Halloween

Igår var det Halloweenfest hos Jo och hennes housemates. Jag var utklädd till knivmördad svensk. Annars hade vi en hel del andra spännande utklädnader som ni kan se här nedan. Himla kul var det!
Annars ska jag inte längre flytta in i det huset jag blev erbjuden. Det visade sig att jag fick två andra erbjudanden dagen efter så jag blev helt enkelt tvungen att byta. Bättre hus och läge.
Loic som "Louisa"
Sen ville alla killar helt plötsligt vara tjejer
Vissa bytte lite utklädnader med varandra allt efter som kvällen fortlöpte





Shakahari & Hus

Idag var jag på vegetarisk restaurang (Shakahari) med några av PhD-tjejerna. Himla gott var det och vi delade på en massa rätter vilket gjorde att det man fick smaka en massa. Jag tog med mig min lilla kompaktkamera så att det åtminstone skulle bli en bild. Tjejerna ville inte vara med på bild så det blev en matbild istället.
Annars har jag fått ett hus at bo i! YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEY! Helt otroligt. Men jag tror det blir bra så bra. 

Happ

Fortfarande inget tak över huvudet på den här sidan av jordklotet. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska lyckas charma dom här down under. Var och tittade på två hus idag som jag skulle kunna tänka mig, även om det ena var lite i överkant prismässigt. Hade velat att dom skulle säga "klart du får flytta in" direkt. Men så blev det ju såklart inte. Så himla svårt att säga vilket intryck dom fick av mig. Inte klockrent måste jag nog tyvärr ändå säga. Fasen. Jo säger att jag måste öva framför spegeln. För att få det att låta naturligt. Haha.

Annars har jag idag läst min projektplan idag på 21 sidor. Jag blev faktiskt riktigt taggad och tycker det här ska bli superkul och jättespännande såklart! Härlig, underbar känsla. Måste vara 2009, då jag var här sist som jag hade en sån känsla. I love it.
Mitt gamla lab har även växt så det knackat sen jag var här sist. Och det är förhoppningsvis fler på ingång, nästan enbart internationellt folk. Inte mig emot. Just nu består labbet av Sverige, USA, Nya Zealand, Kanada och Kina. Inte illa alls. Och fler ska det bli!

Första dagen, Cykelverkstad & Haka

Min första dag som doktrand har jag tillbringat med att springa runt och försöka fixa mitt inlogg till datorn. Det visade sig att dom hade "glömt bort" att fixa det åt mig. Men det som vanligtvis tar några dagar fixade dom samma dag åt mig. Så det var ju trevligt.
Eftersom jag är kass på att ta bilder (full koncentration på boendeletandet) så bjuder jag på en photo booth nu när jag äter min middag.
Annars har jag att tillägga att Lizzies cykel brakade ihop i lördags när jag skulle kolla på ett hus. Den mådde nog inte så bra av att bli påkörd ändå. Jag fick ta en taxi (!) med cykeln till en cykelverkstad. Men det var inte vilken cykelverkstad som helst. Där jobbade bara volontärer som alltså inte får något betalt. Dom jobbar där för att dom tycker att det är så kul. Folk donerar sina trasiga cyklar dit så att dom kan ta reservdelar ifrån dem och så fixar dom även upp vissa cyklar och säljer. Grejen är väl den att man ska fixa med cykeln sin själv och be om hjälp ibland när man behöver det. Men är man då som jag inte så haj på detta får man be om hjälp med allt. Sagt och gjort gubben fixade hela cykeln åt mig och det han skulle ha betalt var 5 dollar. 5 DOLLAR! Helt galet och jag älskar stället allaredan. Gubben tyckte nog att cykeln var lite misskött, han förelsog både kedjebyte och alla främst en riktigt ordentlig tvätt, hehe.
Igår såg vi även på VM-finalen på en pub i city mellan Nya Zealand och Frankrike. Herregud vilken stämning! Var nästan som att vara på själva arenan. I alla fall så vann Nya Zealand. Jag hejade på dom för att dom har en sån himla härlig dans innan dom börjar spela. Jag gillar särskilt tungan, haha. Dessutom har den ju samma namn som mina användarnamn brukar ha. HAKA. Har ni inte sett den så har jag slängt in den nedanför den glada flickan på bilden.
Almanackan som hänger i bakgrunden är en twilight från förra (!) året



Lådan

Min efterlängtade låda är här. Lekte lite med inställningarna i lightroom. Blev svartvitt och grynigt denna gång och lite till. Borde jag göra oftare mer än bara min vanliga redigering. I alla fall innehåller denna låda alla mina sommarskor och resten av kläderna jag inte fick med mig i resväskan. Den höll riktigt bra efter min och pappas silvertejpande.


Min första trafikolycka down under

Jag har under dom senaste dagarna provat på att cykla runt på vägarna med Lizzies cykel. Hon är i Indien för tillfället (vet inte ens om jag har nämnt detta). Bor hos henne för tillfället och provar på livet som cyklist om dagarna i alla fall. Fick låna en sist jag var här av min handledare men kom aldrig in i det. Vänstertrafiken och den intensiva stadstrafiken lockade liksom inte. Men dom senaste dagarna har det liksom funkat bra. Jag började trivas med att cykla runt.
Men nu har den inträffat. Trafikolyckan. Allaredan. Som tur var, var det inte mitt fel.
Dessutom promenerade jag med cykeln. Men blev nästan mos när jag skulle korsa en väg. Hade grönt ljus och promenerade över. Ser en bil i ögonvrån som ser ut att närma mig med lite för hög hastighet. I nästa ögonblick har bilen kört in i cykeln. Hjälmen och låset flyger all världens väg in i en bil som står på sidan. Men både bilen som nästan mejjade ner mig och den som fick en hjälm i sidan stannade och var sjukt oroliga över mig. Det enda som egentligen hände var att kedjan hoppade av och att jag blev chockad. Men den hjälpte dom mig med i sann australiensisk anda. Litar nog inte på bilarna här på ett tag framöver. Den stackars tant som körde på mig var helt förkrossad däremot.

BBQ

Häromdagen var det BBQ hemma hos tyskarna. Tre tyskar, en fransman, en kanadensare, en nya zeeländare med brutet lårben och så jag. Trevligt var det.

Jo
Stephan

Kan någon ge mig ett hem på den här sidan av jordklotet?

I går gick jag in på ett apotek i den här staden för första gången på ett bra tag. Måste.ha.antihistaminer. Blir alltid allergisk när jag är här. Någon form av pollen jag inte tål, har nyst som en galning sen jag anlände. I alla fall så blev jag så förvånad över hur trevlig personalen var. Inte alls i säljasnacket utan undrade en massa om vad jag gjorde här i Melbourne etc. etc. Undrar om sånt ens händer på svenska apotek? Det var i alla fall bara en tanke.
Annars går det trögt med bostadsletandet. Vilken överraskning. Idag var jag och tittade på det värsta råtthålet hittills. Men det är väl bara att ta nya tag och börja om. Ska kolla på en till på söndag. Håller stenhårt tummarna för den.

Mobilnummer

Verkar som att jag har skrivit fel mobilnummer. Bra där. Här kommer det igen (+61457434994). Försöker styra upp min boendesituation vilket går lite trögt. Annars spenderar jag eftermiddagarna med att ta en eftermiddagslur. Inte så smart eftersom det resulterar i att jag vaknar mitt i natten och är klarvaken. Nedan följer några bilder på bostadsområdet där Lizzie bor!
Park bakom bostadsområdet

Melbourne

Nu ar jag ju faktiskt i Melbourne! Resan gick bra trots lite forseningar. Jag ar for tillfallet vid Melbourne Brain Centre som ar den nya byggnaden som jag kommer att befinna mig i. Riktigt fin ar den och alldeles alldeles nybyggd. Nu har jag hejat pa dom flesta och vantar pa att tjejerna ska bli fardiga sa att vi kan ha friday drinks. Namnde jag att det ar 23 grader ute? Galet varmt for att vara Oktober och jag fick nastan varmeslag nar jag promenerade till sparvagnen. Har aven skaffat ett nytt Aussienummer (+6145734994).
Kommer en riktig update med bilder och allt nar jag har hamtat mig fran jet laggen, sa illa som det ar denna gang har det aldrig varit under dom 3 resor jag gjort till Australien. Men idag kanns det i alla fall battre!
Hors!


Hur ska det gå?

Jag får inte plats, jag får inte plats, JAG FÅR INTE PLATS med alla mina grejor. Hur fasen ska det här gå?
Idag åkte jag buss fram och tillbaka till stan. Det var helt nytt för mig att man måste boka vissa turer om man vill åka hela vägen ut till Holmsveden. Så i Lynäs plockade en taxi upp mig och skjutsade hem mig! Värsta lyxen. Inte behövde jag betala mer än bussbiljetten heller.
Annars är katten ovän med mig. Mest för att det ligger kläder, väskor, kartonger och grejor överallt. Detta gör att han inte kan ta sig fram. Fast jag har fjäskat för honom idag på min resa in till stan och köpt smarrig kattmat. Ska nog se att han och jag är vänner snart igen.
För övrigt är min mobil lagad och klar!!! Kunde inte bli bättre tajming! På lördag ska den hämtas:) JIHO!!!

Ohållbart

Nej nu har jag såsat nog. Inte gjort många knop dom senaste dagarna. Men nu är det bara jag och katten kvar här hemma i Tönnånger så det kanske kan hända lite grejor idag om jag har tur. En massa samtal skall ringas, packning och tvätt ska det ordnas med.
Lite ute i sista minuten som vanligt, i alla fall när det gäller packningen. Omöjligt att bestämma sig för vad som ska med och vad som inte ska....
Just det imorrn ska jag ta bussen in till stan. Jag försökte komma ihåg när jag tog bussen från Holmsveden in till stan senast. Det måste ha varit ett bra tag.

30 kg?

Kan någon berätta för mig hur jag ska ta från detta och slimma ner detta till 30 kg?

Dragon Gate

När vi åkte hem med alla grejor i fredags fick vi ett infall och åkte in på Dragon Gate. Har ju faktikst inte varit där förut och kollat inte det ordentligt liksom. Det var mycket större än jag hade kunnat föreställa mig och dom hade gjort en egen terrakottaarmé!
En egen uppsättning av terrakottaarmén!

Hälsingland mitt eget land

Ja nu är jag alltså hemma i hälsingland med all min packning. Jag har noll koll på var kamerasladden ligger så alltså blir det inga bilder, än åtminstone. Här har det i alla fall varit full fart. Mamma och jag har slitit som djur i trädgården och nu är den äntligen klar för vintern. Förutom löven då men dom har ju faktiskt inte ramlat ner alla ännu. Idag har det varit städning på schemat och nu är jag helt färdig. Får se när jag orkar ta tag i packningen. Har ju tänkt att jag ska stanna några dagar till innan det bär av till huvudstaden igen.
Katten har följt varje steg vi tagit och vägrat att gå ut. Han tror väl att vi ska sticka ifrån honom igen den stackaren. Men nu börjar han sakteligen bli sig själv igen. 
Vi har även ätit tårta och firat att det är 5 år sedan mamma flyttade till Norge för det är banne mig värt att firas.