Wilsons promontory III

Helt fantastisk promenad i en helt otrolig natur. Wilsons Prom har genomgått både skogsbrand 2009 och översvämning 2011. Detta gör att man vandrar runt bland svarta träd och raserade bergssluttningar som gör det hela lite mer speciellt. Återhämtning har trots allt varit fenomenal.
Ben, jag, Pascal & Emma

Wilsons promontory II

På lördagen begav vi oss ut på vandringsfärd till Tongue point och tillbaka. Blev en redig promenad i strålande solsken. Wilsons prom är det sydligaste du kan komma på hela Australien.
Tyskarna sjöng glatt sina vandrarvisor och tyckte det var märkligt att vi bara hade snapsvisor :)
Fantastisk utsikt
Nästan som djungel


Vi nådde havet och denna gubbe


Valön

Wilsons promontory I

Först kollade vi in stränderna lite, bland annat besökte vi "squeaky beach" där sanden ger ifrån sig ett mycket märkligt ljud när man går på den.

Foster

Innan vi tog oss in i nationalparken Wilsons promontory stannade vi till där vi skulle bo, nämligen i lilla Foster. Superlitet ställe som faktiskt hade det mesta. Fredagen var lite mulen men det gjorde inte så mycket.
Main street


Här fick man Cannelloni serverat med strips (!)


Lite biljard blev det senare på den ena puben som låg bredvid den enda restaurangen
Sen blev det farmers market som gick av stapeln var tredje lördag varje månad


Det fanns det mesta även där

Australia day

Ar sa sjukt less pa att mitt internet inte funkar hemma, jag ar ju ganska beroende av internet tyvarr. Verkar inte som att det kommer att bli fixat forran mandag heller, suck. Darfor tankte jag slanga upp ett inlagg har och beratta att jag faktiskt lever. Annars leker jag med mina rattor  (som for ovrigt ar sa sjukt himla sota) och igar var det Australian day. Vi spenderade dagen i Edinburgh park och sen blev det tennis pa tvn hemma hos Annabel. Bilderna far vanta tills internet fungerar igen. Rakna med en riktig bildkavalkad eftersom bilderna fran Wilsons prom ar inte heller uppe annu.
Ikvall blir det bio under oppen himmel i Botanical Gardens.

Inget internet

Har inget internet hemma och har darfor inte lyckats ladda upp bilderna pa bloggen ifran helgen. Men dom kommer sa fort det ar ordnat, vilket jag hoppas ar snart!
Annars ar det Australia Day pa torsdag, sa da blir det picknick i parken!

Australian open

I tisdags tog jag faktiskt ledigt och gick på Australian Open. Vi var där från tidig förmiddag till sena kvällen. Det var 37 grader ute, vi svettades som grisar och hinkade vatten som galningar. Men skoj var det! Vi såg svenskan Johanna Larsson, som tyvärr förlorade. Men den svenska hejarklacken var fenomenal! Svenskar är tydligen kända för att vara ljudliga supportar under Australian open, tyvärr så hjälpte det inte denna gång. Synd var det även att Söderling inte kunde spela i år, men det blir nog riktigt skoj till nästa år istället!
Det jag lärde mig om tennis var att man får inte gå in på arenan när spelet är igång, man får snällt vänta tills dom har pauser mellan dom olika omgångarna. Man ska helst hålla tyst under spelet och det är otrevligt att applådera åt en poäng när den ena spelaren gjort ett grovt misstag (detta fick jag bittert erfara).





Cardio tennis: innebär att man springer runt som galningar, dansar och samtidigt försöker spela tennis

Svenskt tema såklart!

Johanna Larsson
Lizzie fick vara svensk för en dag och lära sig svenska hejarramsor











Stefan och Anna var där





Emma, jag & Lizzie



Det blev kväll och vi kollade på Tsonga som besegrade Istomin, men jag lovar att vi fortfarande svettades vid kl 22







Sorrento

Utflykten i helgen slutade i Sorrento, där vi tog en promenad ut på piren. Den såg iofs lite halvt fallfärdig och det fanns även en skylt som bevittnade detta. Den berättade för oss att man tog en promenad ut på egen risk....




Gym

Idag tog jag mig en tur till gymmet och körde det första benpasset på jag vet inte hur länge. När jag körde benpressen tyckte jag att jag hade blivit himla svag. Orkade inte mer än en repetition. Kände mig nästan lite deprimerad där ett tag innan jag insåg att jag lagt på 120 kg...

Imorgon blir det Australian Open! Synd att inte Söderling spelar, men vi har luskat ut att det åtminstone är två svenska tjejer som ska spela! Alltid något.

Annars fick jag labba för första gången idag sen jag kom hit! Helt fantastiskt och snart kommer det att rulla på ordentligt!:)

Mornington Peninsula

Igår tog vi Desis bil och styrde kosan mot Mornington Peninsula. Första stoppet blev Desis föräldrar i Sandringham där vi blev bjudna på äkta grekisk Moussaka! Mätta och belåtna fortsatte vi färden mot Mornington. Desi hade även besök av två fransmän som fick följa med. Stannade på vägen för att kika på strandutsiken lite.
Desi
Antoine, Sarah Marie, Desi & Emma
Bilen!!

Det regnar

 

 

Det var lite regnigt när vi skulle åka till Hobart. Här kommer en kort liten film om hur mycket det kan regna i Melbourne som Emma gjorde. Dom stängde flygplatsen flera gånger och vi fick vänta och vänta innan vi äntligen kunde flyga iväg!:) Ska försöka tillverka lite fler som filmer i framtiden!

 

 


Nytt år

Det är ju faktiskt nytt år nu. För mig tar det ca 2 månader innan jag kan skriva datumet rätt utan att behöva tänka efter först.

Det som hände under 2011:

- Fick ett scholarship
- Som gjorde att jag flyttade till andra sidan jorden
- Åkte till Paris med den finaste
- Tog en tur till Tasmanien igen
- Gick på salsakurs
- Hade Hejdå-fest och dog lite över alla jag skulle lämna kvar :(
- Bytte jobb
- Firade 1 år med Daniel
- Ja jag har säkert glömt något superviktigt

Detta ser jag fram emot 2012:

- När Daniel äntligen kommer hit!
- När alla andra jag känner kommer och hälsar på?! :D
- Att boka biljetter till något trevligt ställe
- När jag får tillbaka min styrka och kondition på gymmet *host*
- När jag får fantastiska resultat på labbet, hehe

Tassie Del: VII Slutet

Här kommer den sista delen från Tasmanien och Falls festival. Promenad till en fantastisk strand och finfina konserter där några av favoriterna var Beirut, Artic Monkeys, the Kooks och the John Butler trio.
Fantastisk strand
Sista dagen var det en parad

Tassie del VI: Arts

Det var ju trots allt en Arts & Music festival vilket innebar ett område med föreställningar, där man även kunde prova sina egna talanger...
Vi fick prova hur våra skills verkligen var...
Här fanns en tjej med riktig talang som jonglerar med två paraplyn, inte illa

Tassie Del V: Falls Festival Marion Bay

Här kommer lite bilder från festivalen. Vi hade toppenväder förutom de första timmarna då det var lite mulet. Men med solhattar, solkräm och vattenflaskor klarar man det mesta!
Fixar vår camping
Här är Emma och mitt minitält!
Vi fick gratis solhattar, t-shirtar och vattenflaskor!
Vår lilla campingplats!
Någon blev lite bränd i solen
En tältregion

Tassie Del IV: Food festival

Innan vi lämnade Hobart drog vi på food festival. En hel dag spenderades med att äta en massa god mat. Tyvärr blev det bara Tasmanian fruit pancakes som fastnade på bild. På eftermiddagen var det målgång för seglingen mellan Sydney och Hobart. Fantastisk dag med andra ord och vädret var som vanligt kanoners.

Fullt fokus
Nummer två

Tassie del III: Mount Wellington

Kl 4.30 en morgon bestämde Ben, jag och Emma oss för att bestiga Mount Wellington för att se på soluppgången. Vi besteg berget lätt på under halvtimmen, med bil såklart. Det var SVINKALLT men så värt det.
Hobart

Tassie del II: Styx

Andra dagen drog vi iväg till en ej ännu erkänd nationalpark utanför Hobart, The Styx. Där fanns bland annat Australiens andra högsta träd. Skogen såg nästan ut som en djungel och vi blev nästan tvungna att krypa på alla fyra för att kunna ta oss runt överallt. Men kul var det och otrolig fin natur.
Idag var jag ledig eftersom det var public holiday här. Det var 40 grader och vi höll på att smälta bort.
Eftersom Australiensarna inte var på nyårsdagen eftersom den föll på en söndag har dom uppfunnit en ny holiday detta år så att dom ska få en dag ledigt ändå. Dom är allt bra roliga ibland :)
Träden var rätt stora
Såhär högt var det näst högsta trädet i Australien



Djungel?






Lunch vid floden




Gänget!




Mixtrade lite med kamerainställningarna som resulterade i att jag nästan inte fattade hur jag skulle ställa tillbaka det :D





Fanns en hel del vattenfall



Tassie del I: Hobart

Har alltså spenderat en hel vecka på Tasmanien. Har så himla många bilder att jag blir tvungen att dela upp det lite. Så, bered er på bildregn de närmsta dagarna. Första dagarna hade vi en inföding som guide, nämligen Annabel. Hon tog oss till det berömda Mona muséet som vi tog färjan till. Det bjöds på en hel del märkliga och väldigt olika utställningar.
Annabel, Jo, Emma & Ben
Anna & Stefan






Droppar som bildade ord




Någon guldmojäng som lite såg ut som en hjärna


sst

Här har vi maskinen som producerar bajs (dom hade hela 2 stycken). Den blev matad några gånger per dag och kunde helt seriöst producera riktigt bajs, hela tarmsystemet var samlat i en massa slangar och olika glasburkar. Det luktade däremot spyor i hela rummet och så var just den här maskinen lite sjuk så den hade diarré....




Lite annat dom hade på muséet




Sen tog vi en paus i solen utanför vingården








Utsikten från färjan hem




Emma och vår eminenta guide




Gott nytt år

Precis kommit tillbaka från en underbar vecka på Tasmanien! Tagit en välbehövlig dusch efter tre dagars festivalande i sanden. Vi har haft ett alldeles fantastiskt väder med strålande fint väder alla tre dagar och festivalen i sig var klockren. Inte helt fel att ha havet som utsikt när man lyssnar på en massa olika band. Bilder kommer senare, nu är det dags för en nap...