!



Höst

Hösten känns ordentligt i luften nu tycker jag. Riktigt friskt och härligt ute! Jag ser alltid fram emot hösten då jag tycker att det är en underbar årstid! Varm choklad på något mysigt fik, höstpromenader, nystart på tillvaron, varma filtar, nybakta scones och mkt mkt mer! Nu är hösten äntligen här, samtidigt som att jag vet att den kommer att bli tuffare än vanligt. Men man får helt enkelt se om utmaningen blir för tuff eller inte.



image81

Styrelsemöte

Nu har jag precis kommit hem ifrån mitt livs första styrelsemöte! Det hela började med att jag fick ett mail ifrån kören om att jag var välkommen på styrelsemöte idag, tisdag. Det var en inbjudan till enbart styrelsen. Lite förvirrad tänkte jag att det hela måste var ett misstag. Kanske hade mitt namn hoppat med i mailinglistan oavsiktligt. Jag skickade i alla fall ett frågande mail tillbaka, men hörde inget förrän tidigare idag. Svaret blev jag knappast klokare av så jag bestämde mej för att åka dit. Mötet fortlöpte relativt smärtfritt och i slutet kom det fram att jag var nominerad till stämfiskal i sopranstämman. Även om jag hade haft mina aningar redan innan då jag visste att denna post var ledig. Så härmed är jag alltså stämfiskal, vilket påminner mej om att jag har en del att fixa!




Slaget om hemfriden

Idag utkämpades det första slaget i ordkriget. Jag gick ut ganska hårt och måste väl erkänna att första slaget verkligen vanns av mej. Även om jag inte riktigt är nöjd med resultatet eftersom ett annat slag nästan slog hårdare mot mej. Varför kan man inte få vinna en jordskredsseger istället? Men nu har jag rätt ut i det slaget också och jag tror att jag även kommer att gå segrande ur den striden. Skönt.

Nu blir det Stockholm.

Allvarliga dataproblem

Nu är jag alltså tillbaka på riktigt i Uppsala, förutom att jag har en "jobbardag" kvar imorgon i Stockholm. Min dator har tydligen inte gillat att jag har varit borta under hela sommaren och har därför bestämt sig för att jävlas ordentligt med mej. Ibland slocknar skärmen, den går onaturligt segt och alla program verkar ha fått fnatt över sommaren. Men kanske är det bara datorns sätt att säga att jag borde befinna mej i Uppsala under somrarna eller så vill den helt enkelt leva sitt egna liv utan mej. Sur är den i alla fall om man nu skulle kunna säga att datorer har ett eget liv och egna känslor. Jag betvivlar kanske att detta stämmer, men då slipper jag i alla fall skylla på mina bristande datakunskaper när det gäller havererade dataprogram!!

Så nu har jag ledsnat på den här datorn och tänker städa upp i mitt inferno som jag har skapat här efter att jag inte riktigt hann packa upp ordentligt sist jag var här. Men nu har jag i alla fall tagit ner cykeln så att jag slipper åla runt den någe mer. En cykel gör ju knappast att studentrummet växer i storlek!

Imorgon har jag alltså min sista jobbardag och det är då dags för sommarlov på riktigt! Hela fem dagar har jag lyckats skrapa ihop, får se vad jag ska göra med dom. Men man får väl ta det som det kommer helt enkelt. Imorgon blir det i alla fall en tur på stan innan det bär av till Stockholm.



Grinkärringar skapas av grinkärringar

Jag har länge varit less på grinkärringar. Har mer eller mindre fått ta del av dom hela sommaren. Jag har stött på dom på Apoteket, Tönnebro men även i livet utanför jobbet. Jag har ständigt undrat  varför det bara är kärringar som är griniga och inte gubbar. Klart det finns gubbar som är griniga, men inte i närheten av vad det finns sura tanter.
Jag har aldrig uppfattat mej själv som en grinkärring. Men har nu efter denna sommar insett att jag sakta men säkert börjar röra mej åt detta håll! Jag som alltid avskytt tanken på sura tanter.
Jag har börjat förstå att det kan ha att göra med att jag har tagit del av så många grinkärringar denna sommar som jag har utvecklats åt detta håll. Jag har stor respekt för dom som arbetar med kunder dagarna i ända. Jag har alltid tänkt att jag vill ha kontakt med kunder i mitt framtida jobb. Men denna tanke har jag mer och mer börjat bli avskräckt ifrån. Visst träffar man även många trevliga människor, men man kanske behöver tio trevliga människor och en sur i genomsnitt för att inte bli sur själv. Så ser det knappt ut i dag, tyvärr.

Jag kan riktigt se mej i framtiden när jag utvecklats till en riktigt sur tant, är 85 bast och går på stan med min väska. Jag kommer att ha taggarna utåt och inte tveka en sekund att svinga med min blytunga väska åt ngn som är otrevlig. För ingen kan ju slå en stackars försvarslös gammal tant eller hur?=)  Fast jag skulle iofs mkt hellre servera saft och bullar och vara världens trevligaste tant, men omges man av grinkärringar är det inte så troligt att man blir en snäll tant i slutändan ju.

Lösningen på problemet är såklart att muntra upp dom där stackars tanterna! Hur nu detta ska gå till är ännu en gåta och jag hoppas kunna knäcka den nöten innan jag själv har utvecklats till en grinkärring på riktigt! Ve och fasa!


Uppsalabesök

I går morse tog jag bilen till Uppsala med hela bilen full av grejor. Fattar inte hur jag varje sommar lyckas att ta med mej lika mkt tillbaka. Detta trots att jag innan sommaren alltid lovar mej själv att jag denna gång ska rensa ur det jag vet att jag inte använder. Kanske tog ur två tröjor denna gång, en liten framgång trots allt.

Sen hann jag med ett besök på BMC där allt var precis likadant. Fler och fler har börjat komma tillbaka nu (har jag fått veta genom Anne). På vägen hann jag se några förvirrade studenter som hade kartan i högsta hugg. Alltså verkar som allt håller på att bli sig nere på stan också.

Sen hann jag faktiskt med att både packa upp och putsa fönster. Är hemma i Tönnånger nu igen och ska nog sjunka ner i soffan med ELLE. Katten kommer nog att störa mej dock, då han verkar vara på ett oväntat sällskapligt humör.  


Sagberg

Nu har jag haft en liten bloggpaus här eftersom det har varit mkt att göra dom senaste dagarna. Har haft Felix för mej själv, vilket betyder mkt att göra och inte så mkt fritid. Vi hann bl a med en tur upp på Sagberg. Jag har inte varit där sedan mellanstadiet tror jag och det var ju en stund sedan...




image79


Jag och Felix på Sagberg


Igår var det dags för strömmingsleken som jag som sagt inte har besökt på flera år. Det var ungefär som jag kommer ihåg det fast med skillnaden att jag denna gång kunde ta mej in i öltältet. Men det var riktigt skoj i alla fall. Träffade en del människor man inte sett på ett tag.



image80



Såhär kul hade vi det!


Näe nu ska jag ta tag och börja med packningen. Ska ju ta mej en tur till Uppsala imorrn för att lämna grejor. Problemet är bara att jag inte har börjat packa än...









Längtan

Jag längtar tillbaka till Uppsala. Känns som att jag har haft min välbehövliga semester från pluggångesten, men att jag nu måste tillbaka - snart.
Då är det dags att sätta fart med träningen på allvar igen. Här hemma har det bara blivit promenader och några joggingrundor. Jag vet att jag kommer att ångra att jag har sagt det här redan efter första träningspasset då jag inte kommer att kunna gå normalt på flera dagar. Detta eftersom jag dum som jag är inte kan starta successivt med träningen utan måste gå ut stenhårt redan från början.
Längtar efter studentrummet och känslan att få ha ansvaret om sig själv igen, bara sig själv. Min kära cykel som stått på rummet hela sommaren och längtat efter att ta en sväng. Nu är det snart dags att stå ute igen i ur och skur.
Jag läntar till och med till BMC, av alla ställen på jorden. Microrummen, B41 och bikupan.  Måste ju se om stället har klarat sig utan mej på hela sommaren. Även till matlådorna som jag kommer att banna över många gånger i höst.

Jag ser inte ett nytt år som en nystart utan alltid hösten som det istället. Jag skulle behöva ge höstlöften istället för nyårslöften. Då är motivationen på topp efter sommaren och man lovar sig själv att i höst ska man minsann bli den mönsterstudent som man hittills inte lyckats med att vara. Plugga dom där 8 timmarna per dag trots att man slutar kl 12 och faktiskt hellre tar en shoppingrunda på stan. Göra sina matlådor i tid så att man slipper handla mat i bikupan eller ställa sig och koka makaroner kl 7 på morgonen. Inte gå ut mitt i veckan för att man har sovmorgon dagen efter för man vet ju att det är en dålig idé. Sova och träna ordentligt.

Fast innerst inne, hur kul skulle det vara egentligen?

Lite av charmen är väl ändå pluggångesten som ALLTID infinner sig en vecka innan tentan då man inser att man ligger hästlängder efter i plugget. Att man helgen innan alltid befinner sig på BMC, äter både lunch och middag där och kan se paniken i allas ögon (inklusive sig själv). Vara dödstrött i skolan någon dag efter en vardagskväll ute men inse att det verkligen var värt det och att man faktiskt kan sova i graven=)

Slutsatsen är väl i alla fall att jag har haft semester tillräckligt länge nu och behöver få komma tillbaka till vardagslunket.


Ingen rast, ingen ro

Inte ens när jag är ledig kan jag ta det lugnt. Hoppas att mitt lata jag återvänder när jag kommer tillbaka till Uppsala. Gillar inte att jag alltid måste flänga runt hela tiden och aldrig slappna av=)

Strömmingsleken till helgen. Har inte varit där på 6 år. Hade tänkt dra dit men just nu ser det ut som att jag måste åka till Stockholm och jobba istället. Eller måste och måste. Just nu har jag beslutsångest om hur jag ska göra. Är rädd för att jag bara blir besviken på strömmingsleken i alla fall. Får se hur det blir.....

Året var 1984

Det regnar igen. Fast nu har jag ändå hunnit måla litegranna. Så nu är det premier league på tv resten av eftermiddagen. Funderar på om jag ska ta och göra nått vettigt istället. Men det är ju så tråkigt när det regnar, har ingen lust med någonting.

Det här är förresten dom enda bilderna som jag tänker lägga upp på mej själv som liten. Det kanske är förståeligt varför. Något måste ha slagit slint redan då....


image76

Galen?


image78



Huvudvärk

Jag avskyr dagar då det känns som att ngn har stampat ett antal ggr på skallen och sedan slängt den i väggen några gånger till. Ska ut nu en sväng för att se om det blir bättre. Känns som att jag är bakis fast jag omöjligen kan vara det.

Bloggblogg

Har visst skrivit en del inlägg under de senaste dagarna har jag sett och här kommer ett till!
Det regnar ute så nu kan jag inte måla längre, därför sitter jag nu här och surfar runt på en massa bloggar (vad annars). Men i jämförelse med de mest aktiva bloggarna har jag inte en suck! Dom uppdaterar kanske fem gånger om dagen, frågan är bara vad dom egentligen har för ett liv? Men dom underhåller då mej i alla fall, så jag är nöjd.

Ikväll blir jag ensam hemma då far min ska iväg på surffest, det finns många klubbar i den här byn förstår ni. Tennisklubb, yxkastarklubb, surfklubb.....
Både VM-guld och SM-guld har det blivit genom åren, inte dåligt det inte.

OM det här vädret ska fortsätta kommer jag att vara likblek igen lagom till september....


2 down, 1 to go

Då var sista dagen på tönnebro avklarad. Det var full fart från början till slut, men i det stora hela gick det bra. Dagen till ära betjänade jag ingen mindre än Lars Lagerbäck. Dessutom har jag glömt nämna Roger Pontare som var in för någon dag sedan=)
Så nu är jag ledig hela helgen och det ska bli skönt. Avböjde fortsatt jobb under helgen på tönnebro för jag kände att det var dags för lite ledighet. Så nu har jag bara lite jobb med Felix kvar innan jag har några dagars sommarlov!
Denna helg ska i alla fall spenderas målandes, får se om det blir ngn cityfest....


Världens sötaste finne

Idag fick jag ett paket på posten och det är banne mej inte ofta jag får det! Det visade sig vara från företaget AJ. Jag förstod genast vem det var som hade skickat det. Ett mkt sött brev och mkt fin t-shirt samt lite reklam låg i paketet!
Tack så mkt min söta finne!





image75

Ny mobil

Dagen har tillbringats en liten stund i solen, men det var så varmt att jag klarade inte särskilt länge som vanligt. Men det har även kladdats lite med färg. Är ju en del hus som behövs målas här. Men för en stund sedan började det att regna så nu sitter jag här och ugglar istället. Det fullkomligt öser ner ute.

Har insett att jag ska försöka spara så mkt pengar jag bara kan av det jag hittills har tjänat ihop i sommar. Ska ju faktiskt tjäna lite till, men tyvärr inte så mkt mer. Dessutom har jag insett att jag behöver så mkt saker. Detta är minst sagt deprimerande då det betyder att jag måste göra en massiv prioritering. Men jag kan verkligen inte bestämma mej för vad jag allra helst vill ha eftersom jag såklart behöver allt enligt mej själv.
Men det jag antar är mest akut är en ny mobil. Min har hängt med bra länge nu och den är minst sagt sliten. Dessutom är hörlurarna spårlöst försvunna och det kommer ju inte att funka när jag kommer tillbaka till Uppsala för där kan jag inte leva utan dom. Nu när jag tänker efter har dom nog varit borta hela sommaren. Därför har jag nu surfat runt lite men jag kan verkligen inte bestämma mej för vilken som skulle kunna passa mej bäst. Har några favoriter såklart men det är ju verligen en djungel där ute med mobiler! Jag har alldeles för många krav på funktioner och utseende och det betyder oftast att priset inte är att leka med. 

Kung Karl XVI Gustav

Idag var det en tysk snubbe som var så lik vår kung att jag nästan trodde att det var han. Jag blev tvungen att kolla flera gånger men kunde helt utesluta att det var kungen då han började babbla på tyska. Men eftersom han var så lik honom så kan man ju i princip säga att jag såg kungen idag=) Eller åtminstone hans dubbelgångare! Annars var det väl sådär på jobbet idag, kaos i köket idag istället. Medan vi skötte oss utmärkt!

I morgon är jag faktiskt ledig! Eftersom vissa människor bangade kanotfärden så ska jag väl ta och sola lite, för det ska banne mej vara fint imorrn annars vet jag inte vad jag gör. Känns faktiskt lite konstigt att vara ledig, har för mej att det var en stund sen=) Men det finns nog att göra här så att det räcker och blir över om man får tråkigt!




Kaos

Helgen som var, var väldigt intensiv men rolig. Johanna var här på besök så vi var ut en sväng på lördagskvällen. En timme (!) tillbringades i kön. Var är världen påväg? Eller söderhamn kanske man ska uttrycka det som. Har aldrig varit med om att en kö som inte är så överdrivet lång kan gå så sakta. Så humöret var knappast på topp när vi väl kom in, men det löste sig efter en stund. 
Däremot var det ingen höjdare att jobba samma helg som man går ut. Särskilt då söndagar på Tönnebro inte är någon hit! Så även igår som var ett rent kaos! En massa nytt folk som i princip inte hade en aning om vad dom pysslade med och ordinarie folk som var sjuka. Det var som sagt kaos igår och jag hoppas verkligen att det är bättre idag då jag ska dit om ett tag!!



image74


Japp hon var verkligen här!! Här är det nattmat som gäller.






Avslappning

Efter en lång och intensiv arbetsdag är det nu äntligen ledigt i några timmar.  Har egentligen en hel del saker som borde göras först men jag orkar inte riktigt idag. Man måste ju faktiskt få ha lite ledigt ibland!
Därför tänkte jag kolla igenom IKEA katalogen. Har inte haft tid under dom senaste dagarna men nu äntligen ska det bli av. Konstigt att man alltid behöver saker därifrån trots att man bara har ett pyttelitet studentrum. Men denna gång blir det nog inte alls lika mycket saker som förra gången. Men alltid behöver man ngt som sagt.


image73

McFLurry och paddling

Igår var det dags att bara umgås lite över en bit mat.


image69

Anna Karin och Anneli




 

image70

Anneli och Therese hugger in på efterrätten...



Pga dåligt väder blev det ingen minigolf och därför tog vi en sväng istället och införskaffade efterrätten på inget mindre än McDonald's. Provade nya McFlurry cornetto, helt ok faktiskt!

image71 


McFlurry cornetto (choklad)


 

Idag var det dags för kanotpaddling längs paddelleden här ute. Efter att Mårten och Geraldine blev tvungna att stanna hemma och måla följde jag med Felix och tre fransmän som aldrig hade paddlat kanot förut. Jag fick paddla med dottern i familjen eftersom dom påstod att hon kunde bäst engelska (och den var verkligen inte bra). Därefter var det alltså dags för färden att börja, med ordentlig sidvind gav vi oss iväg. Felix som satt i mitten blev dyngsur både på dit och hemresan. Tur att det finns ombyte. Efter att ha fastnat mellan två stubbar, strandat på en sten pga lågt vattenstånd, kraschat in i flera träd som hängde över ån och fått leda kanoten på sylvassa stenar nådde vi äntligen fram till fikaplatsen. Alla var nog lika lättade när vi återvände tillbaka igen, vinden på sjön var fortfarande lika stark men hjälpte väl oss lite mer på tillbakavägen än stjälpte tack och lov. Trötta men lyckliga fick vi äntligen syn på båthuset långt borta och efter ihärdigt paddlande var vi äntligen tillbaka på fasta land. Denna tur tog fyra timmar och då paddlade vi kanske halvvägs om ens det. Tur att jag glömde kameran hemma för den hade garanterat blivit dyngsur som allt annat i kanoten även om det hade varit ganska kul att ha kort på allt det vi lyckades med under turen.
Men dom var mkt trevliga och glada och jag hoppas att dom hade så kul som dom påstod att dom hade haft när vi kom tillbaka. Fast roligast hade nog ändå Felix.