Vi klarade det!

Det är nästan ofattbart men vi har genomlevt den värsta prövningen hittills!
Lyckades ta mig igenom presentationen och prata långsammare än jag någonsin gjort (vilket är bra med tanke på att jag rusat igenom den tidigare) och svara på frågorna. Tro det eller ej. Trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet där ett tag, men det gick!:) Vilken lättnad. 
Vi firade med en stillsam middag medan resten av studenterna drog på trivia. Nu ska jag banne mej sova bättre än jag gjort på mycket länge!
Gonatt!!!
 
 
 

Ljuset i tunneln för denna gång

Snart är det över för denna gång. Jag längtar helt sjukt mycket tills det över men vill samtidigt inte gå igenom det. Konstigt det där. Samtidigt försöker jag genomföra en sisådär sjuttioelva experiment. Jag är så trött just nu att jag ser i kors. Men efter torsdag är i alla fall ett utav delmålen som jag måste igenom.
Over and out för nu ska jag för fasen sova. 

Sangria

Eftersom jag inte har några nya bilder att komma med blir det gamla från mobilen. Lite matbilder som vanligt förståss. Nu blir det avfärd till Uni och senare ikväll ska vi dricka sangria hos Loic & co. 
 
 
Chokladtårta på Errolstreet och finfin brunch på twenty & six espressos!
 
 
 
 
 
Solnedgången från femte våningen på MBC
 
 
 

Sport, Sport, Sport!

Såg precis klart en dokumentär om när det svenska pingislandslaget slog kineserna i VM 1989 i Tyskland. Början på ett årtionde med svensk dominans. Helt fantastisk timme med så mkt nostalgi!
 
Det är ju just detta med sporten. Sporten har alltid funnits där hemma hos familjen Kastman. Pappa har ju fått äta upp i hela mitt liv att han faktiskt uttryckte att han missade sportsändningen när jag föddes, haha. Det är ju faktiskt lite det som präglat min familj där hemma. Alltid denna sport. Har det inte varit OS, VM så har det varit EM - i det mesta faktiskt. Allt från skidskytte till friidrott, till fotboll till ishockey till curling till handboll - ja det mesta alltså. Mina tjejkompisar (för att inte tala om Daniel) har genom åren har alltid tyckt att jag varit spritt språngande galen eftersom jag följer det mesta när det kommer till sport. Dom klaraste minnen från barndomen har ofta innehållit något sportrelaterat. Vem minns inte när Sverige vann VM brons i fotboll för att nämna något? Eller när vårt fantastiska handbollslandslag under 90-talet? 
Skidorna har vi ju alltid varit bra på även, Sverige och Norge. Det är alltid landskamp där hemma när det är dags för skidor, både längd och skidskytte. Det smidiga är ju att man alltid kan byta lag beroende på vem som leder för tillfället! Fördelen med att vara halvnorsk. Det jag saknar mest där hemma på tv:n är nog sportsändningarna för här är dom ju tyvärr inte särskilt duktiga på att sända varken skidor eller skidskytte :)
Ofta när jag ringer hem även diskuterar vi vad som hänt på sportfronten. Mycket viktigt samtalsämne som såklart måste avverkas. 
 
Egentligen vill jag kanske inte säga särskilt mkt mer än detta. Kom bara att tänka på det när jag såg bordtennisherrarna. 
 
 

Lab olympics!

Jag vet inte riktigt när mitt bloggande kommer att hämta sig. Just för tillfället känns det inte som att det inte blir mkt bättre. Här kommer i alla fall en bilkavalkad från Lab olympics som vi anordnade genom studentföreningen när det var OS på riktigt då alltså. Bättre sent än aldrig med bilderna tänkte jag. 
 
Grenarna var följande:
 
 
 
Trä på sig så många labbrockar som möjligt på tid!
 
 
 
 
Stoppa pippetter i boxarna så fort som det bara gick! Rekordtiden var 1 min och 35 sekunder, prova slå den om ni kan!!
 
 
 
 
Sätta på sig labbhandskar fortast möjligt under vatten!
 
 
 
 
Skjuta pippetter!
 
 
Det var visst inte så lätt att träffa...
 
 
 
 
 
 
TED (Tine, Emma & Desi), lyckliga 2:or!
 
 
Här var dom som vann har jag för mig
 
 
 
 
Delar av gänget!
 
 
Avslutningsvis blev det en tennisturnering på Wii
 

 
Det gick bättre för vissa än andra!
 
 
 
 

Frittata

Förra veckan var det dags för äggtema. 
Jag lagade frittata. Synd var väl att den föll ihop när jag tog ur den ur formen. Eller jag använde alltså en porslinsform. Mitt tips: gör inte det. Använd en i aluminium eftersom porslinsformen blev tvungen att stå i blöt i ca 3 dagar för att det skulle lossna. 
 
Du behöver:
 
6 ägg
Cocktailtomater efter tycke och smak (jag använde en kartong)
Mozzarella
Fetaost 
200g zuccini
150g Nitritfritt bacon
ca Purjolök beroende på storlek
En skvätt grädde
Peppar
 
Gör såhär: Stek zuccini och purjolök mjuka i smör och häll över i formen. Stek sedan baconen krispig och lägg den samt tomaterna ovanpå. VIspa ägg och grädde och häll sedan blandningen över grönsaksblandningen . Stoppa i mozzarella och fetaost efter tycke och smak. Se till att grönsakerna inte sticker upp från äggblandningen. Peppra och grädda i ugnen i ca 20 min på 225 grader. 
 
 
 
Jag använde inget bacon i detta fall utan körde vegetariskt. 
Jag tyckte kanske inte att det var särkskilt mättande. Men om man äter en sallad till så räcker det alldeles utmärkt. Jag är oftast vrålhungrig under lunchen så jag behöver massor med mat:) 
Däremot kan man använda potatis i vilket jag nog gör nästa gång! 
 
 

Dessa härliga presentationer....

Idag var det dags att presentera våra projekt inför hela neuropeptides division. Både Emma och jag har haft mardrömmar om detta i veckor. Presentationer är inte det roligaste att genomföra och jag hoppas verkligen att jag ändrar uppfattning om detta eftersom en PhD här nere mycket handlar om att presentera sitt projekt jämt och ständigt. Inte blir det bättre när ens handledare vänder uppochner på hela grejen ett par dagar innan. Men trots allt detta lyckades vi ta oss igenom det hela. Det har upptagit mestadelen av all vår tid faktiskt, ledig tid som på jobbet. Detta vi gick igenom idag var egentligen bara generalrepetitionen för dom årliga student talksen när alla i hela byggnaden ska lyssna i slutet av augusti. Så hur gick det då idag? Jodå, vi tog oss igenom det och lyckades svara på dom flesta frågorna i alla fall. Men vi har en del nötande till innan det blir perfekt och hel del läsande av artiklar. Och inga kommer att vara lyckligare än vi efter den 30 Augusti...
 
Så nu vet ni vad vi egentligen pysslar med som tar upp precis all vår vakna tid som det känns.
Det och lit reviews. 
 
 
 

OS abstinens

 
Just nu är det helt sanslöst mycket med allting. Därav det extremt dåliga bloggandet. Det ena avlöser det andra och jag har nog sällan varit såhär upptagen, på jobbet då alltså. När jag sen äntligen kommer hem orkar jag inte göra mkt mer än att äta, sova och kanske glo på tv. Jag har lagat mat till temat förra veckan som var ägg, men har inte pallat lägga upp recept + bild. Har en deadline imorrn så efter det kanske den kommer upp. 
Dessutom har jag ju nästan med besatthet följt OS. Det funkade ju tillslut med SVTplay härifrån och det har varit alldeles fantastiskt. Horisontalläge med OS är inte fy skam. Däremot drabbas jag alltid av någon slags abstinens när det är över eftersom man vänjer sig väldigt snabbt vid att kolla varje dag i 3 veckor. 
 
Annars dagdrömmer jag om min resa till Europa och längtar något alldeles förskräckligt tills jag äntligen sitter på det där planet!!
 
 
 

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Bättre sent än aldrig, men det är ju trots allt fortfarande samma vecka! Så här kommer receptet Johanna!
Jag gjorde lite ändringar i receptet på denna. Tyckte det var riktigt smarrigt med senapssmaken kombinerat med basilikan. Rekommenderas!
 

 
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
2 tomater
1/2 kruka med basilika
3dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2dl crème fraiche
salt och peppar
2dl riven ost
 
Haricot verts att servera med 
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Stek haricotvertsen med smör, salt och vitlök. Servera med gratängen.
 
 
 
 
 
 
 
 

DNA

 
Har ju inte gått så bra att uppdatera här den senaste tiden. Dagarna har varit kantade med råttor, presentationer, lit reviews och labbjobb. Men vi har även på Open house för vår byggnad i helgen. Vi extraherade DNA från jordgubbar för barn, fast jag måste ju säga att halva publiken om inte mer var vuxna. Allt man behöver är faktiskt diskmedel, salt, alkohol och såklart en jordgubbe. Slutresultatet var något som såg ut lite som snor och alla var grymt imponerad. För det var ju inget snorliknande som helst, utan just det  - DNA.  Däremot fick vi en massa konstiga frågor som såklart kom från dom vuxna. Grejor man inte ens tänkt på, men vi lyckades svara på det allra mesta. 
 
 
 
 
Strawberry DNA extraction