Ny design

Här har det fixats lite med designen som ni kanske ser. Är ju så tråkigt att ha en stilmall som alla andra kan välja. Har ju ändå haft den ett tag och tänkte att det kanske var dags att skaffa en lite mer personlig. Inte för att den är direkt avancerad än så länge men det kanske kommer!=) Hade tänkt fixa den ännu lite mer men det får nog bli ett sommarprojekt såhär i tentatider. Däremot är detta ingenting som jag har åstadkommit själv. Det är tur att man har en lillebror som är lite mer insatt i sånna där HTML koder och grejor. Så han får nog lära upp mej i sommar istället. Detta är bara något provisoriskt som får duga för stunden helt enkelt!
Men det där rutiga måste det nog göra nått åt tror jag bestämt=)




Punka igen

Det var längesedan jag var såhär trött. Idag har jag inte fått mkt vettigt gjort förutom redovisningen i skolan som gick bra. Det blev punka på cykeln påväg till skolan och självklart regnade det ute. Tror att min cykel inte gillade när vi slängde på en 50 liters blomjordssäck på den igår. För den vagn vi skulle låna av tanten i affären var ju helt värdelös det var nästan ingen luft kvar i däcken. Men hon påpekade bitskt att det kunde ju ha varit värre...det är ju faktiskt frågan om det var möjligt. Därför fick min cykel ta över som vagn istället. Inte var det jag som skulle sätta blommor heller, tyvärr. Hade gärna haft en blomlåda på balkongen men det blir ju lite svårt när jag inte ska bo här i sommar.

Tentan närmar sig med stormsteg och jag hoppas att 7dagar ska räcka att banka in allting i skallen. Imorron blir det en heldag på skolan. Jag hoppas på att detta väder fortsätter tills nästa torsdag så att man slipper ha ångest för att man sitter inne och pluggar när alla andra börjar bli färdig med sina kurser inför sommaren. Men man börjar ju bli van nu att alltid ha tenta den sista dagen på terminen. Men vi var en sväng på stan idag för att muntra upp oss och det funkade rätt bra ändå.



Vårkonsert

Idag blev vi äntligen klara med grupparbetet. Eftersom vi var seriösa i fredags kunde vi gå hem tidigt idag och det var det verkligen värt. För nu sitter alla andra grupper kvar i skolan=) Så jag bestämde mej för att dra hem istället och nu sitter jag här och borde sätta igång med tentaplugget. Men det har inte hänt nått än och jag är intesärskilt förvånad. Men jag måste verkligen sätta igång snart.

Gårdagens vårkonsert gick över förväntan. Efter ett uruselt rep i lördags hade samtliga skärpt till sig och pluggat låttexter över lördagsnatten. Så det gick riktigt bra! Det var även strålande sol så vi kunde sola lite mellan repet och konserten. Sen blev det pizza i parken med hela kören, nice. Jag glömde såklart kameran så det blev inga bilder där inte, får ta och skärpa till mej även på den fronten antar jag. Tänker inte på att man faktiskt kan ha med sig den överallt=)

Nej nu ska jag nog städa upp lite här för R kommer över ikväll. Måste ju börja ordentligt med plugget nu=(

Här kommer förresten lite fler bilder från balen för nu har jag äntligen fått tag på några fler!!

image34

hela kören!

image35

kattis och jag..iiiigen=)

image36

litet färgtema...




image38

eva, marie, hanna och kattis, vilka snyggingar.

Sådär nu finns det ingen återvändo längre...dags för plugg!










Låttexter

Har precis kommit hem från repet med kören inför morgondagens vårkonsert. Det gick riktigt uselt ärligt talat. Det betyder ju förståss att det kan bli riktigt pinsamt imorgon. Jag upptäckte även att jag inte kunde mina låttexter så väl som jag hade behövt. Därför blir det lite hetsplugg nu innan kvällen fast jag egentligen borde plugga till tentan. Men vad gör man väl inte för en vårkonsert?

Uselt humör

Fattar inte vad det är med mitt humör idag. Det är verkligen inte på topp i alla fall. Mkt saker i omlopp nu som har varit orsakerna till mitt sakta men säkert dalande humör och idag är nog botten nådd. Brukar iofs inte hålla i sig så fasligt länge så jag hoppas på det bästa......



Intensviv långhelg


Trädgårdsfest


Det började redan i torsdags då det var dags för den årliga trädgårdsfesten på kårhuset pharmen. Sara och jag tog deras lagbil till fredrik där det var fördrink.

image29
Karin, Sara och jag

image28


image30
sara,jag, fredrik och karin


image24
Anna och Therese på fördrink!

Det var som vanligt drag på pharmen med massor med folk och vi stannade såklart länge!


Vårbal

I  fredags  var det ngn som ringde på min mobil och sa "öppna fönstret". Det visade vara körpojkarna som stod utanför mitt fönster. Jag hade totalt glömt bort att det var tradition att sjunga för köflickorna kvällen innan balen. Dom var mkt söta och duktiga. Synd bara att jag hade glömt det annars hade dom ju fått någon gåva av mej. Men nu har jag i alla fall ett år att fundera på vad jag ska ge dom.
Sen i lördags var det äntligen dags för vårbal på GH! Anna, jag och kattis hade en fixardag hemma hos kattis där vi fixade frisyrer och annat som man måste fixa inför en bal. Hade vi varit flera hade det nog blivit kaos!


image26
Det här blev resultatet!!

Senare bar det av till GH. Det blåste så friskt att vi trodde frisyrerna skulle blåsa bort men kattis spray visade sig ha gjort underverk för dom höll hela kvällen!

image27

Sedan blev det mingel i trädgården innan festen började! Här är delar av kören. Vi fick ha vår sittning alldeles för oss själva som vanligt och det är ju det som är det bästa. För det är då det blir roligast! Sen under middagen var vi upp och sjöng några låtar för den andra sittningen, vilket var mkt uppskattat! Det gick över förväntan vilket var skoj.
Sen var det dags för mitt tal till mannen och det gick ju faktiskt bättre än jag trodde. Men talet till kvinnan var väldigt bra så det var inte så lätt att konkurrera med det. Men det var skönt att det gick bra i alla fall.

image32
Eva och fredrik körde på guldkläder!

Partajandet fortsatte en bra stund och nöjda och glada vandrade vi hem på morgonkvisten. Bal är defintivt ngt man borde testa om man inte har gjort det!!
Själva "lagbilden" på kören har jag inte fått tag på ännu men den får jag helt enkelt publicera vid ett senare tillfälle!!

Sjukhusbesök

Nu har jag nästan varit internetlös i en vecka!! Fattar inte vad dom har gjort men nu är det i alla fall äntligen löst. Jag har aldrig känt mej så hjälplös som under denna vecka. Jag har upptäckt att man sköter ganska många sysslor genom internet. Ett litet elände har det varit som nu är över tack och lov.

Igår blev det sjukhusbesök eftersom R blev tvungen att operera sin hand. Stackaren hade ju visst brutit ett ben i handen som dom vägrade inse sist vi var där. Läkare borde lära sig att sluta vara så ignoranta. Dom borde lära sig av apotekare, hehe.
Så igår spenderades några timmar där. Stackaren fick en massa morfin för smärtan. Men vi underhöll henne ganska bra när vi var där. Synd att hon inte kunde äta godiset vi hade köpt så tillslut blev det så att besökarna mumsade i sig detta istället....

image18
Efter ett tag hade hon piggnat till...(armen ligger i den märkliga grejen där till höger)

image20
titta så roligt man kan ha med spypåsar!

image21

Underhållning av högsta kvalité!!

Nu ska jag snart förbereda mej inför trädgårdsfesten på pharmen! ska bli skoj med sittning, längesedan sist nu!


Helt slut

Nu har jag varit på spinning för första gången på en månad. Detta eftersom dom har renoverat lokalen på friskis eftersom det tydligen var kass ventilation där. Så nu har jag varit på ett spinningpass med väderulrika från tv4. Det var tydligen hon som var spinningledaren. Det märktes att man inte hade varit på spinning på ett tag för det var sjukt jobbigt...Men nu är det i alla fall över för den här gången!

För dom som kanske inte riktigt förstår vilka stjärnor vi träffade på akuten under valborg finns det en bild man kan kolla på
här. Dom var ju riktigt underhållande som ni kanske kan se=)
Vi finns med på en bild lite längre ner på sidan...





Talet till mannen

Denna helg som passerat har jag inte ägnat en minut och pluggning och det har varit härligt, så härligt!
Däremot har jag insett att man inte riktigt vet vad man ska hitta på nu när man verkligen inte har nått att göra i skolan. Hela denna termin har man liksom varit helt inne i plugget och nu är man handlingsförlamad. Det var längesedan man hade en ledig eftermiddag som idag som då man faktiskt inte behöver plugga. Konstig känsla det där.
Har varit igång sedan tentan så jag har hunnit med att städa ordentligt på det här stället vilket verkligen behövdes. Blev en mindre vårstädning med garderoberna och allt. Men nu är det över och det känns mkt fräschare och härligare här.

I torsdags var det körövning. Vi övade lite vårsånger inför vårbalen och vårkonserten. Efter repet sa anna att dom hade bestämt att jag skulle hålla det traditionella "talet till mannen" under vårbalen. Detta kom som en smärre chock så nu håller jag för fullt på med att förbereda detta. Än så länge försöker jag bara komma på hur jag ska formulera mej. Ingen lätt uppgift direkt. Har aldrig hållit ett riktigt tal i hela mitt liv så detta kan ju bli spännande.

Var över till cattis i fredags för att titta på det där rummet jag eventuellt skulle flytta till. Det var en litet ljust rum som var riktigt mysigt. Men jag antar att jag har alldeles för mkt grejor för att få plats där. Själva lägenheten var charmigt inredd i ngt man skulle tänkas kunna vara 50-tals stil. Gubben som äger lägenheten kan bara ha inrett den en gång och det måste varit när han skaffade den för längesedan. På kvällen tog vi det lugnt på uplands där vi nästan inte blev insläppta för att killen som satt och kollade kårlegen påstod att dom som var med i farmaceutiska studentkåren inte fick komma in på nationer. Han visste ju verkligen inte vad han snackade om. För annars kan man ju undra hur vi har kunnat gå på nationer i 2,5 år utan att haft några som helst problem.

I lördags var vi på 20-tals party. En kursare fyllde 25 år och hon hade 50års fest med en till som fyllde år. Det var riktigt skoj med en massa uppklätt folk! Massor med läckerheter fanns det oxå på buffébordet och dom hade bakat allt själva vilket jag verkligen tyckte var beundransvärt.

Näe nu ska jag nog fortsätta försöka komma fram till en början på mitt tal eftersom jag inte har kommit så mkt längre än i torsdags =(

valborg

Så var valborg över för iår igen då. Det hela var riktigt trevligt, utgång på norrlands på söndagen. Längesedan man var på nation nu och det var riktigt skoj! Så det kanske blir mer sånt i framtiden.
På själva valborgsmorgonen var vi uppe med tuppen för att se på forsränningen. Massor med människor redan vid kl 8. Men kattis och jag lyckades få en bra plats vid räcket där vi väntade in dom andra. Det började inte förrän kl 10 så det blev en rätt lång väntan. Men folket runt omkring underhöll ganska bra tycker jag. Efter ca 35 båtar fick vi nog och drog vidare till ekonomikumparken. Det betydde att jag missade min körs flotte. Lite dåligt gjort av mej men jag hoppas på att se bilderna därifrån istället=)
Men innan ekonomikumparken ramlade R utanför saluhallen. Det blev ett s.k. platt fall på kullerstenarna och båda hennes handleder blev uppskrapade. Det verkade inte vara så farligt så efter lite omplåstring fortsatte vi mot parken.

image17
Jag och sara på kvalborgsförfest...


I ekonomikumparken var det smockfullt med människor som vanligt. Blev lite lunch där och så träffade jag erika som jag inte sett på ett tag! det var skoj!
Men nu var vi ganska trötta och det slutade med att vi hoppade över champagnegaloppen. R och A åkte hem medan jag gick hem till kattis där det var full fart. Blev kvar i ett par timmar fast jag bara skulle titta förbi. Men det var roliga människor där.
Sen på hemvägen blev jag tvungen att kolla till R. Det visade sig att det inte var så bra med handlederna och vi blev tvungna att åka till akuten bara för att kolla upp dem.
Vistelsen där tog fem timmar. Men som tur var hittade vi R:s gamla kompisar från piteå där. Ett killgäng som hade blivit misshandlade då dom försökte stoppa ett annat gäng att misshandla en kille. Man får då verkligen se ett och annat när man är på akuten en valborgsmässoafton. Personalen var så lagomt roade att jobba den kvällen.
Vi kom därifrån först vid midnatt med gips på ena armen och bandage på det andra.

Idag hade vi tenta i läkemedelssyntes, så nu är det förhoppningsvis lugnt ett tag framöver även om den nya kursen börjar imorgon. När jag kom hem blev jag tvungen att städa upp i kaoset. Det blir lätt kaos på rummet när man tentapluggar...
.image16.
före olyckan...


Nu ska jag försöka öppna mitt fönster som har låst sig totalt. Jag hoppas verkligen att jag slipper sova med öppet fönster inatt!! Sen blir det sjukbesök på djäknegatan.